DE CE CRED EU CĂ ELENA UDREA MERITĂ ÎNCREDEREA ELECTORATULUI DIN ROMÂNIA PENTRU A DEVENI PREȘEDINTE – Radu Iacoboaie, 4 octombrie 2014

images   images (1)

  images (4)

Dincolo de imaginea țării pe care o afectează și alungarea investitorilor străini, corupția din România și o avem aici în vedere îndeosebi pe cea la nivel înalt, este într-adevăr o amenințare la adresa siguranței naționale! Megaafacerile tocmai scoase la iveală în mass media Microsoft și EADS, care se întind pe o perioadă mare de timp, începute încă de pe vremea lui Adrian Năstase în 2001, când Victor Ponta ar fi trebuit să investigheze neregulile în calitate de șef al Corpului de control al Guvernului, ne arată limpede până unde poate ajunge cu adevărat corupția și mai ales ne dezvăluie caracatița hidoasă a mafiei instituționalizate și complicitatea grea dintre unii politicieni, afaceriști și funcționari ai statului. Poate că abia acum înțelegem că această corupție la nivel înalt, care dă tonul, este de fapt flagelul cel mai mare sau cancerul care macină viața societății românești.
    Comunismul a reprezentat în istoria poporului român un adevărat tăvălug prin care forțe oculte au urmărit să niveleze toate valorile neamului nostru după prototipul omului nou îndoctrinat și dirijat de sistemul comunist. Și au reușit în mare parte să inoculeze în mentalul colectiv, dar mai ales în politică practicile și mentalitățile comuniste. Hoția, minciuna, ipocrizia, măsluirea alegerilor, istoriei și a realităților existente sunt doar câteva exemple mai importante în acest sens.
    Reconstrucția valorilor în România după cataclismul comunist și tranziția interminabilă de după 1989 credem că este un imperativ al ceasului istoric în care ne aflăm și aceasta trebuie să înceapă în primul rând la nivelul clasei politice, care are nevoie urgent de o schimbare profundă și mai mult, de o reevaluare a sistemului democratic, pentru a descuraja pe viitor actele de corupție. Asistăm fără îndoială în prezent la o ultimă zvârcolire a sistemului comunisto-securist prin sprijinirea celui mai incompetent premier pe care l-am avut poate vreodată, Victor Ponta, ca să devină președintele corupților pușcăriabili din România!


    Noi însă avem nevoie în acest moment de cumpănă a istoriei noastre de un președinte puternic, independent, onest și hotărât, care să asigure independența puterilor în stat și să fie un garant al independenței justiției și reformelor adevărate. Unul precum Traian Băsescu sau mai bine spus, de ce nu, unul chiar mai bun decât domnia sa.
    Iar dintre cei 14 candidați la alegerile prezidențiale constatăm că unul singur are calitățile acestea și sunt convins că merită încrederea electoratului român, având și susținerea unui partid în spate sau chiar mai multe, așadar cu șanse. Este vorba de doamna Elena Udrea, singurul candidat care credem că poate ține piept infernalei mașinării de vot pesediste și lui Victor Ponta, care deja se vede președinte al României. Este candidatul care ne poate aduce schimbarea în bine. Și ar fi o desigur o premieră pentru români de a avea o femeie președinte și încă o premieră am putea spune, de a avea în sfârșit în viitorul apropiat o Românie demnă și frumoasă, o Românie pe care s-o iubim în fiecare zi (și nu s-o denigrăm), o Românie în care tinerii să își găsească un loc de muncă și să nu mai fie nevoiți să plece la lucru în străinătate. Merită să avem încredere în viitorul României și să mergem la vot.
    Cu câteva zile în urmă făcusem doar un comentariu pe blogul meu personal la un articol în care promovam implicarea ortodocșilor în viața publică și politică, în care spuneam în câteva cuvinte că tind să o prefer pe doamna Udrea. Astăzi, mărturisesc că, după ce am reflectat mai mult, după ce m-am informat mult mai bine pe site-uri precum wikipedia (biografia) și româniafrumoasă.ro (care conține programul politic de guvernare cu același nume), după ce am urmărit filmul protestului Partidului Mișcării Populare împotriva Guvernului Ponta, am realizat că intuiția și datele pe care le aveam înainte nu m-au înșelat. Și nu pot să fiu nepăsător și să stau deoparte, când este în joc viitorul țării noastre în care trăim.
    Vedem frați români că, orice politician, mai ales dintre cei care vor într-adevăr să facă ceva constructiv pentru România, este firește blamat îndelung de către susținătorii înfocați ai altora, mai ales de către adversarii politici în campaniile electorale, pentru că la noi politicienii preferă în chip comod campaniile negative (cu atac la persoană, etc.) și nu dezbaterea în sine a proiectelor pentru România, care ne-ar interesa pe toți. Prin urmare, nici doamna Elena Udrea nu putea să scape de tirul încrucișat și susținut al unor jurnaliști ,,independenți” și politicieni, mai ales că domnia sa a fost sprijinită politic la vedere tocmai de către președintele în exercițiu Traian Băsescu. În politică, lucrurile acestea însă trebuie cântărite și analizate la rece, nu fundamentate pe ură și resentimente, pe ura celor care au să-i reproșeze pe nedrept diverse acțiuni, legitime de altfel.
    Spun acestea mai ales, pentru că mă aștept pe bloguri și la alte atacuri, mult mai dure decât până acum, din partea unor ,,ortodocși” sau români cu alte credințe și opțiuni politice. Dar lor le voi spune și nu numai, că doamna Elena Udrea s-a străduit să elimine din PMP liderii masoni, atunci când i-a pus să aleagă între dânșii toată noaptea pentru cele două locuri de europarlamentar. Și tot domnia sa a avut polemici dure cu masonul de notorietate Călin Popescu Tăriceanu și în anii precedenți. Ceea ce confirmă în opinia mea faptul, că nu a mințit la emisiunea Jocuri de putere, când a fost întrebată de Bogdan Rareș dacă face parte din vreo lojă feminină răspunzând negativ.
    Este foarte bine că programul domniei sale denumit România frumoasă a fost lansat în uzina dezafectată Republica din București, unde toți s-au îmbrăcat în echipament de lucru pentru că au adresat în felul acesta un mesaj poporului român, că sunt hotărâți să reconstruiască România, care a fost ruinată de către comuniștii de ieri și neocomuniștii de astăzi. E important de subliniat acest aspect, poate trecut cu vederea de către cei mai mulți dintre noi.

