ABUZURI ȘI DIFICULTĂȚI LA ÎNSCRIEREA LA ORA DE RELIGIE!!!

         FRAȚI ROMÂNI, EI (ȘTIM CINE) VOR SĂ NE SCOATĂ RELIGIA DIN ȘCOLI ÎN DOI PAȘI. PRIMUL PAS ESTE DEPUNEREA UNEI CERERI ÎNTR-UN TIMP FOARTE SCURT (PÂNĂ PE 6 MARTIE 2015) DACĂ VREM SĂ FIE STUDIATĂ ȘI RELIGIA, PRIN DISCRIMINAREA EFECTIVĂ A ORTODOCȘILOR ÎNTR-O ȚARĂ ORTODOXĂ!!!… PASUL DOI ESTE ELIMINAREA DEFINITIVĂ A RELIGIEI DIN PROGRAMA ȘCOLARĂ PRIN ÎNLOCUIREA CU ETICA (MORALA ATEIST-COMUNISTĂ), CONCOMITENT CU INTRODUCEREA DISCIPLINEI AGREATE DE ORGANIZAȚIA NAȚIUNILOR UNITE ȘI UNIUNEA EUROPEANĂ – EDUCAȚIA SEXUALĂ (EVIDENT ANTICREȘTINĂ!)…

Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Comunicat APOR (Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie)

COMUNICAT: ABUZURI ȘI DIFICULTĂȚI LA ÎNSCRIEREA LA ORA DE RELIGIE.

Din toata tara suntem asaltati de părinţi care ne semnalează obstacolele intampinate cu ocazia inscrierii copiilor la ora de religie.

Cea mai frecvent întâlnită nerespectare de către unităţile de învăţământ a obligaţiilor legale care le revin şi a dispoziţiilor ministerului Educaţiei este aceea că, în sute de unități de învățământ directorii nu au informat părinții cu privire la decizia nr. 669/2014 a Curții Constituționale a României, prin adrese scrise sau în cadrul ședințelor cu părinții, deși disciplina școlară Religie este parte a trunchiului comun și se află în oferta educațională a școlii. Acolo unde informarea părinţilor nu s-a făcut, recomandăm părinţilor să solicite imperativ respectarea obligaţiilor şcolii şi să informeze şi APOR de respectivele abuzuri.

Alte tipuri de abuzuri întâmpinate:

1. Şcolile au dezinformat părinții cu privire la înscrierea elevilor la orele…

Vezi articolul original 239 de cuvinte mai mult

3 gânduri despre „ABUZURI ȘI DIFICULTĂȚI LA ÎNSCRIEREA LA ORA DE RELIGIE!!!

 1. radu iacoboaie

  https://graiulortodox.wordpress.com/2015/03/04/soc-noua-presedinta-a-asociatiei-parintilor-pentru-ora-de-religie-filiala-cluj-propune-transformarea-orei-de-religie-ortodoxa-in-istoria-religiilor-oare-asta-ne-dorim-noi-ortodocsii/

  COPIII NOȘTRI ABIA REUȘESC SĂ ÎNVEȚE DESPRE RELIGIA LOR ȘI VIN ,,EXPERȚII” ÎN EDUCAȚIE ȘI NE SPUN CĂ EI POT SĂ STUDIEZE TOATE CELELALTE RELIGII ȘI CHIAR SĂ CUNOASCĂ ȘI ARGUMENTELE ATEILOR?… PRACTIC ESTE IMPOSIBIL LA VÂRSTA LOR. DOAR DACĂ SE DOREȘTE CREAREA ÎN MINTEA LOR A UNEI NEBULOASE, A UNEI STĂRI CONFUZE ÎN MOD PREMEDITAT, PENTRU A UȘURA OPERAȚIUNEA SPĂLĂRII PE CREIER DIN SOCIETATE PRIN MASS-MEDIA…

  NU ESTE EXCLUS CA ACEASTĂ DOAMNĂ SĂ FACĂ PARTE DINTR-O LOJĂ MASONICĂ ORI SĂ FACĂ JOCUL UNORA CU BUNĂ ȘTIINȚĂ. ORICUM NU POT SĂ CRED CĂ ESTE CU ADEVĂRAT ORTODOXĂ… MĂ POATE CONVINGE CINEVA CĂ DOAMNA NU ESTE INFORMATĂ SAU ESTE ÎNTR-O SIMPLĂ EROARE?…

  Apreciază

  Răspunde
  1. Radu Iacoboaie Autor post

   Exacustodian said, on martie 3, 2015 at 2:06 pm (pe blogul saccsiv, art. Foto: MARSUL DE LA SUCEAVA – in favoarea orei de religie )

