FRANCMASONERIA ESTE IMPLICATĂ ÎN CEL MAI MARE JAF DIN ROMÂNIA: RETROCEDĂRILE ILEGALE! PAGUBELE ÎN ROMÂNIA FURATĂ SUNT IMENSE! – Radu Iacoboaie, 17 octombrie 2014

descărcare  images descărcare (1) images (1)

              Deși au trecut 25 de ani de la căderea comunismului în România, din păcate mulți români (circa 60-70% după unele surse) nu și-au primit înapoi nici până astăzi pământurile lor sau ale părinților. Unii, care au vrut să scape de calvarul proceselor de lungă durată și-au vândut drepturile lor litigioase contra unei sume de bani, desigur cu mult inferioară prețului de pe piață, așa cum există și în cazul comercianților care cumpără la prețuri avantajoase legume, fructe etc. și le revând la preț mare în piețele agroalimentare. Numai că valorile tranzacționate sunt cu totul altele iar vânzarea și despădurirea în mod ilegal și organizat a zeci de mii de hectare din pământul țării reprezintă un atentat la siguranța națională a României. Ba unii dintre adevărații proprietari au mai fost și acuzați pe deasupra de fals și uz de fals pe nedrept, pentru că au fost învinuiți de alții ,,binevoitori”, specializați în domeniu, cu relații suspuse în politică, justiție și mai ales cu mulți bani, care au câștigat procesele în instanță… Iar ultima modă în a fura la scară mare aflăm că este inventarea unor așa-ziși proprietari, dar care niciodată nu au dobândit vreun drept asupra pământului…


      Astfel de aspecte au fost semnalate încă de anul trecut în cel mai bun talk-show ,,JOCURI DE PUTERE” (premiat în 2013 de APTR) de la REALITATEA TV, moderat de Bogdan Rareș, unde s-a dezbătut problema abuzului din satul Nadăș, unde o persoană a dobândit ilegal restituirea unei proprietăți iar sătenii au fost cercetați penal pentru pășunat ilegal…     

               Recent, în urma dosarelor DNA privind retrocedarea unor pământuri împădurite în mod ilegal s-a adus în sfârșit în atenția opiniei publice jaful cel mai mare din România, MAFIA RETROCEDĂRILOR ILEGALE DIN ROMÂNIA (păduri, clădiri etc.). Prejudiciile estimate pentru statul român (pentru noi toți de fapt) nu sunt nicidecum minore frați români, sunt de ordinul miliardelor de euro!!!… În mod iresponsabil s-a ajuns la realitatea dureroasă că  pădurile României s-au înjumătățit după 1991 până în prezent de la 6 milioane la trei milioane de hectare. Curtea de Conturi în raportul din 2012 privind fondul forestier din patrimoniul național evidențiază că peste 500 000 de hectare s-au retrocedat în mod abuziv iar prejudiciul produs numai din tăierile ilegale a 300 000 de hectare depășește 5 miliarde de euro!!!… Și noi frați români ne plângem astăzi de sărăcia din România și că suntem mereu cei mai săraci din Uniunea Europeană… Deși avem și resurse naturale bogate și un popor educat și muncitor…
      Precizăm că mulți politicieni, avocați, și afaceriști francmasoni îndeosebi, unii chiar și judecători s-au îmbogățit peste noapte astfel, cumpărând terenuri cu drepturi litigioase cu sume modice, pentru a le revinde apoi altor societăți (de pildă către trei mari firme austriece care se ocupă cu exploatarea masei lemnoase, cu un profit de circa un miliard de euro!!!) la un preț înzecit. Suprafețe uriașe au ajuns să fie astfel defrișate în județele Covasna, Harghita, Bacău, Brașov, Argeș, Vrancea, Bihor etc. Unii au opinat că suprafața afectată de retrocedările ilegale ar fi cât a 7 județe! S-a exportat cherestea în străinătate la greu ca materie primă (aurul verde)…

               Așa s-au îmbogățit se pare (spun asta pentru că legea prevede încă prezumția de nevinovăție până la sentința definitivă a instanței) politicieni precum Verestoy Attila (supranumit de unii ,,drujbarul lui Dumnezeu”) și Viorel Hrebenciuc și avocatul deputat Ioan Adam și Ilie Sârbu și Gigi Becali și foștii miniștrii Călin Popescu Tăriceanu, Valeriu Stoica, Tudor Chiuariu, Attila Korodi, Gheorghe Flutur, directorul Romsilva SA – Adam Crăciunescu și mulți, mulți alții apropiați ai lor sau nu…
      Într-unul din dosare, cel întocmit de DNA Brașov sunt implicați nu doar Viorel Hrebenciuc și Ilie Sârbu, ci și deputatul PSD – avocatul Ioan Adam împreună cu soția lui judecătoarea Roxana Adam de la Tribunalul Brașov (existând suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor suprafeţe de pădure), apoi judecătorii Lorand Andraş Ordog şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna.

                      Cu dragoste întru Hristos nevrednicul Radu Iacoboaie, 17 octombrie 2014

 

                Pe site-ul Digi24.ro găsim un articol intitulat ,,Filmul zilei. Nume grele în mafia retrocedărilor ilegale de păduri și terenuri”, în care scrie:
      ,,Dosar cu greutate pe masa procurorilor din Braşov, care vizează nume grele din PSD. Implicați sunt socrul premierului, Ilie Sârbu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi deputatul social-democrat de Braşov, Ioan Adam, care au ajuns în faţa anchetatorilor. Ei sunt acuzaţi că au vrut să retrocedeze ilegal 90 de mii de hectare de pădure, în valoare de 400 de milioane de euro. Un pion important în această afacere ar fi fost şeful Romsilva (Adam Crăciunescu – n.a.), care este cercetat acum sub control judiciar. În acest dosar sunt implicaţi şi trei judecători. Printre proprietarii fără drept, alte persoane cu nume sonore: prinţul Paul şi prinţesa Lia, care au fost audiaţi seara trecută, dar şi Eli Vlad Sturdza, descendent al unei familii nobiliare.
      Deputatul Ion Adam, senatorul Ilie Sârbu, deputatul Viorel Hrebenciuc, dar şi director general al Romsilva sunt urmăriţi penal pentru infracţiuni de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracțional organizat. Toţi au fost audiaţi ieri la DNA Braşov.
      În faţa anchetatorilor au ajuns seara trecută şi Prinţul Paul şi Prinţesa Lia, ei s-ar afla printre cei care ar fi beneficiat de pe urma retrocedărilor ilegale. Totul s-ar fi făcut cu ajutorul a trei judecători. Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a celor trei judecători vizaţi în dosar. Ei au fost însă lăsaţi să plece.
      Potrivit procurorilor de la DNA Braşov care instrumentează dosarul, prejudiciul creat Romsilva în această cauză este de peste 303 milioane de euro. Potrivit procurorilor cele peste 43.000 de hectare de păduri au fost retrocedate, printr-o decizie a Tribunalului Covasna, unei persoane care solicitase doar 23.000 de hectare.

      Mafia pădurilor are rădăcini în politică

      Reţeaua l-ar fi avut la conducere pe Ioan Adam, fost judecător, actual avocat şi deputat PSD. La rugămintea lui, Viorel Hrebenciuc a găsit un om de legătură cu Romsilva, regia care administrează pădurile statului.
      Persoana de contact ar fi fost senatorul PSD Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta. Clienţii grupării erau tot nume mari, anunţă procurorii. Elie Vlad Sturdza, strănepotul lui Dimitrie Ghika, a obţinut în instanţă peste 40 de mii de hectare de pădure în judeţul Bacău, fără să aibă dreptul. Iar Prinţul Paul şi soţia lui Lia aveau şi ei o cerere asemănătoare: 30 de mii de hectare în judeţul Suceava.
      „Dom’le, stau la dispoziția organelor de urmărire penală pentru orice, că nu e nimic de ascuns”, a spus Ioan Adam, deputat PSD. Interceptările făcute de procurori arată însă altceva. Viorel Hrebenciuc, interceptat de DNA: „Suntem în plin război cu Romsilva! Vom câştiga 100%! (…) sută la sută fac ordine. Urât. O să le placă la toţi. O să vezi.”
      Această discuţie l-a adus pe Viorel Hrebenciuc în faţa anchetatorilor. „Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosar”, a spus Viorel Hrebenciuc, deputat PSD. Şi socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu este urmărit penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a deschis uşile de la Romsilva pentru mafia pădurilor. „Deocamdată nu am nicio declaraţie de făcut”, a spus și Ilie Sârbu, senator PSD.
      Aproape de miezul nopţii, la audieri au fost aduşi şi Prinţul Paul şi prinţesa Lia. Cei doi ar fi urmărit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din oraşul Broşteni, judeţul Suceava. „Altețele regale nu au nimic de ascuns, sunt la dispoziția autorităților române în care au deplină încredere și va urma un comunicat”, a spus avocata celor doi. „Mă simt răsfățată, am încredere”, a spus prințesa Lia.
      În acest dosar, procurorii au făcut 25 de percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna, precum şi în Bucureşti, dintre care cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane.”

