ATAC VIRULENT ÎN MEDIA ON-LINE DIN CLUJ-NAPOCA ÎMPOTRIVA OREI DE RELIGIE!

         Frați ortodocși, după ce am aflat cu stupefacție ieri despre președinta Asociației Părinți pentru Ora de Religie din Cluj-Napoca, cu inițiativa halucinantă de înlocuire a Religiei cu disciplina Istoria religiilor (adică elevii să studieze nu doar o religie, ci mult mai multe, ceea ce este o imposibilitate și un mare pericol la vârsta lor), iată că în aceeași localitate s-a trecut la un atac disimulat la adresa RELIGIEI prin argumente ,,istorice” provenind de la liber-cugetători (masoni) de la începutul secolului trecut. Și tot aici a apărut un articol abominabil la adresa lui Mihai Eminescu și Ion Creangă, acuzați de poezie, respectiv proză… (țineți-vă bine) pornografică!!!…

         O SCURTĂ REMARCĂ.  Am observat că în ultima vreme ,,jurnaliștii” mercenari de pe site-ul adevărul.ro se distrează copios batjocorind creștinismul și naționalismul în sensul bun creștin. Multe comentarii ale românilor nu sunt aprobate… De ce credeți oare?…

         Redăm mai jos în întregime textul unui articol de pe site-ul adevărul.ro (fostul cotidian cu același nume – ADEVĂRUL, condus de evreii sioniști și pe timpul lui Eminescu!) pentru a cunoaște toate aberațiile care se scriu la comandă împotriva noastră:


         Problema religiei în şcoli acum 100 de ani. Ce spunea un medic în 1912: „Oameni buni, avem nevoie de şcoli şi de cultură, nu de popi şi de ignoranţă!“
                                                           3 martie 2015, 16:25 de Florina Pop
         Cu sau fără religie în şcoală? Această întrebare năştea controverse şi în urmă cu mai bine de 100 de ani. Unii gânditori criticau în termeni foarte duri transformarea religiei în materie şcolară şi cereau înlocuirea acesteia cu ore de „morală pozitivă“.
         Unii universitari şi filosofi români considerau, în urmă cu un secol, că locul religiei nu este în şcoală. Şi atunci opiniile erau, ca şi acum, împărţite. Discuţia de azi legată de ora de religie în programa şcolară nu e una nouă, ci durează de mai bine de un secol. Filosoful Vasile Conta, savantul Victor Babeş, medicii ieşeni Panait Zosin şi Constantin Thiron sunt doar câţiva dintre gânditorii şi oamenii de ştiinţă ai veacurilor trecute care s-au opus vehement prezenţei religiei în şcoală şi au mărturisit aceasta public, inclusiv prin intermediul revistei bilunare „Raţiunea“, care a apărut la Bucureşti între 1911 şi 1914.
Unii dintre aceştia au cerut interzicerea totală a învăţământului religios în şcoală, au criticat donaţiile către Biserica Ortodoxă Română (BOR) spunând că sunt o „adevărată epidemie“ şi îşi exprimau dezamăgirea că oamenii nu se mobilizau la fel când era vorba de şcoală – fapt extrem de actual, deşi de la acel moment a trecut mai bine de un secol.
         De când religia e materie şcolară
         Religia a devenit materie şcolară în timpul lui Cuza, mai precis în 1864 când a fost introdusă prin Legea asupra Instrucţiunii, promulgată la 5 decembrie 1864. Acea lege transforma învăţământul religios într-unul obligatoriu. Influenţa franceză de la sfârşitul secolului al XIX-lea s-a simţit şi asupra educaţiei. Aşa au apărut primele iniţiative de scoatere a religiei din şcoală.
        Ministrul care a zis „stop!“ religiei
        Potrivit istoricului ardelean Marius Rotar, ministru al Educaţiei în 1881 (ministru al Instrucţiunii Publice, în titulatura de atunci) era filosoful Vasile Conta. Gânditorul ceruse scoaterea învăţământului religios din şcoală, dar iniţiativa sa a fost în van. Câţiva ani mai târziu, în 1894, un congres al învăţătorilor de la Ploieşti vota, în unanimitate, o rezoluţie prin care se cerea laicizarea învăţământului primar. La fel, în van. „În 1906, savantul Victor Babeş se exprima în termeni similari cu solicitarea ministrului Vasile Conta.
Intensitatea discursului împotriva învăţământului religios în şcolile publice din România crescuse în primul deceniu al secolului al XX-lea. Aceasta şi din cauza apariţiei Asociaţiei Naţionale a Liber Cugetărilor (Asociaţia Ştiinţifică de Educaţie Pozitivă) la 1909 şi a revistei Raţiunea la 1911, administrată de Constantin Thiron (n.r. medic ieşean)“, adaugă Marius Rotar, istoric şi cercetător la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, totodată preşedinte al Asociaţiei Cremaţioniste Amurg din România.
        Nimic nou sub soare nici după un secol
        Un liber cugetător al secolului al XX-lea, medicul ieşean Constantin Thiron (1853-1924, foto mai jos, credit foto: delcampe.net), vorbea în termeni foarte duri despre religia ca disciplină şcolară în revista „Raţiunea“. Acesta considera donaţiile pe care le făceau credincioşii bisericilor „o calamitate, o adevărată epidemie“ şi regreta că românii nu se mobilizau la fel şi când era vorba de şcoală. „Oameni buni! Avem nevoie de şcoli, de lumină, de cultură, nu de popi, de întuneric şi de ignoranţă, de exploatarea prostii omeneşti de către om. Dacă încercaţi vreodată sentimentul larg al expansiunii omeneşti, daţi atunci pentru şcoli, căci şcoala va fi evanghelia viitorului!“, scria Thiron într-un articol din „Raţiunea“, publicat în aprilie-mai 1912 şi intitulat „Donaţii către Biserică“, care poate fi văzut în imaginea de mai jos (credit foto: Marius Rotar).
         Aceeaşi publicaţie compara, tot în 1912, câţi bani dădea statul bisericilor şi şcolilor. Situaţia era descrisă destul de duri (se vede şi în imaginea de mai jos, la început, credit foto: Marius Rotar): „Conform „Raţiunii”, pe anul financiar 1911-1912, bugetul în România fusese de 9.195.744 lei pentru Casa Bisericilor şi doar 5.180.705 lei pentru „Casa Şcoalelor”. În consecinţă se aprecia faptul că: «Statul întreţinea 780 de paraziţi călugări în 38 de mănăstiri şi schituri şi 1.752 de călugări în 30 de case de prostituţie care se numesc mănăstiri de maici. Ce folos trage societatea de pe urma acestor trântori? Desigur că nimeni nu poate răspunde»“.
         Ideile radicale ale lui Thiron mergeau atât de departe încât a cerut, în 1909 şi 1911, desfiinţarea seminarilor teologice, a facultăţilor de teologie şi a şcolilor de cantor. Propunea înlocuirea religiei în şcoală cu ore de morală pozitivă şi sugera ca Facultăţile de Teologie şi seminarile teologice să fie transformate în „licee, gimnazii sau şcoli de comerţ, agricultură, industrie şi meserii“. Constantin Thiron credea că dacă ideile sale ar fi puse în practică ar fi dus la „supremaţia învăţătorului şi institutorului laic asupra preotului care este o rămăşită medievală, anacronică, biblică, anti-ştiinţifică şi un exploatator al pungii credincioşilor”.
         Ce ziceau învăţătorii pe vremuri
         În aceeaşi revistă, un învăţător, pe nume N.E. Raţiu, critica, într-o rubrică numită „Cultura Românească”, conţinutul manualelor de religie. Potrivit acestuia, în manuale apăreau pilde privind vindecările miraculoase cu ajutorul preoţilor care îi puteau face pe elevi să desconsidere ştiinţa şi medicina. Articol din revista „Raţiunea“, împotriva învăţământului religios în şcolile publice, semnat de învăţătorul N.E. Raţiu FOTO: Marius Rotar Un institutor ieşean, Constantin V. Buţureanu, pleda în 1910, pentru o şcoală fără religie.
         În cartea „Curente pedagogice“ (apărută la Iaşi, 1910, la Editura H. Goldner, 151 de pagini), Buţureanu a preluat ideile lui Ferdinand Buisson, laureat al Premiului Nobel pentru Pace (1927) şi considera copilul drept „persoana pe care nimeni nu are dreptul de a o trata ca pe un lucru al său”. În plus, institutorul mai credea că „statul care asigură libertatea persoanelor, mai cu seamă a acelora care nu se pot apăra singure, are datoria de a apăra persoana în formaţiune contra oricărui abuz de autoritate din partea persoanelor adulte care se însărcinează cu ea”.

