DE CE VICTOR PONTA NU TREBUIE SĂ AJUNGĂ PREȘEDINTELE ROMÂNIEI… – George Petrovai, 14 octombrie 2014, națiunea.ro

descărcare  images images (4) images (1) images (3) images (2)

         Ca niciodată, în această campanie pentru prezidenţiale avem parte de-o adevărată inflaţie de candidaţi prin cei 14 concurenţi pentru funcţia supremă în stat (unii unşi cu toate alifiile, alţii dornici de aşa ceva şi cu toţii mai mult sau mai puţin penibili), fapt care demonstrează cu prisosinţă monumentalitatea ridicolului de pe aceste meleaguri. Dar tot ca niciodată, nenumăraţi români sunt cumplit de dezorientaţi din pricina acestor catindaţi cu bube în căpăţâni şi, taman ca în Caragiale, se întreabă şi-i întreabă pe alţii: „Păi bine, neicusorule, dar eu cu cine votez?…” Căci în sfertul de veac scurs, postdecembrismul s-a scremut pentru a scoate la lumină doar slujbaşi corupţi şi docili, astfel compromiţând însuşi conceptul de om de stat, precum şi pe acela de mare caracter românesc, nevrednică lucrare prin care se întăreşte zi de zi şi ceas de ceas convingerea celor cu scaun la cap că oamenii de stat ai României s-au stins odată cu Ionel I.C. Brătianu, iar marile şi intransigentele caractere româneşti odată cu mareşalul Ion Antonescu.

          Dar una este neîncrederea (mai degrabă amuzantă decât îngrijorătoare) faţă de aventurierii din start fără cea mai mică şansă la funcţia mult râvnită (Dan Diaconescu, Corneliu Vadim Tudor, Hunor Kelemen, Mirel Mircea Amariţei, Zsolt Szilagyi ş.a.), însă necesari pentru diversificarea ghiveciului politic preparat după mai noile reţete mioritice, şi cu totul alta neîncrederea milioanelor de alegători vizavi de un măscărici ca Victor Ponta, care, după ce timp de doi ani şi jumătate a terfelit funcţia de premier al României prin incompetenţă crasă, necinste evidentă şi minciună sistematică, iată că acuma jinduieşte la cea mai înaltă funcţie în stat, astfel ca prin înşelăciune şi cârdăşie cu marii răufăcători interni şi externi să-şi poată desăvârşi opera de trădare faţă de ţara şi poporul care-l mai rabdă, când locul lui de drept şi de fapt (adică după faptele săvârşite) ar fi la mititica, chiar şi pentru aceea că, prin sondaje de opinie măsluite, el deja se se vede instalat la Cotroceni, pregătit să-şi ofenseze în continuare patria prin serviciile aduse tovarăşilor de ticăloşii.

       Prin urmare, care sunt argumentele forte, bine ştiute nu doar de întrega suflare românească de aici şi de mai departe, pentru care Victor Ponta este contraindicat la funcţia de preşedinte al României, aşa cum – vorba lui Petre Ţuţea – sifilisul este contraindicat la cugetare?

        1) Pentru că departe de a fi un om de stat, prin faptele lui de până acuma (joaca politică de-a alba-neagra, ceea ce-i totuna cu impostura şi şarlatania, falsuri de proporţii în CV-urile sale date publicităţii, hoţie intelectuală într-un plagiat cât roata carului), el confirmă ba că-i omul foarte potrivit să stea la răcoare, atunci când se zbate să-i convingă pe cei din jur că nu suferă de incurabile tulburări psihice (mitomania răsdovedită fiind purtătorul de drapel al acestora), ba că bietul de el merită să ajungă într-un onorabil aşezământ pentru săracii cu duhul, de îndată ce se va căi public şi, aidoma mentorului său Adrian Năstase, va începe să mediteze la deşărtăciunea goanei după vânt.

         Victor Ponta om de stat? Păi omul de stat cugetă şi se mişcă în sistemul tridimensional Cinste – Dreptate – Personalitate, pe când ipochimenul despre care vorbim se simte ca peştele în apă doar în sistemul tridimensional Necinste – Vulgaritate – Laşitate.

