DE CE NU MAI SUNT LĂSAȚI COPIII NOȘTRI SĂ ÎNVEȚE DESPRE DUMNEZEU? – Radu Iacoboaie, 23 februarie 2015

index   index

          Frați români, tragem și aici un semnal puternic de alarmă în privința eliminării mascate a orei de religie prin depunerea unei cereri din partea părinților, care de fapt nu face decât să prelungească agonia scoaterii acesteia din programa școlară, nemulțumirea părinților și alungarea lui Dumnezeu din sufletul tinerelor generații.
          Credem sau nu, în viitorul apropiat, printr-o politică a pașilor mărunți, în locul Religiei copiii noștri vor studia Educația sexuală, care este în esență chiar opusul acestei discipline! Asta dacă nu vom protesta și nu vom lua în masă ATITUDINE!
          Ca și în perioada de tristă amintire a comunismului, se va ajunge iarăși în situația ca omul să ocupe în societate locul lui Dumnezeu, devenind chipurile atotputernic prin rațiunea lui, prin știință și cunoaștere. Iar de la materialismul științific dialectic și istoric (marxism-leninismul) vedem că se trece acum în faza unui neomarxism și a materialismului societății de consum în care omul își pierde identitatea proprie și națională și devine o simplă marfă prelucrată (printr-un proces de reeducare), un produs omogenizat al societății, cu un mod de viață libertin dar totuși lipsit de voință și libertate în adevăratul sens al cuvântului… Spălarea creierului nu este o ficțiune, ci o crudă realitate… Omul modern trăiește doar cu iluzia că este liber. În fapt, entități obscure urmăresc pas cu pas controlul său absolut…
           Mai observăm că se revine obsesiv și incredibil la ateism prin îmbrățișarea teoriilor evoluționiste, a evoluționismului pus pe seama lui Charles Darwin, a teoriei bing-bang-ului (nașterea universului) prin care tinerii vor ajunge efectiv să creadă că omul a evoluat în timp din maimuță, că viața a apărut spontan printr-o reacție chimică!… Deși nu s-a dovedit vreodată apariția vreunei noi specii prin evoluția altei specii…
          Redăm în continuare mai jos doar câteva fragmente importante din două articole excepționale:

