FRAȚI ROMÂNI, TRIMITEȚI LA ADRESA propuneri@ms.ro SOLICITAREA CA ALTERNATIVA LA CARDUL ELECTRONIC DE SĂNĂTATE SĂ FIE INCLUSĂ ȘI ÎN ORDONANȚA PENTRU MODIFICAREA ȘI COMPLETAREA LEGII NR.95 DIN 2006 PRIVIND REFORMA ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII! ALTFEL NU VA FI VALIDATĂ JURIDIC.

        AM PRIMIT DIN PARTEA ASOCIAȚIEI PENTRU LIBERTATEA ROMÂNILOR URMĂTORUL APEL. CU MENȚIUNEA CĂ DATA DE DEPUNERE A PROPUNERILOR NU CRED CĂ ESTE 6.O3.2015, CI 6.02.2015, TERMENUL FIIND CA DATA TRECUTĂ DE 10 ZILE NU MAI MULT…       
        ,,Atenționare! Alternativa la card nu va fi validă dacă nu facem ce scrie mai jos!!!
        Da, s-a obținut alternativa, dar asta e prevăzut doar în HG dezbătut pe 16 ianuarie  2015. Pentru a fi validă trebuie inclusă și în Ordonanța care va modifica legea 95/2006 și care e superioară unei HG. Propunerile se pot trimite până pe 6 martie pe adresa propuneri@ms.ro
 
        Proiectul de HG de modificare a HG 900/2012 prevede alternativa la card pentru cei care-l refuză,
(art. 2 alineat 5 persoanele … care refuză în mod expres, din motive
religioase sau de conştiinţă primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie
răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de
cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit, fac dovada calităţii de asigurat pe baza
adeverinţei de asigurat, având o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de casa
de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă)
        DAR PENTRU A FI VALABILĂ ALTERNATIVA, ea trebuie să fie prevăzută și în legea sănătății 95/2006.
        Legea poate fi modificată DOAR printr-o Ordonanță care e superioară Hotărârii de Guvern.
        Tot pe site-ul Ministerului Sănătății a fost postat un proiect de ORDONANȚĂ numit 
pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul
sănătății la adresa
        la care se așteaptă propuneri de modificare până pe data de 06.03.2015. Ei se fac că au uitat să includă și în această ordonanță alternativa la cardul electronic, așa că trebuie să le amintim noi.
        Trebuie să urmăm aceeași pași ca și în cazul dezbaterii publice de pe 16 ianuarie 2015.
        1. Adică să trimitem cât mai multe solicitări la adresa propuneri@ms.ro prin care solicităm ca alternativa la card, constând în adeverința de asigurat, să fie inclusă și în ORDONANȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și să solicităm dezbatere publică. Pot fi solicitări individuale dar și în format tip tabel cu 3 coloane (cei care au făcut data trecută știu cum arată)
        2. Dezbaterea publică o poate solicita doar un ONG.
 
        3. Apoi trebuie mers la dezbatere. Exact ca data trecută, pe 16 ianuarie 2015!
                            ApLR pregătește un amendament  la această Ordonanță.”

19 gânduri despre „FRAȚI ROMÂNI, TRIMITEȚI LA ADRESA propuneri@ms.ro SOLICITAREA CA ALTERNATIVA LA CARDUL ELECTRONIC DE SĂNĂTATE SĂ FIE INCLUSĂ ȘI ÎN ORDONANȚA PENTRU MODIFICAREA ȘI COMPLETAREA LEGII NR.95 DIN 2006 PRIVIND REFORMA ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII! ALTFEL NU VA FI VALIDATĂ JURIDIC.

    1. raduiacoboaie Autor post

      DIN LAGĂRUL COMUNIST ÎN ALE CĂRUI PUȘCĂRII AU PĂTIMIT SFINȚII ÎNCHISORILOR ȘI MULȚI ALȚI ROMÂNI NEVINOVAȚI, ALUNECĂM SPRE LAGĂRUL ELECTRONIC. ADICĂ DE LA O DICTATURĂ LA ALTA. DOSARUL DE LA SECURITATE ACUM SE VREA ELECTRONIC…
      SUPRAVEGHEREA ȘI CONTROLUL DEVIN TOT MAI RIGUROASE ȘI MAI PUȚIN EXPUSE OPINIEI PUBLICE ȘI INFORMĂRII CETĂȚENILOR…
      MULȚI ROMÂNI NU ÎNȚELEG DE CE NU TREBUIE LUATE CARDURILE ELECTRONICE DE SĂNĂTATE ȘI DE CE ESTE INACCEPTABIL ECUMENISMUL…
      ȘI TOTUȘI TRĂIM ÎNTR-O EPOCĂ A INFORMAȚIEI ȘI ESTE UN PĂCAT PÂNĂ LA URMĂ SĂ NU VREI SĂ TE INFORMEZI CU ADEVĂRAT…

