CUM A DECURS DE FAPT ,,FURTUNOASA” DEZBATERE PUBLICĂ DE VINERI, 16 IANUARIE, PRIVIND INTRODUCEREA OBLIGATORIE A CARDURILOR ELECTRONICE DE SĂNĂTATE DE LA 1 FEBRUARIE 2015

 DSCN4863-300x225   DSCN4881-300x225 DSCN4870-300x225   DSCN4873-300x225

         Ieri a avut loc dezbaterea publică pe tema cardului de sănătate la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru. O cititoare a noastră a fost prezentă la dezbatere și ne-a povestit cum au decurs lucrurile. Îi mulțumim pe această cale mai ales că avem nevoie să fim cât mai bine informați în condițiile în care la diverse posturi de televiziune (Antena 1, Protv, Romaniatv și altele) relatările au fost și de această dată răutăcioase arătând doar ce s-a vrut.  Cine are urechi de auzit să audă!

         Vineri 16 ianuarie 2015  – zi de mare insemnatate pentru toti romanii care nu sunt de acord cu introducerea si primirea cardului national de asigurari de sanatate. Concret, in urma unei dezbateri publice, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) in acord cu cei ai Ministerului Sanatatii (MS) au declarat public si fara cale de intoarcere ca ,,va exista o alternativa la cardurile nationale de sanatate’’ pentru cei care le refuza din diferite motive.

        Câteva cuvinte despre dezbatere

        Ministerul Sănătăţii a anunțat acum câteva zile în urmă că pe data de 16 ianuarie 2015, va avea loc, la Institutul Naţional de Sănătate Publică, Sala Amfiteatru, str.dr. Leonte, nr. 1-3, sector  5, Bucuresti, la ora 10.00, o dezbatere pe marginea Legii 95/2006 privind obligativitatea folosirii cardului naţional de sănătate şi a altor acte normative emise în acest scop. In anuntul publicat oficial pe diverse canale  se specifica clar ca ,,La discuţii participa asociaţii din mai multe domenii profesionale şi religioase care se opun obligativităţii folosirii cardului de sănătate.’’  Tot legat de aceasta dezbatere trebuie mentionat ca a fost aprobata la solicitarea a 47 de asociatii care au transmis autoritatilor mentionate si o scrisoare in care explicau care sunt motivele pentru care se refuza cardul national de sanatate. Respectiv e vorba despre :

                     ,,Asociaţia Pentru Libertatea Românilor,

          Propunere cu privire la actul normativ „Hotărâre de Guvern privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX „Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţi.

          Asociaţia Pentru Libertatea Românilor, împreună cu alte 46 asociaţii cosemnatare, în calitatea lor de organizaţii care au ca misiune promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului  și în continuarea acțiunilor noastre anterioare [1], propunem ca variantă de document justificativ a calității de asigurat – adeverința de asigurat – pentru toți cetățenii României care întrunesc calitatea de asigurat și nu doresc să utilizeze cardul electronic de sănătate pe motiv de protejare a vieții private și a libertății de conștiință. Această propunere o facem în conformitate cu legislația României, luând în considerare faptul că un număr însemnat de persoane de cetăţenie română ale căror interese le reprezentăm  nu sunt de acord să utilizeze cardul electronic de sănătate din mai multe motive, dintre care enumerăm:

         – dispozitivul electronic integrat în cardul electronic de sănătate conţine informaţii nevolatile şi este emiţător de unde radio care permit localizarea în spaţiu a persoanei şi, mai ales, localizarea acesteia în momentul în care acceseaza un serviciu medical decontat prin FNUASS,

        – aceste persoane nu doresc  să deţină asupra sa un dispozitiv emiţător de unde radio care admite interferenţe care pot cauza operaţiuni nedorite (orice persoană trebuie să aibă libertatea de a decide dacă doreşte sau nu să deţină asupra sa un astfel de dispozitiv),

        – măsurile de implementare a cardului electronic de sănătate reprezintă, în fapt, ţinerea sub observaţie a vieţii private precum şi atingerea vieţii private prin diseminarea datelor de identificare, precum şi a datelor de sănătate, probleme de diagnostic, prognostic, tratament, investigaţii paraclinice.