          ,,Poporul român, supus la nenumărate năvăliri, la lăcomia şi rapacitatea mai multor imperii, nu a pierit tocmai pentru credinţa sa neclintită în Hristos. Comunismul a încercat să ne distrugă această credinţă, însă Dumnezeu nu a îngăduit acest lucru, prin mucenicii şi mărturisitorii Lui. Acum însă, hidra antihristică îşi arată din nou capul în istorie, cerându-şi drepturile. Scoaterea Religiei din şcoală printr-o decizie a Curţii Constituţionale este doar primul semn al sporirii puterii celui rău, prin înmulţirea păcatelor noastre. (…)
          – De ce doresc copiii ora de Religie?
          – O iubesc. Spre exemplu, am cunoscut copii care au zis că n-ar fi crezut în Dumnezeu dacă n-ar fi avut ora de Religie, fiindcă de acasă nu auzeau nimic. Ei iubesc cu adevărat Religia, e o oră frumoasă pentru ei și reacția lor a fost foarte firească. Ei înțeleg că Religia este o materie care pune în evidență moralitatea, că nu există o moralitate în afara religiei. Ei leagă foarte mult faptul de a fi moral cu faptul de a fi credincios.
          – Și înțeleg pericolul înlocuirii acestei materii cu alte materii, gen Educație Sexuală.
          – Sigur că da. Ei înțeleg și sunt chiar împotrivă, cu sufletele lor curate de copii. (…) – Ce urmări credeți că ar avea scoaterea Religiei din școli? Cum vedeți viitorul școlii în cazul nefericit în care se va decide scoaterea Religiei din trunchiul comun?
          Cred că este politica pașilor mărunți: o să scoată Religia ca, până la urmă, să introducă Educația Sexuală. Zicem noi că se dictează de la Bruxelles, dar în alte țări nu este așa: în Grecia am înțeles că s-a încercat, dar Religia este prezentă – deci nu putem să dăm vina numai pe Europa că ne forțează, și pe Comisia CEDO și pe ce face Curtea Constituțională. Este vorba și de voința noastră și a politicienilor noștri.
          Și nu trebuie să se întâmple în nici un caz acest lucru, mai ales că noi, cei mai bătrâni, am fost martori la introducerea Religiei în școală, cu câte lupte și cu câtă greutate și suferință, de către acei minunați oameni, care ne-au părăsit, unii dintre ei: Mama Sica – Anastasia Popescu, Părintele Voicescu și ceilalți. Nu știu câte lucruri bune au fost pentru țara noastră în ultimii douăzeci și cinci de ani, dar acesta a fost cu siguranță un lucru bun și acum ar fi păcat să-l pierdem (…)
          – Școala este instituția care are mari influențe asupra creșterii copilului. Dacă un copil nu ar crește în poruncile lui Dumnezeu, viața lui ce drum va urma? Religia este materia care ne desenează harta către viața curată, o viață iubită de Dumnezeu; fără ea, ne-am rătăci. (…) Ce argument aduc înlocuirii orei de Religie cu opusul acesteia? A făcut Religia rău cuiva? (…) Cu ajutorul Religiei am reușit să-mi aprind dragostea pentru Dumnezeu. (…) Străinii ne-au furat parte din țară, ne-au luat Basarabia, Bucovina și Cadrilaterul, iar acum noi singuri ne vindem o bună parte din noi din ceea ce ţine de sufletul nostru? (…) Ce ar fi creștinul fără inima sa, fără cuvântul lui Dumnezeu? (…) dacă toți vom păstra liniștea, ne vor călca în picioare, vor face ce vor. Suntem un stat democratic, asta înseamnă puterea poporului, avem dreptul de a ne opune. (…)
          – După părerea mea, educația religioasă trebuie să înceapă încă din copilărie, deoarece deprinderile bune, formate în copilărie, rămân uneori valabile pentru întreaga viață. Tinerii sunt deosebit de sensibili față de lucrurile care sunt impuse din afară și tot așa de sensibili la lucrurile care vin din interior, din inimă. Constatăm astăzi o criză morală în societate. Una e să fii creștin cu numele, alta să fii practicant.
          Pe viitorii elevi cine să-i învețe religia? Familia, care nici ea nu a învățat religia? Să-i învețe mass-media? Ar fi un nonsens. Să învețe de la biserică? Dar câți elevi vin astăzi la biserică? (…)