         2) Pentru că făcându-se de râs în atâtea rânduri ca prim ministru al României (ba prin incompetenţă – vezi memorabilă scenă cu MTO de la Cotroceni, ba prin declaraţii belicoase la adresa Uniunii Europene în zilele euforice de după suspendarea lui Traian Băsescu, urmate la scurt timp de scuzele cerşite oficialilor care au catadicsit să-l primească, ba prin fuga laşă de întâlnirea incomodă cu emisarul special al lui John Kerry, secretarul de stat al Statelor Unite, ba prin chinezăriile puse la cale, care au adus încă o bilă neagră României din partea Uniunii Europene, după ce în forul legislativ suprem al ţării drapelul acesteia a fost înlocuit cu cel al Chinei), deci, după ce s-a făcut sistematic de râs ca premier şi de fiecare dată a adus imense deservicii României pe o perioadă de timp nedeterminată, este lesne de presupus că se va compromite în maniera lui specifică şi ca preşedinte al României. Or, ţara, în situaţia precară în care a fost adusă de toate cârmuirile postdecembriste, numai de aşa ceva nu are nevoie! Căci, o ştie oricine, în marea politică ezitările şi retractările sunt impardonabile stângăcii, din pricina cărora are de tras mult şi bine întreaga ţară, stângăciile (datorate fie inabilităţii, fie lipsei de experienţă) sunt totuna cu greşelile, iar greşelile sunt chiar mai grave decât crimele.

          3) Pentru că Ponta este un mitoman, care suferă şi de dedublarea personalităţii, după cum susţin specialiştii! Ori o boală psihică este infinit mai primejdioasă pentru cei din jur decât o infirmitate sau o boală trupească, îndeosebi atunci când respectivul bolnav, aparent perfect sănătos, este învestit prin lege cu o mare putere. Fiind ascunsă şi netratată, boala se dezvoltă şi-şi arată perfidia devastatoare taman atunci când ţi-i lumea mai dragă, adică atunci când alegătorii păcăliţi au libertatea să se răcorească prin înjurături şi cârteli neputincioase, arătând din când în când cu degetul spre niscaiva conspiraţii oculte, de regulă masonice sau sioniste.

          Fireşte, este deja prea târziu, căci pungaşii mari şi mici se văd cu folosul, iar cei mulţi şi săraci doar cu ponosul… Iată cea mai bună dovadă în acest sens. Când era în opoziţie, Ponta clama cu fiecare ocazie că de va ajunge vreodată la guvernare, el – şi odată cu el P.S.D.-ul – nu va aduce U.D.M.R.-ul la guvernare şi nu va fi niciodată de acord cu proiectul Roşia Montana şi cu fracturarea hidraulică. Am văzut cu toţii cum şi-a respectat angajamentele după ce s-a văzut prim ministru (românii intimidaţi în fel şi chip, iar secuii încurajaţi să-şi facă mendrele), nu că s-ar fi remarcat vreodată prin anumite însuşiri manageriale, ci fiindcă susţinut de monstruoasa alianţă USL, pur şi simplu l-a somat pe Traian Băsescu să-l numească premier după spectaculoasa cădere a efemerului guvern Ungureanu. Iar preşedintele n-a avut încotro, nu numai pentru că respectiva alianţă deţinea majoritatea parlamentară în urma trădărilor şi racolărilor, ci fiindcă îşi simţea serios ameninţată propria poziţie şi autoritate.

           Nota 1: În pofida acestor argumente, poate că mulţi români vor spune: „Da, dar este tânăr şi sunt şanse să devină înţelept, adică să se dea pe brazdă. Pe de altă parte, este român ortodox de-al nostru, nu ca alde Klaus Iohannis…” Fireşte, cu tinereţea sunt de acord. Dar să nu se uite că înţelepciunea nu-l va vizita nici acuma şi nici pe viitor pe un tânăr superficial şi îngâmfat, care ţine morţiş să pară ştiutor şi rezolut doar prin uriaşele lui disponibilităţi de impertinenţă şi miştocăreală golănească. În altă ordine de idei, cred că ne-am lămurit cu toţii ce le poate capul tinerilor politruci de teapa lui Bogdan Olteanu sau Daniel Funeriu: în scurt timp au dovedit negru pe alb că ştiu să fie mai nocivi şi mai rău intenţionaţi decât înşişi maeştrii lor bolşevici…