                                   Cu deosebită considerație,

                Asociaţia Pentru Libertatea Românilor prin Președinte Profesor Nicolae Livadă

 1. 1. Asociaţia pentru Libertatea Românilor – Bacău 2. Asociaţia Naţionala a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere – Filiala Vrancea „Ştefan cel Mare” 3. Asociaţia Pro-Vita – Filiala Bucureşti 4. Asociaţia Umanitate Pentru Toţi – Bacău 5. Asociaţia Culturală Valea Muntelui – Neamţ 6. Asociaţia Bucovina Profunda 7. Alianţa pentru Demnitate Naţională 8. Asociaţia Christiana 9. Alianţa Familiilor din România 10. Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România 11. Asociaţia Prietenii Sf. Efrem cel Nou 12. Asociaţia pentru Apărarea Familiei şi Copilului 13. Asociaţia ProTinereţe Alba Iulia 14. Liga Studenţilor din Universitatea din Bucureşti 15. Liga de Utilitate Publică 16. Liga Distributistă Română „Ion Mihalache” 17. Asociaţia HRISDORIA 18. Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” – Constanţa 19. Asociaţia Rost 20. Asociaţia Predania 21. Asociaţia Civică a Tinerilor Creştin – Ortodocşi Români 22. Asociaţia pentru Cultură şi Educaţie „Sfântul Daniil Sihastrul” 23. Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor” 24. Asociaţia „Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti”- Alba 25. Asociaţia Tinerilor Ortodocşi „Orthograffiti” 26. Fundaţia Creştină „Părintele Arsenie Boca” 27. Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” – Suceava 28. Asociaţia Antimis – Timişoara 29. Liga Tineretului Creştin – Ortodox Român 30. Fundaţia Sfinţii Închisorilor 31. Asociaţia Dascălilor din România 32. Asociaţia Familia Ortodoxă 33. Asociaţia „Copil dorit” 34. Asociaţia „Triada” 35. Fundaţia „Sfânta Irina” 36. Asociaţia „Prietenii de Familie” 37. Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova – Iaşi 38. Asociaţia Prologos – Timişoara 39. Asociaţia Prologos – Oradea 40. Asociaţia Prologos – Cugir 41. Asociaţia Enable 42. Asociaţia Synaxis 2010 43. Asociaţia Basarabii 44. Asociaţia “Frăția Ortodoxă Adevăr şi Caritate” 45. Asociaţia Civic Media 46. Fundația Justin Pârvu 47. Mișcarea pentru Rezistenţă Filiala MehedințI ‘’

         Cum a decurs dezbaterea

         In primul rand trebuie precizat ca din partea autoritatilor au fost prezenti la dezbatere Vasile Ciurchea – presedintele CNAS, Liliana Maria Mihai – directorul la Directia Juridic si Contencios Administrativ din cadrul CNAS, Mihai Bejat – director general adjunct la Directia Generala Platforme Informatice, Analiza si Dezvoltare, Alin Iulian Tucmeanu, secretar de stat in MS si inca  o persoana din  MS al carei nume insa nu l-am retinut, cu parere de rau. De cealalta parte, au fost reprezentanti ai asociatiilor amintite, dar si ai altor asociatii care nu erau trecute pe lista enuntata mai sus – Asociatia pentru Tehnologie si Internet, Societatea Nationala de Medicina Familiei, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, precum si simpli cetateni  interesati de subiect – avocati, preoti, profesori, medici, informaticieni, pensionari etc. Dezbatarea a inceput undeva pe la ora 10.10 si s-a finalizat pe la ora 14.40, durand aproximativ 5 ore. Pe lista initiala s-au inscris sa ia cuvantul 89 de persoane, dar nu au vorbit decat 37 dintre cei inscrisi. Din partea Patriarhiei nu a fost  prezent nimeni in mod oficial. Marea majoritate a celor care au vorbit s-au declarat categoric impotriva cardului national de sanatate cu cip, invocand o serie intreaga de motive.