          Întrebarea care mă macină este următoarea: De ce majoritatea trebuie să se supună minorității? Ni se spune că nu se va scoate ora de Religie din școală și că vei putea asista la ora de Religie dacă vei face o cerere. Vi se pare normal?! De ce să nu facă cerere cei care nu vor să participe la oră? De ce să se facă cerere ca să poți participa?
          Nu pot sta cu „mâinile în buzunare” când văd ce se întâmplă, gândindu-mă la faptul că, dacă noi nu ne impunem, săracii urmași ai noștri chiar nu vor mai avea nici un cuvânt de spus… Acestea fiind spuse, consider că ora de Religie trebuie să rămână oră de Religie și să nu fie înlocuită cu nimic altceva. (…)
          Întreaga școală românească a fost cutremurată de lovitura sub centură pe care a primit-o din partea Curții Constituționale a României, pe scurt C.C.R., printr-o decizie care dă câștig de cauză unui singur părinte al unui elev în contra majorității părinților și elevilor din România.
          C.C.R. a dat câștig de cauză unei minorități, lovind în majoritatea ortodoxă a țării noastre, nemaipunând la socoteală celelalte culte, care au și ele învățământ religios, cu echivalarea notei în catalog. Prin această decizie am intrat, deci, într-o tiranie a minorității atee din România.
          Istoria, de la Dioclețian și Iulian Apostatul până la Stalin și Gheorghiu-Dej, ne arată că nu ateii au fost cei ce au suferit și cărora li s-a frânt voința și viața. Nu sânge de ateu a curs la Aiud, la Pitești și la Poarta-Albă! Ci a fost exact pe dos: torționarii au fost oamenii atei ai regimului, iar cei cei chinuiţi uneori până la moarte au fost cei credincioși, după cum dovedesc studiile consacrate. Dar câte conștiințe creștine au fost decimate în perioada regimului comunist, aceasta este o istorie care nu se prea învață la școală! (…)
          Cerem în mod ferm Ministerului Educației Naționale să păstreze Religia în trunchiul comun. Religia nu este nici obligatorie, nici opțională, nici facultativă, după cum nici Limba Română sau Istoria nu sunt obligatorii (în sens peiorativ), nici opționale. Sunt discipline normale, firești, care aparțin trunchiului comun, după cum a decretat Legea Învățământului 84/1995, care trebuie să rămână în vigoare.
          Nu acceptăm înlocuirea Religiei cu Istoria Religiilor, acesta fiind un fals pretext de eliminare a religiei, deoarece istoria religiilor este prezentă și în programa de religie, și în programa de istorie.
          Nu acceptăm înlocuirea Religiei cu Etica Civică. Dacă va hotărî așa, ministerul ar trebui să scoată din arhive manualele anilor ’80 de Etică și echitate socialistă! Psihologia demonstrează cu asupra de măsură că nu există etică sau morală în afara credinței, decât dacă este „proletară”.
          În sfârșit, nu acceptăm sub nici o formă înlocuirea Religiei cu Educația Sexuală. Dacă au existat anumite cazuri nedorite în mediul elevilor, trebuie mers la cauză, iar cauza nu este faptul că elevii nu au știut „să se protejeze”. Nu poți să combați accidentele rutiere și viteza excesivă prin centura de siguranță! O combați prin convingerea șoferilor (morală sau prin amendă) de a merge cu viteză redusă. Tot așa, exact disciplina Religie este cea care îi învață pe tineri să nu ajungă la accidente nedorite de ordin sexual, prin cea mai frumoasă și mai curată morală.
          Logica strâmbă afișată de aceleași cercuri atee incriminează imaginile și noțiunile religioase ca fiind frustrante și propovăduiesc imaginile și noțiunile pornografice, inclusiv cele perverse și pederaste, anormale, încă din ciclul primar. Părinții nu vor accepta așa ceva.” (fragmente din articolul ,,Vrem ora de religie înapoi!”, Raluca Tănăseanu, revista Familia Ortodoxă nr. 1(72)/2015, pp.51-57)