      În articolul ,,Cum acţiona mafia retrocedărilor. Falşi proprietari cereau păduri în instanţă” de pe site-ul rfi.ro:

      ,,Cum acţiona mafia retrocedarilor. Falşi proprietari cereau păduri în instanţă. 400 de milioane de euro este valoarea pădurilor despre care procurorii anticorupţie spun că au fost retrocedate abuziv. Printre cei care ar fi ajutat la fraudă s-ar număra nume sonore din PSD, precum Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc. Rolul lor, spun anchetatorii, ar fi fost să-i determine pe juriştii Romsilva, care se opuneau retrocedărilor, să eludeze legea. Vicepreşedintele Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România, Cătălin Tobescu, a explicat la RFI cum funcţionează mafia retrocedărilor: “erau căutați falși proprietari dispuși să solicite moștenirea respectivă”…” Romsilva era forțată sa nu-și apere cinstit în instanță șansele”.
      De altfel DNA a anunţat că senatorul Ilie Sârbu, deputaţii Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam şi directorul general Romsilva, Adam Crăciunescu, sunt urmăriţi penal în acest dosar.
      Vicepreşedintele Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România, Cătălin Tobescu, a explicat la RFI cum funcţionează mafia retrocedărilor: “erau căutați falși proprietari dispuși să solicite moștenirea respectivă”…” Romsilva era forțată sa nu-și apere cinstit în instanță șansele”.
      C.T.: ”A existat o încrengătură între administraţie publică locală, care înseamnă politic, prefectură, oameni din arhive, care au avut acces la situaţia proprietăţii înainte de 45, deci au ştiut cum arătau proprietăţile. Asta a fost prima informaţie.
      Apoi a fost foarte simplu să vadă ce proprietăţi nu au fost solicitate la retrocedare pentru că au existat moştenitori care nu au mai ştiut de proprietăţi sau nu i-a interesat.
      Cunoscând aceste proprietăţi, care nu s-au solicitat, au ajuns să caute sau să inventeze moştenitori. Deşi legea vorbeşte despre rude până la gradul patru, ei au căutat linii paralele până la gradul al şaptelea. Important a fost să găsească pe cineva dispus să solicite moştenirea respectivă.
      Apoi, foarte simplu, o tranzacţie de cumpărat de drepturi litigoase pe nimic pentru că persoana respectivă oricum nu ştia ce proprietate are şi cât valorează şi se trezea cu o ofertă pentru ceva care nu ştia că există.
      Si, după ce se cumpărau drepturile litigioase începea să funcţioneze mecanismul: adică fie o retrocedare, o validare, fie prin intermediul instanţei pentru că cei care controlau mecanismul acesta cunoşteau documentele din arhive, aveau un început de dovadă documentară a proprietăţii.”
      A.N.: Pentru că apar nume grele de politicieni, Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc, care era rolul oamenilor politici aici, de a face presiuni pentru accelerarea procedurilor în sensul emiterii titlurilor de proprietate pentru acești moștenitori inventați, cum spuneați…
      C.T. „Deci rolul politicienilor aparea pe tot acest parcurs. Să deblocheze validarea reconstituirii dreptului de proprietate acolo unde ar fi putut să se blocheze, în speță în comisii locale sau judetene, să forțeze Romsilva să nu-și apere cinstit în instanță pa baza documentelor pe care le aveau, sa-si apere cinstit sansele, sa obtina un amplasament preferential pentru punerea în posesie, preferanțial înseamnă o pădure amplasată într-o zonă cu potențial turistic, sau de vânătoare sau o pădure neexploatată deci cu volum mare de masă lemnoasă și cu valoare implicit mult mai mare. …deci rolul politicului și implicarea tuturor care aveau putere să influențeze acest proces decizional, administrație publică locală, prefecturi, magistrați și bineînțeles în cazurile mari cum sunt cele de la Bacău despre care vorbim , de zeci de mii de hectare, sigur că da, interesele fiind mari și numele care apar ca fiind implicate sunt mari…”
      A.N. Cătălin Tobescu dacă ne gândim la suprafața de teren despre care procurorii suspicionează că ar fi fost retrocedată ilegal, 90.000 de hectare, dacă ne gândim la valoarea prejudiciului estimată la 400 de milioane de euro, putem vorbi de cel mai mare caz de retrocedare ilegală de păduri?
      C.T. “Aceste 90.000 de hectare nu sunt pe o singura moștenire…ceea ce este foarte interesant este că toate dar toate au trecut printr-un punct slab în speță judecătoria din Covasna , deci acolo au fost niște judecători care erau cunoscuți în toată țara… pentru că la Bacău s-au pierdut procesele s-au strămutat la Covasna și s-au câștigat. Deci punctul slab în justiție era cunoscut și era speculat prin relații în interiorul justiției se reușea strămutarea la acest complet de judecată care retroceda ilegal zeci de mii de hectare…”
      A.N. Domnule Tobescu cine ar trebui să reglementeze acest domeniu, cine ar trebui să vegheze la buna desfășurarea a lucrurilor?..
      C.T. “Aici nu este vorba de reglementare. Este vorba de corupție. Deci legile restituirii sunt juste, proprietatea este un principiu care nu trebuie atacat sau pus în discuție. Este vorba de un fenomen de corupție institutionalizată, în care sunt implicate toate aceste segmente de la arhive naționale până la Romsilva, administrație locală, prefectură..deci este vorba de corupție… “
      A.N. Putem vorbi de o mafie a retrocedărilor?
      C.T. “Sigur ca da… nu este nici o exagerare. Permanent au fost scandaluri publice legate de astfel de retrocedări. Deja sunt zeci de astfel de dosare instrumentate cu o cazuistică foarte diversă, de la falsificări de documente provenind de la Arhivele Naționale, falsificări de registre agricole din perioada interbelică, de cărți funciare până la inventarea de foști proprietari și restituiri de suprafețe mult mai mari decat cele care au existat vreodată”.
      A.N. Citeam într-un raport al Curții de Conturi ceea ce tocmai ne spuneați , că adunate suprafețele de păduri cerute de persoanele fizice pentru retrocedare depășesc cu apropae 400.00 de hectare suprafața totală a pădurilor pe care România le avea în 1948. Dar apropo de acest raport al Curții de Conturi care ne mai arată că jumătate din pădurile României, adică 3 milioane de hectare au fost restituite în ultimii 20 de ani, ar fi o soluție pentru stoparea acestui fenomen, oprirea retrocedării pădurilor sau n-ar mai face diferența în acest moment?
      C.T. “Cazurile de retrocedări ilegale constituie doar o fațetă a problemei. Tot atât de grave sau și mai grave sunt stoparea sau blocarea retrocedărilor către adevărații proprietari… sau hărțuirea proprietarilor de drept care sunt obligați să-și vândă proprietățile către samsarii de păduri la prețuri derizorii care apoi nu mai respectă nici o lege și de-aici apar tăieri ilegale și alte probleme. “

      În articolul „Patriarhii“ PSD, asociați cu mafia retrocedărilor” semnat de Ondine Gherguț din 15 octombrie 2014 pe romanialibera.ro putem citi și unele detalii halucinante:

      ,,UPDATE 16 octombrie, ora 12.20
      Procurorii DNA vor solicita instanței de la Înalta Curte arestarea păreventivă a șase persoane din dosarul retrocedărilor de păduri. Între cei pentru care DNA cere arestarea preventivă se află și judecătorii ORDOG LORAND ANDRAS și UȚĂ GABRIEL de la Tribunalul Covasna și patru persoane din anturajul moștenitorului Paltin Sturdza. Procurorii anticorupție au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, începând cu data de 16 octombrie 2014, a următorilor: IACOB SORIN ION, inculpat, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trei infracțiuni de cumpărare de influență și trafic de influență, BENGESCU DAN COSTIN, inculpat, pentru infracțiunile de trafic de influență, dare de mită și constituire a unui grup infracțional organizat, KADAS IOSIF, inculpat pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și trei infracțiuni de cumpărare de influență, POENARU JĂNICĂ, inculpat pentru infracțiunile de aderarea la un grup infracțional organizat și trafic de influență

      În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală faţă de următorii:

       STURDZA PALTIN-GHEORGHE, suspect, persoană care îşi atribuie calitatea de moştenitor al „Domeniilor Ghica”, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituire a unui grup infracțional organizat, trei infracțiuni de cumpărare de influență,ORDOG LORAND ANDRAS, inculpat, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, UȚA GABRIEL, inculpat, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, OLARI AUREL, suspect, pentru infracțiunile de aderarea la un grup infracțional organizat și trafic de influență, VARGA IOAN-GHEORGHE, suspect, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de influență,
      POTEACĂ ANDREI, suspect, pentru infracțiunile de aderarea la un grup infracțional organizat și trafic de influență,
      CIOCOIU ALINA – CARMEN, suspect, pentru infracțiunea de complicitate la cumpărare de influență.

       Faptele:

      În ordonanţele de reţinere şi în cele de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
      La data de 17 aprilie 2012, în urma unei înțelegeri prealabile, la solicitarea inculpatului Adam Ioan, cu sprijinul suspectului Sturdza Paltin-Gheorghe, un complet de judecători de la Tribunalul Covasna din care au făcut parte inculpaţii Ordog Lorand Andras şi Uță Gabriel, a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar și reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafaţă de teren forestier și de teren agricol, situate pe raza judeţului Bacău, în favoarea unei persoane şi în defavoarea Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA. Decizia judecătorească ar fi fost pronunțată în contradicție evidentă cu principiile de drept și cu starea de fapt reală, respectiv fără prezența vreunui înscris nou care să schimbe starea de fapt reținută de instanțele anterioare, fără a se efectua vreo expertiză în cauză, fără a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat în anul 1945.
      Astfel, a fost creat un prejudiciu, în sarcina RNP ROMSILVA, de 303.888.615 euro(contravaloarea a 43.227 ha teren forestier).Imediat după pronunţarea deciziei civile, presupus frauduloase, a Tribunalului Covasna, inculpatul Adam Ioan împreună cu suspecţii Paltin Gheorghe Sturdza, Varga Ioan-Gheorghe şi inculpaţii Bengescu Dan Costin şi Hrebenciuc Viorel, a constituit și coordonat un grup, ce urmărea să obțină venituri prin cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate asupra terenurilor forestiere, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menționată.
      Pentru a reuși punerea în aplicare a deciziei presupus frauduloase a Tribunalului Covasna, inculpatul Adam Ioan împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza a promis lui Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin şi Hrebenciuc Viorel, bani sau alte foloase, iar aceștia din urmă au promis, la rândul lor, că vor determina funcționarii publici cu atribuții în acest sens (din cadrul Comisiei Județene de Fond Funciar Bacău, Direcției Silvice Bacău, Comisiilor locale de Fond Funciar Asău, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacău, ITRSV Suceava etc.) să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuțiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri.
      Începând cu anul 2013 și până în prezent, inculpatul Iacob Sorin Ion a acționat în mod coordonat împreună cu inculpatul Kadas Iosif şi o altă persoană pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție (ex.cumpărare/trafic de influență) sau asimilate infracțiunilor de corupție (abuz în serviciu) cu scopul de:
      - a obține venituri prin ajutarea lui Bengescu Dan Costin și a membrilor grupului său să-și atingă scopurile urmărite (urgentarea punerii în posesie și eliberării titlului de proprietate precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească presupus frauduloasă a Tribunalului Covasna)
      - a obține venituri prin facilitarea dobândirii în mod injust de proprietăți imobiliare (prin reconstituirea dreptului de proprietate sau prin retrocedări de imobile) de către diferite alte persoane, iar pentru atingerea scopului ilicit au cooptat persoane cu influență la nivel politic între care Olari Aurel şi Poenaru Jănică.
      Începând cu anul 2014, inculpaţii Iacob Sorin Ion şi Kadas Iosif, pentru atingerea obiectivelor grupului infracțional organizat din care fac parte, au promis și au dat bani unor persoane care au influență sau au lăsat să se creadă că au influență (Olari Aurel, Jănică Poenaru,) asupra mai multor funcționari publici din cadrul Comisiilor județene de fond funciar Bacău și Suceava, din cadrul comisiilor locale de fond funciar, Direcția Silvică Bacău, directorul general al ROMSILVA etc. și asupra unor judecători instanţa care urmează să soluționeze dosarul ce are ca obiect revizuirea deciziei presupus frauduloase a Tribunalului Covasna.
      Începând cu data de 16 iulie 2013, suspecta Ciocoiu Alina – Carmen a sprijinit anumite persoane interesate să- i promită sume importante de bani și ulterior să-i dea bani inculpatului Iacob Sorin Ion, în schimbul intervenției pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și județele Suceava, Călărași și Mureș, astfel încât respectivele persoane să fie, în mod injust, puse în posesie și să obțină titluri de proprietate pentru mai multe imobile.
      Suspecţilor şi inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307, respectiv 309 Cod de procedură penală.
      La data de 16 octombrie 2014, inculpaţii IACOB SORIN ION, BENGESCU DAN COSTIN, KADAS IOSIF, POENARU JĂNICĂ, ORDOG LORAND ANDRAS şi UȚĂ GABRIEL sunt prezentaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
      Precizăm că, având în vedere calitatea de magistraţi a inculpaţilor ORDOG LORAND ANDRAS şi UȚĂ GABRIEL, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, la data de 15 octombrie 2014, arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a celor doi.
      În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
      –––––––
      Un nou scandal de corupție zgâlțâie, la vârf, PSD: senatorul Ilie Sârbu, deputații Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam sunt acuzați de implicare în retrocedări a zeci de mii de hectare de păduri din județul Bacău prin coruperea unor judecători și prin falsificări de documente.
      Prejudiciul este de peste 303 milioane de euro. Adam, Sârbu și Hrebenciuc sunt urmăriți penal.
      Ancheta, devenită publică ieri, a fost declanșată de DNA Brașov pentru reconstituirea nelegală a unor drepturi de proprietate de peste 90.000 de hectare de pădure și a circa 10.000 de hectare – teren arabil.
      În vizor se află atât cazul de la Bacău, unde s-au retrocedat deja peste 43.000 hectare de păduri, cât și alte cazuri de retrocedări aflate acum pe rolul instanțelor de judecată sau la comisiile de reconstituire a drepturilor de proprietate. Printre cei suspectați în această ultimă categorie se află prințul Paul și prințesa Lia, pentru retrocedarea a 30.000 de hectare de teren forestier la Broșteni – județul Suceava.
      În cazul retrocedărilor de la Bacău sunt anchetați și trei judecători – doi de la Tribunalul Covasna și unul de la Tribunalul Brașov, acesta din urmă fiind chiar soția senatorului PSD Ioan Adam. Pentru retrocedările din județul Bacău, Viorel Hrebenciuc a fost dus la audieri la DNA Brașov cu duba Jandarmeriei; deputatul Ioan Adam a fost ridicat de mascați și dus tot cu duba la audieri; senatorul Ilie Sârbu a mers fără însoțitori.
      La DNA Brașov au fost aduși cu jandarmii mai mulți funcționari – de la Ocolul Silvic Bacău, de la Romsilva, membri ai comisiilor de retrocedări, grefieri, alți judecători (printre care și cei ce au refuzat retrocedările). Unii sunt audiați ca martori, alții ca făptuitori, suspecți sau inculpați.
      La ieșirea de la audieri, Viorel Hrebenciuc a declarat că este inculpat. Ilie Sârbu, tot la ieșirea din sediul DNA Brașov, a refuzat să spună ce calitate are în dosar. Ambii sunt urmăriți penal.

      Interceptări, înscrisuri și probe electronice, ridicate la percheziții, declarații, denunțuri

      Actorul principal în scandalul retrocedărilor ar fi Ioan Adam, care a acționat de-a lungul mai multor ani, începând cu perioada în care era avocat. Pentru puneri în posesie, Ioan Adam a apelat apoi la Viorel Hrebenciuc, iar Hrebenciuc la Ilie Sârbu, pentru a obține sprijinul conducerii Romsilva. Ieri, DNA Brașov a făcut 25 de percheziții în județele Bacău, Covasna, Brașov și în București. Cinci percheziții au fost făcute la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, restul la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane suspecte. S-au ridicat documente, probe electronice. La dosar există și interceptări. Ultimele interceptări cu mandat datează din perioada septembrie 2013-august 2014. Printre interceptați s-ar afla și parlamentarii PSD, inclusiv Hrebenciuc.
      De asemenea, între probe ar exista denunțuri, autodenunțuri, declarații de martori, spun surse judiciare.
      De precizat că deputatul Ioan Adam, artizanul rețelei din dosarul retrocedărilor din județul Bacău, a susținut recent, alături de alți parlamentari PSD, o lege care dădea liber defrișărilor.
      De asemenea, precizăm că Ioan Adam a declarat că a câștigat peste 2.000.000 de euro din cărțile publicate și vândute, record în domeniu.
      Agenția Națională de Integritate a declanșat verificările pentru a stabili proveniența averii deputatului PSD Ioan Adam și a soției acestuia, judecătoare la Tribunalul Brașov, suspectă în cauză.

      Lanțul corupției

      Rolul lui Ioan Adam a fost, la început, de avocat, care i-ar fi corupt pe judecătorii de la Tribunalul Covasna pentru a restitui nelegal zeci de mii de hectare de terenuri forestiere în județul Bacău. După ce moștenitorul a obținut, prin cale extraordinară de atac, terenurile forestiere (unele pe care nici măcar nu le solicitase!), Ioan Adam ar fi apelat la ajutorul colegului său de partid, deputatul Viorel Hrebenciuc, pentru a face presiuni la Direcția Silvică Bacău, care refuza punerile în posesie deoarece documentele de proprietate și de moștenitori nu erau în regulă.
      Însă, cum șeful Direcției Silvice Bacău refuza punerea în posesie, Hrebenciuc ar fi apelat la ajutorul senatorului Ilie Sârbu ca să facă presiuni asupra șefului ROMSILVA (Adam Crăciunescu), care, la rându-i, să facă presiuni asupra subordonatului său, șeful Direcției Silvice din Bacău, pentru a-l obliga să-l pună în posesie pe cumpărătorul drepturilor de moștenire -(Bengescu).

      Mod de operare pentru a obține moșii necuvenite

      Referatul procurorilor anticorupție, aflat în posesia României libere, radiografiază mecanisme ilegale de retrocedări și rețele prin care se obțin nelegal terenuri forestiere sau agricole. Redăm schematic fragmente din referat cu aplicare în special la retrocedările din județul Bacău.
      Senatorul PSD Ioan Adam, în calitate de avocat, a tras sforile la Tribunalul Covasna pentru restituirea ilegală a 43.227 hectare de păduri, de pe raza Direcției Silvice Bacău, deși solicitantul a cerut doar 30.000 de hectare. Retrocedarea era nelegală deoarece solicitantul era rudă de gradul V cu foștii proprietari (Nicolae Ghica, decedat în 1923, și Dumitru Ghica, decedat în 1921), iar legea permite doar retrocedări până la nivelul IV de rudenie, inclusiv). Adam a apelat la intervenția soției judecătorului Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, potrivit interceptărilor din dosar. A fost convingător, deoarece judecătorii Lorand Andras Ordog și colegul său de complet au decis retrocedarea.
      Următorul pas după ce a obținut hotărârea definitivă era punerea în posesie ce trebuia făcută prin Direcția Silvică Bacău, în baza hotărârii judecătorești. Însă, surpriză, Direcția Silvică Bacău a cerut revizuirea retrocedării nelegale decisă de Tribunalul Covasna.
      Pentru împroprietărirea propriu-zisă, avocatul Ioan Adam a apelat la colegul său de partid, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, fost prefect al județului Bacău. Cum șeful Direcției Silvice Bacău inițial l-a refuzat inclusiv pe Hrebenciuc, acesta din urmă ar fi apelat la senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, fost ministru al Agriculturii în Guvernul Năstase. Sârbu urma să facă presiuni asupra șefului Direcției Silvice din Bacău prin șeful centralei ROMSILVA.

