ANTIECUMENISM: Părintele IOAN de la Rarău despre cipuri și viitorul sinod panortodox – repostare de pe site-ul Apologeticum, 11 septembrie 2009

descărcare   images (1) descărcare (1)   images

– Părinte Ioan, Sfinția Voastră cum vedeți problema aceasta a cipurilor? Cum afectează ele mântuirea și cum să se raporteze credincioșii la ele, atâta timp cât înșiși episcopii și duhovnicii lor îi indeamnă la această pecetluire?
– Ce pot să spun? Este limpede că ni se pregătește o cumplită dictatură. Aceasta dictatură a cuprins și păturile bisericești, din păcate și în curând sinodul se va transforma într-o dictatură colectivă, încât nimeni să nu se poată împotrivi. Se vorbește mereu de Ortodoxie, suntem ortodocși, dar ce fel de ortodoxie? Ecumenică? Satanică? Mântuirea vine numai prin două lucruri: dreapta credință și faptele. Fără dreapta credință poți să faci orice faptă bună, poți să arzi și în foc pentru Hristos, dar dacă nu ai dreapta credință, degeaba…

Dacă nu mergi pe drumul cel drept cu mașina, n-ajungi la destinație. Așa cad bisericile toate. Apropo de antihrist, ati citit vedenia Sfantului Ioan de Kronstadt cu Sfantul Serafim de Sarov? O vedenie infricosatoare, ca intr-o noapte a aparut Sf. Serafim de Saraov la Sf. Ioan de Kronstadt si l-a luat intro rapire duhovniceasca prin vazduh si s-au aratat acolo munti de trupuri insangerate… Asta a fost cu vreo suta de ani in urma si s-a petrecut in Rusia, dar ce s-a intamplat acolo se intampla peste tot. „Pai, ce-s cu trupurile astea?” „Astia sunt mucenicii de pe timpul lui antihrist. Rau de sange”. „Ce-i cu asta?” „Asta e sangele varsat pentru Hristos de pe timpul lui antihrist”. Vede deodata norii si niste sfesnice albe frumoase ardeau sus, la Sfanta Treime. Si au inceput sa cada: unul, zece, o suta, trei sute, cu miile cadeau jos. Cand ajungeau jos, se stingeau, se sfarmau cu desavarsire, nu mai era nimic. „Ce inseamna asta”? „Asa vor cadea bisericile in erezie”. La urma au ramas numai sapte sfesnice arzand. Astea sunt cele sapte biserici, care au ramas in dreapta credinta. Trebuie sa va ganditi: Ce inseamna astfel de biserici? Vor fi biserici intregi sau biserici regionale sau biserici statale, cum va fi? Nimeni nu stie. Scris este: «Cel ce va răbda până la sfârsit, acela se va mântui». Niciodata nu trebuie sa te miri de cei ce cad. Să te miri de cei ce stau. De căzut e ușor. Cel ce iubește viata aceasta, o pierde pe cea din veșnicie. Aceia sunt cei ce se leapădă pentru interesele materiale de Iisus Hristos, de dreapta credință. Îl caut pe Dumnezeu cu adevărat, nu mă leagă nimic in lumea asta. Preoții de mir sunt o problemă; ei sunt căsătoriți, au o familie, și singura lor sursa de existență este preoția. Și ca să-și întrețină familia, să-și ia hrană la copii, se leapădă de Hristos. Ei fac cică „sfânta ascultare”, așa i-a învățat comuniștii pe preoți și pe ierarhi – „sfânta ascultare”. De cine să asculți: de Dumnezeu sau de satana? Aici e întrebarea. Ascult de Dumnezeu, de satana n-avem nevoie.
– Părinte, și cui lăsăm turma? Oamenii nu știu, sunt prost informați, preoții nu le spun nimic.
– Păi ce să le spună preoții? Nu prea îi interesează pe preoți. Preotul își vede de familia lui, de spovedit, de împărtășit, de înmormântat, de botezat, își fac datoria.
– Mulți își pun problema: Ce fac dacă nu iau actele acestea cu cip? Cum voi putea viețui?
– Depinde ce fel de trai vrea: trai în Hristos sau trai în lumea asta, ca să trăiești bine pe pământ. Isav, pentru un blid de linte s-a lepădat de dreptul de întâi născut. Așa și noi de mântuire, pentru o pâine, pentru un blid de linte. Cine are nevoie de cip să-l ia, cine nu, nu. Am găsit scris în ziar că guvernul englez acum a hotărât să nu-i mai oblige pe oameni să aibă buletinele de identitate, numai cine vrea. Au încredere în cetățeni, au încredere. Celor care vin de pe alte continente, care au alt sistem de comert, de resurse economice, pentru aceia care lucreaza acolo, numai acelora sa le faca buletin cu cip. La cetatenii englezi, nu. Si buletinele astea cu cip costa enorm de mult. Acum vorbeau de cinci miliarde de euro. Dacă vă puteți închipui câți bani se risipesc pe nimicuri!
– Așa-i, părinte, dar unii propovăduiesc că dacă ai credință în suflet, poți să primești cipul și nu-i lepădare.
– Dar unde-i credința dacă primești cipul? În numele cui crezi? Cipul pe cine reprezintă?
– Ei spun ca trebuie sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, sa dam statului ce ne cere.
– Problema e ca cipurile nu cer cele ale Cezarului, ci pe cele ale lui Dumnezeu. E un buletin cu cip, nu? Ce inseamna buletin cu cip? Identitatea ta, nu? A cui? A lui 666, nu? Atunci, ce-am facut eu? M-am lepadat de Hristos.