          Coperta revistei „Raţiunea“, un bilunar ce a apărut între 1911-1914, la Bucuresti FOTO: Marius Rotar
          Primii politicieni care au susţinut ideea laicizării învăţământului au fost socialiştii români grupaţi în Partidul Social Democrat al Muncitorilor din România, partid apărut la 1893 şi reformat la 1910 în Partidul Social Democrat.
          Mai puteţi citi:

          VIDEO Şefii BOR şi Sfântul Facebook. Biserica a cooptat vedete într-o campanie – viral, prin care să-i convingă pe părinţi să-şi înscrie copiii la orele de religie

          VIDEO ÎPS Teodosie: „Cine ar renunţa, dintre părinţi, la ora de Religie ar mutila propriul copil”

          SURSA:
http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/problema-religiei-scoli-100-ani-spunea-medic-1912-oameni-buni-nevoie-scoli-cultura-nu-popi-ignoranta-1_54f5b289448e03c0fd2e926d/index.html

 

12 gânduri despre „ATAC VIRULENT ÎN MEDIA ON-LINE DIN CLUJ-NAPOCA ÎMPOTRIVA OREI DE RELIGIE!

  1. radu iacoboaie

    ,,Adevăratul om de cultură şi de elită iese în faţă şi acela strigă şi răcneşte cu toate forţele lui şi apără valorile pe care el le-a construit şi pe care el le trăieşte. Pentru că dacă ar fi tăcut tot aşa, de pildă un Eminescu, ar fi tăcut Radu Gyr, un Nichifor Crainic, sau oameni de mai mică talie -’apăi am fi fost de mult prăbuşiţi. Dar aceşti oameni, ca nişte mici apostoli, am putea spune, au fost mereu prezenţi şi au strigat şi s-au opus la toate metodele de întunecare a fiinţei noastre ortodoxe… Iar această problemă nu este una oarecare, după mine este cea mai grea problemă a omenirii şi a creştinătăţii. Dar acum la noi, se simte foarte jenat un domn ziarist, se simte jenat un istoric, un om de literatură sau ştiinţă… ca să susţină o temă cu ordin religios şi să înfrunte vreo primejdie. Nu! Nu cumva să fie deranjat!
    Nici tăcerea sihaştrilor nu este scuzabilă. Monahul, preotul care socoteşte că face o misiune în cadrul Bisericii, dar nu participă direct la aceste adevăruri, la aceste atacuri şi primejdii în care ne găsim – nu este monah, nu este preot. Dacă nu simte să participe direct şi să-şi asume răspunderea ca un mic misionar al vremurilor, în zadar este toată rugăciunea lui. Tăcerea în faţa acestor pericole este o lepădare a noastră de adevăr. Pentru că ne înrobim şi ieşim din libertatea Adevărului. Adevărul ne face liberi, nu ne pune cip. Aceasta este dovada că societatea în care trăim este una a minciunii, potrivnică Evangheliei. Libertatea Evangheliei lui Hristos în faţa acestei lumi este un pericol terorist. Tăcerea noastră înseamnă sclavie şi îngroparea ortodoxiei. Oamenii noştri de elită, prin tăcerea lor, nu fac decât să construiască sicriul ortodoxiei pe care i-l pregăteşte stăpânirea acestei lumi. Cât pentru păstorii noştri duhovniceşti, atâta le spun: Oare sarea se va strica şi nu va mai săra?”