         In mare parte dezbaterea publica s-a desfasurat pe un fond calm, din cand in cand insa fiind intrerupta de aplauze, dar si de unii dintre cei prezenti, mai vocali, care au incercat sa se faca auziti ridicand vocea si spunand ca nu se doresc acte cu cip sau pur si simplu raspunzand comentariilor autoritatilor publice ori spunand celor care vorbeau sa deschida microfonul pentru ca altfel nu se aude. Au existat si cateva mici incidente.

         Unul este legat de preotul Mihai Andrei Aldea, de la Mănăstirea Paltin Petru Vodă, judetul Neamt, care a fost impiedicat de doua ori sa-si sustina punctul de vedere. Prima oara cand a luat cuvantul, domnul Tucmeanu a avut grija sa-i atraga atentia ca nu poate vorbi decat trei minute, desi pana la acel moment fiecare dintre cei care  luasera cuvantul a beneficiat de cat timp a avut nevoie. Acelasi domn a avut grija sa-l intrerupa apoi in cateva randuri pentru a fragmenta ideile sustinute de parintele Aldea, foarte pertinente de altfel si la obiect. Bineinteles ca s-a produs rumoare in sala. Mai spre final, parintele Aldea a dorit sa mai puncteze cateva aspecte in conditiile in care  vorbitorii inscrisi pe lista i-au cedat din timpul lor. Insa acelasi Tucmeanu s-a grabit sa declare sedinta inchisa. La presiunea celor din sala a amanat momentul.

        Un al doilea incident s-a produs cand un domn inscris la cuvant declarandu-se nemultumit de faptul ca de 5 ani MS si CNAS nu au tinut cont de opiniile romanilor care nu doresc cardul national de sanatate cu cip a solicitat demisia presedintelui CNAS, moment in care mai multi participanti din sala au inceput sa ceara Demisia. Atunci presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor  s-a ridicat si a incercat sa vorbeasca la microfon sustinand  ca nu poate fi ceruta demisia unui om care a rezolvat  anumnite lucruri pentru bolnavi (lista cu medicamente), insa a fost impiedicat sa vorbeasca, de cei din sala pe motiv ca nu e inscris la cuvant pe lista facuta initial. Lucrurile s-au calmat destul de repede, fara bataie, fara sange si fara un scandal ,,urias’’ asa cum s-a relatat in presa. De altfel, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor si-a sustinut punctele de vedere  ulterior, la finalul dezbaterii.

         Notabila a fost si prestatia celor de la prezidiu care au ,,suportat’’ cu greu expunerile celor prezenti: s-au foit pe scaune, si-au tot consultat telefoanele mobile, doamna Mihai de la CNAS a inceput la un moment dat sa mestece guma, aspect asupra caruia i-a fost atrasa atentia, in timp ce directorul general adjunct la Directia Generala Platforme Informatice, Analiza si Dezvoltare din cadrul CNAS a clacat si a parasit sala de tot, desi au fost persoane care doreau sa vorbeasca cu dumnealui pe partea tehnica. De altfel, si presedintelui CNAS si secretarului de stat din MS le-a fost atrasa atentia asupra ,,respectului’’ pe care nu l-au aratat mai deloc fata de cei prezenti, adoptand mai degraba o atitudine aroganta, zeflemitoare mai ales atunci cand se invocau motivele religioase ale refuzului cardului de sanatate sau atunci cand au fost citite pasaje din Biblie sau sfinti parinti cu privire la 666. Au trecut si prin moment penibile pur si simplu nestiind sau nedorind  sa raspunda  unor intrebari punctuale legate de legislatia pe care doresc sa o implementeze, dar si de alte aspecte cum ar fi aceea daca fac parte sau nu din masonerie si ce grad au in masonerie sau daca cunosc ce prevede Directiva CE 95/46 privind protectia datelor  aprobata pe 31 ianuarie 2011 (prin care se stipuleaza  transferul datelor personale ale cetatenilor CE catre Israel) ori cine va plati pentru cardurile emise si refuzate. Cert este ca dupa mai multe runde de mesaje pe telefoanele mobile, presedintele CNAS si secretarul de stat din MS si-au transmis unul altuia ceva pe hartie, dupa care la scurt timp au declarat oficial ca ,,se va gasi o alternativa pentru cei care refuza cardul,  din motive mai mult sau mai puţin obiective, mai mult sau mai puţin înţelese de ei’’. Printre alte interventii ale oficialilor s-a subliniat un aspect, care nu e de neglijat, si anume ca ,,acea adeverinţă o să îi pună pe drumuri pe cei care nu vor carduri, de la casă, la medic şi aşa mai departe.’’