      Cum se plimbă o retrocedare prin instanțe până ce se obține soluția dorită

      În anul 2005, ELIE VLAD -STURDZA a făcut cerere de retrocedare a 30.000 de hectare de păduri (moșiile COMĂNEȘTI, PALANCA, BRĂTULEȘTI și AGĂȘ de pe raza Ocolului Silvic Bacău), foste ale lui Nicolae D. Ghica (decedat în 1923) și Dimitrie Ghica (decedat în 1921).
      Comisia județeană și cele locale de pe raza localităților unde se aflau moșiile revendicate (Brusturoasa, Palanca, Asău, Dărmănești, Comănești, Moinești, Agăș, Dofteana) resping retrocedarea celor 30.000 de hectare (făcută în 2005) pe motiv că moștenitorul Elie Vlad Sturdza este rudă de gradul al cincilea, iar legea permite retrocedări doar către rude de până la gradul IV inclusiv.
      Moștenitorul apelează la servici-ile avocatului – „mare profesor” – Ioan Adam, acum deputat PSD. La Judecătoria Onești, prin Adam, moștenitorul Elie Vlad Sturdza a solicitat suplimentar, direct în fața instanței (adică, în afara procedurii), domeniile „Dofteana” și „Beleghet” (11.620 hectare teren forestier și 50 ha de teren agricol, care aparținuseră, în realitate, obștei).
      În anul 2007, Judecătoria Onești-Bacău a respins solicitarea, motivul fiind faptul că moștenitorul, având gradul al cincilea de rudenie, nu are dreptul să revendice averea titularilor Nicolae Ghica (decedat în 1921) și Dimitrie Ghica (decedat în 1923).
      În iunie 2008, recursul a fost respins de Tribunalul Bacău, cu aceeași motivație: Elie Vlad Sturdza are gradul V de rudenie și nu are vocație succesorală față de foștii proprietari.
      La data de 23 aprilie 2009, ELIE VLAD STURDZA (decedat înainte de această dată!) a formulat cerere de revizuire (cale extraordinară de atac) împotriva sentinței Judecătoriei Onești.
      În aprilie 2010, cererea de revizuire a fost RESPINSĂ ca tardivă de Judecătoria Sf. Gheorghe (după strămutare) de judecătorul COSMIN TRAIAN -MUNTEANU.
      Procesul a fost continuat de moș-tenitorul lui Elie Sturdza, Paltin Gheor-ghe Sturdza, care a formulat recurs la soluția Judecătoriei Sf. Gheorghe.
      Recursul a fost ADMIS de Tribunalul Covasna – completul format din judecătorii Gabriel Uță și Andras Lorand Ordog –, care dispune trimiterea cauzei spre rejudecare.
      La rejudecare, din decembrie 2011, Judecătoria Sf. Gheorghe a stabilit, din nou, că înscrisurile noi nu au valoare determinantă, că nu au schimbat cu nimic starea de fapt reținută de instanțele anterioare, şi a respins şi această cerere de revizuire.
      În recursul la Tribunalul Covasna, moștenitorul (Paltin Gheorghe Sturdza) – moștenitorului (Elie Sturdza), văzând că i s-a respins revizuirea, nu a mai solicitat 30.000 hectare, ci doar 23.000 de hectare, respectiv doar moșiile rămase după DIMITRIE N. GHICA (decedat în 1923).
      Judecătorii Tribunalului Covasna (ORDOG LORAND ANDRAS, UȚĂ GAB-RIEL și VELICAN MARIA -DANIELA) au dispus admiterea recursului și reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren -forestier și 50 de ha de teren agricol, deşi moștenitorul solicitase doar 23.000 ha.
      De asemenea, în ciuda faptului că în cuprinsul hotărârii se discută doar despre patru moșii (COMĂNEȘTI, PALANCA, DOFTEANA și BELEGHET), fără absolut nici un mijloc de probă, instanța a dispus suplimentar, reconstituirea dreptului de proprietate și asupra domeniilor:
      1) CIOBĂNUȘ (7.995 ha teren forestier situat pe raza comunelor Asău și Goioasa);
      2) AGĂȘ (5.532 ha teren forestier situat pe raza comunelor Agăș și Asău);
      3) BRĂTULEȘTI (6.302 ha teren forestier situat pe raza comunelor Dărmănești și Dofteana).
      Cu alte cuvinte, judecătorii i-au dat moștenitorului chiar mai mult decât a solicitat! Un argument în plus care confirmă retrocedarea nelegală ar fi faptul că foștii proprietari au decedat în 1921, respectiv în 1923, deci nu au fost deposedați de comuniști pentru ca moștenitorii să poată beneficia de textul legii restituirilor proprietăților confiscate de regimul comunist. Precizăm că la dosarul cererii de restituire au fost atașate doar actele de proprietate din 1921, respectiv 1923, nu și situația juridică a proprietăților de după 1945, spun procurorii.

      Rolul nevestelor

      Potrivit referatului DNA Brașov, „această modificare de optică a judecătorilor (de la Tribunalul Covasna – n.r.) are tangenţă directă cu legăturile telefonice dintre avocatul ADAM IOAN și Melinda Ordog soția lui ORDOG LORAND ANDRAS (16 mai 2012, ora 10:25 – înainte de motivarea deciziei nr. 231/R), precum și cu sporul neobișnuit pe care l-a avut averea familiilor judecătorilor UȚĂ GABRIEL și ORDOG LORAND. Din datele existente rezultă că pentru a se reuși obținerea în mod nelegal a acestei hotărâri judecătorești au colaborat următoarele persoane: avocatul Adam Ioan, Paltin Gheorghe Sturdza, Ordog Lorand Andras, Uță Gabriel și Velican Maria Daniela.
      Este de menționat că, în data de 25 iulie 2009, Adam Ioan s-a căsătorit cu judecătoarea Bularca Anca Roxana, iar nașii acestora de cununie au fost Paltin Gheorghe Sturdza (moștenitorul celui care a deschis acțiunea de retrocedare) și concubina acestuia, Zaharia Gabriela Rodica”.

      Principalele nelegalități ale judecătorilor

      Tribunalul Covasna (completul format din Lorand Ordog și Gabriel Uță) a hotărât reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea petiţionarului, Elie Vlad Sturdza, pentru domeniile forestiere Ciobănuş, Brătuleşti şi Agăş, domenii care au aparţinut lui Nicolae D. Ghica şi, ulterior, succesorilor acestuia (Nicolae N.D. Ghica, Eugen N.D. Ghica, Dimitrie N. D. Ghica şi Yvette N. D. Ghica), cu toate că tribunalul a constatat faptul că „(…) petentul nu a formulat cerere în calitate de moştenitor al lui Nicolae D. Ghica, ci în calitate de descendent al lui Dimitrie N. Ghica, al cărui strănepot este”, iar Dimitrie N. Ghica nu a avut niciodată în patrimoniu aceste domenii. (s.n.).

      Relațiile dintre Adam și Ordog. Apariția intermediarilor

      Potrivit referatului DNA, „Adam Ioan s-a înțeles cu judecătorul Ordog Lorand Andras să nu se efectueze expertiză topografică în cauză deoarece ar fi avut ca efect tergiversarea cauzei și, în cele din urmă, respingerea acțiunii. Lipsa unei expertize a dus la întocmirea unui dispozitiv al hotărârii imposibil de pus în aplicare. În loc să se individualizeze suprafața exactă ce a fost reconstituită, Ordog Lorand Andras a optat pentru reconstituirea dreptului de proprietate în natură pe domenii forestiere (corespunzătoare unor foste moșii), fiindu-i indiferent ce se găsește în prezent pe respectivele terenuri și dacă s-a reconstituit în mod legal dreptul de proprietate vreunei alte persoane”. Deaoarece „mandatarii și promitenții cumpărători ai lui Sturdza Paltin Gheorghe, CĂLUGĂR DANIEL-CONSTANTIN și VARGA IOAN-GHEORGHE, nu au reușit să-și îndeplinească obligațiile asumate prin promisiunea de vânzare-cumpărare și prin contractul de mandat, în luna aprilie 2013, la inițiativa lui Adam Ioan, Sturdza Paltin Gheorghe a acceptat să încheie un nou antecontract de vânzare-cumpărare a aceleiași suprafețe de teren forestier (43.277 ha) cu numitul BENGESCU DAN COSTIN”.

      Legătura Bengescu-Hrebenciuc

      Odată cu antecontractul s-a încheiat și un contract de mandat, prin care Bengescu Dan Costin se angaja, între altele, ”să facă demersuri pentru – întocmirea documentaţiilor aferente terenurilor şi efectuarea tuturor demersurilor necesare în vederea punerii în posesie, obţinerii titlului de proprietate, intabulării dreptului meu de proprietate în Cartea Funciară şi reprezentării mele în faţa autorităţilor locale, precum si a oricăror persoane fizice sau juridice, în acest scop”.

      Pentru atingerea acestei ținte, Bengescu Dan Costin a cointeresat în această afacere mai multe persoane, fiecare dintre aceștia având roluri clar stabilite. În primul rând, prin intermediul numitului Durlan Iulian, primarul Comunei Căiuți din județul Bacău, a reușit să-l capaciteze pe numitul Hrebenciuc Viorel, deputat în Parlamentul României. Dar, surpriză, împotriva deciziei civile de restituire a Tribunalului Covasna, Direcția Silvică Bacău a formulat cerere de revizuire !

      În acest moment, PALTIN GHEORGHE STURDZA, prin intermediul lui ADAM IOAN, BENGESCU DAN COSTIN și HREBENCIUC VIOREL, au căutat, au insistat să-i determine pe reprezentanții ROMSILVA, să nu mai facă apărări (pentru ca eliberarea titlului de proprietate să fie cât mai rapidă pentru cele 43.227 ha de teren forestier sau să renunțe la judecată acolo unde deja s-au demarat procesele civile.

