CONFERINȚĂ PE TEMA ACTELOR BIOMETRICE! – joi, 19 februarie la ora 17 în București

raportul+B.O.R.-CIP-Masonerie-1
când: – Joi 19 feb, de la ora 17.00,
unde:  – în Aula Magna a Facultății de Drept din București (lângă Operă),
 
CE:  – va avea loc conferința având ca temă generică – SISTEMUL actelor electronice în
România 
DE DEPARTE CEL MAI IMPORTANT SUBIECT PRIN IMPLICAȚIILE, EFECTELE ȘI
GRAVITATEA LOR, din ’89 încoace.
Lasă TOTUL și VINO împreună cu cei cărora vă pasă!
                                   – intrarea liberă – 

4 gânduri despre „CONFERINȚĂ PE TEMA ACTELOR BIOMETRICE! – joi, 19 februarie la ora 17 în București

 1. iacoboaieradu2014

  AM PRIMIT PE ADRESA DE E-MAIL:

  Întrebare deloc retorica: vor reactiona cumva romanii, sau se complac in starea de anestezie a mintii, a ratiunii, in care au acceptat sa fie cufundati de 7 decenii?

  DORMITI IN PACE – GUVERNUL VEGHEAZA…
  – vedem noi ce naste acest somn al ratiunii…
  Mâncarea cu nanotehnologie se experimentează în România!
  Inline image
  La finele anului trecut a fost modificat Regulamentul privind informarea consumatorului, în virtutea unei directive europene. La unul dintre capitole, normativul impune o regulă în privinţa tuturor ingredientelor prezente sub formă de “nanomateriale fabricate”: trebuie specificate în mod clar în lista ingredientelor, denumirile acestora fiind urmate de cuvântul “nano” între paranteze – (NANO).
  Prin “nanomaterial fabricat” se înţelege un ingredient produs prin nanotehnologie, ce conţine unul sau mai multe elemente de dimensiuni de ordinul a 100 nanometri (un metru are un miliard de nanometri).
  «Efectele pot fi devastatoare»
  Normativul mai sus-menţionat avertizează: “Nanomaterialele oferă oportunităţi tehnice şi comerciale, însă pot prezenta riscuri pentru mediu şi pot ridica probleme de securitate şi sănătate pentru oameni şi animale, de aceea, consumatorii trebuie informaţi corespunzător”. Cu alte cuvinte, materialele în discuţie conservă bine alimentul, dar pot omorî consumatorul…
  Profesorul universitar dr. ing. Eden Mamut, de la Institutul de Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, ne-a declarat că nanoelementele sunt particule foarte mici, care transportă substanţele active, adică E-urile, cele care măresc rezistenţa în timp a alimentului.
  Nanoelementele măresc eficienţa E-urilor. Astfel, alimentele au o durată de viaţă mai lungă, lucru indispensabil în industria alimentară actuală.
  “Trebuie menţionat că tehnologiile nano eficientizează acţiunea substanţelor active pe care le transportă, prin modificarea structurii materiei, lucru care le face imprevizibile şi extrem de periculoase. Încă nu se ştie ce pot produce în domeniul alimentar şi nu numai, pentru că au fost prea puţin testate! Este posibil ca prin această tehnologie să se fi deschis o cutie a Pandorei!” a subliniat profesorul Eden Mamut.
  Şi nu e sigura voce avizată care trage un semnal de alarmă.
  “Din anul 2009, România a fost supusă unor experimente cu tehnologii care par eficiente din punct de vedere economic, dar pot avea efecte devastatoare pe viitor. S-ar putea ca în scurt timp să nu mai avem controlul sanito-genetic asupra oamenilor şi animalelor”, ne-a spus despre nanotehnologie prof. dr. Florina Bran (foto), prodecan al Facultăţii de Economie Agroalimentară şi a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti
  Ideea a apărut în anul 1959
  Istoria nanotehnologiilor s-a născut în anul 1959, când fizicianul Richard Feynmann a pus la bătaie un premiu de 1.000 de dolari pentru echipa de cercetători care va reuşi să manipuleze un material la nivel atomic.
  De atunci s-au investit sume uriaşe, în primul rând pentru a îmbunătăţi optica microscoapelor electronice. Rezultatele au apărut în 1990, când atomii de xenon au fost aranjaţi sub o anumită formă pe o placă de nichel. Abia după anul 2000 s-a constatat că tehnologia nano nu înseamnă doar aranjare spaţială a materiei, ci şi modificare a proprietăţilor acesteia.
  “Nanotehnologiile pot schimba astăzi funcţionalităţile obiectelor. Să dăm un exemplu: până la nanotehnologie, cel mai bun conductor de căldură era diamantul. Astăzi, nanotuburile de carbon sunt de trei ori mai bune conductoare de căldură decât diamantul. Anul trecut, pe nanoparticule de argint şi aur s-au pus straturi extrem de fine de extract de venin de albină. Această combinaţie a fost injectată unui bolnav de cancer în zona afectată. Substanţa injectată a atacat selectiv celulele bolnave şi l-a vindecat pe pacient. Aceasta este varianta bună! Au început însă să se fabrice nanoroboţi militari, care pot scăpa foarte uşor de sub control. Iată doar un exemplu pentru care lumea ştiinţifică priveşte cu mare precauţie această tehnologie. Nu ştim ce surprize neplăcute ne poate produce în viitor”, ne-a declarat profesor dr. inginer Eden Mamut (foto).
  «Reprezintă un risc şi o ameninţare pentru securitatea naţională»
  “În momentul de faţă, mai multe firme introduc elemente de nanotehnologie în produse farmaceutice şi aditivi alimentari, care accentuează sau produc maladii şi boli foarte grave. Savanţi renumiţi au atenţionat că nanotehnologia utilizată fără discernământ poate afecta durata de viaţă a oamenilor şi, scăpată de sub control în zona industrială, poate provoca dezastre ecologice. Repet, folosită fără discernământ, nanotehnologia reprezintă un risc şi o ameninţare pentru securitatea naţională”, a declarat pentru Libertatea generalul în rezervă dr. Emil Străinu (foto), fost consilier parlamentar pe probleme de ameninţări neconvenţionale şi asimetrice.
  Nanoroboţii ar putea fi cei mai buni spioni sau luptători din lume
  Realizarea nanoroboţilor a avut de la început o latură medicală şi una militară. Cea medicală se referă la capacitatea acestor maşinării micuţe de a repara omul pe interior, repede, eficient, fără urme. Latura militară se referă la posibilitatea de a spiona fără a lăsa urme sau chiar la a ataca anumite obiective fără ca acest tip de atac microscopic să poată fi anihilat în vreun fel – asta pentru că nu există, deocamdată, contramăsuri!
  Data articol: 15/02/2015