– Am inteles ca vor incerca sa puna un cip chiar la nastere, noilor nascuti. Si atunci mama ce sa faca, in cazul in care va fi obligata sa-si lase copiii implantati de la nastere?
– Sa duca viata curata, ca si o fecioara. Sa nu mai fie mama, ca sa nu bage un suflet in iad si sa se duca si ea cu el cu tot in iad.
– Dar ce sa faca cele care sunt acum insarcinate, care trebuie sa nasca?
– Inainte nu existau case de nastere. Se gasea cate o batrana, cate o baba, cate o moasa. Caci daca vrea Dumnezeu sa traiesti, traiesti, daca vrea sa mori, mori. Mori crestin, nu mori lepadat de Hristos. Ce va folosi unui om daca va castiga lumea toata, dar isi va pierde sufletul sau? Degeaba ai functie mare, degeaba ai bani multi, degeaba ai viata lunga, – la ce-ti foloseste?
– Atunci inseamna ca nu mai este de folos sa te casatoresti.
– Pai, nu prea e de folos, mai ales pentru aceste vremuri. Daca era de folos, ma insuram si eu. Viata, o singura data o ai data de Dumnezeu aici pe pamant. Ce faci cu ea? Cum o folosesti? Asta conteaza. Poti sa castigi viata cea vesnica, si poti s-o pierzi definitiv. Fiecare alege. Nu culege, alege. Daca culegi, mananci mere stricate pana mori.
– Parinte, stiti ca se pregateste cel de-al optulea sinod ecumenic. Ce efecte credeti ca va avea el aspra Bisericii?
– Cred ca acest sinod va fi mai mult unul ecumenic, decat panortodox. Un sinod de amestec. Una-i prietenia sociala, tehnica, politica, alta este prietenia duhovniceasca. Eu niciodata nu am sa pot sa fiu prieten cu un catolic, nici cu un protestant, nici cu un otoman, nici cu un iudaic, nici cu un pagan, nici cu un ateu.
– Si cum ne raportam la ei?
– Intr-o familie sunt mai multi frati, nu? Sunt si ascultatori si neascultatori, sunt crestini si necrestini. Sunt si oameni cinstiti, si sunt si banditi si hoti. Suntem creati de Dumnezeu, dar nu toti suntem fiii lui Dumnezeu. Cum pot sa fiu eu prieten cu un adventist care scuipa o icoana a Maicii Domnului? Eu fac cruce, el scuipa crucea; eu sarut icoana, el scuipa icoana. Cum pot eu sa fiu prieten cu el? Se poate? Nu se poate.
– Stiti ca in doua biserici stim noi, una in Iasi si una in Timisoara, sunt inregistrari facute ca s-a slujit un ritual masonic, oficiat de preoti ortodocsi, ca si la calugarie, un ritual al cavalerilor de la Malta.
– Nu dau atentie dreptei credinte. Asta este. Nu stiu ce inseamna dreapta credinta. Daca se spune in sinoade ecumenice ca cel ce se roaga cu ereticii sa fie anatema, cum nu ne infricosam? Dar masonii nu sunt eretici? Ce sunt ei? Daca eu ma rog cu un catolic, cu un mason, nu cad sub anatema? Cad. Prieten pot sa fiu cu el, in masura in care cumparam o paine impreuna, lucram un ogor impreuna, facem o masina impreuna, nu? Negot facem, dar in ceea ce priveste credinta, nu. Ce legatura are intunericul cu lumina? Adevarul cu minciuna? Dreptatea cu nedreptatea?
– Ce sfat le dati credinciosilor care nu mai au in jurul lor duhovnici care sa marturiseasca dreapta credinta si care sa lupte impotriva sistemului acesta antihristic? La cine sa se duca?
– La Hristos sa se duca. Sa se roage. Ce sa faca altfel? Sa se spovedeasca, sa se impartaseasca, ca harul lucreaza in continuare …daca preotul e hirotonit si nu-i eretic.
– Dar daca slujeste cu ereticii?
– Treaba lui, nu ma mai duc. Sa se roage la Dumnezeu. Ce faceau primii crestini cand erau prigoanele acelea pagane? Il slujeau pe Hristos si mureau. Asta e solutia. Ori murim, ori traim, ai Domnului sa fim.
– Ce sfant e mai apropiat de romani, acum in vremurile acestea?
– Maica Domnului, Mantuitorul nostru Iisus Hristos, Dumnezeul nostru. Dar, din punct de vedere istoric il avem pe Sfantul Andrei, Apostolul care a pasit pe pamantul tarii noastre. Daca nu-i Maica Domnului, nu exista mantuire. Nu exista. Cel ce nu se impartaseste des, ca sa ia legatura cu Iisus Hristos si cel ce nu are pe Maica Domnului de prieten si de ajutor, nu se poate mantui. Nu zice Mantuitorul ca „cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu voi petrece intru el”? Noi ce dorim, decat sa petrecem cu Iisus Hristos, nu? Si mai zice ca „cel ce nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu, nu are viata intru el”. Ce rost are viata fara Hristos? Vorbim de viata in Hristos, viata duhovniceasca, dar carei aceea? Degeaba faci mancare daca nu mananci, nu? Vorbesti despre Dumnezeu, dar fugi de El. Ce inseamna vrednicie pentru impartasanie? Intai si intai sa ai dreapta credinta, in al doilea rand sa ai dragoste si sa-l doresti pe Iisus Hristos, ca sa te unesti cu El, in al treilea rand sa fii impacat cu toata lumea, sa fii spovedit, sa te rogi pentru vrajmasi; cauta, vezi poruncile si apoi te impartasesti. Nu-i asta viata in Hristos? Cam asa spune Sfantul Nicolae Cabasila, nu? Mantuitorul a zis ca „cel ce nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu nu are viata intru el”. De unde viata? Nu de