      Din probe (interceptări) rezultă că Hrebenciuc Viorel l-a abordat pe numitul Crăciunescu Adam (șeful ROMSILVA) prin intermediul lui Ilie Sârbu, senator, persoană cu foarte mare influență asupra directorului RNP Romsilva.

      Hrebenciuc, interceptat: „Suntem în plin război cu Romsilva“

      Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc s-ar fi implicat direct în soluţionarea retrocedării unei suprafeţe de 43.000 hectare de teren forestier, deoarece Romsilva a contestat acțiunea, având în acest sens şi sprijinul deputatului Ioan Adam, anchetatorii au probe că rețeaua era extinsă. Astfel, Viorel Hrebenciuc l-ar fi abordat pe directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, prin intermediul senatorului PSD Ilie Sârbu, despre care afirmă că ar fi o “persoană cu foarte mare influență asupra directorului RNP Romsilva”.
      Pe 1 decembrie 2013, deputatul Ioan Adam, nemulţumit de demersurile făcute de funcţionari ai Romsilva privind contestaţia formulată la instanţă, i-ar fi trimis omului de afaceri din Brașov Dan Bengescu un SMS în care a scris: “Vă rog, nu vă mai lăsaţi călcaţi în picioare de com. jud. Bacău şi Ghelase care au cerut strămutarea în 27 nov. Asta întrece orice închipuire, iar prietenul tău (Hrebenciuc Viorel – n.a.) a fost în mod grosolan păcălit. Sunt curios ce reacţie va avea când îi vei spune ptr. că în acest sens şi-a dat cuvântul, dar iată bomba”.
      Anchetatorii au stabilit că din acest sms ar rezulta că Ioan Adam îi cerea lui Bengescu să ia atitudine faţă de demersurile Romsilva şi să îi transmită lui Hrebenciuc că “funcţionari publici, cu care a discutat despre necesitatea urgentării punerii în posesie pentru cele 43.000 de hectare, l-au păcălit”, în sensul că ei fac demersuri în continuare în instanţă pentru a bloca executarea, în loc să aibă “atitudine noncombat”, cum i-au promis deputatului.
      Adam i-ar mai fi transmis lui Bengescu că Hrebenciuc şi-ar fi “dat cuvântul” că va rezolva problema şi îi va determina pe cei de la Romsilva “să nu mai apere pădurile statului” şi practic să lase ca ceea ce s-a dat prin hotărârile judecătoreşti să se execute, “să împartă banii şi gata”, potrivit documentelor citate.
      În aceeaşi zi, Viorel Hrebenciuc, anunţat de Bengescu despre cele comunicate prin sms de Ioan Adam, contactează un funcţionar de la Consiliul Judeţean Bacău – Comisia judeţeană de aplicare a legilor proprietăţii, căruia îi solicită informaţii despre demersurile făcute de această instituţie cu privire la procesele civile privind solicitările lui Paltin – Sturdza. Funcționarul şi-ar fi cerut scuze pentru situaţia prezentată şi i-ar fi spus lui Hrebenciuc că cererea a fost inițiată de Romsilva.
      În continuare, Viorel Hrebenciuc i-ar fi transmis lui Ioan Adam: “Suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câştiga 100%!” şi “Sută la sută fac ordine. Urât. O să le placă la toţi. O să vezi”.
      În documentele anchetatorilor se mai arată că din convorbirile telefonice purtate de către Ioan Adam, Dan Bengescu și Viorel Hrebenciuc rezultă că aceștia au menționat de mai multe ori și numele lui Constantin Dorian Pocovnicu, prefectul județului Bacău și președintele Comisiei de fond funciar Bacău.

      Presiuni

      Rolul lui Ilie Sârbu
      Potrivit procurorilor, cu ocazia unei întâlniri dintre Hrebenciuc Viorel și Bengescu Dan Costin, din 13 august 2014, primul a afirmat că trebuie să vorbească cu Sârbu Ilie pentru a-l ”călca pe cap” pe Crăciunescu Adam, din această sintagmă folosită înțelegân­du-se că se intenționa luarea de măsuri drastice față de directorul RNP ROMSILVA dacă nu va respecta sarcinile trasate de către Hrebenciuc Viorel şi va mai face apărări în instanţă, deoarece trebuia să aibă o atitudine împotriva atribuțiilor de serviciu, manifestându-și intenția de a-i oferi acestuia drept ”donație” o suprafață din pădurea a cărei punere în posesie ar facilita-o.

      Cum a vândut prințul Paul o avere pe care nu o avea

      Prințul Paul de România și soția sa, citați și ei în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri aflat în lucru la DNA Brașov, par a fi personajele-cheie într-un dosar de retrocedare. Declanșarea anchetei DNA a blocat retrocedarea frauduloasă a unor domenii regale de circa 30.000 de hectare de teren forestier de pe raza orașului Broșteni, județul Suceava, se susține an documentele DNA.
      Astfel, conform DNA, Paul Philippe și Lia Georgia sunt anchetați de procurorii DNA Brașov pentru că ar fi pretins că sunt moștenitorii bunurilor deținute de Casa Regală a României și ar fi “cumpărat influență de la Iacob Sorin Ion”, care le-ar fi promis că va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la funcționari cu atribuții în reconstituirea dreptului de proprietate pentru obținerea mai multor terenuri și clădiri. În acest sens, s-ar fi fost făcute demersuri şi s-ar fi încercat “să se capaciteze Comisia locală de fond funciar Broșteni ca să se pronunţe favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe”.
      În 20112, presa a relatat că, de fapt, prințul Paul de România ar fi vândut, pentru patru milioane de euro, drepturile litigioase asupra moștenirilor Casei Regale a României, către firma Reciplia, reprezentată de Remus Truică. Dar acesta, apropiat al fostului premier Adrian Năstase, nu ar fi fost decât un paravan, potrivit aceleiași surse, deoarece societatea Reciplia era deţinută de un offshore, Reciplia LTD, în spatele căruia ar fi stat Tahal Group. Acesta era deţinut de Kardan, un holding israelian de investiţii. Consilierii politici Tal Silberstein şi Arthur Finkelstein, care au lucrat cu mai mulți oameni politici din România, conduceau la acea vreme companii din acest grup, fiind şi asociaţi cu Truică în mai multe companii.
      Printre proprietățile extrem de valoroase care ar fi fost vânate de această rețea se numărau un teren de 52 de hectare de lângă Bucureşti, via regală „Cotnari”, cu 13 hectare de teren, via şi pepiniera „Murfatlar”, de 72 de hectare, Palatul Elisabeta, de lângă Parcul Herăstrău, clădirea în care se află sediul PDL şi intrarea de la Cotroceni, Podgoria „Tohani” din Valea Călugărească, sediul ING Bank din centrul Capitalei.
      Mai mult, după cum a relatat presa bucureșteană, în aprilie 2007, la contractul iniţial semnat între Reciplia, prin Remus Truică, şi prinţul Paul ar fi fost semnat un act adiţional, care prevedea cesionarea drepturilor asupra unor bunuri din Bulgaria. Printre ele și Palatul Regal „Balcic”, vila „Malvi Dalga” și pavilioanele ce înconjoară Palatul Regal.
      Compania Reciplia SRL ar fi fost administrată de Marius Andrei Marcovici, fost consilier personal al premierului Călin Popescu Tăriceanu şi asociat cu Truică, fost subaltern al lui Adrian Năstase, în alte companii.”

      Pe site-ul ziare.com mai putem citi din articolul ,,Mafia retrocedărilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc și Ioan Adam (Video)”:
      ,,Procurorii DNA cer aviz pentru arestarea preventivă a deputaților PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, urmăriți penal în dosarul în care zeci de mii de hectare de pădure au fost retrocedate ilegal. În cazul celor doi există suspiciuni de fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier, se arată într-un comunicat al DNA.
      Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticoruptie. Tiberiu Nițu urmează să sesizeze ministrul Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a celor doi deputați.
      Mafia retrocedărilor: E oficial – Ilie Sârbu și Ioan Adam, urmăriți penal alături de Hrebenciuc. Ioan Adam este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat și trei infracțiuni de cumpărare de influență. Viorel Hrebenciuc este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, menționează procurorii.
      Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, și directorul Romsilva, Adam Crăciunescu, sunt și ei urmăriți penal în acest dosar, alături de Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam. Totodată, patru persoane au fost reținute joi de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brasov, în dosarul retrocedărilor ilegale, pe baza unor suspiciuni de corupție legate de atribuirea unor suprafețe de teren forestier. Cei patru sunt Iacob Sorin Ion, Bengescu Dan Costin, Kadas Iosif și Poenaru Jenica, oameni de afaceri și „persoane care au influență sau au lăsat să se creadă ca au influență”, arată un comunicat DNA remis Ziare.com. Dan Costin Bengescu și Iosif Kadas au fost arestați preventiv vineri dimineața, în timp ce pentru Poenaru Jenica și Iacob Sorin Ion s-a dispus măsura arestării la domiciliu.”

      Din articolul ,,Viorel Hrebenciuc, INCULPAT în dosarul MAFIEI RETROCEDĂRILOR. A fost adus cu JANDARMII la audieri. Ilie Sârbu a fost AUDIAT. Sunt implicați 3 judecători și deputatul PSD Ioan Adam” (evz.ro, Ionel Stoica, 15 octombrie 2014) mai spicuim doar câteva fragmente:
      ,,Viorel Hrebenciuc a fost adus de Jandarmerie la Brașov. Ilie Sârbu a aflat că se începe urmărirea penală împotriva lui. Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol. (…) Retrocedările investigate vizează mari moșii din Comănești, Palanca, Brătulești și Dofteana. Potrivit unui comunicat al DNA, În cursul dimineții de 15 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 25 locații situate în jud. Brașov, Bacău, Covasna și București, din care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. (…) Ioan Adam este membru PSD din anul 2000, iar din 2003 este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. În anul 2009, el a fost membru al Consiliului de Supraveghere – Fondul Proprietatea. În perioada 2007-2008, Ioan Adam a fost deputat supleant PSD. În 2012, el a fost ales deputat în colegiul uninominal nr. 6 Braşov, fiind membru al Comisiei Juridice.”

