FRAȚILOR, NE SALVĂM TRĂIND ACTIV ORTODOXIA. ESTE TIMPUL MĂRTURISIRII NOASTRE! PROPUN ÎNFIINȚAREA MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI. – Radu Iacoboaie, 14 decembrie 2014

descărcare  descărcare (1)

descărcare (2)  images (1)

images   descărcare   images (2)

         Frați români, vremurile pe care le trăim astăzi se precipită tot mai mult și nu putem întrezări un orizont mai bun, un viitor mai bun pentru noi și copiii noștri, dacă noi înșine nu vom lua atitudine, dacă nu-L vom mărturisi pe Hristos în viața noastră personală, dar și aproapelui nostru, celor din jurul nostru din societate, când noi vedem limpede că valorile ortodoxiei și cele naționale ne sunt atacate și subminate permanent.
         De puțin timp, am avut deja două întâlniri în București cu câțiva frați ortodocși în speranța coagulării într-o frăție ortodoxă română și de aceea cred încă cu tărie în posibilitatea reală de a ne uni eforturile dispersate sau strădaniile noastre și a reuși să trezim conștiințele amorțite sau indiferente ale multor români de bună credință, care totuși nutresc în inima și conștiința lor o dragoste adevărată față de Dumnezeu și neamul nostru românesc.


         Să nu pierdem fraților din vedere un aspect foarte important. Dușmanii ortodoxiei profită din plin tocmai de pe urma lipsei de reacție sau reacțiilor foarte palide din partea reprezentanților BOR și clericilor în general. Vedem că aproape toți preoții și monahii nu mai mărturisesc, de parcă au renunțat la cea mai importantă misiune a lor, fie din teamă, fie din alte motive mai mult sau mai puțin justificate.
         De asemenea, dușmanii ortodoxiei caută în permanență să semene dezbinarea între asociațiile și fundațiile ortodoxe și profită la maximum de lipsa de unitate dintre frații români ortodocși. Aceasta este realitatea dură cu care ne confruntăm în zilele noastre. Și din păcate, s-a dovedit și de-a lungul veacurilor că românii au o aderență foarte scăzută la ideea de unire. Doar marile idealuri sau cauze au reușit cu greu să-i urnească din loc și să-i unească pentru a fi duse la împlinire.
          Tocmai de aceea consider că se impune astăzi, mai mult ca oricând, având în vedere legile anticreștine care se profilează iminent la orizont (legalizarea căsătoriilor homosexualilor, a prostituției și incestului), precum și scoaterea religiei din școli concomitent cu introducerea sexualizării copiilor noștri (prin noua disciplină Educația sexuală), să existe din partea noastră o reacție consistentă de apărare a valorilor ortodoxiei într-o țară eminamente creștină, în care se declară totuși ortodocși circa 86% dintre români, adică un mare procent din populația României.
           Resemnarea sau descurajarea să fim convinși că nu sunt plăcute în fața lui Dumnezeu. Iar noi nu ne putem lăsa călcați în picioare, fără a ne apăra credința sfântă strămoșească și valorile. Nu ne putem lăsa cuprinși de deznădejde, pentru că este un păcat greu îndreptat împotriva Duhului Sfânt!
           Prin urmare, nădăjduiesc să fiu în asentimentul frățiilor voastre cu ideea înființării la nivel național a unei mișcări autentice ortodoxe, care să promoveze și să apere valorile noastre aflate sub asaltul unor ideologii total străine de ființa neamului nostru, precum sunt ecumenismul, comunismul, globalismul (capitalismul corporatist), materialismul, consumerismul, teoriile evoluționismului…
           Propun ca această mișcare națională să se numească MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI, în ideea că această titulatură să precizeze mereu de la bun început care va fi misiunea noastră în societatea românească. O mișcare națională de trezire a conștiințelor, fără a fi organizație, asociație, fundație sau partid. Ea deja există de ceva vreme de fapt, dar nu a fost conștientizată încă de noi. Ea este o stare de spirit. Să nu uităm că ortodoxia este chiar ,,maica neamului românesc”, după cum spunea foarte sugestiv Mihai Eminescu. Desigur, dacă se va găsi o altă formulă mai bună decât aceasta, o vom putea prelua.
           Am amintit mai sus și promovarea valorilor ortodoxiei, întrucât noi trebuie să venim și cu inițiative precum interzicerea avortului (cumplit păcat care apasă de circa 25 de ani asupra poporului român greu încercat după cum am văzut), interzicerea traficului de organe prin legea acordului prezumat și altele.