                         Cateva dintre problemele ridicate la dezbatere :

cardurile de sănătate fiind acte biometrice încalcă  dispozițiile Constituției României referitoare la o serie întreagă de drepturi, precum dreptul la viață privată, dreptul la demnitate și dreptul la libertatea de conștiință  (art. 26, 29)

        – s-a spus si ,,nu vrem sa mergem cu dracul in buzunar pentru ca trebuie spus : card citit invers inseamna drac’’

        – introducerea cardurilor de sanatate este o discriminare fata de crestinii ortodocsi care le refuza din motive de constiinta religioasa

        – cardul de sanatate e un drept nu o obligatie ca atare nu poate fi impus

        – ,,Avem dreptul de a alege pentru ca suntem oameni nu animale !’’

        – aceste documente sunt foarte nesigure existând posibilitatea de a fi citite modificate și copiate (clonate) cu ușurință de către persoane neautorizate (hackeri, teroriști etc.) si astfel se poate fura identitatea unei persoane şi se pot săvârși infracțiuni în numele acelei persoanei sau se pot fura organe transformand posesorul cardului intr-o victima sigura prin modificarea unei singure bife.  Profesorul doctor Vasile Astărăstoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania  a declarat public într-un interviu filmat că ,,traficul de organe este un pericol mult mai mare decât traficul de droguri’’

       – sistemul informatic este complet nesigur motiv pentru care se poate  lua exemplul altor  tari civilizate de a renunta la acest proiect  – în Anglia s-au pierdut datele a 93% din asigurații sistemului de sănătate, iar Germania a suspendat proiectul cardului de sanatate la 4 ani de la implementare tot din cauza lipsei de securitate a sistemului

       – cetateanul devine vulnerabil în fata firmelor de asigurare (care vor refuza să asigure persoane ale căror boli grave le cunosc din sistemul electronic sau vor mări prețurile asigurărilor), angajatorilor (care vor putea discrimina unele persoane în funcţie de datele lor medicale), și mai ales a propriului stat în cazul în care regimuri nedemocratice ar putea ajunge la putere

        – cetatenii care platesc contributiile la asigurările de sănătate  nu li se poate refuza dreptul de a primi servicii medicale pentru ca refuza cardul de sanatate. In caz contrar ar putea exista sute de mii de procese pe rol prin care se va solicita sa  nu mai existe obligativitatea platii asigurarilor la sanatate daca tot nu beneficiaza de servicii medicale

        – cardul este inutil. Datele medicale din acest card nu pot fi accesate în caz de urgenţă, deoarece într-un asemenea caz, posesorul aflat în stare de inconștiență mai mult sau mai putin, nu mai poate spune parola cardului. Toate cardurile electronice de sănătate au parola de baza 000 și mai apoi una personală formată din 4 litere sau cifre după activarea lor. Calitatea de asigurat se poate dovedi introducand CNP-ul in baza de date deja existenta

        –  dacă se admite și existența unui plan global de înregimentare electronică a tuturor cetățenilor într-o bază de date la nivelul Uniunii Europene și mai târziu la nivel global, precum și controlul, urmărirea fiecărei persoane în parte care nu se supune directivelor elitei masonice, atunci putem spune cu certitudine că actualele carduri de sănătate pot constitui un mijloc eficace, atât de discriminare a cetățenilor ortodocși, dar mai ales de eliminare a lor prin diverse metode: agravarea bolilor de care suferă, provocarea unor boli incurabile și în extremis chiar prin ,,asasinare medicală”, cum s-a produs de pildă în cazul Patriarhului Teoctist;

        – dispozitivul electronic integrat în cardul electronic de sănătate conţine informaţii nevolatile şi este emiţător de unde radio care permit localizarea în spaţiu a persoanei şi, mai ales, localizarea acesteia în momentul în care accesează un serviciu medical decontat prin Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. ,,Noi nu suntem infractori, nu vrem să fim tratați ca o bandă de infractori, și nu dorim să deţinem asupra noastră un dispozitiv emiţător de unde radio care mai admite și interferenţe care pot cauza operaţiuni nedorite. Orice persoană trebuie să aibă libertatea de a decide dacă doreşte sau nu să deţină asupra sa un astfel de dispozitiv de urmărire și control.’’