      Apreciază

      Răspunde
  1. C-tin

    Pai din articolul de pe economica.net reiese ca proiectul de HG este deja facut public si include si modificarea ceruta de noi si trebuie doar adoptat. Nu?
    http://www.economica.net/cardul-national-de-sanatate–obligatoriu-de-la-1-aprilie–cine-l-refuza-va-merge-in-continuare-la-medic-cu-adeverinta_95147.html#ixzz3PwSHSfVn
    “Asiguraţii care însă refuză cardul vor primi, de la 1 aprilie, servicii decontate în baza adeverinţei de asigurat, eliberată de CAS, se arată într-un proiect de HG făcut public astăzi (n.n. 26 ian). (…)
    Asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase, primirea cardului naţional vor dovedi calitatea de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat care are valabilitate de trei luni, eliberată la solicitarea asiguratului de Casa de Asigurări de Sănătate la care este luat în evidenţă, se arată la alineatul 5 al articolului 2 din HG care modifică HG nr. 900 din 2012.”

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      DA. AȘA S-A GREȘIT ȘI DATA TRECUTĂ, CA SĂ SE LASE IMPRESIA CĂ ESTE TIMP BERECHET PENTRU TRIMITEREA PROPUNERILOR.

      MENȚINEREA SISTEMULUI ACTUAL ESTE PROVIZORIE. LA EXPLICAȚII (SCHIMBĂRI PRECONIZATE) DIN PROIECTUL DE HG DE MODIFICARE A HG 99 DIN 2012

      Dă clic pentru a accesa HG%20modificare%20HG%20900%202012%20varianta%2023.01.2015_1032_2058.pdf

      SE SPUN URMĂTOARELE:

      ,,Pentru o perioadă de 2 luni, respectiv până la data de 31 martie 2015 pot fi utilizate şi documentele prevăzute la art. 212 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare pentru a nu îngrădi accesul asiguraţilor la servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale.”

      Apreciază

      Răspunde
  2. C-tin

    D-le Radu,
    acum am vizitat si eu site-ul ministerului sanatatii. Si acolo spune asa; „Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ” Pai, din 26 -01 + 10 zile = 06-02 (febr) deci NU e 6 martie cum eronat apare pe site-ul lor. Sau nu inteleg eu bine…?
    citez din anunt;
    „Afisat de la 26-01-2015 pana la 06-03-2015
    OG si NF 26.01.2015
    Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro,
    Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ”

    Apreciază

    Răspunde
  3. C-tin

    Propunerea de modificare cu pricina se afla aici: Doar asta trebuie bine cantarita, modificata!

    Dă clic pentru a accesa HG%20modificare%20HG%20900%202012%20varianta%2023.01.2015_1032_2058.pdf

    Vedeti:
    -NOTA DE FUNDAMENTARE
    -SECTIUNEA A 2-A
    – 2 Schimbari preconizate
    CITEZ (cu litere mari sunt completarile mele)
    „De asemenea, este reglementată şi situaţia în care din motive religioase sau de conştiinţă (,SAU DE ALTA NATURA) asiguraţii refuză în mod expres primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit. În această situaţie, dovada calităţii de asigurat se face pe baza adeverinţei de asigurat, având o valabilitate de 3 luni (AICI TREBUIE SA PROPUNEM O MODIFICARE) eliberată la solicitarea asiguratului (SAU IN NUMELE ASIGURATULUI) de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă.

    Apreciază

    Răspunde
  4. C-tin

    Nu ne-ati dat nici un exemplu, fapt pt care eu am solicitat dupa trebuintele si nevoile semenilor mei din preajma, dupa cum se vede dedesubt. Daca aveti alte sugestii, va rog sa ne spuneti ;
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    Solicitare ca alternativa la cardul electronic de sanatate sa fie inclusa in ordonanta pentru modificarea si completarea legii NR.95 din 2006 privind reforma in domeniul sanatatii !

