PROPUNERE: SĂ ÎNFIINȚĂM ASOCIAȚIA FRĂȚIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI… Cum luăm legătura unii cu alții? Ce propuneri aveți?

descărcare  images (3) images (1)  images descărcare (1)   images (2)

SACCSIV - blog ortodox

Pasi s-au facut anii trecuti in acest sens pe acest blog si fiecare astfel de articol strangea pe atunci sute de comentarii. Iar una din intrebarile interviului meu filmat cu parintele Justin Parvu era chiar pe tema asta. Si avem si binecuvantarea sa.

Dar am fost naivi pe vremea aia si fratii isi dadeau adresele de e-mail la rubricile de comentarii a acelor articole, astfel incat gunoaiele umane au profitat pe urma la maxim de asta, s-au folosit de ele pentru a fura identitati si s-au apucat sa posteze in numele unor vechi comentatori mizerii anti ortodoxe si anti romanesti, creand astfel haos, caci blogul era pe atunci fara moderare.

Au apucat sa se intalneasca unii frati si chiar sa formeze mici grupulete, insa majoritatea celorlalti s-au scarbit si au preferat sa stea deoparte, cel putin o vreme.

Tot cam pe vremea aia un frate a inceput a se ocupa…

Vezi articolul original 91 de cuvinte mai mult

24 de gânduri despre „PROPUNERE: SĂ ÎNFIINȚĂM ASOCIAȚIA FRĂȚIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI… Cum luăm legătura unii cu alții? Ce propuneri aveți?

 1. ovidiu

  Fratia Ortodoxa Romana „FOR” o asociatie poate chiar un partid politic cu acest nume m-ar atrage, m-as implica, daca ar fi exclusiv pentru noi crestinii ortodocsi si intr-adevar sa lupte impotriva cipurilor, impotriva chemtrails, impotriva actualei clase politice care ne conduce acum. Impotriva masoneriei trebuie sa lupte un adevarat crestin altfel lupta este in zadar si doar pierdere de timp. Multe actiuni ar fi necesare intai pentru ca si alti romani sa afle adevarul sa afle ca traiesc intro manipulare zilnica si daca nu se implica o sa fi furati si batjocuriti in continuare.
  ROMANE TREZESTE-TE – OPRESTE JAFUL – acesta ar fi cel mai bun slogan mesaj al unui roman nationalist ortodox adevarat.
  DOAMNE AJUTA

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   Dacă proiectul acesta se va realiza, se va face cu ajutorul lui Dumnezeu… Avem nevoie de români, ortodocși adevărați și patrioți… Care să pună credința și neamul deasupra intereselor personale…

   Apreciază

   Răspunde
   1. Lipoveschi Constantin

    „FRATIA ORTODOXA CIVILA” (FOC) filiala din Romania temporar azi, maine si filialele din Grecia, Rusia, Bulgaria, Anglia, Germania, SUA, etc., cu un „Regulament Universal Tacit” (REUNIT – REUNITA), aprobata, sprijinita si indrumata de Sfantul Munte ATHOS, coordonata zilnic de un Colectiv format din 13+12 membri intre sesiunile trimestriale obligatorii de Dari de seama ?

    Cu o expansiune urgenta si imediata pe INTERNET a problemelor specifice (in diverse limbi, pe Tor browser – gratuit) ?

    Cu prezentarea problemelor majore dar si minore ale fiecarei comunitati umane mari/mici si rezolvarea lor si printr-un voluntariat activ si imediat (de la nivel Central sau Local) ce situatia reala o impune oriunde in lume ? (Dragostea niciodata nu cade)

    Stabilirea Listei cu prioritatile problemelor sociale Locale si Generale Nationale de rezolvat urgent, in conformitate cu legile Romaniei sau propuneri de modificari ale legilor existente care nu au avut in vedere necesitatile ortodocsilor romani, sau initierea unor legi specifice ortodocsilor romani ?