la Hristos? Dar dracul intotdeauna incearca sa-i desparta pe crestini de Sfanta impartasanie, ca sa nu se impartaseasca; sa nu aiba putere, sa nu aiba legatura cu Dumnezeu, ca daca te impartasesti cu Sfintele Taine, te unesti cu Iisus Hristos. Cum spun Sfintii Parinti: Trup cu trup, Sange cu sange si Duh cu duh, fac una cu Iisus Hristos. „Cine mananca trupul Meu petrece intru Mine”. Cine nu vrea sa petreaca cu Iisus Hristos? Cine nu vrea sa-L aiba pe Iisus Hristos in El? Masonii, ateii, necredinciosii, nu? Ce faceau primii crestini? Se impartaseau in toata ziua si erau atat de infocati in credinta, incat lasau familii, lasau servicii, averi, tot si-l marturiseau pe Hristos in public. Si primeau cele mai crunte chinuri, si asa Il marturiseau pe Iisus Hristos. Daca n-ai pe Mantuitorul Iisus in tine, tremuri la prima adiere de vant. Ce-i foloseste omului viata, daca n-are pe Dumnezeu si traieste ca un pagan? Prin rabdarea voastra va veti mantui sufletele voastre. Prin rabdare, rabdare… Ne supunem la toate, dar pana la credinta. Ne-am nascut crestini ortodocsi, trebuie sa murim crestini ortodocsi, altfel nu ne mantuim.
– Si daca biserica noastra va pactiza cu catolicii?
– Eu n-am sa fiu catolic niciodata. Nu-i mai pomenesc. Papa uzurpa tronul lui Iisus Hristos, nu? Cine a facut pe papa vicar? S-au uitat sute de milioane de oameni la televizor cand a fost intronizat papa, dar cand L-au vazut pe Iisus sa vina sa-l aseze pe el vicar? Unde era papa cand Mantuitorul S-a rastignit pentru oameni? Unde era papa cand Dumnezeu a creat lumea? Dar cand au facut inchizitia si cand au facut cruciadele? A auzit toata lumea, stie toata lumea de faradelegile lor. Marturie sunt mucenicii de la Muntele Athos si din alte parti. Toate minciunile sunt de la romano-catolici, toate inselaciunile. Ei nu se apropie de dreapta credinta, ei n-au harul Duhului Sfant si nici nu fac invocarea Duhului Sfant. Asa cum a inceput lumea, asa si sfarseste.
– Adica?
– Prin mucenicie. Cum a inceput crestinismul asa si sfarseste. Si-i ia Dumnezeu pe cei ai Lui.
– Credeti ca vom reveni la biserica de catacomba?
– Asta Dumnezeu stie. Nu stiu daca catacomba va mai fi de vreun folos. De folos iti este sa pastrezi dreapta credinta, sa marturisesti. Si asta a spus-o Apostolul Pavel: sa crezi cu inima, sa marturisesti cu gura. Si unde sa te mai cobori in catacomba, ca te vede de la 15 kilometri inaltime si la 4-5 metri adancime.
– Deci sa ramana fiecare acolo unde este si sa marturiseasca?
– Dar unde sa te duci? La turci, la paganii aceia? In Italia, la eretici? Unde sa te duci? Asta e o inselaciune. Ma duc sa ma retrag, sa ma ascund. Unde? Dupa care copac? Acelasi lucru l-a spus si parintele Iustin. Mai, stati acolo, si marturisiti. Asa cum s-a intamplat la manastirea Iviru, la cruciada a patra cu icoana Maicii Domnului, Portarita. Au luat-o de la poarta, in biserica, ca sa-i ocroteasca de furia cruciatilor. Icoana s-a dus iar la poarta. Au luat-o in biserica, s-a dus iar la poarta. Cand s-o ia din nou, le-a spus Maica Domnului: „Eu va apar pe voi, nu voi pe mine”. Ce, noi il aparam pe Dumnezeu? Dumnezeu ne apara pe noi. Si cand au atacat cruciatii, intr-o secunda, un nor asa de gros, o ceata asa de mare de nu se mai vedea mana, a venit peste ei. A fost furtuna, a rasturnat tot, s-a desfiintat cruciada a patra. Am fost nu stiu la ce manastire la Muntele Athos, unde s-a daramat biserica. Uitati, foarte interesant. Era la cruciada a patra. La o parte din preoti le-a fost frica de cruciati, cand ii vedeau imbracati cu zale, cu sulite, cu iatagane si au primit sa slujeasca cu romano-catolicii in biserica. Iar in timpul liturghiei, s-a daramat biserica pe ei si i-a omorat. Acum cativa ani in urma, m-am dus acolo la manastirea aceea si bucatarul era un oltean de-al nostru si tocmai se ridica biserica. Erau cinci romani zidari, erau sus acolo cu o macara, rezideau biserica. Ce-i cu asta? Ce s-a intamplat? De ce o ridica. Zic ca Uniunea Europeana a dat treisprezece milioane de euro ca sa refaca biserica, sa zideasca, ca sa nu mai vada biserica daramata, ca sa nu mai intrebe nimeni de ce s-au daramat biserica si sa afle ca s-a daramat dupa ce au slujit ortodocsii cu catolicii. M-am mai dus o data si n-am mai vazut biserica deloc. Era o cladire mare, acoperita, inautru se vedea biserica, dar afara nu se mai vedea, ca sa nu se mai stie trecutul. La manastirea Marea Lavra, doi preoti acolo au slujit cu catolicii, dar cand au murit, n-au mai putrezit. Ei vor sa ingroape trecutul, dar nu vor reusi. Insa nici noua nu ne va fi usor; va fi vreme de mucenicie! Dar sa nu ne temem ca nu noi, ci Maica Domnului ii va apara pe toti cei care nu s-au inchinat lui veliar.
                                                   extras din revista Atitudini, nr. 7