    Subsemnatul ………………, domiciliat la adresa ……………, loc…………., În calitate de cetăţean al României şi de asigurat al CNAS, îmi rezerv dreptul sa sustin adoptarea :
    Proiectul de HG de modificare a HG 900/2012 care prevede alternativa la cardul de sanatate pentru cei care-l refuză,

    Dă clic pentru a accesa HG%20modificare%20HG%20900%202012%20varianta%2023.01.2015_1032_2058.pdf

    (art. 2 alineat 5 persoanele … care refuză în mod expres, din motive
    religioase sau de conştiinţă (1) primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit, fac dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat, având o valabilitate de 3 luni,(2) eliberată la solicitarea asiguratului (3) de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă)
    ––––––––––––––––––––
    In spatiile din articol numerotate eu propun urmatoarele adaugiri:
    (1) sau de orice alta natura (ca pot fi mai multe motive)
    (2) a) valabilitate PERMANENT pentru pensionarii de limita de limita de varsta si pt gradul de handicap permanent ori alte categorii sociale cu statut permanent.
    b) pentru studenti, elevi sa fie cu VALABILITATE 1 AN (pt tot anul scolar)
    c) pentru angajati sa aiba termenul de VALABILITATE DIN CONTRACTUL SEMNAT CU ANGAJATORUL, chiar si PERMANENT, daca contractul de munca e pe termen nelimitat.
    (3) sau in numele asiguratului ( de catre un membru de familie etc daca acesta nu este in stare din motive de batranete, handicap etc sa si-l ceara personal la ghiseul CAS)
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    Apreciază

    Răspunde
  5. C-tin

    O persoana care a fost prezenta in sala la dezbaterea publica din 16 ianuarie 2015 ar fi sesizat urmatoarele: (Cat de reale sunt cele marturisite mie, doar cine a fost acolo o poate spune. Iar daca marturiile sunt adevarate, apoi sa se tina cont data viitoare !!!

    1) In sala de dezbateri nu a avut acces oricine, desi initial se stia ca intrarea este libera. Persoanele participante trebuia sa se anunte cu cateva zile mai inainte, trimitandu-si solicitarea de a participa, prin internet la o adresa de e-mail, de unde trebuia sa astepte confirmarea. Ei bine, multi au asteptat degeaba ca nu le-a venit nicio confirmare. Nici ca ii primeste, nici ca nu-I primeste. Persoana in cauza care a marturisit si aspectele de mai jos, nu a primit nicio confirmare, totusi a reusit de s-a strecurat in sala si fara invitatie.
    2) Pe parcursul derularii dezbaterii a constatat ca erau persoane in sala care vroiau sa para ca sunt din grupul protestatar anticard, ei fiind de fapt indivizi ai sistemului: Deci. INFILTRATI cu anumite scopuri. Acestia “Comunicau prin semne si se cunosteau de la primele cuvinte …” .
    Ce scopuri au avut infiltratii ?
    -unii au fost inscrisi la cuvant si desi au avut discursuri bine invaluite, auditoriul insa nu a putut fi inselat.
    -altii erau pregatiti cu discursuri ca sa fie intervievati de pressa, tv, radio . Ieseau in evidenta prin faptul ca tot aceiasi se agitau sa dea declaratii verbale cat mai multor reporteri si inauntru si pe afara.
    -iar altii au fost prezenti in sala pentru a face ca dezbaterea sa degenereze in scandal, deci, AGITATORI, astfel incat reporterii (multi dintre ei indivizi ai sistemului) sa poata avea imagini si fond suficient de negative pt a zugravi in massamedia o cauza dreapta si sincera in culori cat mai negative. Lucru ce pare ca le-ar fi reusit in oarecare masura!
    – ar mai fi surprins atunci o reporterita care expres facea galagie de fond in microfonul din dotare, pana cand a fost apostrofata de cineva din preajma ca sa inceteze .

    Deci a mai sesiszat cineva ca au fost persoane infiltrate in sala, ori nu?

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Au dat-o la intors: CNAS: Cardul de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale începând din 1 mai

      Posted: 28 Jan 2015 09:40 AM PST
      Cardul național de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate începând cu data de 1 mai 2015.

      „Conform Hotărârii de Guvern care conține Normele metodologice de aplicare a cardului național de sănătate, care a fost aprobată astăzi, cardul național de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate începând cu data de 1 mai 2015”, a precizat CNAS într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

      Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a menționat miercuri într-o conferință de presă că aproximativ 4.000 de persoane au depus cereri prin care refuză cardul.
      El a subliniat că acest card nu intră în contradicție cu nicio religie, nu conține date medicale și nici nu are informații care să pună sănătatea în pericol, „nu emite radiații și nici unde de șoc”.