        – sistemul informatic nu poate fi sigur atat timp cat nu s-a realizat un audit de securitate informatica extern si un studiu de impact ca sa se vada cum poate afecta dreptul la viata privata

        – in 2009, în numai câteva luni, 1 milion de români au semnat împotriva introducerii documentelor electronice personale de orice fel. In prezent, in toate judetele tarii s-a refuzat cardul de sanatate, in plus au existat cetateni care l-au luat si l-au distrus sau l-au returnat CNAS cu confirmare de primire, dar la care nu s-a primit niciun fel de confirmare desi a trecut un timp rezonabil…

         Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania a  declarat si ca ,,un card este un instrument periculos pentru societate in conditiile in care datele medicale confidentiale pot fi utilizate impotriva cetatenilor, iar  ,,o concentrare a datelor medicale personale într-un card la care nu există certitudinea unor mijloace de siguranță înalt performante, care să nu permită accesarea lor de către persoane neautorizate, poate duce la grave atingeri ale drepturilor pacienților”.

        – crestinii nu refuza tehnologia, insa nu doresc sa li se impuna. ,,Tehnologia poate fi o binecuvantare sau un blestem, asa dupa cum un cutit este un instrument de care ne putem folosi fie sa taiem paine sau sa ucidem pe cineva.’’ Telefonul mobil care contine de asemenea un cip este optional, la fel si cardul bancar.

       – s-au punctat si aspecte tehnice si anume ca adeverinta de asigurat sa nu contina cip, iar pensionarii sa-si poata dovedi calitatea de asigurat intr-un mod simplu, pe baza cuponului de pensie asa incat sa nu fie pusi pe drumuri inutil si sa moara la cozi

       – multe dintre carduri au fost puse in cutia postala sau date pe la vecini fara semnataura beneficiarului

       – ,,Nu ne frica de masonerie! Respingem orice act electronic care tine de identitatea si de sufletul nostrum. E vremea muceniei’’

       – nu au lipsit nici citatele din Biblie care se refera la pecete si la numarul 666, precum si din alti sfinti parinti. Totodata  reprezentantilor  autoritarilor publice li s-a sugerat ca nu ar fi rau sa citeasca si sa studieze problema cipurilor tratata din punct de vedere teologic, in acest sens fiindu-le sugerate o serie de carti precum Semnele vremurilor din urma – marturiile monahilor si ale inchinatorilor – Ed. Egumenita,  Cipurile spion – Katherine Albrecht Liz Mcintyre – Editura Sofia etc.

         Concluzii

         Cu siguranta s-au spus si lucruri nelalocul lor, s-au strecurat si greseli la aceasta dezbatere, dar trebuie subliniat ca cei care lupta pentru a-si pastra credinta nu sunt niste sfinti. Sunt oameni de toate categoriile, aflati pe diverse trepte duhovnicesti. Ceea ce e important e sa se invete din greseli pentru a nu le repeta, dar si sa se inteleaga ca numai uniti se poate razbi impotriva sistemului

         Este o victorie, insa lupta nu s-a incheiat aici.

         Urmeaza introducerea dosarului electronic pentru care probabil va exista o alta dezbatere. Raman insa si alte probleme cum ar fi aceea a conditionarii facilitatilor de transport – tichetele de calatorie gratuite – de cardul de sanatate sau aceea a introducerii unui document unic – card de sanatate la pachet cu cartea de identitate.