          ,,Cum de s-a ajuns aici după douăzeci și cinci de ani de la eliberarea de antihristicul comunism? Am uitat atât de repede cei patruzeci și cinci de ani de teroare, în care sute de mii de români au intrat în puşcării, mulţi dintre ei murind acolo tocmai pentru că nu au vrut să renunţe la Dumnezeu şi la crezul lor?…
          Cum de nu s-a ieşit în stradă acum, când nu ne mai ameninţă nimeni cu moartea? Măcar profesorii de religie şi familiile lor, măcar preoţii cu credincioşii care umplu bisericile, şi ar fi fost câteva sute de mii de oameni care ar fi protestat ca unul pentru acest nou debut al unei epoci antihristice.
          Ne gândim oare că o să treacă şi asta? Ne amăgim că ne vom găsi o altă ieşire ca profesori, predând etica sau chiar educaţia sexuală? Ne-am luat cu altele şi ne-am amăgit cu gândul că e mai bine să-i lăsăm ceilalţi să se zbată, că doar „Patriarhia ce face”?! Sau nu conştientizăm cu adevărat către ce ne îndreptăm? (…)
          Educaţia religioasă a devenit un drept fundamental al românului
          Această oală sub presiune care a fiert vreo patruzeci și cinci de ani a explodat în decembrie 1989, profitând practic de revolta „spontană” organizată de serviciile secrete străine la Timişoara, prin care voiau să scape de Ceauşescu şi să-şi instaureze propria stăpânire. Românii însă nu pentru ei ieşiseră în stradă, ci ca să moară şi să fie liberi. Astfel că încă din primele zile ale revoluţiei din 1989, pentru prima oară după patruzeci și cinci de ani, tinerii din Piaţa Universităţii s-au aşezat în genunchi şi au rostit Tatăl nostru. Pentru prima oară atunci, tineri care fuseseră crescuţi într-un climat complet ateu, într-un loc public din România proclamau sensul real al revoluţiei române: întoarcerea la Dumnezeu. (…)
          Aşadar, dacă putem să vorbim de o revoluţie la 1989, aceasta nu a fost atât una politică, ci una a întoarcerii la credinţă, o credinţă pe care lumea românească şi-a asumat-o public ca pe cel mai important act de dreptate făcut lui Dumnezeu, Cel care a creat lumea, dar şi omului, care are nevoie să-L simtă pe Părintele său aproape, ca să-l sprijine şi să-l călăuzească. Astfel, libertatea religioasă, prin recunoaşterea oficială a dreptului lui Dumnezeu de a fi primit în cetate, în primul rând prin educaţia religioasă, a devenit un drept fundamental al românului, câştigat prin sângele tinerilor care s-au jertfit în 1989.
          Este drept, celor care au pus mâna pe putere nu prea le-a convenit noua situaţie, şi au atras atenţia mai mult asupra dimensiunii politice şi economice a revoluţiei. Mass-media s-a organizat încet, încet, fiind preluată de centre de interes străine de neamul nostru, reîncepând distrugerea morală a poporului şi campania de defăimare a Bisericii. Şi, înaintea tuturora, o mare parte a intelectualităţii, de formaţie stângistă, şi-a adaptat discursul antibisericesc la noile condiţii presupuse de o societate zis democratică.  Astfel că urmaşii cominterniştilor, care înainte de 1990 aduceau osanale regimului, au devenit peste noapte mari apărători ai valorilor democratice, care presupun, în concepţia lor, un stat secular. Adunaţi în jurul unor publicaţii precum „22” și a Grupului pentru Dialog Social, aceşti intelectuali au început edificarea unui nou tip de discurs anticreştin, cu rădăcini neo-marxiste, de data aceasta în numele valorilor europene şi al drepturilor omului. Obiectivul lor, declarat în multe momente pe parcursul istoriei post-decembriste, este secularizarea completă a statului român, în sensul ca acesta să renunţe a-şi mai asuma relaţia sa cu Biserica. Scopul lor, ca şi al comuniştilor, nu este altul decât a elimina complet credinţa din spaţiul public, din educaţie sau din tot ceea ce înseamnă manifestare publică a acesteia. Desigur, modelul este occidental, unde, pe bazele aceloraşi ideologii, au început să fie dați afară din şcoli sau din Universităţi profesorii care pomenesc numele lui Hristos la ore. Au început să-şi piardă slujbele cei care îşi manifestă credinţa şi învăţătura Evangheliei la locul de muncă sau în întâlnirile publice la care participă.
          Toate acestea ne conving de faptul că am fost doar înşelaţi, crezând, în naivitatea noastră, că hidra roşie antihristică ar fi fost strivită odată cu căderea blocului comunist. Părintele Paisie Olaru a avut dreptate când prorocea în anul 1990 că, prin căderea comunismului, capul şarpelui a fost strivit, dar veninul acestei năpârci se va răspândi în toată lumea prin coada lui. Comunismul nu este decât unul din copiii marxismului. Mai periculos însă, în măsura în care e mai insidios, este neomarxismul, care, sub o înfăţişare democratică, seducătoare, cucereşte astăzi lumea. Prin acesta, comunismul antihristic supravieţuieşte sub o mască deocamdată democratică, aşteptând momentul oportun pentru a-şi arăta din nou dinţii, hrănindu-se cu sângele creştinilor. Probabil că războiul pe care George Soroş îl preconizează sau pur şi simplu îl doreşte (opinie exprimată într-un interviu recent dat revistei Paris Match[1]) va fi un astfel de factor declanşator al descoperii adevăratei feţe a noului regim. Până atunci însă, hotărârea Curţii Constituţionale de a scoate Religia din trunchiul comun al materiilor școlare constituie pentru noi, românii, un semnal de alarmă, un semn al instaurării unei noi epoci atee în istoria lumii. (…)
          Vă îndemnăm, aşadar, să faceţi cu mult mai mult pentru a-i atrage pe cei apropiaţi la o autentică viaţă creştină, care înseamnă în primul rând ascultarea glasului conştiinţei, păzirea minţii, curăţirea de păcate prin spovedanie şi împărtăşirea cu Trupul şi Sângele lui Hristos. (…)” (fragmente din articolul ,,Nu s-a murit pentru pâine și circ”, Gheorghe Fecioru, revista Familia Ortodoxă nr. 1(72)/2015, pp.4-6)