15 gânduri despre „ANTIECUMENISM: Părintele IOAN de la Rarău despre cipuri și viitorul sinod panortodox – repostare de pe site-ul Apologeticum, 11 septembrie 2009

 1. radu iacoboaie

  VIDEO: Părintele Ioan de la Rarău despre cum trebuie sa fie un Patriarh, ecumenism, rugăciuni cu ereticii …

  Posted in PARINTELE IOAN DE LA RARAU by saccsiv on octombrie 13, 2013

  Pe 30 septembrie 2007 a fost intronizat Patriarhul Daniel. Dar cum evenimentele au tot dat buzna peste noi (de la pregatiri americane pentru ei stiu ce si pana la pregatirea inchisorilor pentru legionari) am tot amanat sa marchez evenimentul.

  Iata ce spunea Parintele Ioan de la Rarau inaintea alegerii Patriarhului:

  Cititi va rog si:

  AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

  VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN CAP cu carja de otel …

  VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC, homosexualitatea si Patriarhul

  Cat despre Parintele Ioan, cititi va rog si:

  Parintele IOAN de la Rarau despre CIPURI, CADEREA BISERICILOR, PAPA

  VIDEO: Inca din 2009 PARINTELE IOAN DE LA RARAU spunea foarte clar SA NU LUAM BULETINE sau orice act CU CIP …

  VIDEO: Parintele Ioan de la Rarau despre Rosia Montana

  http://saccsiv.wordpress.com/2011/04/21/parintele-ioan-de-la-rarau-despre-cipuri-caderea-bisericilor-papa/

  Apreciază

  Răspunde
 2. Anonim

  Sunt de acord ca un implant care are 666 este pecetea antihristica. Dar un implant medical care nu are nici un 666 nu vad cu ce ar putea dauna. Stiti bancul ala cu ciobanul care minte ca a venit lupul, si a doua oara cand lupul chiar vine, nu il mai crede nimeni. Asa si cu cipurile, astia care cu obsesie fac apologia anti-cipismului, dar fara sa poate aduce dovada lui 666, sau alte dovezi anti-cip, nu fac decat deservicii ortodoxiei, ca in bancul cu lupul. Cand o sa vina cipurile cu 666 real, nimeni nu o sa ii mai bage in seama pe acesti mistici ai irationalului. Ce parere aveti despre aceste argumente :
  https://adevaruldoaresielibereaza.wordpress.com/
  care ne duc la concluzia ca generatia cipurilor de acuma pot fi acceptate, inclusiv cele rfid ?