      „Asiguratul primește un card pe care sunt inscripționate doar datele de identificare în sistem. El poate fi folosit în această formă sau posesorul lui poate opta pentru inscripționarea unui minim de date medicale. Cardul național de sănătate are rolul de a confirma calitatea de asigurat într-un mod mult mai rapid și de a valida, în vederea decontării din fondul de sănătate, servicii medicale reale de care a beneficiat asiguratul”, a explicat Vasile Ciurchea.
      El a declarat că începând de săptămâna trecută sute de medici de familie au solicitat preluarea cardurilor pentru asigurații din listele lor.
      Vasile Ciurchea a ținut să precizeze că pentru acei asigurați care nu sunt înscriși pe lista unui medic de familie cardurile de sănătate se eliberează la sediul casei de asigurări în evidența căreia se află.

      SURSA: blogul Vlad Herman

      CITÂND http://www.agerpres.ro/sanatate/2015/01/28/cnas-cardul-de-sanatate-va-deveni-unicul-instrument-de-validare-a-serviciilor-medicale-incepand-din-1-mai-17-03-52

      Apreciază

      Răspunde
  6. C-tin

    1) Comunicatul respectiv este menționat lacunar (nu se menționează a cui e hotărârea) pe site-ul CNAS în atenția redacțiilor. Sigur e manipulare! Se tem că și asigurații care au primit deja cardul îl vor returna știind că au alternativă!
    http://www.cnas.ro/post/type/local/in-atentia-redactiilor.html

    2) Pe site-ul Ministerului Sănătății, Proiectul HG și Ordonanța, sunt afișate și se așteaptă propuneri până la data de 06 februarie
    http://www.ms.ro/?pag=22
    Deci, mergem înainte că MARE ESTE DUMNEZEU
    !!!

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      JE commented on Cel mai important pas pentru a obține alternativa la cardul de sănătate, de făcut până pe 4 februarie. (site-ul Apologeticum)

      in response to admin:

      Atenționare! Alternativa la card nu va fi validă dacă nu facem ce scrie mai jos!!! Da, s-a obtinut alternativa, dar asta este prevazută doar in Hotărârea de Guvern (HG) dezbatută pe 16 ian 2015. Pentru a fi valida trebuie inclusa si in Ordonanta care va modifica legea 95/2006 si care e superioara unei HG. Propunerile […]

      Poate ar trebui sa va concentrati mai putin pe card si mai mult pe DES = Dosarul Electronic de Sanatate.

      Cardul de sănătate e doar o fațadă, adevărata problemă este DES – Dosarul de Sănătate, parte din viitorul control totalitar

      Daca esti asigurat deja ai DES, cu card/adeverinta sau fara. Ce credeti ca este SIUI?

      http://siui.casan.ro/cnas/despre_siui

      http://siui.casan.ro/cnas/servicii_online

      Datele personale ale romanilor au fost servite pe tava unar alte “entitati” de ceva timp:

      http://www.cotidianul.ro/israelul-controleaza-si-datele-personale-ale-romanilor-156386/

      Apreciază

      Răspunde
  7. corina

    Bun, am inteles care este alternativa celor din tara dar celor plecati in afara care nu avem asigurare sau care nu are servici cum isi platesc asigurarea? pana la urma vom fi ratatii sistemului si nimic mai mult,… niste impostori care nu se pot integra sistemului si niste incapatanati…
    Pr Paisie o spune clar cine nu primeste cipul v-a fi dat la o parte. Alternativa trebuia pregatita din timp cu cadre medicale crestine si cu muuuuuuult voluntariat din parte crestinilor. Nadejdea e doar in Bunul Dumnezeu!!!!!!!!!!!

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Asociațiile ortodoxe au venit cu propuneri, cu o alternativă… Dar factorii de decizie sunt guvernanții… NOI PUTEM FACE NUMAI CEEA CE DEPINDE DE NOI… ÎNCERCĂM SĂ NE FACEM DATORIA DE CREȘTINI MĂRTURISITORI…

      Apreciază

      Răspunde
  8. corina

    Si mai cred ceva, cred ca trebuia vegheat din timp asupra acestor probleme si mai cred ca, mai-marii bisericii ar fi trebuit sa se implice trup si sange pentru poporul crestin.Dar dumnealor sunt deacord cu cardul cu cipul etc….vegheaza cum sa steie mai confort in loja pamantesca decat in cea cereasca… Dezbinare totala…
    Acum o manuta de eroi ce pot face mai mult????? cand nu sant lasati nici la exprimare…

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Părerea noastră, a celor din Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei (MpAO) este că nu numărul celor care au venit la protestul pașnic a contat… Ci MĂRTURISIREA DE CREDINȚĂ ORTODOXĂ ÎMPREUNĂ, AVÂND PE HRISTOS ALĂTURI!…

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un comentariu