    Părintele arhimandrit Justin Pârvu

    Apreciază

    Răspunde
    1. Radu Iacoboaie Autor post

      FRAȚI ROMÂNI, LUAȚI ATITUDINE ACUM, NU ALTĂDATĂ CÂND VA FI PREA TÂRZIU! NU LĂSAȚI CA VALORILE NOASTRE SPIRITUALE ȘI NAȚIONALE SĂ NE FIE CĂLCATE ÎN PICIOARE DE CEI CARE LE URĂSC DE MOARTE ȘI SCOASE AFARĂ DIN SPAȚIUL PUBLIC! SĂ NU LĂSĂM PE ALȚII SĂ BATĂ CUIE LA SICRIUL ORTODOXIEI ȘI NEAMULUI ROMÂNESC…

      Apreciază

      Răspunde
      1. Radu Iacoboaie Autor post

        Am observat că ,,jurnaliștii” de pe site-ul adevărul.ro se distrează copios batjocorind creștinismul și naționalismul în sensul bun creștin. Multe comentarii ale românilor nu sunt aprobate…

        Apreciază

      2. Radu Iacoboaie Autor post

        Exacustodian said, on martie 3, 2015 at 2:06 pm (pe blogul saccsiv, art. Foto: MARSUL DE LA SUCEAVA – in favoarea orei de religie )

        Acum se vrea ca biserica să fie de stat, adică să fie subordonată lui, predicând în loc de adevărul ortodox un creştinism ecumenist şi superficial până când România va arăta cu totul altfel decât acum câţiva ani. Comunismul nu a reuşit să elimine credinţa totalmenete nici din Rusia, nici din România, nici din orice ţară a dăinuit, indifeent cât timp. Atunci în comunism, oamenii ştiau ce vrea duşmanul. Dacă unii se plâng că pe vremea aia aveam doar două ore de televizor, ar trebui să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru asta. Să vedem ce va urma fără comunism dar cu ore nonstop de televiziune, radio şi internet.
        Observaţi vă rog toţi ceva: în toate documentarele, în toate emisiunile, când vine vorba de scârboşenii precum “societate democratică”, “o lume deschisă şi fără prejudecăţi”, “valori umaniste”, cei ce sunt conservatori sunt acuzaţi că vor întoarcerea la “evul mediu”. Probabil că v-aţi dat deja seama de ce. Începuturile evului mediu sunt considerate pe la anii 400-500, deci la nu prea multă după Edictul de la Milan care a oprit prigoana împotriva creştinilor şi de la împăratul Teodosie cel Mare care a oficializat creştinismul. Este perioada triumfului creştinismului împotriva păgânismului! Aşadar orice e legat de trecut e prezentat într-o lumină proastă. Uitaţi-vă prin filme (care nu sunt făcute la întâmplare) imaginile de pe vremuri arată oameni zdrenţuroşi, fără maniere, fanatici. Iar când e vorba de “preistorie” (concept FALS!!!) televiziunea ne arată oameni cocoşaţi ce umblau cu bâta în mână şi trăiau în peşteri. Seriale ca “familia Flinstone” nu au fost făcute la întâmplare. Nu demult s-a discutat aici pe blog despre filmul evoluţionist “Lucy”. (intersant nume obţinem dacă mai adăugăm trei litere: lucy…fer!) Aia din film la un moment dat zice “sunt peste tot”. cine are proprietatea de ubicuitate? Numai Dumnezeu! Întorcându-se în timp, personajul principal arată evoluţia şi big bang-ul, deci se induce ideea că e singura variantă reală a istoriei existenţei lumii. aşadar care e mesajul: nu există Dumnezeu aşa cum cred creştinii ci omul e dumnezeu! Acum dialogul şarpelui cu Eva s-a mutat pe ecran. Laboratorul de la hollywood e ffoarte eficient în a transmite lumii mesajele dorite de oculta mondială. vă reamintesc filmul “the day after tomorrow”, iarăşi mesajul e o contradicţie a promisiunii lui Dumnezeu că nu va mai fi potop, “Armaghedon” unde salvatorii lumii sunt o gaşcă de americani munciţi fiecare de diferite patimi-jocuri de noroc, desfrânare, beţie.
        De ce nu sunt întrebaţi copiii, dacă vor să facă biologia? Că acolo li se impune că sunt primate evoluate şi că acum câteva milioane de ani (asta pt. mine e una dintre cele mai mincinoase expresii din lume) continentele erau unite şi reptilele au început să iasă din apă şi ca să se adapteze “şi-au creat organe pt. traiul pe uscat” (de râsul curcilor).
        De ce nu sunt întrebaţi copiii dacă vor să participe la ora de dirigenţie? Unde sunt învăţaţi să fie toleranţi şi când trebuie şi când nu trebuie?
        De ce nu sunt întrebaţi copiii dacă vor să studieze anumite cărţi la literatură fără să li se impună pierderi de timp precum “La ţigănci” de Mircea Eliade şi alte fabulaţii ale rătăciţilor? Poate unii ar vrea să afle vieţile sfinţilor?
        De ce nu sunt întrebaţi copii dacă vor să facă chimie? Că nu toţi se vor face chimişti ca să trebuiască să-şi impuie capul cu formule care nu le vor folosi NICIODATĂ în viaţă?!
        Am văzut pe youtube un reportaj în care se spunea că o clasă întreagă a renunţat la ora de religie pe motiv că sunt supraîncărcaţi la alte materii şi că părinţii au spus că e decizia lor.
        De ce părinţii ăştia civilizaţi şi democraţi nu-şi întreabă copii dacă sunt de acord să mănânce asta sau ailaltă, la masă?
        De ce nu-şi întreabă copii dacă vor să meargă la şcoală sau nu?
        De ce nu-şi întreabă copii, la fiecare minut, despre orice şi întreaga educaţie să fie un şir de întrebări al părinţilor către copii iar copiii să aleagă ei ce să facă şi ce nu?
        Vă daţi seama către ce ne îndreptăm?