    Recomand frățiilor voastre, pentru cazul în care firește aveți îndoieli mai mult sau mai puțin, ori sunteți nehotărâți în privința mergerii la vot, să studiați ceea ce am studiat și eu, să vă informați înainte din diverse surse credibile (nu gen România TV sau Antena 3, care nu promovează democrația), înainte de a vă pronunța în vreun fel sau altul. Și consider că un adevărat român și creștin nu poate sta impasibil în astfel de momente, nici nu poate fi în totalitate echidistant față de toate partidele politice, apolitic cu totul, mai ales când sunt alegeri pentru desemnarea viitorului președinte al României, care are menirea să ne reprezinte pe noi toți românii și să asigure direcția în care mergem.

    Nădăjduiesc că bunul Dumnezeu va rândui toate numai spre binele poporului român indiferent de rezultatele acestor alegeri. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Doamne ocrotește neamul nostru românesc! Amin

         Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie, 4 octombrie 2014

71 de gânduri despre „DE CE CRED EU CĂ ELENA UDREA MERITĂ ÎNCREDEREA ELECTORATULUI DIN ROMÂNIA PENTRU A DEVENI PREȘEDINTE – Radu Iacoboaie, 4 octombrie 2014

    1. raduiacoboaie Autor post

      MAJORITATEA COVÂRȘITOARE A COMENTATORILOR DE PE BLOGUL SACCSIV NU VOR MERGE LA VOT… PENTRU CĂ, CHIPURILE NU AU CU CINE SĂ VOTEZE DINTRE CEI 14 CANDIDAȚI…

      ȘI… ATUNCI, CINE ÎN AFARĂ DE PONTA VA PUTEA CÂȘTIGA ALEGERILE? EL ARE LA DISPOZIȚIE ELECTORATUL PSD FIDEL DE CIRCA 30%! IAR TOATE SONDAJELE ȘI UNELE TELEVIZIUNI MANIPULATOARE PRECUM ANTENA 3 ÎL DAU DEJA CA FAVORIT.
      REUNIUNEA DE PE STADIONUL NAȚIONAL (CIRCA 70 000 DE ROMÂNI DIN ȚARĂ) A FOST ÎN MOD EVIDENT UN SEMNAL DE FORȚĂ ȘI INSINUARE PERFIDĂ CĂ POPORUL ROMÂN VOTEAZĂ ÎN MASĂ CU EL…

      SĂ SPUNEM CĂ EL CÂȘTIGĂ ALEGERILE. PUTEȚI OARE SĂ INTUIȚI CÂTE LEGI ANTI-ROMÂNEȘTI ȘI ANTI-CREȘTINE VOR FI PROMULGATE ÎN VIITORII 5 ANI DE CĂTRE ,,PREȘEDINTELE” VICTOR PONTA?…

      Apreciază

      Răspunde
    2. un alt nedumerit

      Plin de indignare fata de dl Ponta „preferati” pe dna Udrea luand in considerare (NUMAI O PARTE DIN) aparitiile sale regizate. Incercati sa le observati si pe celelalte („spontane” – unele…) fara a lua in seama comentariile presei ci doar ce va spune constiinta. V-ar place ca presedintele tarii sa fie asemenea unei cover-girl? Caci d-na Udrea, cu si fara voia ei, se comporta asemenea uneia dintre acestea… Nu ma refer la pozele cu iepurasele Playboy (care spun destul de mult…) dar si la tinuta si pozitiile sale in public. Va reprezinta o astfel de persoana? Credeti ca reprezinta ea poporul roman? Om fi decazut, dar dorim ca macar reprezentantul nostru sa aiba o imagine cat de cat… caci pana acum, nu am avut parte.

      Apreciază

      Răspunde
      1. raduiacoboaie Autor post

        UN PREȘEDINTE DOAR PENTRU IMAGINE? UN PREȘEDINTE DECORATIV ȘI SPECTATOR? Asta doriți d-voastră? Ba încă doamna Elena Udrea, dimpotrivă are o imagine foarte bună și carismă, care este necesară într-o astfel de poziție… LA NOI, SUNT UNII CARE SE OPRESC LA SUFRAFAȚA LUCRURILOR ȘI NICI NU ACCEPTĂ MĂCAR IDEEA DE FI PREȘEDINTE O FEMEIE…

        Apreciază

    1. raduiacoboaie Autor post

      Cred că milioane de români o vor vota pe doamna Elena Udrea contrar așteptărilor altora… Și dacă va deveni președintele României vom asista practic la o renaștere a industriei românești, fapt sugerat și de locul ales pentru citirea programului politic.