 

                ALTE SURSE INTERESANTE PENTRU DEMASCAREA MAFIEI RETROCEDĂRILOR:

      http://www.cotidianul.ro/inregistrare-incredibila-cu-unul-dintre-psd-istii-acuzati-in-mafia-retrocedarilor-249228/

      http://www.gandul.info/stiri/mafia-retrocedarilor-topul-tunurilor-imobiliare-din-ultimii-cinci-ani-si-cum-ar-putea-profita-samsarii-de-noua-lege-10740303

      http://transilvaniareporter.ro/satu-mare/mafia-retrocedarilor-cum-sa-faci-5-milioane-de-euro-si-sa-dai-spaga-1-milion/

      http://www.zf.ro/eveniment/mafia-retrocedarilor-ilie-sarbu-viorel-hrebenciuc-ioan-adam-si-directorul-romsilva-sunt-urmariti-penal-13393715

41 de gânduri despre „FRANCMASONERIA ESTE IMPLICATĂ ÎN CEL MAI MARE JAF DIN ROMÂNIA: RETROCEDĂRILE ILEGALE! PAGUBELE ÎN ROMÂNIA FURATĂ SUNT IMENSE! – Radu Iacoboaie, 17 octombrie 2014

  1. ORTODOXIE

    Vad ca sunteti anti-PSD. Nu uitati ca masoneria este peste tot si in PDL, PNL, PC , Miscarea Populara etc. Si Basescu tot cu masoneria este, asta a dovedit-o prin faptele sale, a fost presedinte 10 ani si NU A FACUT NIMIC!!!

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Am fost mereu împotriva PSD dar nu numai împotriva lor. Boala mea este pe hoții, care strigă mereu: HOȚII!… Nu pot tolera ca jurnalist creștin minciuna, ipocrizia și robia în care ne aduc ei cu bună știință, coordonați de către francmasoni și evreii sioniști… Dar tu poți nu-i așa?
      PSD-ul a avut întotdeauna foarte mulți corupți, când a fost la guvernare. Știi câți primari a racolat din alte partide în ultimul timp? Peste 2000… Iar alți aproape o mie au intrat în UNPR și PC… În total sunt 3000!

      Apreciază

      Răspunde
    2. radu iacoboaie

      Ba a făcut totuși destule. Dar ne facem că nu vedem. Din 2005 a ajutat prin declarațiile sale la reformarea justiției și serviciilor secrete. Marile dosare de corupție din anii trecuți, dar mai ales cele recente n-ar fi existat astăzi, când aceste instituții ale statului, precum DNA, ANI, DIICOT au devenit independente și ne arată că funcționează!!!
      Și apoi nu este competența președintelui să se ocupe de economie. Asta este treaba Guvernului!

      Apreciază

      Răspunde
      1. radu iacoboaie

        Apoi a fost informat și a numit noi procurori și judecători competenți și dornici de muncă, cu reale calități morale.
        AICI ESTE IARĂȘI O MIZĂ FOARTE MARE. PENTRU CĂ NOUL PREȘEDINTE VA NUMI CA ȘI PÂNĂ ACUM NU NUMAI PREMIERUL DAR ȘI MAGISTRAȚII, DIRECTORII DE SERVICII.
        ORI OBIECTIVUL CENTRAL AL PARLAMENTARILOR CERTAȚI CU LEGEA ESTE CONTROLUL JUSTIȚIEI! FĂRĂ ASTA NU POT AVEA ÎNTREAGA PUTERE ÎN STAT. A SPUS ASTA CHIAR MOGULUL DAN VOICULESCU PE 28 IUNIE 2012, LA SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI, CÂND A CONDUS COMISIA DE ANCHETĂ… AU CERUT ATUNCI ȘI DESFIINȚAREA DNA, ANI, CCR… OARE DE CE? TOTUL SE LEAGĂ…

        Apreciază

    3. Partizanu

      Iertare FRATE IACUBOAIE. Am pretentii mai multe de la tine ca un bun crestin vreau sa te scot din mlastina unde te afli si unde te lasa alti de izbeliste. Articolu e bun, fapta ta(drumul ales) lasa de dorit. Eu vad lucrurile foarte clar. Si am sa-ti spun si de ce. Ca o completare la articolu de sus. Nimeni dar nimeni nu protesteaza sau scoate un cuvint despre PROCURORI, MAGISTRATII arestati sau cu dosare pe rol care in celelalte campanii electorale detineau functii in BIROURILE ELECTORALE(centrale, locale…). Nu mai amintim ca unii sunt FRATI DE LOJE intre ei. Si atunci il intreb pe fratele (fratii) unde ne aflam. Eu sunt linga ADEVAR SI MARTURISESC PE HRISTOS. Dar voi? DOAMNE AJUTA SI MANTUIRE PENTRU TOTI.

      Apreciază

      Răspunde
      1. radu iacoboaie

        Știm că s-a permis cred de anul trecut ca magistrații să poată face parte din masonerie. CSM-ul, controlat mai mult sau mai puțin politic la acea vreme a decis acest lucru, care este foarte periculos mai ales în cazul judecătorilor care trebuie să pronunțe sentințe de condamnare sau de achitare.
        A FOST O MARE GREȘEALĂ. Și este vinovat Traian Băsescu pentru asta? Nu poți să asiguri independența justiției dacă te amesteci în treburile ei…
        Asta nu înseamnă că dosarele de corupție sunt instrumentate de masoni și sper că nu vor fi judecate de complete care să fie dominate de masoni. Așa cum s-a făcut în cazul lui Dan Voiculescu, care ar fi vrut să fie judecat de confrați masoni ai lui …

        Apreciază

      2. Partizanu

        Wau frate. Daca „anul trecut” MASONERIA JUSTITIARA s-a albit intreb si eu: oare nu era NEAGRA(DOSITA) pina atunci? Habar nu ai cite LOJI l-au propulsat pe TRADATORUL BASESCU si pe altii in fata. Ia mai studiaza mataluta problema chiar aici la mine la C-ta. Poate te ajuta siteul lui METIN CERGHEZ http://metincerchezblog.blogspot.ro/. Doamne ajuta. Graba strica treaba.

        Apreciază

      3. raduiacoboaie Autor post

        Wuau! Zic și eu ca tine… Eu nu am spus frate că masoneria din justiție s-a albit. Dar există mulți procurori și judecători și ofițeri din servicii secrete care își fac pur și simplu datoria față de România, în timp ce alții aruncă cu noroi în mass media asupra lor…
        Fraților, corupția vine ca un fluviu din altă parte, dinspre politică și lojile masonice… Ar fi bine să analizezi chiar tu însuți la rece tot ce a făcut președintele Traian Băsescu bine și ce nu. Apoi tragi linia. SĂ AVEM CU ADEVĂRAT MĂSURA LUCRURILOR. CEEA CE SUGEREAZĂ BALANȚA DIN MÂNA JUSTIȚIEI LEGATE LA OCHI (IMPARȚIALĂ)…
        ESTE O MARE DIFERENȚĂ ÎN A JUDECA PE CINEVA CA PERSOANĂ (CUM FAC ÎN MOD ANTICREȘTIN ANTENA 3, ROMÂNIA TV, TVR1 și altele uneori) ȘI A JUDECA FAPTELE CA ATARE DE CORUPȚIE ȘI CORUPȚIA DIN SISTEM… TU AI IMPRESIA CĂ SE RĂZBOIESC ÎNTRE ELE CLANURI MASONICE? ASTA VOR EI SĂ CREDEM… IMPOSIBIL ȘI TOTAL FALS… AM VĂZUT ASEARĂ UN MIC CLIP CU DIVERTIS ÎN CARE ÎI SATIRIZAU CA DE OBICEI PE TOȚI ÎMPREUNĂ… ORI, DINCOLO DE TALENTUL LOR PERSONAL, SCENARIILE LOR ERAU DICTATE DE POLITICA CASEI VOICULESCU, MARE MASON CARE PATRONA PRINTRE MULTE ALTELE ȘI POSTUL ANTENA 1… ACUM LA ÎNCHISOARE…

        Apreciază

      4. Partizanu

        Iarta-ma frate dar cum o dau tot nu o scot la capat cu tine. E ultimul comentariu al meu pe aceasta tema. Cu BASE am un proces pe rol de aproximativ 2 ani(poveste lunga). Am cistigat la o instanta urmeaza a doua. La rind e celalalt „camarad” ADRIAN ZGLOBIU. Asa ca MASONERIA CONDUCE ROMANIA. „Noi” nu stim sa ne aplecam dupa o punga de arginti precum altii. Dumnezeu fie cu noi si mila lui.