 

                                        Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie

Publicitate

13 gânduri despre „DE CE NU MAI SUNT LĂSAȚI COPIII NOȘTRI SĂ ÎNVEȚE DESPRE DUMNEZEU? – Radu Iacoboaie, 23 februarie 2015

   1. raduiacoboaie Autor post

    ADĂUGIREA A ÎNCĂ TREI MOTIVAȚII LA ARTICOLUL CU APELUL…

    5 – MOTIVAȚIE TEOLOGICĂ. Cuvintele lui Hristos „Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor” (Matei 19,14) este o poruncă pentru noi toți sau numai un îndemn? Aceste cuvinte sunt o poruncă pentru noi toți care vrem să ne mântuim, și să ne silim să avem inima smerită și nevinovată de copii. Dar Mântuitorul nu a zis ca numai a acestora este Împărația cerurilor, ci : „a unora ca aceștia”. Puteți consulta: http://mpanait.3x.ro/lasa.htm

    10. STUDIEREA RELIGIEI ÎN ȘCOLI NU ESTE ÎNDOCTRINARE RELIGIOASĂ! Așa declară răspicat ateii, dar acuzația este contrazisă de cel puțin două realități. Biserica Ortodoxă Română nu face prozelitism în societate iar prin absurd presupunând că ar fi îndoctrinare, întrebăm: de ce vin atât de puțini elevi la Sfintele Slujbe ale Bisericii? Realitatea este că tineretul s-a cam îndepărtat de Dumnezeu în ultimii ani datorită mass-mediei. Iar acum îi îndepărtăm cu totul de Dumnezeu, ca să adoptăm modelul occidental într-o țară ortodoxă?…

    11. SITUAȚIA OREI DE RELIGIE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ. În Uniunea Europeană se predă elevilor Religia: ,,Situaţia orei de religie în ţările membre UE (este strâns legată de relaţia Biserică-Stat). Trei modele: FRANCEZ (al separaţiei radicale); ENGLEZ (al identificării totale; regina este, deodată, şefa Statului şi a Bisericii); GERMAN (al cooperării distincte; operează şi cooperarea și separarea); în majoritatea statelor membre UE ora de religie este respectată; desigur, situaţia practică diferă (vezi Pr. C. Dragnea, Slujirea preotului în şcoală, Teză de doctorat, BFT – 2007). În Grecia, bunăoară, instruirea în religia ortodoxă este obligatorie. Educaţia religioasă face parte din programa şcolară la toate clasele şi face obiectul unui examen de absolvire. Până în anul 1988 era obligatorie predarea exclusivă a religiei ortodoxe în şcoli, ulterior fiind acceptate ore de religie şi pentru alte confesiuni. Există în prezent demersuri de relativizare a locului de cvasi-monopol al ortodoxiei în societatea greacă, prin sentinţele date de instanţele europene, care încearcă armonizarea drepturilor individului cu cele ale colectivităţii.” Sursa: http://www.scribd.com/doc/135648437/Pr-Prof-Vasile-Gordon-Ora-de-Religie

    Apreciază

  1. raduiacoboaie Autor post

   POLITICA PAȘILOR MĂRUNȚI ȘI SIGURI SE ASEAMĂNĂ CU TACTICA ȘARPELUI DE A SE APROPIA ÎNCET PE NESIMȚITE DE PRADA SA… DIAVOLUL URĂȘTE DE MOARTE OMUL, CUNUNA CREAȚIEI LUI DUMNEZEU, CREAT DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA SA, CARE ARE ȘANSA MÂNTUIRII ȘI DE A AJUNGE ÎN RAI…

   ÎN MULTE RECLAME PUTEM VEDEA DOAR FORME ÎNTUNECATE (ÎN NEGRU) DESENÂND OAMENI DE TOATE VÂRSTELE… ADICĂ ,,DESFIGURAȚI”, LIPSIȚI TOCMAI DE CHIPUL UNIC PRIMIT DE LA BUNUL DUMNEZEU… O ALTĂ STRATEGIE DIABOLICĂ DE OMOGENIZARE ȘI GLOBALIZARE…
   CA DE ALTFEL ȘI ÎN CAZUL CREĂRII NOII IDENTITĂȚI ELECTRONICE. ODATĂ INTRAȚI ÎN SISTEM, NOI NU MAI AVEM NUMELE DE BOTEZ ȘI DE FAMILIE, CI DEVENIM FIECARE UN SIMPLU NUMĂR, CARE ESTE CNP-ul, ADICĂ PRECUM ERAU ÎNREGISTRAȚI ȘI ÎNSEMNAȚI DEȚINUȚII DIN LAGĂRELE NAZISTE ȘI TRATAȚI ÎN ÎNCHISORILE COMUNISTE. TOȚI ERAU STRIGAȚI PE NUMERELE LOR ATRIBUITE…

   Apreciază

   Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    Gladiatorul said, on februarie 23, 2015 at 10:53 pm (blogul saccsiv, art. VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre POST)

    NU ALUNGAȚI RELIGIA DIN ȘCOALĂ!

    Nu alungați religia din școală!
    Nu faceți tot ce vreți ca să ne doară;
    Nu luați icoana de pe perete!
    Să știe a noștri copii: băieți sau fete.