  Sursa: Libertatea.ro

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   RĂSPUNS PE CARE L-AM PRIMIT RECENT DE LA ANA MARIA ANDRONE DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII:

   Stimate domn/Stimată doamnă,
   Referitor la propunerea dumneavoastra în care va exprimati refuzul de a primi/folosi cardul național de asigurări sociale de sănătate, vă comuncăm faptul că acestui subiect i-a fost acordată o atenție deosebită, fiind discutat în cadrul dezbaterii publice organizate de către Ministerul Sănătății în data de 16.01.2015, pe marginea proiectului de Hotărâre de Guvern de modificare a Hotărârii de Guvern nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX „Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
   Ca urmare a propunerilor din cadrul acestei dezbateri publice și a propunerilor primite în cadrul procesului de consultare publică, în care se încadrează și propunerea dvs., vă transmitem ca Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, a dat curs acestor solicitări, prin includerea în cadrul proiectului de act normativ menționat a unei alternative la cardul național de asigurări sociale de sănătate, în cazul celor care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, primirea cardului naţional.
   Conform prevederilor, aceste persoane fac dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat cu o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de către casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă. Adeverinţa de asigurat cu o valabilitate de 3 luni se eliberează asiguratului pe baza unei cereri adresate casei de asigurări de sănătate la care acesta este luat în evidenţă. Cererea, pentru prima solicitare de eliberare a adeverinţei, va fi însoţită de declaraţia pe propria răspundere privind refuzul cardului, precum şi de cardul naţional, în situaţia în care acesta a fost distribuit.
   În ceea ce privește proiectul de act normativ care a fost postat pe site-ul Ministerului Sanatatii, vă adresăm rugămintea să faceți referire strict la acest act normativ (HG 900), în care este vorba despre următoarele aspecte, si anume – data de la care cardul este funcțional și ce pași trebuie facuți de către asigurați în cazul pierderii, furtului sau deteriorării acestuia, în situaţia modificării datelor personale de identificare, precum şi în alte situaţii justificate la solicitarea asiguratului.
   Scopul este de a imbunatati acest act normativ sau de a elimina posibile greseli .
   Promovarea proiectului de Ordonanță a Guvernului privind modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății a avut ca scop tocmai crearea bazei legale la nivel de legislație primară pentru introducerea propunerilor formulate în cadrul dezbaterii publice și din motive ce țin de tehnica legislativă nu se impune repetarea prevederilor din cadrul Hotărârii de Guvern, dar acestea sunt general aplicabile.
   Menționăm faptul că proiectul de HG de modificare a Hotărârii de Guvern nr. 900/2012 publicat în data de 26.01.2015 reprezintă forma refăcută în urma dezbaterii publice a proiectului de HG publicat pe site-ul Ministerului Sănătății în perioada 30.12.2014-9.02.2015.
   Multumim pentru colaborare și intelegere.