   Acum se vrea ca biserica să fie de stat, adică să fie subordonată lui, predicând în loc de adevărul ortodox un creştinism ecumenist şi superficial până când România va arăta cu totul altfel decât acum câţiva ani. Comunismul nu a reuşit să elimine credinţa totalmenete nici din Rusia, nici din România, nici din orice ţară a dăinuit, indifeent cât timp. Atunci în comunism, oamenii ştiau ce vrea duşmanul. Dacă unii se plâng că pe vremea aia aveam doar două ore de televizor, ar trebui să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru asta. Să vedem ce va urma fără comunism dar cu ore nonstop de televiziune, radio şi internet.
   Observaţi vă rog toţi ceva: în toate documentarele, în toate emisiunile, când vine vorba de scârboşenii precum “societate democratică”, “o lume deschisă şi fără prejudecăţi”, “valori umaniste”, cei ce sunt conservatori sunt acuzaţi că vor întoarcerea la “evul mediu”. Probabil că v-aţi dat deja seama de ce. Începuturile evului mediu sunt considerate pe la anii 400-500, deci la nu prea multă după Edictul de la Milan care a oprit prigoana împotriva creştinilor şi de la împăratul Teodosie cel Mare care a oficializat creştinismul. Este perioada triumfului creştinismului împotriva păgânismului! Aşadar orice e legat de trecut e prezentat într-o lumină proastă. Uitaţi-vă prin filme (care nu sunt făcute la întâmplare) imaginile de pe vremuri arată oameni zdrenţuroşi, fără maniere, fanatici. Iar când e vorba de “preistorie” (concept FALS!!!) televiziunea ne arată oameni cocoşaţi ce umblau cu bâta în mână şi trăiau în peşteri. Seriale ca “familia Flinstone” nu au fost făcute la întâmplare. Nu demult s-a discutat aici pe blog despre filmul evoluţionist “Lucy”. (intersant nume obţinem dacă mai adăugăm trei litere: lucy…fer!) Aia din film la un moment dat zice “sunt peste tot”. cine are proprietatea de ubicuitate? Numai Dumnezeu! Întorcându-se în timp, personajul principal arată evoluţia şi big bang-ul, deci se induce ideea că e singura variantă reală a istoriei existenţei lumii. aşadar care e mesajul: nu există Dumnezeu aşa cum cred creştinii ci omul e dumnezeu! Acum dialogul şarpelui cu Eva s-a mutat pe ecran. Laboratorul de la hollywood e ffoarte eficient în a transmite lumii mesajele dorite de oculta mondială. vă reamintesc filmul “the day after tomorrow”, iarăşi mesajul e o contradicţie a promisiunii lui Dumnezeu că nu va mai fi potop, “Armaghedon” unde salvatorii lumii sunt o gaşcă de americani munciţi fiecare de diferite patimi-jocuri de noroc, desfrânare, beţie.
   De ce nu sunt întrebaţi copiii, dacă vor să facă biologia? Că acolo li se impune că sunt primate evoluate şi că acum câteva milioane de ani (asta pt. mine e una dintre cele mai mincinoase expresii din lume) continentele erau unite şi reptilele au început să iasă din apă şi ca să se adapteze “şi-au creat organe pt. traiul pe uscat” (de râsul curcilor).
   De ce nu sunt întrebaţi copiii dacă vor să participe la ora de dirigenţie? Unde sunt învăţaţi să fie toleranţi şi când trebuie şi când nu trebuie?
   De ce nu sunt întrebaţi copiii dacă vor să studieze anumite cărţi la literatură fără să li se impună pierderi de timp precum “La ţigănci” de Mircea Eliade şi alte fabulaţii ale rătăciţilor? Poate unii ar vrea să afle vieţile sfinţilor?
   De ce nu sunt întrebaţi copii dacă vor să facă chimie? Că nu toţi se vor face chimişti ca să trebuiască să-şi impuie capul cu formule care nu le vor folosi NICIODATĂ în viaţă?!
   Am văzut pe youtube un reportaj în care se spunea că o clasă întreagă a renunţat la ora de religie pe motiv că sunt supraîncărcaţi la alte materii şi că părinţii au spus că e decizia lor.
   De ce părinţii ăştia civilizaţi şi democraţi nu-şi întreabă copii dacă sunt de acord să mănânce asta sau ailaltă, la masă?
   De ce nu-şi întreabă copii dacă vor să meargă la şcoală sau nu?
   De ce nu-şi întreabă copii, la fiecare minut, despre orice şi întreaga educaţie să fie un şir de întrebări al părinţilor către copii iar copiii să aleagă ei ce să facă şi ce nu?
   Vă daţi seama către ce ne îndreptăm?

   Şi acum vă atrag atenţia supra unui lucru:
   Când va începe prigoana, până la jandarmi care se vor comporta ca poliţiştii americani, până la soldaţii armatei NATO (că armată română oricum nu mai există), până la extremiştii islamici care taie capete prin Siria şi Libia, cei care ne vor scuipa, terfeli şi batjocori, vor fi cei de lângă noi!
   Vă reamintesc ce spune Scriptura:
   “Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.” (Matei 10; 36)
   Acei casnici care nu au făcut religie la şcoală, aceia care sunt îndoctrinaţi de facebook (fie el blestemat!), aceia care îi simpatizează pe Mircea Badea, Moise Guran, Mihail Neamţu şi Remus Cernea, aceia care cască gura hipnotizaţi la emisiunile şi comentariile mizerabile cu Mihai Gâdea, C.T.Popescu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Emisl Străinu şi Pavel Coruţ.
   Şi mai spune Scriptura:
   „Şi va da frate pe frate la moarte şi tată pe copil şi copiii se vor răzvrăti împotriva părinţilor şi îi vor ucide.” (Evanghelia de la Marcu 13; 12)

   Felicitări tuturor celor ce iau atitudine făţişă împotriva vicleniilor lumii în care trăimşi nu stau amorţiţi în faţa facebookului!

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s