    Că peste toți este Bunul Dumnezeu,
    Și El este cel, care ne ajută mereu;
    Și Maica Domnului cea Preacurată,
    Se roagă pentru noi și pentru lumea toată;
    Să nu uităm de mucenici, mucenice, sfinți și sfinte;
    Care se roagă lui Dumnezeu pentru a noastre trebuințe.

    Aceasta țară minunată,
    De Dumnezeu a fost binecuvantată,
    Și prin Apostolul Andrei a fost creștinată,
    Suntem un popor creștin,
    Și nimeni nu trebuie, să ne ia acest dar divin.

    Știți voi?… că: prima școală ce a apărut;
    Tot în și prin biserică s-a făcut;
    Și atunci dacă școala în biserică s-a creat,
    De ce să alungăm religia care ne-a format.

    Vă rog lăsați religia în școală!
    Aceasta e dorința și credința ortodoxă națională.

    Apreciază

 1. Daniel

  Radule, hai sa ne gandim putin. Preotul Calistrat spunea despre biserica, ca este formata din credinciosii adevarati si nu din niste ziduri! Zidurile de se vor darama, biserica lui Hristos nu va fi biruita! Portile Iadului n-o vor putea inghiti! Eu iti spun asta ca cel mai pacatos dintre pacatosi! Dar daca sunt becisnic si pacatos nu inseamna ca nu vad ce se intampla in jur si ca nu imi pare rau: traim vremurile lepadarile de Hristos! Cateodata ma cuprinde furia sa vad ca, aproape toti din jurul meu – ortodocși cu numele – sunt new-ageri frate! Este revoltator sa vezi cum de jur imprejur toti ii dau cu puterea mintii lor, cu universul lor, cu dumnezeirea lor! Cand s-a intamplat una ca asta sau mai bine zis, si cum s-a putut intampla una ca asta? ”Veti fi ca Dumnezeu”, i-a zis Satana Evei! Asta se intampla acum! Banuiesc ca auzi si tu, adesea, despre ”schimbare”, despre potentialul infinit al omului, despre iubirea de rahat New Age! Clica asta numeroasa, tâmpă, de derbedei egoisti care nu mai contenesc sa se dumnezeiasca in timp ce manifesta un egoism nesimtit si monstruos, imi e scarba si rusine ca sunt din generatie cu ea! Gurile lor sunt obraznice si trufase, iar singurul lor argument este negarea, ca o otravă care paralizează! Radule, dacă atât de mulți copii ai României sunt astăzi new-ageri este în mare parte și vina bisericii tradiționale! Mihail Jar într-o cuvântare a sa de anul trecut, a pus starea de lucruri actuală, a necredinței și cu adevărat ereziei nimicitoare demonice New Age, pe seama preoților care sunt primii vinovați! Ei îl țin pe Hristos departe și-i dau cu închinarea la îngeri, la moaște și la sfinți dintre care nu avem de unde ști că au fost sfinți… Oamenii nu-l cunosc pe Hristos, apoi judecă biserica, ca pe o instituție perimată, și sfârșesc sataniști! Satanismul pur asta înseamnă – ceea ce vezi în jurul tău, zeci de mii, sute de mii de tineri ortodocși și-au însușit gândirea și filozofia satanică New Age! De ce? Oare Hristos e slab? Nu! Deoarece ei niciodată nu l-au cunoscut pe Hristos și în îndrăcire vor sfârși toți cei care nu-l cunosc personal pe Hristos, indiferent de biserică, de tradiție, de cult, de sectă! Oamenii sunt atât de zăpăciți… încât nu am cuvinte! În mișelia mea și în neputința mea, am încercat să le explic unor colegi că, toate aceste filozofii orientale, ale preamăririi firii pământești, nu sunt decât vrăjitorii! Le-am povestit două cazuri cu oameni care au murit după ce alții din familia lor au practicat cu asiduitate ocultismul modern, rafinat, pozitiv… Deoarece am spus de câteva ori, Hristos, ei au tras concluzia că sunt de la Martorii lui Iehova: ”Tu nu ești ortodox, așa-i? Dar ce religiei ești tu? Ești de la martorii lui Iehova?” Îți dai seama, ce asociere? Nu sunt nene din nicio religie și nici n-am să fiu! Am ieșit demult din Babilonul ăsta spurcat! Tu încearcă să te aperi pe tine, dacă poți și pe familia ta! În rest, unirea religiilor e iminentă! din acel moment va începe o vânătoare pe scară largă a ”ereticilor”. Frate, Biserica lui Hristos, e fecioară tocmai pentru că nu a curvit cu nimeni! Niciodată! Există, spune tu, vreo biserică lumească, care să nu fi curvit vreodată mă rog? La paștele din 2000 a trebuit să ascult o predică de 2 ore în care preotul preamărea de zor uniunea europeană! Când bisericile curvesc cu duhul lumii acesteia, copiii lor se rătăcesc și devin ”dumnezei”, așa cum sunt marea majoritate a ”creștinilor” din ziua de azi! În jurul meu e un adevărat cancer New Age… cabaliști, dezvoltați personal, sadanizați și satanizați! Care biserică nene? Unde este? Politicul a subordonat biserica, masoneria si-a pus ochiul in triunghi si crucile lui Baphomet pe biserici! Constantin Brancoveanu se rasuceste in mormant atunci cand, ”creștinii” de azi se numesc a fi partasi cu el la aceeasi BISERICA!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. o oarecare