           Aşa şi Victor Ponta. Cât timp în spatele lui vor sta alde fosila bolşevică de Ion Iliescu, răufăcătorul de Adrian Năstase şi răspopitul de tata socru, nici vorbă ca înţelepciunea, cumpătarea şi bunul simţ să-i fie sfetnici în acţiunile întreprinse. Şi asta deoarece, în schimbul locului de faţadă cu care este răsplătit, el admite să fie mişelnica unealtă a celor mai antiromâneşti planuri.

           Nu ţine vrăjeala nici cu eticheta de român ortodox, prin care Ponta şi ciracii lui nădăjduiesc să-l dea gata pe Klaus Iohannis, neamţul de religie luterană. Căci dacă Iohannis are demnitatea rasei din care provine şi mândria marilor înfăptuiri în mandatele sale de primar al Sibiului, Ponta se face luntre şi punte să-şi ascundă originile evreieşti: bunicul lui dinspre mamă s-a numit Naumovici (fireşte, mama lui s-a simţit mai în siguranţă la adăpostul fragmentului Naum din numele de familie), un evreu bolşevizat ajuns colonel de securitate şi prieten la toartă cu doi dintre cei mai fioroşi evrei neprieteni ai românilor – torţionarii generali de securitate Pantiuşa Bodnarenko şi Alexandru Nikolski. În paranteză fie spus, Pantiuşa până la moarte n-a izbutit să vorbească corect româneşte…

            Să recunoaştem că decât un ortodoxism de faţadă, altfel spus impus de necesităţi politice, tot mai bun şi mai de apreciat este un luteranism din convingere. Că doar ambele credinţe au apărut în urma unor schisme, generate în momente diferite ale istoriei de conflicte ireconciliabile cu Vaticanul, şi că ambele sunt vânjoase altoiuri pe trunchiul bimilenar al creştinismului.

            4) În sfârşit, dar nu în ultimul rând, pentru că Victor Ponta este un pungaş cu acte în regulă, fapt ilustrat atât de arhicunoscutul plagiat (o culpă trecută cu vederea de grosul românilor, nu şi de străini), cât şi de mai puţin cunoscuta afacere numită Dosarul Microsoft – EADS, o necurată trebuşoară internaţională, care – se zice – a provocat un prejudiciu de ordinul sutelor de milioane de euro şi o ditamai mită de circa 60 milioane euro, la a cărei derulare Victor Ponta, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Secolul XXI, a pus zdravăn umărul în perioada 2001-2004, adică atunci când era şeful Corpului de Control al Premierului Adrian Năstase şi ministru delegat pentru Controlul Implementării Programelor de Finanţare Internaţională şi Urmărirea Aplicării Acquis-ului Comunitar în Guvernul PSD.

            Nota 2: Pentru menţinerea unui minim echilibru social-politic, acuma când, prin încurajarea dezertărilor şi trădărilor (vezi abjecta trădare a lui Călin Popescu-Tăriceanu), PSD şi aliaţii săi conjuncturali deţin puterea legislativă şi executivă, românii trebuie să dovedească luciditate îmbinată cu maximă responsabilitate faţă de viitorul ţării lor, instalând la Cotroceni un preşedinte care vine din dreapta actualului eşichier politic. Altminteri, preşedintele va fi doar un simplu apendice al clanurilor mafiote din atotputernicul partid-stat (am numit PSD-ul), cu rolul deodată pernicios şi dezonorant de a promulga toate acele edicte care apără marii tâlhari ce-şi spun baroni. Că doar nu de florile mărului, cu ceva timp în urmă Victor Ponta s-a solidarizat în văzul şi auzul întregii ţări cu toate aceste distinse lichele, întrebând cu o falsă candoare, plină ochi de sfidare: „Ce aveţi cu baronii din PSD?” După care a continuat să se lăfăie în scaunul de prim ministru, ca şi cum nici usturoi n-a mâncat şi nici gura nu-i miroase…

             În concluzie, cetăţeanul Victor Ponta nu este decât un aventurier şi un arivist fără scrupule, ale cărui însuşiri umane şi politice pot fi lesne cuprinse în cel mult două versuri cu iz haiducesc: „Nalt la stat şi nesimţire,/ mic la suflet şi gândire”.