      Apreciază

      Răspunde
      1. jan dinu

        Cum vine asta ?? Basescu a stat pe jiltz 10 ani …shi degeaga !
        Noi sperante pentru romanii …la sfintul steapta ca ei deja sunt antrenati pentru aceasta !
        Pentru „singurica & divortata ” Elena ai prevad o cadere libera dupa era Basescu
        daca NU intra la puscarie pentru eventualele nereguli …
        JD-USA

        Apreciază

      2. raduiacoboaie Autor post

        A stat degeaba, spuneți? Cum se face că justiția a început treptat din 2005 încoace să funcționeze? Cine s-a luptat cel mai mult cu sistemul corupt din România? Cine? Ponta sau Iohannis?

        Apreciază

  1. raduiacoboaie Autor post

    Sper ca acest articol să ajungă și la tinerii din mediul rural, pentru că tineretul României va fi cel care va promova schimbarea. Nimeni altcineva. Acolo, în mediul rural, unii dintre primari cumpără masiv voturile cu diverse produse, alimente și promisiuni ale românilor care nu știu cu cine să voteze, pentru că nu sunt informați sau nu înțelege mersul politicii…
    Sper să ajungă la alți jurnaliști și politicieni, care susțin cauza Partidului Mișcarea Populară și cauza României și să prezinte și aceste modeste puncte de vedere…
    Doamne ajută!

    Apreciază

    Răspunde
    1. anonim

      dnul radu .acum ne doare tare cardurile 666 de LEPADARE DE HRISTOS..DE ACELEA NE DOARE..ZI DE ZI ROMANI SE LEAPADA DE HRISTOS SI ACCEPTA CARDUL 666 DE NESANATATE.biometric .AIa NE DOARE TARE..IAR DUPA ACEEA VINE BULETINUL BIOMETRIC 666 SI PECETEA IN PIELE..ASTA ESTE CEL MAI IMPORTANT..SA NU LE LUAM CU AJUTORUL DOMNULUI ..SA LE REFUZAM..I-AM DAT MESAJ SI DNULUI CHIRILA..CIUCIU..NU RASPUNDE pe facebook.TOTUL VA FI IN ZADAR SI CU POLITICA SI CU TOT..DACA ACCEPTAM ACTELE 666 ALE satanei sa terminat.iadul ne mananca incepand de aci

      Apreciază

      Răspunde
      1. raduiacoboaie Autor post

        Nu toți politicienii sunt o apă și-un pământ sau slugi ale antihristului, cum doriți să le ziceți… Să nu generalizăm inutil sau răuvoitor. Mai există în țara asta și români de bună credință. Altfel ar fi jale peste tot…

        Apreciază

      2. anonim

        aproape toti polticienii vor banii fiarei apocaliptice ue..care se stie ca este fabricata de iudeomasoni…zi de zi la tv vorbesc f multi de banii ue..si de ce avantaje ofera aceasta…Ortodocsii nu trebuie sa primeasca daruri de la eretici.
        (VESTUL DECAZUT papistas si protestant in mare majoritate…mai nou si musulman..vezi belgistan si germanistan..de franta nici nu mai zic…).(romania tara ortodoxa cu crestini ortodocsi majoritari)deci despre ce vb dnul radu..

        Apreciază

      3. anonim

        dnul radu vizionati va rog cu atentie ce spunea SFANTUL PARINTE IUSTIN PARVU.INTERVIU realizat de vasile mai demult..asta e buna si pt dnul chirila..

        Apreciază

  2. danielvla

    Pe langa faptul ca este o cheltuitoare nasabuita….
    Adica a risipit 900 de mii de euro pe celebra frunza – brand de tara, care se putea achizitiona cu muult, muult mai putini bani, a inceput o gramada de proiecte de sali de sport, partii de schi, stranduri pe care le-a lasat neterminate si pe care le-a plasat in locuri total nepotrivite. Cate milioane de euro o fi risipit anapoda cat a fost ministresa a turismului si apoi a dezvoltarii si turismului (intre 2008 si 2012)…

    „Pe site-ul de campaniei al „Blondei de la drept”, http://www.romaniafrumoasa.ro, madam Udrea prezintă toate realizările domniei sale din timpul guvernării Boc. Astfel, la capitolul „realizări personale”, pentru județul Maramureș madam Udrea se laudă cu „reabilitarea și modernizarea drumului județean Baia Sprie – Bârsana”
    Cât de nesimițită să fii să te lauzi cu realizarea acestui proiect, în condițiile în care drumul județean Baia Sprie – Bârsana este aproape impracticabil? Să nu uităm că acest mare proiect al lui Mircea Man și al Elenei Udrea s-a lăsat cu mai multe dosare penale în lucru la DNA.” Sursa: http://www.sighet247.ro/

    Deci, pe langa faptul ca este o cheltuitoare nesabuita (unde va duce ea tara ca presedinte?!) nu le are nici prea tare cu decenta: http://www.frontpress.ro/2014/08/elena-udrea-va-candida-la-alegerile-prezidentiale-din-toamna.html
    O fi fost cumva in dormitor cumatra, in tinuta asta?!