  Sfaturi ala parintelui Cleopa
  Primul lucru: Dimineaţa cînd te scoli, trebuie să te speli pe ochi.

  Al doilea: Faci trei închinăciuni zicînd: “Prea Sfîntă Treime, Dumnezeul nostru, slavă Ţie”, “Prea Sfîntă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-mă!”.

  Al treilea lucru: Rugăciune cît timp poţi: 1 minut, 1 oră.

  Al patrulea lucru: Masa, după mîncare rugăciunea de mulţumire.

  Al cincilea: La servici sau la scoală sau alte probleme, de la orele 7-15, şi în timpul lucrului, rugăciunea scurtă:“Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-mă pe mine, păcătosul !” cît de des. Cine trece pe lîngă Biserică se închină, iar de ai timp mergi şi faci o rugăciune, aprinzi o lumînare, cînd vii de la servici, la fel.

  La orele 16 masa cu rugăciune înainte şi după mîncare, odihnă un ceas sau alt lucru de nu eşti obosit. Pe la orele 22 înainte de culcare, rugăciune: Acatiste, Paraclise şi culcarea.

  Duminica dimineaţa la orele 7 rugăciune, la orele 10 la Biserică la Sfînta Liturghie, apoi după ce iei anafora, vii acasă mănînci, te odihnesti puţin, citeşti cărţi religioase, la orele 17 la Vecernie la Biserică la catehizaţie, unde se fac şi cîntări, iar la orele 20 acasă masa, rugăciune, culcare.

  Cele 4 posturi se posteste tot anul, Miercurea şi Vinerea, şi Spovedanie şi Impărtăşanie în aceste posturi.

  La diverse nevoi omeneşti se fac urmatoarele slujbe: Cea mai puternică slujbă, la orice nevoie omenească, este Sfînta Liturghie, cu scoaterea de părticele din prescura la Proscomidie.

  Pentru cei ce sunt certaţi şi nu vor să se împace, se face Acatistul Sfîntului Fanurie cu post.

  Pentru căsătorie, necaz, boală, deznădejde se face urmatoarea rînduială:

  1. Se spovedeşte din copilărie pînă la zi cel bolnav, după ce a postit timp de 5 zile;

  2. Împărtăşanie, de nu este oprit de canoane;

  3. Miercuri şi Vineri mîncare odată în zi, de post, după orele 16;

  4. 40 de Sfinte Liturghii, cu scoaterea de părticele de la Proscomidie pentru cel în cauză;

  5. Citirea Psaltirii timp de 40 de zile;
  6. La Miezul nopţii, de 33 de ori “Tatăl nostru”, după fiecare cîte o metanie;

  7. Dimineaţa Acatistul Maicii Domnului, iar seara, Paraclisul Maicii Domnului;

  8. Rugăciunea continuă: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul !”;

  9. Taina Sfîntului Maslu cu 3 sau 7 Preoţi.
  Rînduiala acesta se face timp de 40 de zile, atît de cel în cauză, cît şi de cei din casă şi toate neamurile, dînd milostenie la săraci după putere.

  Pentru Bolnavi psihici şi alte boli greu de vindecat se face aşa:

  1. 5 zile de post, Spovedanie generală, Sfînta Împărtăşanie;

  2. Miercuri şi Vineri, mîncare odată în zi, după orele 16;

  3. Acatistul ACOPERĂMÎINTUL MAICII DOMNULUI timp de 40 de zile, căci spune în el: “Bucură-Te Ceea ce iei în atotputernicile Tale mîini pe cei părăsiţi de doctori !”