 

     COMENTARII
                radu iacoboaie spune: 19 octombrie 2014 la 23:05

UN ARTICOL FOARTE BUN! FELICITĂRI! ÎL VOI POSTA PE BLOGUL MEU. DOAMNE AJUTĂ!
                radu iacoboaie spune: 19 octombrie 2014 la 23:07

Se vede treaba că v-ați documentat… Puțini ajung să scrie un astfel de editorial politic…

5 gânduri despre „DE CE VICTOR PONTA NU TREBUIE SĂ AJUNGĂ PREȘEDINTELE ROMÂNIEI… – George Petrovai, 14 octombrie 2014, națiunea.ro

 1. radu iacoboaie

  COMENTARII PE BLOGUL SACCSIV LA ARTICOLUL ,,Ultimele articole despre CARDUL DE SANATATE de pe BLOGURILE ANTI CIP” din 19 octombrie 2014

  mircea.v said, on octombrie 19, 2014 at 8:05 pm
  off si scuze
  pt Radu Iacoboaie, ca am observat ca nu e prea lamurit.
  Frate, esti mai nou pe aici si este posibil sa nu-ti fie clare niste lucruri. Voi incerca sa fiu foarte scurt si vorbesc bazandu-ma strict pe experienta mea, care normal, este una subiectiva.
  (Lasam la o parte faptul ca in sistemul asta politic/democratic esti din start pacalit. )
  Cu cat totul este mai complicat in lumea in care traim, cu atat criteriile care trebuie sa le folosim in evaluarea diferitelor situatii, diferitilor oameni… trebuie sa fie mai simple. (Iti recomand sa citesti “Indemn la simplitate” – Ernest Bernea; se gaseste pe net).
  Incepand cu 2009, eu am 2 criterii de evaluare. Atat. Si pana acum nu au dat gres niciodata. Patriarh, episcopi, preoti, Dan Puric (ca asta a fost mare subiect de discutie pe aici), sau X sau Y, sau partide…

  1. Atitudinea fata de cipuri, biometrie, acte biometrice, carduri de sanatate…
  2. Atitudinea fata de Miscarea Legionara cu tot ceea ce a insemnat ea, inclusiv Sfintii Inchisorilor.
  Atitudine, adica a spune parerea despre aceste 2 subiecte, alb sau negru, si nu evitarea raspunsului, evitarea subiectului, raspunsuri politic-corecte…. ca astea intra tot in categoria “picat examen”.
  Asta e tot. Foarte simplu. Foarte simplu ca si criterii, dar nu ca si problematica. Cele 2 subiecte sant esentiale, si in ele se ragaseste o ortodoxie adanca si vitala.
  Si, trebuie doar sa aplici aceste criterii lui madam Udrea, partidului Y si cui mai vrei tu, si vezi ce rezulta.
  Vorbeste X public despre aceste subiecte? Cum?
  Am observat ca, de regula, cine pica examenul la primul subiect, il pica si la al 2-lea, si cine il trece pe primul il trece si pe al 2-lea (dpdv al celor discutate pe acest blog) Dar, pt mine, este suficient sa pice unul din cele 2 examene, ca sa intre la categoria “nu bun” si nu ma mai intereseaza absolut nimic din ceea ce spune acea persoana sau acel partid.