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Frate Daniel, era mai bine să oferi date în acest sens sau dovezi. Plus că site-ul frontpress (în care postează mereu Lupul Dacic de pildă) și multe altele nu sunt pentru mine de încredere. Proiectele neterminate se pot explica cu mare ușurință, dacă ținem seama de faptul că de peste doi ani avem guvernarea lui Ponta… Nu cred că este nesimțită, dacă revendică din greșeală altceva… Una este să minți fiind în eroare și altceva este să minți cu nerușinare…

      Apreciază

      Răspunde
  3. raduiacoboaie Autor post

    DE PE ROMÂNIAFRUMOASĂ.RO:
    Alături de mine

    Traian Băsescu
    Președinte al României din anul 2004.
    ”O sustin pe doamna Elena Udrea. Este singurul candidat onest. Mult mai putine compromisuri politice a făcut Elena Udrea decât Monica Macovei”. „Categoric o voi susţine pe Elena Udrea pentru că este candidatul PMP la Preşedinţie Actualul candidat a fost un ministru bun, peste 6.000 de proiecte sunt împrăştiate prin toată tara, este un om care a avut cea mai bună absorbţie, este un om pragmatic. Elena Udrea este un om foarte hotărât. Are o rezistentă fizică incredibilă, e un om pragmatic și extrem de loial”.

    Emil Boc
    Primar al municipiului Cluj-Napoca.
    „Ministerul care a promovat cele mai multe investiţii a fost cel al Dezvoltării, când ministru era Elena Udrea. O susţin pe Elena Udrea pentru că a înţeles că doar prin investiţii şi locuri de muncă poate să aducă prosperitate pentru români. O cunosc, ştiu ce a făcut în Guvern, a pus pe prim plan dezvoltarea şi modernizarea ţării şi cred că şi în cea mai înaltă demnitate a statului va avea forţa să ţină România pe această linie, a investiţiilor şi locurilor de muncă”.

    Cristian Diaconescu
    Membru fondator al Fundatiei ”Mișcarea Populară”.
    “Pentru o atitudine politică consecventă este normal și natural să ne subordonăm proiectele politice personale. Fundatia Mișcarea Populară al cărui președinte sunt va sprijini pe Elena Udrea, pe candidatul PMP, în demersul său și în această candidatură. Este un anunt cât se poate de natural, cât se poate de normal, deoarece într-un moment politic deosebit de complicat solidaritatea între candidati, între fortele politice trebuie să prevaleze în fata unei agende personale“.

    Aurelian Pavelescu
    Președinte actual al Partidului National Tărănesc Creștin Democrat.
    ”Din acest moment, noi împreună aducem dinamismul şi energia în această campanie. Dumneavoastră veniţi cu un brand istoric. Vom reuşi să construim un proiect politic cu care vom continua la Cotroceni. Vă mulţumesc pentru că susţineţi o femeie pentru funcţia de Preşedinte. Va fi un pas important. România are nevoie cu adevărat de această schimbare. O femeie Preşedinte este cea mai importantă schimbare care se poate întâmpla în aceste alegeri.”.

    Apreciază

    Răspunde
  4. ORTODOXIE

    Doamne ajuta!
    Iertati-ma dar eu NU cred ca Elena Udrea este buna pt presedinte!!!
    De fapt nu este buna nici macar pt a fi politician!!!!
    Noi NU avem nevoie de oameni ca: Basescu, Ponta, Boc, Antonescu, Iohannis, Iliescu, Macovei, Nastase, Flutur, Petre Roman, Elena Udrea si restul scalvilor!!!!!!!
    NOI NU AVEM NEVOIE DE ACESTI OAMENI PT CA SUNT NISTE TRADATORI DE TARA SI DE NEAM!!!!
    Iar Elena Udrea a fost ministrul turismului si n-a facut nimic inafara de cheltuit banii pe tampenii. Pt ca sa fim sinceri NOI NU AVEM TURISM pt ca nu avem infrastructura!!!!!!

    TOTI SUNT NISTE SCLAVI SI TRADATORI!!!!!
    NE-AU VANDUT, NE VAND SI NE VOR VINDE!!!

    IERTATI-MA!

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      După alegerile din 2 noiembrie vom avea totuși un președinte. Nu contează chiar deloc cine va fi? Dacă românii nu se vor prezenta în număr mare la vot va ieși Ponta, care are un electorat stabil, care se lasă cumpărat și care e multe ori chiar îi seamănă…

      Apreciază

      Răspunde
  5. anca

    Dl.IACOBOAIE,nu vreau sa spun cuvinte tari ,dar vreau sa va intreb sunteti platit de udrea?,altfel nu-mi explic de ce aceasta acerba mediatizare a acestei >>>.nu va imaginati ca face jocul lui ponta,doar au furat impreuna,acum cu dosarul MICROSOFT ea nu stie ca sotul ei a luat SPAGA?,chiar vreti sa credem asa ceva?La divortul lor(udrea-cocos) a avut de unde sa scoata bani,nu s-a intrebat de unde are sotul ei acesti bani?.Ea a construit sala de sport intr-un catun unde nu erau decat cativa copii,terenuri de sport in panta,gondole intr-un loc greu accesibil,acestea considerati ca sunt realizari onorabile?
    Am inteles ca side-ul d.voastra pune accent pe cinste,corectitudine,viata de familie,oameni cu gandul la dumnezeu,-vedeti asa ceva in aceasta fufa?.Si ponta merge la biserica,sunteti multumit de o asemenea ipocrizie?
    Imi cer iertare daca va supara comentariul meu,dar sper sa fiti onest cu d-voastra.
    O zi buna va doresc!

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. Arhanghelul

      „Spune-mi cu cine umbli ca sa-ti spun cine esti. ”

      Chiar nu ma asteptam ca o persoana (R.I.) ce „provaduieste” : cinstea, omenia, mila, curatenia morala; … „sa venereze aceasta faptura ” decadenta ce ruleaza rapid pe o panta a autodistrugeri propriului suflet … si a celor de langa/cu ea . Au mai fost oameni ce-au dormit cu „Icoana fapturi” sub/pe perna … si acum sunt abonati pe la „camerele”‘ de ancheta si instanta.