        La capitolul permise de conducere dupa cum se stie nu s-a acceptat o alternativa. Si apoi se mai pune problema ca s-ar putea sa ia de serios faptul ca sistemul informatic nu e sigur si sa vina mai repede cu o noutate – cipurile implantate direct in  om. De aceea, trebuie sa fim pregatiti, adica sa avem mai multa rugaciune, mai multa pocainta – singurele arme impotriva diavolului si a celor care il urmeaza.

        P.S.

        Cat despre relatarile din presa, eu personal am ramas dezamagita ca de fiecare data cand s-a vorbit despre astfel de probleme si poate cel mai mult m-a indignat Pro TV.

        Trebuie subliniat ca nu a iesit un scandal urias. Nici macar unul mai mic. Nu au fost mai multi preoti de la diverse manastiri si la dezbatere nu au fost doar reprezentantii unor organizatii religioase. Motivul respingerii cardului nu e acela ca cipul ar contine numarul 666. In plus, cei mai multi dintre jurnalisti nu au ramas pana la finalul dezbaterii, ci au stat numai cat sa ia cateva imagini, cateva declaratii ca sa iasa stirea… Unii dintre jurnalisti, destul de tineri, nici macar nu cred ca au habar despre problemele pe care le ridica cardul national de sanatate si daca ei insisi nu au inteles despre ce e vorba atunci ce ar putea sa relateze, sa transmita publicului ?

        Poate ca fiecare dintre asociatiile care au participat la dezbatarea de pe 16 ianuarie 2015 ar trebui sa ceara un drept la replica, asa incat presa sa nu-si mai permita pe viitor sa scrie incoret, sa dezinformeze si sa arunce cu noroi pana la urma intr-un milion de romani care au alta viziune a lucrurilor.

 

 

   sursa: Foaie Națională

        http://foaienationala.ro/dezbaterea-public-pe-tema-cardului-de-sntate-ctigat-victorie-dac-da-lupta-continu.html

 

Publicitate

20 de gânduri despre „CUM A DECURS DE FAPT ,,FURTUNOASA” DEZBATERE PUBLICĂ DE VINERI, 16 IANUARIE, PRIVIND INTRODUCEREA OBLIGATORIE A CARDURILOR ELECTRONICE DE SĂNĂTATE DE LA 1 FEBRUARIE 2015

   1. raduiacoboaie Autor post

    Celor care nu au fost la dezbatere si au vazut diferite comentarii date de televiziuni, va spunem ca presa a vorbit in mica masura bine, in mare masura fara a relata continutul argumentatiilor solide si bine documentate ale participantilor si uneori chiar tendentious,imaginile redate fiind aproape exclusive legate de unele izbucniri ale celor prezenti in sala. Aceste izbucniri nu reprezinta altceva decat expresia exasperarii acestui popor care nu a fost de zeci de ani decat “beneficiarul” unei lipse totale de dialog cu guvernantii. Numarul participantilor a fost cca 100 de persoane, marea majoritate a luarilor de cuvant fiind echilibrate, documentate si bine argumentate.

    In cadrul dezbaterii s-a cerut si s-a obtinut din partea oficialilor promisiunea verbala ca in paralel cu documentele electronice va continua pe termen nelimitat si sistemul actual de dovedire a calitatii de asigurat cu adeverinta de asigurat fara a fi obligati sa folosim cardul electronic de sanatate. Vrem sa vedem ca promisiunea va fi adevarata!

    Oficialii au refuzat sa semneze un protocol in finalul dezbaterii, in care sa se prevada concluziile si promisiunea lor, dar au anuntat ca vor posta luni, 19 ianuarie 2015, pe site-ul ministerului sanatatii data si ora la care sa se prezinte din nou participantii pentru semnarea protocolului !!!

    In ceea ce priveste numarul de refuzuri declarate oficial de reprezentantii CNAS, s-a sustinut ca sunt doar 3000 – 4000 de persoane, probabil luand in calcul doar pe cei care au returnat cardurile la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate eventual impreuna cu o scrisoare de justificare/refuz.Informatiile noastre arata ca numarul este mult- mult mai mare.

    Presupunem, pe de alta parte,ca cei care le-au refuzat au fost inclusi mediatic la categoria “nu au fost gasiti” astfel incat sa se minimalizeze ideea de respingere clara. Chiar si asa, in una din emisiunile televizate din ultima perioada, reprezentantii CNAS au avansat cifra de cca 1.000.000 de retururi !!