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   http://www.apologeticum.ro/2013/07/interviu-cu-parintele-paisie-aghioritul-despre-antihrist-si-pecetluire-pe-cat-s-a-vatamat-ortodoxia-prin-comunism-pe-atat-se-va-vatama-si-acum/

   http://www.calauzaortodoxa.ro/calauza/mari-duhovnici/semnele-vremurilor-666-cuv-paisie-aghioritul/

   http://www.sfaturiortodoxe.ro/buletine/scrisoareaparpaisie.htm

   https://raduiacoboaie.files.wordpress.com/2014/08/luptati-impotriva-sclaviei-electronice1.pdf

   Apreciază

   Răspunde
  2. ayeaye20

   dovada e in TRAIREA ORTODOXIEI PE CARE TU NU O AI de aceea nu vezi

   Si ce’a mai mare pacoste si PACAT care vine peste noi acuma este :PACATUL IMPOTRIVA DUHULUI SFANT care NU SE VA IERTA. Ei bine acum noi crestinii suntem pusi in situatia de a ne LEPADA si a CADEA IN PACATUL CELA MARE IMPOTRIVA DUHULUI SFANT LA CARE NU ESTE MANTUIRE.Si cum vine depilda ? prin lucrurile cele mai esentiale.Pe student il ia la carnetu de masa.Ii pune acolo.N’ai cipusor nu poti intra acolo.Omule tu tre sa mergi cu o masina,sa te duci ,sa te deplasezi,duci un bolnav,aduci femeia de la spital,duci un mort,il duci pe un om.Care,cate greutati nu sunt in viata,ăi ?ca daca mai intarzii o ora,sau o jumat de ora moare omul.Acuma vie si iti pune dracusoru.Ia sa’ti puna pe carnetul asta care’l faci de conducere,sa’ti puna cipusor acolo.Asa! Si tocamai de aşeea unde’i nevoie,unde e mai strigator insfarsit,mai stringente lucrurile vine si ti’l pune acolo.Mai poti tu lua carnetu cela?nu’l mai poti, PENTRU CA TE’AI LEPADAT DE HRISTOS,asta insemna cipusorul acesta: CADEREA IN PACATUL IMPOTRIVA DUHULUI SFANT SI DE ACEEA NU NUMAI CRESTIN NU ESTE EL
   –––
   Sf Justin a zis ca : daca eu o sa va zic sa luati cipurile SA STITI CA NU MAI SUNT EU…. in nr 15 zice clar cu cardu de sanatate

   Cu cardul de sănătate cum e bine să procedăm, că se trezeşte omul cu el la poştă şi trebuie să semneze pentru el?

   Nu îl primim deloc. Nu semnați pentru el, ci îl trimiteți prin poştă de unde a venit. Trebuie să fie un act de mărturisire al nostru şi este şi pentru ei o ocazie să vadă că poporul se opune în masă.
   –––-
   Şi cum înveți să mori martir?

   Nu te supui la niciun soi de încercare.
   ––––
   Măi, eu am visat acum într-o noapte, după ce am venit de la Sfânta Liturghie, la o jumătate de oră după ce adormisem, şi am avut trei vise la rând chinuitoare cum erau pecetluiți oamenii de către slujitorii lui antihrist. Îi adunau de pe stradă şi într-un laborator al lor îi pecetluiau forțat cu un cip electronic de mărimea unui sâmbure de prună. Bineînțeles că nu trebuie să dăm crezare viselor. Dar vedeam un lucru foarte interesant „cei care erau câte doi sau mai mulți la un loc reuşeau să scape să rămână nepecetluiți, dar cei care erau singuri, erau uşor răpiți şi pecetluiți. Şi spun aceasta, nu că sunt eu vizionar „nici vorbă! „cred însă că dacă vom crea o unitate duhovnicească şi ne vom opune împreună, Domnul îşi va face milă cu noi. Pentru că singuri nu vom rezista şi de aceea ei şi urmăresc să ne dezbine unul de altul. Dragostea şi rugăciunea vor avea multă putere şi tehnica lor va deveni neputincioasă, după cum spune şi Domnul în Evanghelie: „Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor”(Mt. 18:20). Ei folosesc acum şi mijloace hipnotice. Nu vedeți cum tehnica asta îl face pe om să nu mai poată dormi, să nu mai poată judeca, să obosească foarte repede? Această tehnică asupra psihicului uman are efect mai puternic decât alcoolul, e un drog periculos.

   ========
   Sfantu Justin a purtat o discutie cu o fată in 2012

   Fata : – Parinte mi’am facut buletin anul acesta (da ea il avea de un an in urma)si mi’au spus baietii in masina ca are cip si eu n’ am stiut!
   Sf.Justin : – De ce nu te’ai informat,mai?!
   Fata: – Si acum ce sa fac il arunc?
   Sf.Justin : – Pai asta’i dracu,ma!
   Fata: – Dar cartea de alegator o pot pastra?
   Sf.Justin: – Ce sa faci cu ea?!
   Fata: – Am inteles!
   =====
   deci a zis ca e DRACU ce nu e clar fratilor si surorilor??

   Apreciază

   Răspunde
 3. ayeaye20

  https://ayeaye20.wordpress.com/2014/11/06/parintele-ioan-de-la-rarau-despre-cipuri-si-viitorul-sinod-panortodox/

  – Multi isi pun problema: Ce fac daca nu iau actele acestea cu cip? Cum voi putea vietui?