      Apreciază

      Răspunde
      1. raduiacoboaie Autor post

        Unde am spus eu că o venerez? Este doar soluția politică pentru moment. Avem cumva un alt candidat care să ne reprezinte? Spuneți măcar atunci care dintre cei 14 se poate opune dictaturii neocomuniste a lui Victor Ponta… Oricum va fi votat și ales unul…

        Apreciază

      1. Arhanghelul

        Sunt de acord cu tine ca nu avem cu cine alege … dar dumneata ai o imagine/prestanta formata in timp merita s-o afectezi … promovand pe unul din cei 14 „”maleficius”‘ … oricum suntem pusi imperativ … sa alegem una din rele … asa a fost mereu de la Lovilutie.
        Sa nu te superi pe mine am zis-o frateste … Deacord … Ka Ku Ponta va fi dictatura pumnului in gura : ziaristului … colegului de alianta (Antonescu) … taranilor de la Pungesti (se lauda fara gaze si pe urma hai pe gaze jandarmerizate) … fara UDMR la guvernare … dupa 24 ore ne-am trezit cu ei in guvern … prefectului roman ca sa puna un prefect hungur/sash …etc. … etc. …

        Apreciază

      2. raduiacoboaie Autor post

        În cel mai nefericit caz, putem spune că a vota pe doamna Udrea ar fi alegerea răului celui mai mic. Și acest lucru contează foarte mult pentru România… Și pentru noi toți, cei care mai suntem de bună credință…

        Apreciază

    2. Iustina Bacosca

      anca, Foarte corect! FAC UN APEL LA DECENTA SI LA BUN SIMT!!!!! In primul rand, trebuie sa te uiti si la om, infatisare, si poti vedea cu usurinta ca o femeie care se imbraca indecent, cu haine stramte, care stau sa-i pocneasca pe ea, care face pictoriale in desuuri, la varsta aceasta, si fiind politician nu poate si nu are cum sa ma convinga ca este un om de incredere si un bun crestin. Dumneaei este f.f.f. populara si f.f.f. abila (a avut de la cine invata), dar si dracul este f.f.f. inteligent si f.f.f. abil. Nu cred ca D-na Udrea are dreptul sa ne reprezinte ca sef de stat. Doamne, pazeste! De ponta ce sa mai zic??!!

      Apreciază

      Răspunde
      1. Iustina Bacosca

        Normal ca nu haina face pe om. Nu ma asteptam sa nu intelegeti. Este vorba de atitudine, de buna cuviinta si de respect fata de propria persoana. O femeie care-si arata nurii este doar o marfa, un obiect sexual. Strategia doamnei Udrea este bine aleasa intr-o asa cireada de boi libidinosi, cum sunt majoritatea politicienilor. Udrea este tare, din punctul acesta de vedere, pe langa celelate aptitudini intelectuale. Este posibil sa aveti dreptate ca este contra lui Ponta pana la capat, insa romanii au nevoie de un sef de stat f.f.f. responsabil, demn care, la nevoie, sa-si dea viata pentru tara. Daca tot v-ati implicat in sustinerea d-nei Udrea, va rog sa-mi spuneti si ce parere aveti de Gheorghe Funar, fostul presedinte al PUNR, formatiune politica desfiintata de securitate. Chiar sunt curioasa.

        Apreciază

      2. raduiacoboaie Autor post

        VORBIȚI DE ATITUDINE? CE SCRIU EU NU ESTE ATITUDINE? LUPTA ELENEI UDREA ÎMPOTRIVA LUI VICTOR PONTA ȘI CORUPȚILOR DIN ROMÂNIA NU ESTE DUPĂ PĂREREA D-VOASTRĂ ATITUDINE?…

        Apreciază

      3. Iustina Bacosca

        @Domnule Iacoboaie, cu tot respectul dar o cam dati cotita si nu raspundeti punctual. Divagati si asta ma face sa cred ca nu sunteti obiectiv, ci doar patimas. Comunismul a sters orice morala din viata omului. Mergem tot pe aceasta cale???!! Doamne, ajuta!

        Apreciază

      4. raduiacoboaie Autor post

        ,,Comunismul a sters orice morala din viata omului.” Adică nu mai există moralitate în țara asta?
        Văzând comentariile de la articolul prezentat într-un anume fel pe blogul saccsiv (întâi poza aceea mare și apoi titlul: Radu Iacoboaie: S-o votăm pe Elena Udrea, care au trasat ,,direcția artileriei” împotriva mea), realizez că mulți dintre ortodocși sau români nu au cultură politică, nu citesc ziarele, nu analizează la rece politica și de fapt nici nu-i interesează, pentru că îi scârbește și le provoacă silă. Această lehamite a fost indusă poporului român de către organizațiile masonice, masonii din partidele politice și din mass media aservită în mare parte lor.
        Așa se explică atacurile concertate împotriva președintelui Traian Băsescu. Voiculescu, Năstase, Ponta și mulți alții, în special din PSD (cel mai mare și mai bine organizat partid, succesorul de drept al fostului PCR și cu cei mai mulți și mari corupți!!!) fac parte din MASONERIE. Să nu îmi spuneți că nu este așa.
        Dacă președinția României și PMP ar fi fost controlate și ele de masoni, n-ar fi existat toate aceste atacuri furibunde și permanente din mass media ultimilor ani și nu numai. Așa îmi explic și vehementele reacții de respingere din start și fără discernământ a candidaturii doamnei Elena Udrea (singura opoziție mai consistentă, nu de conjunctură electorală, ca în cazul lui Iohannis), care continuă proiectele președintelui și este liderul și președintele Partidului Mișcarea Populară, un partid care constat că promovează o democrație reală și participativă.
        Citiți Programul PMP și veți vedea…