    Noi am mai explicat si in trecut ca important e sa fie returnat, nu pastrata acasa inactivat! De aceea, pentru cei care nu sunteti de accord cu sistemul impus prin utilizarea cardului electronic de sanatate si nu le- ati returnat inca, motivand ca le pastrati acasa inactive, va recomandam sa le trimiteti inapoi la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu scrisoare de refuz.

    Asta daca vreti cu adevarat alternativa!

    Sursa: http://asociatialibertatearomanilor.ro/dezbaterea-din-data-de-16-01-2015-pe-tema-cardului-electronic-de-sanatate-inregistrare-video/#comment-12889

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    TREI FILMULEȚE CARE MERITĂ VIZIONATE CU MARE LUARE AMINTE!

    Cardul de sănătate — atenție români la această înșelătorie – partea 1

    Cardul de sănătate — atenție români la această înșelătorie – partea 2

    Cardul de sănătate te transformă în donatorul propriilor organe, cu sau fără voia ta!

    DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIEȘTE-NE PE NOI!

    Apreciază

 1. o oarecare

  Nu ar trebui sa ni se ceara nici macar adeverinta de salariat, daca e sa fim sinceri. Buletinul ar trebui sa fie suficient. Un sistem informatizat corect ar putea permite accesarea informatiilor privind plata CASS de catre salariat. Exista o baza de date centrala si la noi, ca si in alte tari, care poate fi accesata de catre orice medic si care poate fi pefectionata in acest sens.

  Daca e nevoie si de card, inseamna clar ca suntem de vanzare, adica suntem redusi la statutul de marfuri la dispozitia Sistemului. Cardurile cu cip sunt necesare pentru localizarea oamenilor. Sistemul merge pe ideea ca omul, stresat de ideea ca i s-ar putea face rau, poarta cardul cu el. Astfel Sistemul ocheste din timp donatorii potiviti si ii ia cand are nevoie de organele lor.

  Stie exact ca persoana-tinta e intr-un anumit loc? Pai acolo aranjeaza sa i se faca rau sau sa i se intample un accident si sa ajunga cumva in salvare…

  Eu zic sa incercam sa stam cat mai departe de sistemul sanitar, chiar si fara card. In fata lui si in spatele calului nu e bine sa stam mai ales acum cand si juramantul lui Hipocrate e calcat in picioare. Mai ales daca am devenit incomozi pentru persoane influente! Chiar si fara card i se poate face mult rau unui om. In zilele noastre si in Sistemul Sanitar actual!

  Cinste acelor medici care nu si-au tradat vocatia si profesia! Numarul lor se imputineaza, insa. Banul e ochiul celui rau.

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   Dacă am prezenta cartea de identitate cu CNP-ul, înseamnă că prin acest CNP vom avea acces la dosarul medical electronic. Ar fi cheia de intrare în sistemul electronic de sănătate. Părerea mea. NOI NU DORIM NICI CARD ELECTRONIC DE SĂNĂTATE ȘI NICI DOSARUL ELECTRONIC DE SĂNĂTATE.

   Apreciază

   Răspunde
   1. o oarecare

    Din pacate, din cate am inteles, acel dosar cam exista. Nu ni s-a cerut parerea, dar se pare ca exista. Asta a dat de inteles si o doamna doctor care a participat la dezbatere. I-a scapat porumbelul din gura, iar unii s-au convins ca este asa pe pielea lor.

    Daca te programezi la o consultatie, stie medicul cum sa te trateze in functie de cat esti de corect politic. Daca e chirurg sau stomatolog, s-ar putea sa primeasca ordine foarte precise si dispozitive gratuite! Situatia este destul de grava, din pacate. Nu fabulez deloc. Prin cardul cu cip se urmareste in primul rand localizarea persoanei in cauza. Restul s-a facut deja.

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    Chiar dacă ar exista deja unele dosare electronice medicale, acestea ar rămâne desigur fără obiect și actualizare, dacă nu sunt primite și activate aceste carduri electronice de sănătate…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s