           La sugestia unui frate, propun ca deviza MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI să fie următoarea: CREDINȚĂ, DEMNITATE ȘI IUBIRE. Să avem prin urmare trei principii esențiale coordonatoare în acțiunile noastre.
           1.CREDINȚĂ DREAPTĂ. Pentru că noi dorim să continuăm să mergem pe linia învățăturilor Mântuitorului și Sfinților Părinți, a Sfinților Închisorilor, a adevărului revelat de Dumnezeu în Evangheliile Sfinților Apostoli, și să păstrăm nealterată dreapta credință (ortodoxia), împiedicând întinarea sau spurcarea credinței ortodoxe prin pan-erezia ecumenismului (doctrină religioasă de sorginte masonică, așadar anticreștină, care promovează sincretismul religios), un adevărat cal troian conceput anume pentru a dărâma Biserica Ortodoxă sau o capcană vicleană întinsă ortodoxiei, principalul obstacol în calea edificării noii religii globale și noii ordini mondiale. Dar să ne amintim fraților că Biserica lui Hristos nu va fi biruită nici măcar de ,,porțile iadului”, cu condiția ca pe pământ să mai existe credință adevărată printre noi…
           2.DEMNITATE UMANĂ ȘI NAȚIONALĂ. Pentru că ne opunem cu hotărâre oricărui demers de înregimentare într-un sistem de îndosariere antihristic, care anulează practic libertatea omului (un dar primit de la Dumnezeu) și îndeosebi libertatea religioasă (prin discriminarea directă și indirectă față de ortodocși, prin lepădarea de Hristos). În mod concret, ne opunem așadar actelor biometrice (electronice, precum: pașapoartele, cardurile de sănătate, buletinele de tip nou, și biocipurile sau microcipurile implantate în corpul omului). Ne opunem de asemenea și desființării națiunilor suverane, unul dintre obiectivele globalismului de astăzi, așadar și transformării în viitor a României într-un simplu stat anexă al UE, condus de un guvernator dirijat de la Bruxelles.
          3.IUBIREA CREȘTINĂ. Pentru că suntem frați întru Hristos, suntem fii ai Tatălui ceresc, și mărturie este însăși rugăciunea împărătească Tatăl nostru. Mă refer desigur la ortodocșii drept măritori. Să nu uităm că noi avem iubire față de Dumnezeu în măsura în care avem iubire și față de aproapele noastru aflat în suferință (care este tot purtător al chipului Său) și dacă ne ajutăm între noi ca într-o mare familie. Și noi chiar trebuie să mergem mai departe și către semenii noștri care nu L-au descoperit încă pe Hristos și nu au văzut frumusețea ortodoxiei, în măsura în care este posibil acest lucru. Noi însă nu facem prozelitism.

          Sigur, am încercat mai sus doar să fac o prezentare pe scurt a obiectivelor noastre și a doctrinei MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI.
          Putem spune că suntem abia la început de drum. Și așteptăm ca frații noștri de pe tot cuprinsul țării și chiar de dincolo de hotare, aflați în străinătate, să ne sprijine cu dragoste și hotărâre, măcar cu un sfat.
          Rugăm pe monahul Teodot, ucenicul părintelui Iustin Pârvu să ne sprijine, să ne aducă binecuvântarea unui mare duhovnic al neamului românesc și pe toți frații noștri de bună credință să ni se alăture cu cuvântul și cu fapta, cu rugăciune pentru a nu lăsa cetatea ortodoxiei să se clatine și să se dărâme. Să ne rugăm unii pentru alții și pentru descoperirea unui ales al neamului care să conducă această mișcare ortodoxă. Există în acest sens precum știți rugăciunea părintelui mărturisitor Gheorghe Calciu-Dumitreasa.
         Doar uniți credem că vom putea să rezistăm până la capăt în fața tăvălugului globalizării. Vom fi turma cea mică pomenită în Evanghelii care păstrează neschimbată credința cea adevărată.