        Apreciază

  2. radu iacoboaie

    AM TRIMIS ACEST ARTICOL ȘI PE ADRESA CSAT (CONSILIULUI SUPREM DE APĂRARE A ȚĂRII) CA UN MIC MEMORIU. PENTRU CĂ ESTE VORBA DE O REȚEA DE CRIMĂ ORGANIZATĂ TRANSPARTINICĂ. UN ASEMENEA DOSAR AR TREBUI SĂ STEA PE MASA CSAT-ULUI. ESTE VORBA DESPRE POLITICIENI CARE COLABOREAZĂ CU UNII DIN SISTEMUL JURIDIC!!! ASTA A FĂCUT CSM-UL CÂND A DAT VOIE MASONILOR SĂ FIE MAGISTRAȚI!… CRED CĂ DNA COLABOREAZĂ ȘI CU DIICOT, SPECIALIZAT ÎN CRIMA ORGANIZATĂ… RETROCEDĂRILE ASTEA ILEGALE SUNT DE MULTĂ VREME DAR ÎN ULTIMII ANI A LUAT O AMPLOARE CARE A CONDUS LA SPARGEREA SECRETULUI LOR…

    Sunt de acord cu analistul politic Cozmin Gușă că mafia retrocedărilor afectează SIGURANȚA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI și va zgudui întreaga clasă politică, ce trebuie reformată de urgență… Peste 30% dintre români nu au mai mers la votare de zece ani încoace! De ce?
    Doamne ajută!

    Apreciază

    Răspunde
  3. cetatean

    Rares Bogdan- mason ; Oreste-mason ; Bichir-mason; Gusa- „kgb-isto” mason.. E trist ..nu mai zic ca in proportie de 95% suntem ca in perioada interbelica..insa nu mai avem niciun Capitan!

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Dă-mi măcar câteva indicii sau dovezi. Așa se procedează. Eu când am spus că Patriarhul Daniel este mason am scris un articol cu argumente. Alții sunt masoni notorii și dezvăluiți de rapoarte ale SRI-ului. Florian Bichir este mason. Chiar dânsul a spus-o public, nu? Oreste Teodorescu și Bogdan Rareș nu cred că sunt ortodocși dar nici masoni, după toate informațiile pe care le-au prezentat până acum la emisiunile TV…

      Apreciază

      Răspunde
  4. Un om care iubește dreptatea

    Da, codrul frate cu românul. Mi se frângea inima gândindu-mă la jaful săvârșit în pădurile noastre. Nu de puține ori m-am rugat ca Dumnezeu să ne salveze de la această distrugere. Cu siguranță că s-au rugat și alții, cu mult mai vrednici decât mine. Și iată, slavă Domnului, că ceva se întâmplă. Dumnezeu să ne ajute pe mai departe!
    Eminența cenușie a PSD Viorel Hrebenciuc, care-și vroia partea lui de 12.000 ha de pădure este pus sub acuzare pentru constituirea unui grup infracțional.
    Păi întreg PSD-ul este un grup infracțional organizat. De la cel mai mic până la cel mai mare fură fiecare de unde poate și cât de mult poate. Sunt ca un nor de lăcuste, fac dezastru în orice apucă, în păduri, în bugetul țării, în …
    Am impresia că justiția se grăbește pe ultimii metri ai mandatului lui Băsescu. Le este frică procurorilor că va câștiga Ponta și le pune pumnul în gură.

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Așa este. Numai că nu știm dacă toți parlamentarii PSD sunt corupți. Circa 10-20% sunt poate români de bună credință. Ei nu susțin masoneria și jaful din economia națională în contractele cu statul român etc.

      Apreciază

      Răspunde
  5. Un om care iubește dreptatea

    Masoneria bineînțeles că sapă și ea la temelia și așa șubrezită a acestei țări. Însă este ușor să dăm vina pe alții și mai greu să ne uităm la noi înșine. După mine cauza principală a răului este calitatea dezastruoasă a acestui neam pervertit atâția ani de comunism, mai ales în ultimii ani ai lui Ceaușescu, când am trăit una dintre cele mai sinistre dictaturi din tot lagărul comunist. Minciuna și hoția ne-au intrat în sânge. Toate valorile acestui neam demn și creștin au fost răsturnate cu susul în jos odată cu venirea comunismului. Toată elita acestei țări, din toate păturile sociale și din toate domeniile de activitate, a fost exterminată de comuniști. În locul ei a venit pleava, tot ce era mai rău, mai abject în societate. Ei și urmașii lor au condus această țară vreme de 45 de ani. Iar garnitura a doua a partidului comunist mai conduce și astăzi. Lipsiți de orice valori morale comuniștii și urmașii lor au operat selecția inversă în acest neam. Rezultatul acestui dezastru în plan uman se vede astăzi cu ochiul liber. Iar acest dezastru este terenul fertil pe care înfloresc tot felul de masonerii, tot soiul de mafii și de alte minuni posibile și imposibile. Că n-au venit masonii cu tancurile, nu le-a pus nimeni pistolul la tâmplă politicienilor, unor ierarhi ai BOR, patriarhului, sau unor jurnaliști ca să intre în masonerie. S-au dus de bună voie și nesiliți de nimeni. Aceasta este calitatea lor de oameni, nu ai ce le face. Asta le dictează ”conștiința” lor. Acesta este dezastrul cel mai mare lăsat în urmă de comunism.
    Și cu vreo 25% oamenii cât de cât conștienți, că atâta cred eu că au mai rămas în această țară, nu putem ajunge prea departe.

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Da, dar nu masoneria de orientare comunistă ne-a pricopsit cu ateismul științific, cu practicile și mentalitățile comuniste? Nu este ea formată din grupuri infracționale organizate și secrete, care acționează pentru anumite grupuri de interese străine de neamul nostru? Ea s-a întărit și după 1989 după părerea mea…

      Apreciază

      Răspunde
  6. Un om care iubește dreptatea

    Iar când mă uit și la turma de farisei ce se numesc pe ei creștini ortodocși, chiar că mă apucă durerile de cap. Că specia aceasta de farisei de acum 2000 de ani nu a pierit ea. Din contră s-a îmbunătățit. Așa cum avem Părinți îmbunătățiți, tot așa avem și farisei îmbunătățiți. Și sunt mulți, mulți rău de tot.
    Ei au în creier ceva scrijelit pe o placă și nu ies din acel tipar ori ce-ar fi. Aceste creiere ștampilate nu au logică, nu au rațiune, nu acceptă nici un argument. Dar ce este și mai rău este că nu au nici un fel de simț al dreptății. Trăind doar în aparențe, nimic profund bun și drept nu se poate înfiripa în mintea lor.
    Scris este: „Cel ce este credincios în foarte puțin, și în mult este credincios; și cel ce este nedrept în foarte puțin, și în mult este nedrept.” (Lc 16,10) Fiind nedrepți în lucrurile acestea mărunte pământești și în cele mari ale lui Dumnezeu vor fi nedrepți.
    Fariseul ”ortodox” lovește în cel care se luptă pentru dreptate, uitând că „cel ce dă mâna întru nedreptate nu va rămâne nepedepsit.” (Pr 11,21)
    Tabloul îl avem chiar în fața noastră. Împroașcă noroi împotriva celui ce mai lucrează dreptatea (cu alte cuvinte dă mâna întru nedreptate), dar nu-i deranjează de nici un fel că în fruntea țării ar putea ajunge un criminal și un mincinos notoriu precum Ponta. Exemplu grăitor blogul saccsiv. Vedeți acolo ceva scris despre Ponta, că a ucis un procuror, că a încălcat legea fiind și procuror și agent SIE, vedeți ceva scris despre actualele dezvăluiri privind jaful din pădurile țării? Nu vedeți nimic. Tăcere totală. De ce oare? Vedem în schimb laudă de sine ( sub titlul „Alte câte ceva despre mine”), vorba românului: prostul dacă nu este fudul parcă nu este prost destul.
    Noi nu mergem la vot că toți sunt la fel. Asta au ștampilat ei în creier și nu ai ce le face. Argumente de genul că prin absenteism un criminal va ajunge președinte nu au nici un fel de valoare în fața lor. Ei au o ștampilă deja pusă în cap, de ce ar mai pune o ștampilă pe un buletin de vot?
    Și ferească sfântul să ai o părere diferită de cea a lor că te linșează imediat.
    „Și adevărul a fost dus departe, iar ei cugetul și l-au abătut de la a-nțelege. Iar Domnul a văzut și nu I-a plăcut că nu era nici o judecată.” (Is 59,15)
    Păi ce judecată să aibă și ce să înțeleagă niște creiere ștampilate?
    Vai de mama noastră…

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Când citeam despre fariseii ortodocși pe care i-ai invocat la începutul comentariului, mă gândeam la Liviu Dragnea și Victor Ponta, care declară în public că sunt ortodocși… Chiar ne iau de proști pe toți? Tatăl minciunii nu este diavolul? La cât a mințit până acum poporul român acest Victor Ponta, mai are curajul să spună în fața camerelor că este ORTODOX? Numai ca să dea foarte bine în fața electoratului? Păi așa proceda și Ion Iliescu, libercugetătorul, care mai mergea din când în când pe la unele mănăstiri din țară, precum Putna, ca să poată minți mai bine în continuare pe români și să nu fie tras la răspundere pentru faptele săvârșite în trecut… Nu dânsul l-a numit și tolerat pe alt confrate mason, pe Adrian Năstase? Năstase l-a avut ca șef de cabinet pe Remus Truică, implicat de asemenea ca și dânsul în afacerile Microsoft și EADS. Remus Truică și-a permis să organizeze petreceri fastuoase și scumpe pe banii statului, aducând-o pentru un timp până și pe celebra cântăreață franțuzoaică Patricia Kaas… Marile afaceri extrem de păguboase s-au făcut după cum vedem în acea perioadă 2000-2004, pe vremea lui ILIESCU, NĂSTASE ȘI PONTA…
      Cât privește pe fratele saccsiv, nu prea îl mai înțeleg în ultima vreme, de când am observat lipsa de ATITUDINE CIVICĂ, recomandând absenteismul la vot și neutralitatea… Mai mult, nu pot înțelege de ce s-a lăsat copleșit de propaganda antibăsistă ca să-i spun așa, pentru că Traian Băsescu a făcut unele greșeli, dar a trasat totuși, trebuie să recunoaștem direcția cea bună în politică. Pe de altă parte, a-i pune pe toți politicienii din toate partidele în aceeași oală la grămadă mi se pare o mare eroare, indiferent din ce perspectivă am privi lucrul acesta… Este o generalizare periculoasă și deprimantă pentru români… ROMÂNIA TOTUȘI MAI ARE O ȘANSĂ DUPĂ PĂREREA MEA…
      Îmi doresc ca fratele saccsiv să citească și aceste rânduri și să reflecteze la cele spuse aici. Aș avea foarte multe lucruri de adăugat pe acest subiect dar mă limitez acum…