        Şi acum vă atrag atenţia supra unui lucru:
        Când va începe prigoana, până la jandarmi care se vor comporta ca poliţiştii americani, până la soldaţii armatei NATO (că armată română oricum nu mai există), până la extremiştii islamici care taie capete prin Siria şi Libia, cei care ne vor scuipa, terfeli şi batjocori, vor fi cei de lângă noi!
        Vă reamintesc ce spune Scriptura:
        “Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.” (Matei 10; 36)
        Acei casnici care nu au făcut religie la şcoală, aceia care sunt îndoctrinaţi de facebook (fie el blestemat!), aceia care îi simpatizează pe Mircea Badea, Moise Guran, Mihail Neamţu şi Remus Cernea, aceia care cască gura hipnotizaţi la emisiunile şi comentariile mizerabile cu Mihai Gâdea, C.T.Popescu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Emisl Străinu şi Pavel Coruţ.
        Şi mai spune Scriptura:
        „Şi va da frate pe frate la moarte şi tată pe copil şi copiii se vor răzvrăti împotriva părinţilor şi îi vor ucide.” (Evanghelia de la Marcu 13; 12)

        Felicitări tuturor celor ce iau atitudine făţişă împotriva vicleniilor lumii în care trăimşi nu stau amorţiţi în faţa facebookului!

        Apreciază

    1. Radu Iacoboaie Autor post

      Nu stimabile PH Daniel. Ce nick v-ați găsit!… Și sunt om. Da, ca oricare altul… Și creștin ortodox… Explicați cele două cuvinte sau vă trec la spam… Sunteți de la adevărul.ro?

      Apreciază

      Răspunde
      1. Radu Iacoboaie Autor post

        Un om devine ateu atunci când nu mai simte iubire în jurul său, când ajunge să urască divinitatea din diverse motive personale și treptat devine posedat… Pentru el Dumnezeu nu există (a-teu înseamnă în primul rând fără Dumnezeu) sau dacă a existat, atunci a murit precum scria filosoful nihilismului Nietzsche. Filosof care înainte de moarte înnebunise, alerga pe câmp și striga cât putea că el este Dumnezeu!… Nefericit deznodământ, asemănător cumva cu cel al lui Iuda Iscarioteanul, care s-a spânzurat după ce L-a vândut pe Învățătorul său Iisus Hristos…

        Apreciază

      2. Radu Iacoboaie Autor post

        DUPĂ ULTIMELE ARTICOLE DE PE BLOG, CONSTAT CĂ SUNT MONITORIZAT PUTERNIC DE SITE-UL ADEVĂRUL.RO ȘI DE… UNIUNEA EUROPEANĂ!
        ACOLO UNDE ÎMI APAR VIZUALIZĂRILE RAPORTATE DIN FIECARE ȚARĂ, APARE ȘI UN CHENAR CENUȘIU ÎN DREPTUL CĂRUIA SCRIE UNIUNEA EUROPEANĂ!…

        Apreciază

Lasă un comentariu