                   Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie

                                                            14 decembrie 2014

Publicitate

25 de gânduri despre „FRAȚILOR, NE SALVĂM TRĂIND ACTIV ORTODOXIA. ESTE TIMPUL MĂRTURISIRII NOASTRE! PROPUN ÎNFIINȚAREA MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI. – Radu Iacoboaie, 14 decembrie 2014

  1. Constantin Lipoveschi

   Cum ne-am putea uni lupta solitara impreuna cu altii pentru a nu deznadajdui ?
   Pentru cardul de sanatate am primit un raspuns scris nu prea bun de la Patriarhie si CNAS. Ce sa fac in continuare ? Nu doresc sa activez acest card care se poate citi cel mai corect de la dreapta spre stanga.
   Doamne ajuta !
   Ma rog de iertare.
   Constantin, 15.12.2014

   Apreciază

   Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    CÂTEVA COMENTARII IMPORTANTE DE PE BLOGUL SACCSIV (la articolul VIDEO si FOTO – NEW YORK: Zeci de mii intr-un mars impotriva VIOLENTEI POLITIEI. E vorba despre ALBI CONTRA NEGRII sau despre STAT POLITIENESC CONTRA CETATENI?)

    aha said, on decembrie 15, 2014 at 1:13 am

    am postat un comentariu pe site-ul d-lui radu iacoboaie la articolul: https://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/12/14/fratilor-ne-salvam-traind-activ-ortodoxia-este-timpul-marturisirii-noastre-propun-infiintarea-miscarii-pentru-apararea-ortodoxiei-radu-iacoboaie-14-decembrie-2014/comment-page-1/#comment-1811
    vad ca nu a aparut comentariul meu si de aceea il postez, integral aici:
    citez: sunt, intrucatva in asentimentul dumneavoastra! spun “intrucatva” pentru ca sunt sceptic. stiu ca ma considerati un fel de dusman si stiu ca am avut destule puncte divergente! imi face greata cuvantul “doctrina”! in primul rand! in al doilea: nu exista asociatie in Romania fara sa fie supusa legilor tarii! pai si daca va fi supusa legilor tarii, nu cumva e ea, din start, gresita? nu spun ca trebuie sa nu ne supunem legilor tarii dar nici sa mergem inainte ca boii!
    niciun Sfant mucenic nu a avut in spate vreo asociatie! nici macar Sf. Brancoveanu desi era domnitorul tarii, nu a avut asa ceva! a fost , mereu o chestie personala! nu stiu ce vrei sa faci dar eu consider ca mantuirea e ceva personal! nu e ceva “umanist” . e strict personala ! nu pot sa imi dau viata pentru un ideal lumesc! dar , poate, imi pot da viata pentru un prieten!
    P.S. sper ca acest comentariu il vei aproba si ma poti face oricum vrei tu! dar macar sa il aprobi!
    eu o sa salvez comentariul si o sa-l postez pe alt site daca consideri ca te-am jicnit!

    banuiesc ca o sa imi apara comentariul dupa asta! ca am fost acuzat ca am adus jicniri pe site-ul domnului radu iacoboaie si de asta am fost sters de la comantarii! asa o fi. eu mi-am luat masuri si am salvat comentariul meu ca sa nu fie niciun dubiu! daca cineva considera ca l-am jicnit sa imi spuna aici. ca vad ca pe site-ul domnului nu pot vorbi!

    Paul said, on decembrie 15, 2014 at 9:05 am

    Acest Iacoboaie s-a vadit ce urmareste, de cand o sustinea pe Udrea. Eu zic ca nu trebuie bagat in seama, nu mai trebuie nici macar intrat pe blogul lui. Impresia mea este ca e un intrus. Tot ce face imi confirma aceasta banuiala. Se da ortodox, anti-cip, anti-masonerie, dupa care la momentul oportun baga o diversiune. Aceste asociatii, invitatii la intalniri (promovate acum cateva zile vehement tot de dumnealui) sunt de fapt modalitati de a va cunoaste, indosaria si urmari mai bine pe toti cei anti-sistem.