  – Depinde ce fel de trai vrea: trai in Hristos sau trai in lumea asta, ca sa traiesti bine pe pamant. Isav, pentru un blid de linte s-a lepadat de dreptul de intai nascut. Asa si noi de mantuire, pentru o paine, pentru un blid de linte. Cine are nevoie de cip sa-l ia, cine nu, nu. Am gasit scris in ziar ca guvernul englez acum a hotarat sa nu-i mai oblige pe oameni sa aiba buletinele de identitate, numai cine vrea. Au incredere in cetateni, au incredere. Celor care vin de pe alte continente, care au alt sistem de comert, de resurse economice, pentru aceia care lucreaza acolo, numai acelora sa le faca buletin cu cip. La cetatenii englezi, nu. Si buletinele astea cu cip costa enorm de mult. Acum vorbeau de cinci miliarde de euro. Daca va puteti inchipui cati bani se risipesc pe nimicuri!

  – Asa-i, parinte, dar unii propovaduiesc ca daca ai credinta in suflet, poti sa primesti cipul si nu-i lepadare.

  – Dar unde-i credinta daca primesti cipul? In numele cui crezi? Cipul pe cine reprezinta?

  – Ei spun ca trebuie sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, sa dam statului ce ne cere.

  – Problema e ca cipurile nu cer cele ale Cezarului, ci pe cele ale lui Dumnezeu. E un buletin cu cip, nu? Ce inseamna buletin cu cip? Identitatea ta, nu? A cui? A lui 666, nu? Atunci, ce-am facut eu? M-am lepadat de Hristos.

  Apreciază

  Răspunde
 4. ayeaye20

  https://ayeaye20.wordpress.com/2014/04/17/cuviosul-paisie-aghioritul-cuvinte-duhovnicesti-ii-trezire-duhovniceasca/
  – Părinte, până şi nasturii ce se cos la haine se vând prinşi pe nişte hârtii care au numărul 666.
  – Măi, şi diavolul ăsta! Pe cartelele de credit l-au pus de mult timp. Acum şi pe nasturi.
  –––
  Va supraveghea astfel printr-un sistem economic care va controla economia mondială şi numai cei care vor primi pecetea cu numărul 666, vor putea avea acces la schimburi comerciale.
  ––-
  Noile buletine de identitate

  – Părinte, a spus cineva: “Cum de folosiţi bancnota de 5.000 de drahme care are pe ea numărul 666? Acelaşi lucru este şi cu buletinul”.
  – Hârtia de 5.000 este ban. Şi lira Angliei are pe ea pe regina Elisabeta. Aceasta nu vatămă. Cele ale Cezarului, Cezarului( Mt. 22, 21; Mc. 12, 17.). Aici însă este vorba de identitatea mea, este ceva personal; nu este ban. Identitatea înseamnă ceea ce înseamnă şi cuvântul; adică cineva se identifică cu cele pe care le declară. Ei pun pe diavolul pe buletine şi îţi cer să semnezi că îl primeşti. Cum să fac aceasta?
  – Părinte, ce legatură are acest buletin de identitate cu pecetluirea?
  – Buletinul de identitate nu este pecetea, ci introducerea pecetluirii.
  –––
  Să vorbească, să explice credincioşilor ca să înţeleagă că de vor lua buletinul de identitate, aceasta va constitui o cădere.
  ––-
  Pecetluirea este una cu lepădarea

  Deşi Sfântul Ioan evanghelistul vorbeşte clar în Apocalipsă despre pecetluire( Apoc. 13, 16 ş.u.; 14, 9 ş.u.; 16, 2 şi 20, 4.), unii nu înţeleg. Ce să le spui? Din păcate, auzi o grămadă de neghiobii ale minţii de la unii “cunoscători” contemporani. Unul spune: “Eu voi primi buletinul cu 666 şi voi pune şi o cruce“. Altul: “Eu voi primi pecetea pe frunte şi-mi voi face şi o cruce pe ea…” şi o grămadă de asemenea prostii. Ei cred că se vor sfinţi în felul acesta, dar toate acestea sunt înşelări.

  Apreciază

  Răspunde
 5. Anonim

  Voi ati citit ce am scris eu pe siteul care vi l-am indicat ? Cuv Paisie a scris scrisoarea aia impotriva unor buletine care nu aveau cip dar aveau un 666 scris in mod demonstrabil pe ele. Nu era scris cu coduri barate ( ean 13 sau upc ) si care nu au 666. Ci era scris prin alta metoda. Pe acelea le-a combatut cuviosul, dar acelea nu au mai aparut. Le-a refuzat populatia. Iar miscarea anticipista de acuma isi are originea in protestantism si a fost altoita in ortodoxie de p Hristodul, din cauza ca rari au fost cei care au cercetat problema suficient. Cat despre marii nostri duhovnici au fost indusi in eroare de catre cei care s-au dat drept specialisti in ale cipurilor si care le-au spus ca cipurile sigur au 666. Cand nu au … Voi porniti de la premise false, neortodoxe :
  – spuneti ca sfintii sunt pe pamant fara de greseala, asta este o erezie. Au fost sfinti in istorie care au cazut pana acolo incat s-au inchinat diavolilor. Sper ca nu mai este nevoie sa va dau exemple, voi ca mari traitori ar trebui sa le stiti …
  – spuneti ca voi sunteti mari traitori ai ortodoxiei ca faceti ascultare de sfinti, fara sa cercetati daca nu cumva sfintii respectivi au gresit
  – cipurile rfid au 666, cand nu au
  – prin cipuri sunteti urmariti, dar nu puneti la socoteala ca sunteti urmariti si prin telefon si internet. De ce nu renuntati si la astea daca tot sunteti impotriva urmaririi ?