  STOP RFID said, on octombrie 19, 2014 at 9:44 pm
  Ar mai fi si problema ecumenismului un criteriu de evaluare.

  radu iacoboaie said, on octombrie 19, 2014 at 10:00 pm
  Frate, după părerea mea suntem în campania electorală a celor 14 candidați la funcția supremă în stat. Am observat că dânșii, cu unele excepții, evită confruntarea directă la televiziune și nici nu abordează orice temă, ci cele pe care le consideră mai importante și cu un impact mai mare în rândul electoratului.
  Teoretic îți spun că ai dreptate și pe mine m-ar interesa să știu părerea lor pe aceste subiecte fierbinți pentru noi. Chiar am putea să formulăm și un test cu câteva întrebări la care dânșii să fie invitați să răspundă și printre care să figureze și acestea două.
  Pe de altă parte, noi ar trebui să gândim logic și intuitiv și să ne informăm asupra calităților morale și realizărilor lor profesionale până în prezent, alături de proiectul pe care îl au pentru președintele României…
  Având asemenea date am creditat-o pe doamna Elena Udrea și precizez că nu datorită unei simpatii ocazionale sau unui subiectivism… Faptul că dânsa continuă anumite proiecte ale președintelui Traian Băsescu cred că este în plus un atu. Și am convingerea că va fi un președinte mai bun. Fiecare președinte al României de după 1989 a fost mai bun decât cel dinainte…

  saccsiv said, on octombrie 19, 2014 at 10:11 pm
  radu iacoboaie
  Zici:
  Fiecare președinte al României de după 1989 a fost mai bun decât cel dinainte…
  Tu chiar n-ai limita?

  radu iacoboaie said, on octombrie 19, 2014 at 10:28 pm
  Comentariul tău e în așteptare.
  saccsiv
  Ce este greșit în ce-am spus? Constantinescu a fost mai puțin nociv decât tovarășul Iliescu. Iar Traian Băsescu a fost mult mai bun decât Constantinescu. Vrei dovezi? Sunt multe…

  Gabriel said, on octombrie 19, 2014 at 10:18 pm
  Satanistul Remus Cernea declara prin 2009 “România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee” …oare se referea la Elena Udrea?

  radu iacoboaie said, on octombrie 19, 2014 at 10:37 pm
  Comentariul tău e în așteptare.
  Diavolul este tatăl minciunii… Dacă este satanist cum spui, de ce pui bază pe cuvintele lui? Adică dacă Nostradamus a făcut profeții, dintre care unele nu s-au împlinit dar nu asta contează cel mai mult, noi trebuie să ținem cont de acestea? Nu avem altceva mai bun de făcut decât să colportăm asemenea lucruri. De zece ani aproape doamna Udrea a fost ținta unor atacuri murdare de joasă speță…
  Ea a avut curajul dezvăluirii ,,bilețelului roz” al masonului Călin Popescu Tăriceanu (prim-ministru la acea vreme), în care a încercat să cumpere bunăvoința sau intervenția președintelui Traian Băsescu față de inculpatul, între timp decedat, Dinu Patriciu, alt mason…

  STOP RFID said, on octombrie 19, 2014 at 10:44 pm
  Radule, care sunt reformele alea importante ale lui basescu?

  danielvla said, on octombrie 19, 2014 at 11:34 pm
  radu iacoboaie
  Cedarea de suveranitate catre UE si catre alte organisme inernationale si vanzarea pamanturilor tarii (care e mai grav decat vanzarea economiei ce se poate reface la un moment dat in istorie – pamantul cine il mai recupereaza?), dezastrul demografic precum si inregimentarea electronica s-au accelerat si intamplat in timpul ultimului presedinte.
  De asemena, Constantinescu a semnat un tratat prin care renunta la teriorii si populatie romaneasca in favoarea Ucrainei, ceea ce Iliescu n-a facut.
  Deci din anumite puncte de vedere a fost din ce in ce mai rau!
  DECI CARE PRESEDINTE PROVIDENTIAL??!!