    iacoboaieradu2014 said, on decembrie 16, 2014 at 12:35 am

    Măi să fie… Altceva mai grav n-ați găsit să-mi puneți în cârcă? Vă admir doar pentru… imaginația bogată… în rest, mi-e greu să acuz…. nu vreau să răspund cu aceeași monedă… Dumnezeu să vă lumineze cugetul și simțirea…

    iacoboaieradu2014 said, on decembrie 16, 2014 at 12:50 am

    Cine citește cu mare atenție ceea ce ai scris în acest comentariu, blocat de mine, îmi va da dreptate. Cu condiția de a se pune în locul meu. Ceea ce am propus nu este nici o asociație, ci o mișcare națională de apărare a valorilor ortodoxiei și a celor naționale (familia, libertatea, demnitatea, suveranitatea statală etc). Textul tău vorbește de la sine, este critic pe nedrept și acuzator.
    Scriu împotriva comunismului și globalizării de circa 14 ani și vii tu să spui că sunt spion, un intrus pe blogul lui saccsiv?… Există oare o enormitate mai mare decât aceasta? Speri în felul acesta că mă discreditezi definitiv, ceea ce unii chiar își doresc cu patimă?
    Dumnezeu să vă lumineze… să nu mai dați cu parul… în cei de bună credință și bine intenționați, care se străduiesc să urnească din loc râvna altora pentru apărarea modului de viață creștin…

    saccsiv said, on decembrie 16, 2014 at 6:45 am

    iacoboaieradu2014

    Exista o enormitate mult mai mare:

    Articolul tau impotriva mea, in care subliniai deja un cliseu: puscaria. In care promovai o infectie de comentariu a unuia dintre habaucii anti saccsiv de pe internet. In care puneai si o fotografie de terorist.

    Si de ce? Pentru ca am demonstrat ca nici Udrea nu merita votata. Si pentru ca am reamintit cat de nociv a fost Basescu.

    Asadar, pentru mine nu esti omul cu care sa pleci la drum, cu care sa fi camarad in vreo lupta, cu care sa construiesti ceva. Cu atat mai putin nu esti omul cu care sa fuga cineva in timpul prigoanei.

    Cu alte cuvinte ai stofa de naiv, de razbunator, de tzatza. Adica de tradator la prima adiere de vant.

    iacoboaieradu2014 said, on decembrie 16, 2014 at 9:41 am

    Sunt surprins de mesajul exprimat. El nu denotă smerenie și iertare. Și ne aflăm și în Postul Nașterii Mântuitorului… Nu cred că sunt cuvinte scrise firesc, ci la mânie…

    aha said, on decembrie 16, 2014 at 8:32 am

    @iacoboaieradu2014
    cred ca le-ai amestecat. ai combinat ce am spus eu cu ceea ce a spus comentatorul @Paul. nu e de mirare. trebuie sa le faci in asa fel incat sa fii neprihanit, nu? eu nu incerc deloc sa te discreditez. eu imi spun parerea . dar tu nu accepti niciun fel de critica. asta e tot.
    daca erai corect si cinstit imi aprobai comentariul meu pe blogul tau si discutam acolo dar cum nu s-a intamplat asta am preferat sa pun comentariul aici pentru ca data trecuta mi-am auzit vorbe ca te-am jicnit.

    iacoboaieradu2014 said, on decembrie 16, 2014 at 10:28 am

    Sunt foarte surprins de comentariul tău frate Vasile. Este o neînțelegere la mijloc. Sunt convins. Sunt cuvinte scrise mai degrabă la mânie. Oare se cade a vorbi așa în Postul Nașterii Mântuitorului? Ținerea de minte a răului nu este un păcat? Mi se pare exagerată și opinia exprimată din care rezultă că eu te-am atacat atunci. Cine dintre noi doi oare nu suportă critica? Nu insulta, asta e și mai greu de acceptat… Oare este cineva infailibil și are întotdeauna dreptate? Știm că la nivel înalt Papa de la Vatican își arogă acest drept…
    Acel articol cred că te-a atins mult prea tare încât să rămâi obiectiv. Și mi se pare o insultă să fiu considerat răzbunător și cu stofă de trădător… Întreb din nou. Oare nu este la mijloc vreun orgoliu rănit și poate și o respingere a inițiativelor exprimate de mine în ultima vreme? Noi nu suntem în competiție, noi nu ne războim și totuși văd la tine o mare neîncredere…
    E normal ca noi să nu gândim la fel în toate. Nu știu dacă există așa ceva. Dar tu ai căzut în plasa celor care cu premeditare și cu bună știință l-au demonizat în mass media pe președintele Traian Băsescu și au discreditat-o de asemenea pe doamna Elena Udrea, care deși nu sunt perfecți (nu sunt sfinți, sunt politicieni totuși) au făcut și multe lucruri bune pentru România. În schimb, nu ai avut aceeași atitudine foarte critică față de Victor Ponta și Klaus Iohannis. Dar trebuie să ținem seama că este vorba doar despre simpatii politice, lucruri fără mare relevanță.