  Apreciază

  Răspunde
 6. ayeaye20

  https://www.youtube.com/watch?v=5lZMEBg2TJE
  de implanturi medicale care vindeca dar pe URMA AGRAVEAZA starea de sanatate, CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU NU!NU!NU! IMPLANTULUI de orice fel

  Pr Ioan de la Rarau
  minutu 5:55
  >http://www.youtube.com/watch?v=309ynbnFYiI#t=450
  MI – Iar Uniunea Europeană ne aduce acum şi alte lucruri. Ştiţi despre legalizarea homosexualităţii şi tot felul de nebunii. Dar acuma au început să ne introducă actele cu cip, care vor constitui o mare bază de date, iar apoi ne vor implanta cipuri.
  Aceste cipuri au legătură cu ce se scrie în Apocalipsă despre numărul diavolului?

  PIR – Păi are legătură, cum să nu. Dacă de atâtea sute,mii de ani se vorbeşte despre numărul fiarei, şase sute şaizeci şi şase, şi apare de-acuma peste tot numărul ăsta… cum să n-aibă legătură? De unde ştiau de acu de mii de ani în urmă că este cip? sau despre
  antihrist? De unde ştiau ? de au scris. Au fost cu viziune cerească, de la Dumnezeu

  Apreciază

  Răspunde
 7. ayeaye20

  https://ayeaye20.wordpress.com/2014/06/30/utilizatorul-moldovalahul/
  https://ayeaye20.wordpress.com/2014/06/05/din-pacate-teologi-cu-experienta-nu-prea-au-habar-cu-ce-se-mananca-cipurileadica-cu-antihrist/
  https://ayeaye20.wordpress.com/2014/04/30/monahia-fotini-si-aspazia-otel-petrescu/

  Fotini- Vorbea despre legatura intre: acceptarea acestui cip ,intre cip si liberul arbitru.. i, sunt unii chiar teologi i, care spun ca aceasta modalitate de interpretare apocaliptica ,este gresita ptr ca acest simbol 666 n’ar fi decat unul simbolic sau metaforic si ca acest cip n’are cum sa imi perverteasca mie sufletul,poasa’mi puna… deci sa combatem aceasta teorie