        Apreciază

      5. Iustina Bacosca

        @ Raduiacoboaie. Un singur lucru va mai spun: toata cacealmaua aceasta polititca privind propaganda anti-Basescu, dar si propaganda anti-Ponta nu este deloc la intamplare. Cand Ponta semneaza, pe ascuns, un pact de coabitare cu cel pe care l-a sabotat sistematic si pe care a promis ca il rastoarna nu mai poate fi vorba de alegerea unui candidat pentru tara, ci de scoaterea castanelor din foc, cu mainile romanilor, in numele „democratiei” de doi lei. Populatia se nevrozeaza, de toata mascarada asta interminabila, (vad ca lucrul acesta se intampla si la dumneavoastra) iar pentru ei este doar UN CALCUL POLITIC. UN CALCUL POLITIC, sa intelegeti bine! Ei pacteaza doar pentru interesele lor personale si nu pentru cetatenii care i-au votat. Veti vedea ca ce spun eu nu este vorba-n vant. Nu doar alegerea presedintelui Romaniei trebuie sa ne puna pe ganduri, ci si faptul ca politicienii isi asuma, cu buna stiinta, tot ce fac, toate declaratiile tamptite sau mai putin diplomatice, desi noi ii catalogam ca fiind comunisti, sau masoni sau corupti. Este mai mult decat atat. In spatele vorbelor, zambetelor cacaciose si promisiunilor se afla firea lor pervertita si schimonosita de atatea compromisuri. De ce fac lucrul acesta? Pentru ca isi doresc puterea si nu bunastarea unei natiuni. Doamne, ajuta!

        Apreciază

      6. raduiacoboaie Autor post

        Iliescu era obsedat de putere de dragul puterii. Victor Ponta este obsedat de putere, pentru a-i proteja pe toți marii baroni și granguri din politică și afaceri… Chestiune de nuanță…

        Apreciază

      7. raduiacoboaie Autor post

        De fapt, ACUM ÎNȚELEG MAI BINE ceea ce vă deranjează cel mai mult:

        MEDIATIZAREA OPOZIȚIEI FAȚĂ DE MAFIA DIN ROMÂNIA,
        MEDIATIZAREA UNUI POLITICIAN-FEMEIE CARE ATACĂ SISTEMUL CORUPT ȘI PE MARII CORUPȚI UNIȚI ÎN CUGET ȘI SIMȚIRE ÎN JURUL LUI V.V. PONTA…

        Apreciază

  6. Pingback: Radu Iacoboaie: S-o votam pe ELENA UDREA | Saccsiv's Weblog

  7. Stefan

    D-le Iacoboaie, nu merita sa intrati nici macar pana la glezne in mocirla fetida a intereselor securistoide – TOTI acesti candidati sunt marionetele de interfata ale unui sistem dubios ,un sistem care implementeaza genocidul in acesta tara de 25 ani – Pacat ca asanumita-„dreapta” si-a sapat singura groapa, si pe tot parcursul lui 2014 nu a reusit sa produca un grup consistent si de incredere, care sa fie cu adevarat un adversar al comunistilor rosii din psd – NU AVEM o polarizare reala de tip democratic in parlament – Laboratoarele securiste de sociologie si control tot incearca mentinerea unui simulacru al „democratiei” si pluralismului politic via tembeliziuni si goarnele din presa … – NU mai functioneaza nici acest mecanism iar poporul aflat in degringolada nu va iesi nici macar sa-si anuleze buletinul de vot – Un mesaj electoral facut pe starvul unei foste intreprinderi cu casca de protectie si salopete curatele – un peisaj ridicol,penibil , grotesc – cu aceleasi personaje ranjind fortat in background – Oare majoritatea romanilor au un coeficient de inteligenta sub 100??

    Apreciază

    Răspunde
  8. raduiacoboaie Autor post

    COMENTARIU PE CARE L-AM TRIMIS ȘI FRATELUI SACCSIV:

    Nu știu ce să mai cred frate… Nu mi se pare corect să intrăm în polemici de acest gen…
    Politica este un domeniu foarte complex, pentru jocurile perfide pe care le fac permanent forțele oculte străine de interesele neamului nostru. Politica a ajuns să ne separe astăzi mai mult ca oricând (băsiști și antibăsiști – creația mediatică a turnătorului la Securitate și beneficiarul unor conturi ale acesteia Dan Voiculescu). Politica s-a degradat într-un asemenea hal încât a ajuns să dezbine până și pe creștinii ortodocși între ei… Nu este acesta un lucru foarte grav? Sunt ortodocșii români cetățeni care nu mai au dreptul să voteze pentru că noi nu ne amestecăm în politică, cum spune Patriarhul? Spunea un analist român că, pentru a ajunge să avem un sistem într-adevăr democratic ar trebui deprins mai întâi exercițiul votului și al referendumului în problemele vitale ale societății românești. Iar eu adaug că restul lăsăm în seama lui Dumnezeu și mă refer aici la posibilitatea fraudării alegerilor…

    Este posibil și asta, să mă fi înșelat în privința doamnei Udrea și a președintelui, pentru că mi-am pus cândva mari speranțe în domnul Traian Băsescu. Cred însă că este puțin probabil. Pentru că nu mă văd astăzi atât de subiectiv. Logica și politologia pe care le-am aprofundat fără intenție după lovitura de stat din decembrie 1989, plus studiul asupra comunismului și masoneriei sunt cele care m-au condus la opțiunea politică exprimată în mod deschis în articolul scris despre Elena Udrea.