    Pe de altă parte, părintele mărturisitor Iustin Pârvu sublinia necesitatea muceniciei noastre. Vrem noi oare însă să primim cununa muceniciei? Și atunci, de ce tu însuți și unii de pe blog au îmbrățișat deja teoria ascunderii în munți? Ceea ce mi se pare la drept vorbind aproape imposibil… Extrem de puțini ar accepta și ar rezista să trăiască astăzi în condiții extrem de vitrege, ca pe timpul partizanilor rezistenței anticomuniste din munți…
    Întrebarea care se impune este următoarea: noi chiar trebuie să fugim în timpul prigoanei? Dar legionarii adevărați, ca să dau doar un exemplu, așa au făcut ei oare? Nu. Închisoarea era o probă de rezistență și o adevărată școală. Închisoarea i-a întărit pe ei foarte mult sufletește și duhovnicește…
    ȘI NOI SĂ FUGIM CA LAȘII DIN FAȚA INVADATORILOR? ASTA ESTE FRICĂ FRAȚILOR, NIMIC ALTCEVA…
    Doamne ajută.

    iacoboaieradu2014 said, on decembrie 16, 2014 at 10:54 am

    Comentariul tău e în așteptare.

    Noi trebuie să avem atitudinea sfinților. Ei nu au fugit, ci au mărturisit pe Hristos, au mărturisit ortodoxia…

    Apreciază

  2. Paul

   Dupa campania pro Udrea & Basescu, mi-am pierdut increderea in tine. Desi sunt de acord cu o miscare pentru apararea ortodoxiei, nu as fi membru uneia initiate de tine. Imi pare rau, dar nu mai ai credibilitate.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    Greșeala mea este că am abordat domeniul politicii pe blog în timpul campaniei alegerilor prezidențiale. Partea bună este că am contribuit și eu și alții într-o anumită măsură la un vot anti Ponta. Și astfel nu am avut parte de dictatura unui megapartid. Partea proastă este că abordarea unor subiecte politice pe un blog ortodox a dezgustat pe mulți dintre frații ortodocși, care sunt convinși că politicienii români sunt în masă sau totalitate corupți și vânduți deja unor interese străine și de grup.
    Îmi cer iertare tuturor pentru că nu am fost mai cumpătat și chibzuit. Am sperat că viitorul României depinde de politică, de cei care ne guvernează. Am crezut așadar într-o soluție lumească… Era mai bine dacă postam doar un articol cu rugăciuni pentru conducătorii țării, îndemnând frații să le citească…
    Dumnezeu să ne ierte pe toți. Doamne ajută!

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    DE PE BLOGUL LUI VLAD HERMAN:

    Episcopul Justin Sigheteanul, alaturi de catolici si un reformat, in Catedrala Episcopala din Baia Mare, la concertul de colinde din 14 decembrie

    Posted: 16 Dec 2014 01:08 AM PST
    Cu pasi repezi spre „unirea” credintelor despre care spun multi sfinti in profetiile despre vremurile din urma.

    Foto: episcopiammsm.ro (reprezentantii celor doua confesiuni, asa cum le-a numit PS Justin, sunt primii doi din stanga si ultimul din dreapta, de pe randul de „onoare”

    P.S. Oare ce ar spune Sfantul Iosif Marturisitorul?

    Apreciază

   3. raduiacoboaie Autor post

    UN COMENTARIU PRIMIT PE ADRESA MEA DE E-MAIL DE LA I. MARIUS:

    Imi pare rau pentru ca un frate ca Vasile incearca sa ta discrediteze. Cred ca voi incerca sa ii scriu. De data aceasta fara teama. Si fratele Marius are mult discernamant si cred ca te-a sfatuit de bine. Acuma nici noi nu trebuie sa cadem in spionita. Tinem aproape Mantuitorul si Maica Sa si nu avem a ne teme. Au, oare, vrem noi sa facem rau cuiva? Cui ii este frica de glasul Evangheliei Domnului Hristos? Ce este rau in a-ti iubi tara in care te-ai nascut si istoria pe care inaintasii tai au scris-o cu sange de martiri si mucenici. Nu cred ca ne ridicam la nivelul inaintasilor din perioada interbelica. Miscarea Legionara a fost o miscare de renastere nationala, de afirmare a identitatii noastre de romani si ortodocsi. Legionarii au luptat impotriva ateismului comunist care la noi in tara a fost instaurat cu ajutorul tancurilor sovietice. Legionarii au luptat pentru independenta, demnitatea si integritatea acestui neam aflat la rascruce de drumuri, in calea hoardelor barbare si de nelegiuiti de tot felul. Marele ganditor crestin si filosof, Petre Tutea, spunea: „Legionarul este romanul absolut”. Din pacate mass media de astazi aservita intereselor ostile patriei noastre Romania, i-au asimilat pe legionari cu fascistii. S-a voit aceasta pentru a distruge romanilor orice urma de afirmare a identitatii si demnitatii nationale. Tinem legatura, frate. Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. raduiacoboaie Autor post

   INVITAȚIE DIN PARTEA MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

   SÂMBĂTĂ, 20 DECEMBRIE 2014, ora 16, ne putem reîntâlni în mijlocul parcului din Piața Unirii. Este a treia întâlnire și sunt bineveniți oricând toți ortodocșii de bună credință, cu dragoste față de Dumnezeu și neamul românesc, care s-au dezbărat de sentimentul fricii inoculate în timpul comunismului în societatea românească. Prima acțiune va fi constituirea unui grup de rugăciune și citirea împreună a Acatistului Sf. Închisorilor.

   MpAO = Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei. Având ca ocrotitori sau patroni spirituali pe SFINȚII ÎNCHISORILOR, mucenici și mărturisitori, precum Valeriu Gafencu, părinții Arsenie Boca, Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Ilie Lăcătușu. Rugăciunile acestor sfinți mucenici și mărturisitori ai neamului românesc au mare trecere înaintea lui Dumnezeu. Ei ne vor ajuta mult în toate acțiunile întru apărarea dreptei credințe.

   Să citim mai des acatiste închinate lor. Să ne scriem în pomelnice unii pe alții și să ne pomenim în rugăciunile noastre zilnice. Dacă putem, să învățăm treptat rugăciunea inimii: DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIEȘTE-MĂ PE MINE PĂCĂTOSUL (PĂCĂTOASA)!
   Doamne ajută!

   Apreciază

   Răspunde
 1. Un om care iubește dreptatea

  Atenție! Cetatea Ortodoxiei de la interior este distrusă și se clatină. Pf (persoană fizică) Daniel a lucrat în slujba securității comuniste și a fost încă de atunci pregătit să preia funcția de patriarh. Pentru ca odată ajuns în scaunul de patriarh să distrugă Ortodoxia de la interior. Între timp persoană fizică Daniel a mai trecut și pe la masoni, ca să fie lucrarea de distrugere a Ortodoxiei mai temeinică.
  Iar despre Instituția BOR ce să mai vorbim? Este cea mai coruptă instituție din România.
  Toate instituțiile au început să se curețe în ultima vreme de cei corupți, numai instituția BOR îi dă cu nerușinare înainte. Ca să ofere un exemplu întregii societăți românești. Nu-i așa?
  Ce vedem în instituția care ar trebui să fie cea mai curată din România? Simonie generalizată vedem. Popii sunt făcuți pe bani grei, parohiile mănoase se vând pe sume impresionante. Duhul Sfânt se dă pe bani – o insultă de moarte la adresa lui Dumnezeu, săvârșită de către mai marii Bisericii Ortodoxe.
  Ne văităm că politicienii scot icoanele din școli. Păi ei politicienii or fi făcut vreo vizită la patriarhie, ca să vadă că icoanele au fost scoase de multă vreme de acolo.
  Ia uitați aici:
  https://saccsiv.wordpress.com/2012/05/30/foto-in-salile-palatului-patriarhiei-mai-sunt-icoane/
  În locul unde trebuia să stea icoana Mântuitorului Hristos stă acuma figura de drac înrămată a patriarhului Daniel. Și nu este singura, în sală pot să număr trei astfel de tablouri înfățișând pe prea îndrăcitul Daniel, tablouri care au luat locul sfintelor icoane. Persoană fizică Daniel s-a pus pe el în locul lui Iisus Hristos, precum și în locul sfinților.
  Evreii perciunați care se adună cu pf Daniel în sala din palatul patriarhiei nu mai sunt deranjați de icoana lui Iisus Hristos, nici de icoana vreunui sfânt. Din locul icoanelor le rânjește figura de drac a patriarhului Daniel. Jidanii sunt fericiți.
  Păi fraților, cum să ne ajute Dumnezeu împotriva legilor antiortodoxe ca ne vin de la UE, când un asemenea lucru abominabil, o asemenea spurcăciune s-a așezat la noi în loc sfânt, iar noi marea majoritate ne facem că nu o vedem. Am orbit cu toții?
  Ce mărturisire? De când au murit cei câțiva mari Părinți ai noștri, călugării, cei care ar trebui să fie soldații Domnului, stau în mânăstiri ca la spa. La popi n-ai ce să le ceri, pe ei îi interesează numai banii. Puținii preoți adevărați care au mai rămas sunt sufocați de către aceștia din urmă.
  De luat aminte: distrugerea Ortodoxiei se face de la interior. Nu stă masonul cu pistolul la tâmpla pf Daniel ca să distrugă Ortodoxia. O face de bună voie și nesilit de nimeni. Și mulțimea aplaudă.