    Stabilirea Listei problemelor duhovnicesti de stiut de rezolvat de urgenta in cazul evolutiei ultrarapide a problematicilor necrestine pe plan mondial care afecteaza tara noastra : abolirea Avorturilor, unirea cu ereticii Catolici, cedarea de organe umane, cip-urile de tot felul care vor culmina cu nr. unic de identificare de pe mana sau frunte pt. fiecare om, etc.

    Stabilirea ultimei forme de aparare a religiei proprii ortodoxe de catre toti aderentii fermi ai FRATIEI ORTODOXE CIVILE care doresc sa o aplice – retragerea din societate intr-o manastire sau un loc privat comun de trai naturist.

    Doamne ajuta !
    Ma rog de iertare.
    Constantin,
    17.12.2014

    Apreciază

   1. raduiacoboaie Autor post

    Fricoșii și lașii nu vor lupta niciodată indiferent de cauză… Dar când noi ne propunem să luptăm ÎMPREUNĂ pentru apărarea ortodoxiei, frica chiar nu are ce căuta printre noi… Ne temem de oameni sau de Dumnezeu?…

    Apreciază

   2. Valentin

    preoții de prin zona mea nu au idee despre lucrurile astea, unii sunt ecumeniști deschiși către frații catolici și protestanți, alții sunt de părere că de lucrurile astea se ocupă doar mai-marii noștri, dar n-au absolut nici o treabă cu lucrurile pe care le spuneți voi de vreo câțiva ani pe bloguri ortodoxe.
    la mine în județ Episcopia Hușilor face recrutări de preoți pe bază de bani – bani destul de grei și nu am cum să mai pun preț pe ce spun ei. sunt niște lupi răpitori.
    Sunt certuri între ei de la parohii – că ăla a strâns bani într-o parohie și a fost scos de acolo că nu a dat și episcopului, că ăla e nemulțumit că după ce a dat episcopului a văzut că e neprofitabilă noua parohie, că oamenii probabil se săturaseră să dea ș.a.m.d.

    Dar nu sunt preocupați de suflet, de credință și de neam așa cum au fost Sfinții Gheorghe Calciu , Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc. Ei au grijă de cont și de parohie,

    Mi-a zis cineva – să pleci cu hârtiile alea de aici să nu te vadă lumea – apelul părintelui Iustin din 2009… ce să fac am plecat. nu mai am ce căuta pe-acolo.

    Apreciază

   3. Valentin

    protopopul de Bârlad crede că ecumenismul e un zvon ca să nu mai vină lumea la Biserică… așa că nu are rost să cerem episcopilor să decidă ieșirea din Consiliul Mondial al Bisericilor… unde am văzut eu că patriarhul ecumenic a slujit cu papa ? pe internet apar multe, nu poți să pui bază pe ce spune pe internet….
    dar și alți preoți zic la fel ca protopopul cu privire la ecumenism … vor să fie scutiți.

    Apreciază

   4. raduiacoboaie Autor post

    Duminică, 7 decembrie ne-am întâlnit în București câțiva frați ortodocși la Biserica Sf. Gheorghe Nou. Propunerea de înființare a unei asociații la nivel național de apărare a ortodoxiei (valorilor creștine și naționale) rămâne în picioare. Alți câțiva frați nu au putut să ajungă în timp util. Noi am găsit un loc unde am putut vorbi nestingheriți. Alții din țară au spus că nu pot veni în București.

    CINE MAI DOREȘTE SĂ VINĂ PENTRU A NE ÎNTÂLNI ȘI SFĂTUI, ESTE BINEVENIT. NE VOM ÎNTÂLNI SÂMBĂTĂ LA ORA 13 LA LIBRĂRIA SOPHIA SAU LA CEA BIZANTINĂ, CARE SE AFLĂ APROAPE UNA DE ALTA ȘI DE BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, CHIAR ÎN CENTRU, LA PIAȚA UNIRII. POATE VINE ȘI UN PĂRINTE DUHOVNIC ALĂTURI DE NOI. FĂRĂ FRICĂ! HRISTOS ESTE CU NOI… DOAMNE AJUTĂ.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s