    Prima observație în privința articolului de mai sus ar fi, că atunci când vorbim despre politică, imediat SE ÎNCING SAU SE APRIND SPIRITELE, ceea ce nu mi se pare normal deloc. Acest lucru trădează după părerea mea o caracteristică specifică românilor și desigur foarte vizibilă de-a lungul istoriei noastre. Observă, că românii, mulți dintre ei, pun prea mult suflet când vine vorba despre politică. De aceea, nu este recomandabil ca la unele întâlniri amiabile să se aducă în discuție politica… Cu alte cuvinte, la noi totul până la… politică. Extrapolând fără supărare există și o zicală la noi: Frate, frate, dar brânza-i pe bani…

    Recomand mai mult discernământ în analiza articolelor din presă referitoare la Traian Băsescu. Domnia sa nu a fost și nu este un om perfect. Masoneria a căutat permanent să-l lovească direct pentru condamnarea comunismului ca regim criminal și indirect prin cei apropiați: consilieri prezidențiali, fratele președintelui, fostul soț al doamnei Elena Udrea (implicat în afaceri chiar din momentul în care dânsa a devenit consilier prezidențial) etc.

    Părintele Arsenie Boca spunea că pacea este mai importantă decât dreptatea… Contează așa de mult care dintre noi are dreptate? Dacă pentru tine contează, atunci prefer să spun că eu sunt cel care vede în politică lucrurile într-un mod greșit… Dumnezeu să ne lumineze pe toți și să ajute România și pe toți drept măritorii creștini.

    Cu dragoste întru Hristos, același nevrednic creștin ortodox Radu Iacoboaie, 5 octombrie 2014

    Apreciază

    Răspunde
  9. raduiacoboaie Autor post

    CÂTEVA COMENTARII MAI IMPORTANTE LA LINK-UL DE MAI SUS:

    Dan Avasiloaie la 23 septembrie, 09:38 a spus:
    Cine crede ca a disparut comunismul in Romania se inseala amarnic! PCR a avut milioane de membri care au avut copii si nepoti, care au profitat de asta si au trait destul de bine in timpul lui Ceasca…ei, urmasii, sunt aceia care voteaza un Papitoi plagiator, ei doresc reinvierea vremurilor de trista amintire…le-am privit mutrele si declaratiile la TV, cu ocazia tampeniei de pe Arena Nationala : analfabeti, urati ca foamea si prosti ca noaptea! Ei nu vor dori NICIODATA o femeie in fruntea tarii, ei vor doar un tatuc sa-i pacaleasca cu 10 lei, un mititel si-un chil de zahar…ei asta inteleg prin protectia sociala…Elena Udrea incearca sa sparga niste tipare, sa inlature niste preconceptii si sa demonstreze ca o femeie bine intentionata si pregatita poate face minuni cat 10 barbati la un loc! Si am speranta ca va reusi in dorinta sa de a arata romanilor ca se poate si altfel!!!

    avram antonescu la 23 septembrie, 20:10 a spus:
    Prostia in Romanica s-a dezvoltat cel mai mult sub grija pesedeilor.. Ce manevrezi mai usor un prost sau un destept. Si comunistii au procedat la fel bagind la inaintare prostimea. Si pesedeii au nevoie de prosti, asistati sociali si zombi. Pe Ponta si clika lui nu-i pasa de prostime ca doar Daciana lui cistiga mii de euroi pe luna pe seama prostilor.Prostii nu te intreaba cum conduci te intreaba ce le oferi. Cu 10 lei le-ai inchis gura.

    mrsilk la 23 septembrie, 15:53 a spus:
    Dovada stau judetele sarace din Moldova sau Sudul extrem al Romaniei in care psd stapaneste de 25 de ani fara nicio problema vezi Teleorman, Olt, Dolj, Calarasi, Braila, Buzau, Vaslui, Mehedinti ,Gorj,Vrancea, Bacau, Galati, Botosani, Valcea, Giurgiu, judete in care saracia intrece orice imaginatie.

    Iulian la 24 septembrie, 12:40 a spus:
    Transilvania e cea mai prospera regiune din Romania si NU voteaza PSD!!! OARE DE CE???

    Declaratie Legitim PMP 100% la 23 septembrie, 15:11 a spus:
    Declaratia D/NA E UDREA este adevarat pentru ca cu adevarat cu totii ne dorim o Romanie Legala

    Radu la 23 septembrie, 15:09 a spus:

    Corect, doamnă Udrea, Mai grav e încă faptul că mulți români par a dori să rămână săraci și dependenți (adică asistați social).

    DANA C. la 23 septembrie, 14:21 a spus:
    POEZIE
    Deşteaptă-te române şi vezi cui îi dai votul!
    Ce crezi? Că Victor Ponta în ţara asta-i totul?
    Plagiatorul poate fi bun de preşedinte?
    Un laş care din două în două vorbe minte?
    Nu te uita la pleavă. Române, te deşteaptă!
    Alege bine, altfel să vezi ce te aşteaptă!

    Radu la 23 septembrie, 15:06 a spus:

    Minunat spus. Dar nătărăii „e” mulți în România!