  radu iacoboaie said, on octombrie 19, 2014 at 11:45 pm
  Comentariul tău e în așteptare.
  Lucrurile stau așa cum am spus. Este părerea mea. Constantinescu n-are dosarele penale ale lui Iliescu. Iar Constantinescu s-a declarat învins la propriu și la figurat de structurile comuniste, în timp ce Traian Băsescu s-a luptat cu ele cât de cât și nu a fost învins… Cel puțin până acum… Dar dacă Victor Ponta ajunge președinte avem toate șansele să trăim într-o dictatură socialistă în cadrul unei dictaturi mai mari…

  radu iacoboaie said, on octombrie 19, 2014 at 11:49 pm
  Comentariul tău e în așteptare.
  STOP RFID
  Ai trăit în România presupun… Chiar nu știi? Dorești să îți reamintesc că s-au făcut reforme substanțiale în sistemul juridic și în alte domenii? Nu-mi place să vorbim în contradictoriu, când ai anumite idei fixe induse de media antibăsistă… Dar gândește-te mai bine… E așa de greu să vedem ce este adevărat și ce nu?

  Apreciază

  Răspunde
  1. radu iacoboaie

   TREI CANDIDAȚI AU PRACTIC ȘANSE REALE: PONTA, IOHANNIS ȘI UDREA.
   PRIMUL ESTE NEOCOMUNIST. AL DOILEA ESTE NEOPROTESTANT. AL TREILEA ESTE ORTODOX.
   ALEG BINEÎNȚELES PE ELENA UDREA…
   PRIMII DOI SE BAT ÎN SONDAJE (MANIPULATE) ȘI AFIȘAJ ELECTORAL, DAR… AL TREILEA CÂȘTIGĂ. PĂREREA MEA. DOAMNE AJUTĂ!

   FRAȚI ROMÂNI, AVEM NEVOIE ÎN ACEST CEAS AL ISTORIEI NOASTRE DE UN PREȘEDINTE ORTODOX, PUTERNIC, ACTIV, ENERGIC, COMPETENT, CARE SĂ REPREZINTE ÎNTR-ADEVĂR POPORUL ROMÂN ȘI INTERESUL NAȚIONAL, UN PATRIOT DEDICAT TRUP ȘI SUFLET ȚĂRII SALE. NU VREM UN PREȘEDINTE MASON VÂNDUT UNOR INTERESE STRĂINE!

   Victor Ponta dă la greu acum pomeni electorale din bugetul țării pentru a cumpăra voturile românilor, iar din ianuarie va mări enorm taxele și impozitele (vezi proiectul Ministrului de finanțe, Ioana Petrescu, școlită la Universitatea masonică Harvard).
   Klaus Iohannis, care a fost alături de Ponta, Antonescu și Voiculescu la suspendarea președintelui în 2012, care nu regretă acest lucru și mai și spune că îl va păstra pe Victor Ponta premier, va fi la fel un dezastru pentru România, în ciuda proiectului său ,,România lucrului bine făcut”…

   Apreciază

   Răspunde
 2. Un om care iubește dreptatea

  Văd că nu are nimeni curajul să-l întrebe acum în campanie pe Ponta dacă a avut sau nu dosar de urmărire penală pentru uciderea procurorului Panait. Jurnalista Simona Ela Fica nu este chemată de nimeni ca să arate rezultatele investigației ei. Mă așteptam ca măcar Elena Udrea să facă acest demers. Ar trebui să-i sugerăm cumva acest lucru, dar văd că nu mai are blog. La partid îngroapă trepădușii mesajul până să ajungă la ea. Poate aveți vreo idee.

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   UNA DIN EXPLICAȚIILE ASCENSIUNII FULMINANTE A LUI VICTOR PONTA:

   http://comunitate.ziare.com/blogs/4886/18177/adevaruri-nimicitoare-pentru-vic

   http://asapteadimensiune.ro/frankfurter-allgemeine-zeitung-victor-ponta-asasinul-lui-cristian-panait.html

   http://www.bzi.ro/presa-internationala-victor-ponta-asasinul-lui-cristian-panait-394879

   https://ro.stiri.yahoo.com/op%C5%A3iunea-nuclear%C4%83-%C3%AEn-cazul-lui-ponta-b%C4%83sescu-readuce-121806235.html

   http://ro.wikipedia.org/wiki/Cristian_Panait

   http://www.academiacatavencu.info/opinii/plagiatorul-victor-ponta-suspect-de-omucidere-in-memoriam-cristian-panait-10730

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s