  Aspazia- Foarte gresit! Foarte gresit! Foarte gresit! ptr ca Apocalipsa Sf Ioan in cea mai mare majoritate este criptica,adica are intelesuri destul de ascunse si din cauza asta se preteaza la interpretari.Dar asta cu privire la 666 este foarte clara.NU este criptica el spune clar ca : numarul numelui fiarei este 666 si CINE IL ACCEPTA pe mana sau pe frunte devine.. omul acelei fiare de, de.. deci isi PIERDE MANTUIREA isi pier..deci, de data asta nu poate fi interpretat teologic. Diavolul este un foarte mare sofism Pentru ca, caderea lui a pornit de la un sofism. Nu stiu poate ca nu e cazu sa va spun eu lucrul asta. Dar primu mare sofism din lume l’a creat deavolul. Stiti ce inseamna un sofism? Un neadevar spus in asa masura incat pare adevar si nu poate si combatut logic, nu poate si combatut. Sofismul diavolului a fost urmatorul : Dumnezeu este un minciunos deci, concluzia. Iar argumentarea era urmatoarea : Dumnezeu spune despre Sine ca este Atotdrept si Dumnezeu spune despre Sine ca este Atotmilostiv. Contrazicere in termeni ptr ca daca este Atotdrept pedepseste fara crutare pe cei care gresesc ,iara daca este Atotmilostiv iarata pe tot nemernicul de la cap la coada, dar nu poate fi in acelasi timp si Atotdrept si Atotmilostiv, este sau una sau alta.Dar in nici un caz cand este una din ele El nu este drept ptr ca fie ii iarta pe ticalosi, fie ii pedepseste fara crutare, fara mila. Ei..si ingerii in marea lor majoritate sau intr’o anumita majoritate au crezut acestui sofism,deci s’au lasat INTUNECATI de el. Iar altii au fost in necunostinta de cauza, de pilda ingerii care erau condusi de voievoizi si luceafarul era voievodul acelei cete ei au mers dupa el din ASCULTARE,din ASCULTARE ..a zis : el este cel care ne conduce noi ascultam de el,iar celilalti au mers convinsi de acest sofism care intr’adevar n’avea iesire, logica, rationala.Na,na … avea dreptate, ziceai? nu, asa? Si a fost doar Arhanghelul Mihail ca a venit cu pala lui de foc a pus’o in fata cetelor care se duceau buluc dupa steaua care a cazut si pe care a vazut’o Mantuitorul ca un fulger cazand din inalturi,asa. A zis : Sa stam bine ,sa stam cu frica ,sa luam aminte! Deci ganditi’va, inainte de, deci inainte de a face o chest…un gest, un lucru ca asta, ganditi’va luati aminte si a spus si anume ce sa luati aminte? la cine este Domnul. Domnul care S’a definit in fata ingerilor: Eu Sunt Cel ce Sunt. Eu Sunt Existenta, EU Sunt Viata, Eu Sunt Pozitiv, EU Sunt Lumina, Eu sunt..deci, toate lucrurile astea nu incapeau in sofismul asta nenorocit al lui lucifer. Si ingerii sau convins, profund sau convins ca deavolul n’avut dreptate si este cu adevarat rau, si ca este cu adevarat tatal minciunii, si cu adevarat este nemaipomenit de intelept in rautatea lui abia in gradina Ghetsimani. Cand cerurile sau deschis si cand au fost reanoita, reanoita paternitatea Tatalui pentru Fiu si cand Fiul o clipa S’a inspaimantat de ce’L asteapta. Si nu sa inspaimantat de propria Lui Cruce ca el practic n’avea Cruce S’a inspaimantat de tote crucile pe care trebuia sa le poarte de atunci si pana la sfarsitu’ istoriei. Asa, si atuncea cerurile sau deschis si atuncea ingerul, ingerul .. se zice din traditie ca.. da mie imi place foarte mult traditia asta, sau din mit , i, i..ingerul i’a intors capul catre cer si a vazut atuncea cum toate.. cum toti ingerii cantau : Mare Este Savaot, Drept Este Savaot, Atotomilostiv Este Savaot. Deci afirmand exact toate acuzatiile pe care …ptr ca ei ce’au vazut atunci: au vazut ca Tatal a fost Drept, ca I’a pedepsit pe oameni atat de crunt, dar in acelasi timp a fost Milostiv fiindca pe Insusi Fiul Lui L’a trimis ca sa rascumpere si sa echilibreze aceasta, aceasta gresala a omului. Si..atunci ..ei il proslaveau pe Domnul exact prin aceste calitati infirmate printr’un sofism foarte bine pus la punct. Deci asa e si cu talamacirea lui 666, sunt sofisti cei care prezinta lucrurile in felul asta. Pot fi crezut din punct de vedere rational. Poti sa iti construiesti cu ratiunea, daia mintea trebuie coborata in inima , deaia mintea este subordonata inimii, ca mintea greseste, INIMA GRESESTE MAI PUTIN… simte mai corect. Deci, ei vor zice vor fi foarte multi filozofi dinastia care vor veni cu sofisme, cu argumente foarte bine puse la punct, dar sunt sofisme de categoria sofismului care a dus ingeri la pierzar, a dus ingerii la pierzare. De atunci trebuie sa ne fie noua aminte cat de mare e puterea raului asta. Si deaia a dat Dumnezeu o lupta atat de lunga, de indelungata si atat de grea ca CERNEREA sa fie desavarsita si este foarte grea aceasta cernere si ca este foarte grea a dovedit’o Iuda si toti Iuda de la inceput pana acuma care nu si’au facut datoria si care nu au lamurit poporul de rand ce inseamna subterana, ce inseamna oculta. Cei mai multi au negat’o, nici n’au recunoscut’o si diavolu o neaga si azi, defapt, cea mai mare putere a deavolului este ca’si neaga propria existenta. Ce nu exista, iad! Insusi Coja in introducerea mea recunoaste ca pana la Strigat’am catre Tine Doamne, el a crezut ca deavolul nu exista. Si a inceput sa vada ca exista si pe piele lui proprie. Da, si a vazut si dintr’o intamplare traita aievea, ca ce mi s’a intamplat mie cu tiganca ghicitoarea a fost litera de litera exact asa cum s’a intamplat Deci,deci oculta nu exista!, diavolul nu exista!, dar noi traim puterea lor, din nefericire.

  Fotini-Cum credeti ca ar trebui incurajati oamenii ptr ca s’a creat..nu pot sa spun o anumita panica..dar,poate o decurajare in propriile lor puteri,de a duce pana la capat lupta aceasta.

  Aspazia- Sa stii ca panicatii sunt indoielnicii.Cei care sunt pierduti , nici NU’I DOARE CAPU de asa ceva. Toate, toate.. astea cu fustite pana la fund, si cu asta.. nici nu le pasa de 666, nici nu stiu daca ar mai fi de facut ceva ptr ele, decat doar asa sa ne rugam : Dumnezeu s’a le dea la cele care mai au cat de cat, scanteiuta nepoluata in inima lor sa fie salvate. Cei care sunt panicati sunt INDOIELNICII si astia intr’adevar.. din astia mai pot fi inca.. dar care sunt metodele, daca nu le stie Parintele care este… care este o desavarsire, ce sa zic eu. Parerea mea este ca problema se pune absolut personal si trebuie castigata persoana cu persoana

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s