   Apreciază

   Răspunde
 2. CorneliuS

  Mie mi-au comunicat altceva
  Stimate Dle./ Dna.
  Referitor la petiţia dvs. adresată Ministerului Sănătăţii şi retransmisă CNAS, înregistrată la instituţia noastră în data de 19 ianuarie 2015, vă comunicăm următoarele:
  Potrivit dispoziţiilor de la art. 212 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
  „Documentele prin care se atestă calitatea de asigurat sunt, după caz, adeverinţa de asigurat eliberată prin grija casei de asigurări la care este înscris asiguratul sau documentul rezultat prin accesarea de către furnizorii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate a instrumentului electronic pus la dispoziţie de CNAS. După implementarea dispoziţiilor din cuprinsul titlului IX, aceste documente justificative se înlocuiesc cu cardul naţional de asigurări sociale de sănătate. Data de la care urmează a se utiliza cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se stabileşte prin hotărâre a Guvernului”.

  Capitolul 3 (Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate) din Titlul IX anterior menţionat cuprinde, între altele, următoarele prevederi:
  ART. 330
  (2) Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se emite pentru dovedirea calităţii de asigurat pentru furnizarea unor servicii medicale, iar realizarea şi implementarea acestuia este un proiect de utilitate publică de interes naţional.
  ART. 331
  (6) Accesul personalului medical la informaţiile înregistrate pe cardul naţional de asigurări sociale de sănătate va fi stabilit prin Norme metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate prevăzut în titlul IX „Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate” al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
  ART. 333
  (3) Prelucrarea datelor cu caracter personal cuprinse în cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se face în condiţiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, iar prin normele metodologice menţionate la art. 331 alin. (6) va fi stabilită modalitatea de exercitare de către persoana asigurată a dreptului de acces la datele cu caracter personal legate de starea de sănătate.
  ART. 335
  (1) Furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, precum şi titularii cardului naţional de asigurări sociale de sănătate au obligaţia de a solicita şi, respectiv, de a prezenta acest document, la data acordării asistenţei medicale, în condiţiile prevăzute de contractul-cadru şi de normele metodologice de aplicare a acestui contract.
  ART. 336
  (1) Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se emite individual pentru fiecare asigurat cu vârsta de peste 18 ani (…).
  (3) Persoanele asigurate prevăzute la alin. (1) au obligaţia prezentării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate în vederea acordării serviciilor medicale de către furnizorii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate. Neprezentarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate conduce la acordarea acestor servicii numai contra cost, cu excepţia serviciilor prevăzute la art. 220.”
  Întrucât solicitarea implică modificarea unor acte legislative şi normative, vă informăm că, potrivit Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, un act normativ poate fi modificat, completat sau, după caz, abrogat de către autoritatea emitentă.
  CNAS este instituţia care administrează şi gestionează sistemul asigurărilor sociale de sănătate în vederea aplicării politicilor şi programului Guvernului în domeniul sanitar, neavând drept de iniţiativă legislativă.
  În aceeaşi ordine de idei, vă asigurăm de întreaga disponibilitate a instituţiei noastre în a utiliza toate pârghiile legale în vederea îmbunătăţirii cadrului legislativ şi normativ aferent sistemului de asigurări sociale de sănătate din România.
  Serviciul Relatii cu Asiguratii, Presa si Purtator de Cuvant
  George PANTILIMON

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   Îmi pare foarte rău că de data asta nu am putut ajunge. A intervenit ceva și nu am mai putut pleca în timp util spre București. Rog pe unii dintre cei care au participat la această conferință să ne spună despre ce s-a discutat și ce trebuie să facem în continuare. Doamne ajută!

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s