  Apreciază

  Răspunde
 2. Graiul Ortodox

  Declarația istorică a Mitropoliților, Stareților de Mănăstire a preoților și monahilor împotriva abaterilor eclesilogice ale Patriarhului Ecumenic. Sunt condamnate toate abaterile eclesiologice ale Patriarhului Ecumenic. O NOUĂ ”MĂRTURISIRE DE CREDINȚĂ: NU VOM ÎNGĂDUI DESFIINȚAREA SAU PERVERTIREA DOGMELOR DE CREDINȚĂ

  https://graiulortodox.wordpress.com/2014/12/17/231-declaratia-istorica-a-mitropolitilor-staretilor-de-manastire-a-preotilor-si-monahilor-impotriva-abaterilor-eclesilogice-ale-patriarhului-ecumenic-sunt-condamnate-toate-abaterile-eclesiologice-a/

  Apreciază

  Răspunde
 3. radu iacoboaie

  ULTIMELE MELE COMENTARII LA ARTICOLUL DE PE SACCSIV DESPRE MINE – 18.12 .2014

  maria said, on decembrie 18, 2014 at 3:11 pm
  (Matei 12, 30-37)
  12:36 Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii.
  12:37 Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.
  ————————————————————————————————
  MATEI (18,6-7)
  6. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.
  7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.

  radu iacoboaie said, on decembrie 18, 2014 at 10:40 pm
  Răspunzi cu citate scoase din context și alese în funcție de ceea ce vrei să combați, folosite drept ,,argumentele” tale. Așa fac sectanții ,,Maria”. Și sunteți capabili să ne numiți pe noi ortodocșii rătăciți de la adevăr…
  Recomand fraților să nu mai răspundă la această provocare și ispită în Postul Nașterii Mântuitorului. Diavolul încearcă să ne dezbine, să ne îndepărteze de la post și rugăciune, să păcătuim cu gândul, prin mânie și așa mai departe…
  Doamne ajută!

  radu iacoboaie said, on decembrie 18, 2014 at 11:18 pm
  Mai am un semn de întrebare în privința ,,Mariei”. Cred că este de fapt un tânăr teolog catolic sau ortodox ecumenist, care în plus cochetează și cu masoneria… Crucea pătrată din fața nick-ului ,,maria” este un simbol masonic totuși…
  De aceea, multă atenție față de acest personaj, care continuă ,,opera” de denigrare a marilor duhovnici români și sfinților închisorilor…

  radu iacoboaie said, on decembrie 18, 2014 at 11:33 pm
  Comentariul tău e în așteptare.
  Mi-am adus aminte unde am întâlnit mai demult comentariile Mariei… Pe blogul anticreștin Lupul dacic, administrat de o femeie și de amantul ei, unde nimerisem întâmplător navigând pe internet, captat fiind de niște filmulețe de pe Youtube despre prietenie și iubire, și unde am avut o polemică, care a stat la baza unui articol… Fratele Vasile poate își aduce aminte…

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s