  4. Rugăciunea: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluişete-mă pe mine, păcătosul !” o zice atît bolnavul, cît şi cei ce-l ajută, de nu poate bolnavul, fac pentru el rînduiala cei sănătoşi.

  5. De 7 ori rînduiala Sfîntului Maslu;

  6. Milostenie la săraci, după putere.

  Pentru cei pătimaşi: beţie, curvie, ucidere şi alte patimi, nu-i pomenim la Sfînta Liturghie, dar facem Psaltirea, care-i ajută să scape din aceste păcate.

  Pentru MORŢI: din ziua morţii trebuie puşi la Liturghie timp de 40 de zile, este vremea cînd sufletul merge prin Rai şi prin Iad, iar a 40-a zi se duce la Tronul lui Hristos, la Judecata Particulară. Liturghiile îi ajută foarte mult, 40 Liturghii = 1 Sărindar. PARASTASELE îi ajută mult, la 3 zile, la 40 de zile, la 6 luni, la 1 an şi aşa mai departe şi MILOSTENIA din cea avut mortul îi ajută foarte mult, s-o facă şi din ceea ce au cei ai casei.

  Ce rugăciuni vom face în fiecare zi ?

  Rugăciunile dimineţii şi ale serii în primul rînd. Apoi, în fiecare dimineaţă se zice unul din Acatistele Maicii Domnului, zilnic, seara vom face Paraclisul Maicii Domnului. Cele mai lungi mîini sunt cele ce ajung pînă la cer – RUGĂCIUNEA;

  Luni: Acatistul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, Canon către Îngerul păzitor, Canon de rugăciune către Puterile Cereşti.

  Marţi: Acatistul Sfîntului Ioan Botezătorul şi al Sfîntului Antonie cel Mare.

  Miercuri: Acatist către Maica Domnului unul din cele 3.

  Joi: Acatistul Sfîntului Apostol Petru şi Pavel şi al Sfîntului Nicolae.

  Vineri: Acatistul Sfintei Cruci.

  Sîmbătă: Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos

  Duminică: Acatistul Sfintei Treimi.

  În fiecare zi se ţine această rînduială, iar de va cădea în acea zi şi un sfînt ce are Acatistul său, se face pe lînga Acatistul zilei şi Acatistul sfîntului zilei.

  De la Sfintele Paşti pînă la Înălţarea Domnului se face Acatistul Sfintei Învieri zilnic, pe lîngă Acatistele zilelor respective. De la Înălţare la Rusalii se face zilnic Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos. În postul Adormirii se face zilnic Acatistul Adormirii Maicii Domnului şi la fel în fiecare post, al cărui sfînt este postul, al aceluia se face zilnic Acatistul. Creştinii, de nu vor ţinea cele 4 posturi de peste an şi Miercurile şi Vinerile, nu sunt creştini. De nu ţinem acest post Apostolic, alt post este zadarnic. Miercurile şi Vinerile de peste an sunt zile de post, cine poate mănîncă numai odată pe zi, cine vrea, fără ulei, cei bolnavi mănîncă de 3 ori pe zi de post. Lunea se ţine post pentru sănătate şi pentru Îngerul păzitor.

  Postul RĂSTIGNIRII, ţine din Joia cea mare pînă în ziua de Paşti, cînd nu se mănîncă nimic, iar în ziua de Paşti te Spovedeşti şi Împărtăşeşti. Prima săptămînă din Postul Paştilor, Luni şi Marţi nu se mănîncă nimic, iar Miercuri Spovedanie şi Impartasanie, la fel şi în Săptămîna Patimilor. Sînt călugări ce nu mănîncă nimic de la Florii la Paşti. Pentru bolnavi gravi se ţine Postul lui Hristos de 10 zile, de la Înălţare la Rusalii. Orice post se începe cu Spovedanie şi Împărtăşanie şi se termină tot cu aceasta. Nu se posteşte Marţea şi Sîmbăta, numai în cele 4 posturi. Cine ţine alte posturi şi nu le ţine pe acestea rînduite de Sfinţii Apostoli şi biserică posteste în zadar.

  Sursa: https://deveghepatriei.wordpress.com/2015/02/25/sfantul-parinte-ilie-cleopa-de-la-manastirea-sihastria-sfaturi-in-postul-pastelui/#comments

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s