ȘI MEMBRII MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI SUNT INVITAȚI DUMINICĂ LA UN FILM DOCUMENTAR DESPRE PĂRINTELE MĂRTURISITOR GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA – 7 CUVINTE. Prezentare, trailer, afiș.

Bucovina Profundă

Film documentar despre Parintele Calciu

7 CUVINTE

Prezentare:

„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii.
Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe – limită: reeducarea de la Piteşti, cavoul morţii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud.
După eliberare, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti, 7 Cuvinte către tineri, un îndemn la un „zbor înalt”, eliberator din sclavia materiei.  Este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America.
Un destin cu pogorâri la iad, gesturi „nebuneşti” de jertfă şi înălţări taborice. Peste 30 de oameni depun mărturie despre viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, într-un documentar artistic căruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea şi umorul.

Trailer:

Afis eveniment:

Vezi articolul original

6 gânduri despre „ȘI MEMBRII MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI SUNT INVITAȚI DUMINICĂ LA UN FILM DOCUMENTAR DESPRE PĂRINTELE MĂRTURISITOR GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA – 7 CUVINTE. Prezentare, trailer, afiș.

   1. raduiacoboaie Autor post

    UN MESAJ PRIMIT PE ADRESA DE E-MAIL:

    Să arătăm CA EXISTĂM, CĂ SUNTEM VII SUFLETEȘTE, că NE PASĂ și CINSTIM MEMORIA Sfinților și eroilor neamului românesc:

    Miercuri 18 februarie 2015, ora 9:00 va avea loc Comemorarea anuală a lui Valeriu Gafencu și a tuturor foștilor deținuți politici din penitenciarul Târgu Ocna.

    Anul acesta comemorarea este organizată de Arhiepiscopia Romanului și a Bacăului și va consta într-un parastas săvârșit în curtea Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din Târgu Ocna – locul unde se afla Troița ridicată în memoria foștilor deținuți politici și fostele gropi comune ale penitenciarului.

    Pentru că foarte mulți dintre voi mi-ați cerut să precizez data comemorarii de anul acesta va comunic că vom participa la această slujbă de pomenire organizată de Arhiepiscopie și nu vom organiza o alta comemorare separată. Toți cei care doresc să îl cinstească pe Valeriu Gafencu sunt așteptați alături de noi la Târgu Ocna în data de 18 februarie 2015, ora 9.

    Fiind o Comemorare oficială organizată de Biserică reamintesc pe aceasta cale că toți preoții și ieromonahii care doresc să slujească trebuie să urmeze protocolul și să solicite în scris binecuvântarea ierarhului. Totodată precizez că participantii sunt rugați să nu afișeze simboluri, afișe sau manifeste incompatibile cu o comemorare organizată de Arhiepiscopie.

    Pentru detalii legate de transportul către Târgul Ocna contactați:

    București – Târgu Ocna: Liviu Constantinescu – 0763663148

    Deplasarea se va face în ziua de miercuri 18 feb 2015 cu autocarul din fața Patriarhiei române. Costul transportului este de 70 lei dus – întors de persoană. Doamne ajută!

    Apreciază

 1. Pingback: DESPRE PĂRINTELE GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA, CU ADEVĂRAT OMUL LUI DUMNEZEU… | APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

 2. Pingback: MESAJUL PESTE TIMP AL PĂRINTELUI MĂRTURISITOR GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA | APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s