      Apreciază

      Răspunde
  7. Un om care iubește dreptatea

    Faptul că un politician, sau un jurnalist este mason nu spune mare lucru. Dar faptul că patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este mason, este de o gravitate extremă.
    Omul, care trebuia să facă legătura dintre un popor întreg și Dumnezeu, s-a spurcat lingând blide la masoni.
    Avându-L dat pe Dumnezeu Iisus Hristos drept Stăpân, s-a dus patriarhul rușinii Daniel să se închine la alți stăpâni, drăcești, de prin masonerii. Iar poporul în marea lui majoritate îl aclamă. Păi ce insultă mai mare vreți la adresa lui Dumnezeu? Nu trebuie să fiu profet ca să-mi imaginez cam ce urgii o să vină peste noi. Acum ne mai păsuiește Dumnezeu pentru sacrificiul unora prin temnițele comuniste. Dar nu cred că pentru multă vreme. Poate s-or trezi și fariseii de la noi.

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      CORUPȚIA ȘI INFLUENȚA MASONERIEI SE EXERCITĂ DE SUS ÎN JOS, ÎNCEPÂND CU CONDUCEREA ORICĂREI INSTITUȚII DIN ROMÂNIA. Patriarhul vândut masonilor Daniel Ciobotea conduce instituția BOR. Biserica însă are cap pe Hristos și din care facem parte și noi mirenii ortodocși…

      Apreciază

      Răspunde
  8. Un om care iubește dreptatea

    Ca să vedeți ce înseamnă un arhiereu adevărat.
    Prin anul 2009 Europa ceruse Greciei să scoată din cărțile de identitate apartenența religioasă. La greci în actul de identitate scrie: grec ortodox.
    Atunci Fericitul întru pomenire Hristodulos, Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada a luat întregul Sinod și a ieșit la Tesalonic în fața poporului, peste un milion de oameni.
    Iar atunci când a strigat: „ORICE MÂNĂ A VRUT SĂ SE ATINGĂ DE BISERICĂ S-A USCAT!” a înghețat toată Grecia și nu numai. Toată Europa a înghețat. Au băgat coada între picioare și s-au lăsat păgubași.
    Ca să vedem puterea Duhului Sfânt care lucrează prin cei vrednici aleși ai Lui.
    http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/02/28/asa-se-protesteaza-impotriva-nedreptatilor/
    Poate pricep și unii de pe la noi despre ce este vorba.

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Grecia stă mult mai bine decât România într-o anume privință… În Grecia s-a mediatizat prin mai multe mijloace complotul real al masoneriei mondiale împotriva omenirii și fiecărei persoane în parte… Grecii știu mult mai multe lucruri pe acest subiect decât românii, preocupați de grijile vieții și aflați la limita supraviețuirii adeseori…
      În plus, aproape toți clericii sunt antiecumeniști… Un puternic sprijin le vine din partea monahilor din Sfântul Munte Athos. Iar grecii sunt mult mai uniți între ei decât românii…

      Apreciază

      Răspunde
      1. Un om care iubește dreptatea

        Adevărat, adevărat, dar aici ce este mai important, este să vedem ce poate face un ierarh ales de către Duhul Sfânt.
        La noi pe ierarhi îi aleg alții, ce au legătură mai degrabă cu satana și rezultatul se vede. O să vină actele cu cip sau cine știe ce alte minuni o să vină și nimeni nu o să protesteze, iar ierarhii o să le blagoslovească în loc să scoată poporul în stradă ca la greci. Ne merităm soarta la cât de lași suntem menținând și aclamând urâciunea pustiirii așezată în loc sfânt.

        Adevărat și că Iisus Hristos este capul Bisericii. Dar nu-I putem cere Mântuitorului să vină El să ne curețe mizeria din ogradă. El, Mântuitorul așteaptă să vadă dacă suntem în stare să ne facem singuri curățenie și prin aceasta, mai important, vrea să vadă dacă ne pasă. Dar nouă nu ne pasă, le-am permis ierarhilor să se prostitueze spiritual după cum au vrut ei, le-am permis să-și bată joc de Dumnezeu și pentru aceasta i-am și aclamat. Credeți că poporul care face un asemenea lucru nu o să plătească?
        Iisus Hristos este capul Bisericii, noi suntem poporul credincios, ierarhia poate să facă ce vrea ea, absolut orice, că dacă Dumnezeu permite …Treabă tipic românească… În stilul acesta nu ajungem departe. Ni se cam apropie funia de par.

        Și încă un lucru, grăitor zic eu. În scaunele arhierești din bisericile noastre stau agățate pozele slujitorilor lui satan.
        În Grecia în scaunul arhieresc din fiecare biserică stă pusă la loc de cinste icoana Mântuitorului Iisus Hristos.
        La noi, într-un fel, ierarhii s-au pus pe ei înșiși în locul lui Iisus Hristos. Nu se mai vede Dumnezeu din cauza strălucirii hainelor arhierești și preoțești.

        Apreciază

  9. mihai

    apropo de aceasta sarabanda al retrocedarilor, si casa regala este implicata in astfel de retrocedari, iar aici ma refer la acel tigan ordinar principele paul de hohentolern, de unde si pina unde are acesta drept de mostenire?! oricum ft. ciudat, toti parveniti dete miri unde au venit ca sa revendice cate ceva

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Așa numiții Prințul Paul și prințesa Lia se pare că nu fac parte chiar din Casa Regală, pentru că nu sunt recunoscuți. Este vorba despre fiul din flori al regelui dictator Carol al II-lea… Au încercat să obțină 30 OOO de hectare în județul Suceava, pe raza comunei Broșteni, cea amintită în scrierile lui Ion Creangă…

      Apreciază

      Răspunde
    2. radu iacoboaie

      Îți mulțumesc pentru comentariile foarte pertinente și la obiect frate ,,Un om care iubește dreptatea”. Ai vreo idee pentru un nou articol? Sau dacă ai vreun articol, trimite-mi-l și eu îl postez în întregime sub un pseudonim sau nume după cum dorești…
      PUTEM TREZI ROMÂNII LA VIAȚĂ, SĂ IA ATITUDINE, DAR TREBUIE SĂ VENIM CU IDEI CARE SĂ-I TREZEASCĂ DIN AMORȚIRE… SĂ NU FIM PESIMIȘTI… NOI TREBUIE SĂ LUPTĂM CÂT PUTEM PENTRU UN VIITOR MAI BUN AL ROMÂNIEI, AL ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI… ROMÂNII SE POT UNI ÎN JURUL UNUI PROIECT IMPORTANT ȘI COMUN…

      Apreciază

      Răspunde
  10. Gabi

    Respect tuturor, Este incredibil fratilor cu cata patima si ardoare va devotati unii si altii unor personaje politice sortite a fi de neuitat pentru istoria viitoare dar niciunul pentru fapte bune si faima ci doar pentru dispretul din partea poporului care este derutat si dezinteresat intrucat nu mai exista incredere … Mare atentie D-le Radu, in realitate ce il mana pe om sa fie de partea unnui candidat politic sau altul?, probabil sunt mii de intrebari la care putini isi dau raspunsuri. Din pacate actualmente NU exista un candidat la functia suprema care sa merite pe deplin acea functie, totusi unul va fi ales, partea buna ca oricare va fi ales poate fi mai bun ca oricare de pana acum insa nu va fi asa deoarece dupa cum bine stim majoritatea politicii actuale la nivel national si nu numai s-a transformat intr-o scena realmente la propriu, toate hotararile cu adevarat importante sunt luate de cei din spatele acestei scene fratilor (aceste reguli se cunosc si asa se procedeaza de foarte mult timp), trebuie sa fii realmente din alta lume sa nu stii cum stau lucrurile pe aceasta planeta si ce va urma… Asadar dupa cum se observa si se dovedeste, Adevarul este inca departe fata de multi… nu va faceti prea mult necaz toate aceste trebuie sa se intample, …in final va fi si cu adevarat bine, aceasta este inca o faza incepatoare de schimbare,pana la marea schimbare mai este… putin mai mult. unii sunt vanduti, altii cumparati, altii derutati. Sa nu mai vorbim de cei care nu inteleg nimic pentru ca nu pot sau nu vor

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Nu am pierdut din obiectivitate analizând politica românească și găsind ca soluție susținerea candidatului Elena Udrea la funcția de președinte. Nu doar pentru că este ortodoxă. Ci și pentru ce a lăsat în urmă și pentru proiectul ei de țară… În al doilea rând, fiecare dintre noi trebuie să respecte alegerea celorlalți. Ion Rațiu spunea că trebuie să te bați până la sânge pentru dreptul de a-i acorda celuilalt dreptul să nu fie de acord cu tine… Chestiune despre ceea ce înseamnă într-o țară civilizată democrația… Pe noi nu prea am avut cine să ne învețe democrația… Sunt 25 de ani și tot nu avem o democrație consolidată și un stat de drept puternic, dacă o parte din servicii sau persoane din acestea nu numai că nu sunt sub controlul real al Comisiei Parlamentului, dar se și implică în jocurile politice de o parte sau de alta pentru a avea omul lor, șantajabil ulterior…

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un comentariu