    Iulian la 24 septembrie, 12:41 a spus:
    Prea multi din pacate !!!

    ELENA UDREA conteaza! la 23 septembrie, 13:01 a spus:
    Am citit cap-coada interviul cu Elena Udrea de pe EVZ, faceti si voi la fel inainte de a comenta! Altefel veti abera si nu foloseste nimanui! Veti regasi ideile, dorintele, gandurile voastre a celor de dreapta, a celor inteligenti si nemanipulabili.
    Lasati rautatile,, lasati misoginismul, lasati, invidiile, aici e vorba de tara, pe cine punem la Cotroceni!!! Un luteran sas care promoveaza fascismul in Europa de est, un imbogatit din salariul de bugetar cu 7 case, NICIODATA nu votam. Un comunist care ne-a speriat sambata cu acel Congres PCR pe stadion identic zilei de 23 august ceuasist, NICIODATA nu votam! O procuroare comunista M.Macovei- tradatore de tara care trimitea nevinovati in beciurile militiei, NICIODATA nu votam!
    VOTAM o femeie de dreapta, pro UE si NATO, moderna, inteligenta, competenta, frumoasa, determinata, luptatore, care nu a tradat niciodata si cu siguranta garantul statului de drept si a Justitiei: VOTAM ELENA UDREA!

    UN OM RESPONSABIL la 23 septembrie, 11:13 a spus:
    Elena Udrea, are mare dreptate.Daca vrem ca in tara aceasta sa se schimbe ceva in bine, atunci sa se inceapa de la cap. Este timpul sa dam posibilitatea si femeilor sa isi arate priceperea. Subscriu pentru o femeie presedinte. Amandoua cele doua femei, merita sa fie presedintele Romaniei.Amandoua, au calitati si princiipii care merita sa le luam in considerare. Problema se pune in felul urmator: Ce vrem noi romanii cu adevarat pt.noi in viitor?Trebuie analizat cu mare atentie proiectul fiecaruia dintre candidati,realizarile de pina acum ,nu aducerea in capitala a zeci de mii de oameni, care anseamna costuri f. mari intr-o tara cu mil. de saraci. Costuri care ii va afecta cel mai tare, tot pe cei saraci, fiindca ei, nu au cum sa le suporte. Suntem multi romani care gandim ca E.U., si suntem indignati, pt. ca V.Ponta si-a permis a treia oara sa cheltuiasca mil. de lei, pt. interesul propriu,ignorand total situatia social-economica a tarii.

    Udrea presedinte ! la 23 septembrie, 10:09 a spus:
    Treaba asta cu CAS-ul la care face referire Elena Udrea este o chestiune ciudata…nimeni nu s-a pronuntat spunand ca este gresita, fiindca aplicarea ei salveaza de la sufocare mediul privat…in conditiile actuale ale Romaniei, cu deficit bugetar, cu datorii de platit la termene fixe, acesta reducere este aproape catastrofala…Traian Basescu a atras atentia ca e de acord cu reducerea CAS, dar numai daca guvernul demonstreaza ca are bani pentru a acoperi deficitul nascut din aceasta masura, ceea ce nu s-a intamplat…Elena Udrea atrage atentia despre marirea constanta a numarului de someri in Romania si arata si cauza: lipsa totala de investitii pentru crearea de locuri de munca…si mi se pare normal ca guvernul sa procedeze in halul asta: bani de la UE pentru crearea de locuri de munca exista, dar pentru ei trebuie sa dai socoteala pana la ultimul eurocent, nu poti fura ca din banii de la bugetul de stat…puterea aceasta mafiota trebuie sa dispara definitiv! Jos Ponta Naum!!!

    nicu la 23 septembrie, 10:08 a spus:
    Mizand pe prostie,se uita adevarata MIZA a acestei alegeri…! Continuitatea bunului mers al JUSTITIEI! Garantul DEMOLARII Legii este PONTA! Si…nu numai EL! Se inmultesc Cartitele care trebuie sa adune VOTURI pentru Penali!Tariceanu,Diaconescu,Melescanu,duc voturile lor intr/un singur cos,al lui PONTA!Legea CONFISCARII averilor,sperie fiorii reci le dau frisoane si se fac scenarii care au la baza PROSTIA ROMANULUI,care se uita ca hipnotizat la Antene!Votand o Femeie le rupem gatul Hotilor PATRIEI!Daca va iubiti Tara,si ACUM este cel mai prielnic moment sa o dovediti,atunci Ganditi pentru EA!Ajutati/va PRESEDINTELE actual,si urmati sfatul sau!El.a dovedit 10 ani ca vrea BINELE acestui neam,deci eu merg pe mana LUI!Votez UDREA!Restul candidatilor sant PUCISTII care sant mana in mana si vor sa scape de LEGE!Tara are nevoie de votul NOSTRU!Asa,vom ajuta copiiinostri sa traiasca in TARA NOASTRA nu in TARA LOR!Pricepeti?Ma tem ca NU!

    nicu la 23 septembrie, 10:25 a spus:
    Chiar Adrian Nastase da un raspuns clar tuturor celor care au neclaritati…CELE DOUA ROMANII, carte de EL lansata! Are dreptate! Sant doua Romanii… Romania LOR, si ROMANIA NOASTRA! În Romania LOR, cresc copiii lor prin vest la scoli inalte, platesc cu AMERICAN EXPRES, in a NOASTRA ne numaram banutii oricum putini ca sa cumparam manuale de inceput de an…In romania LOR isi dau singuri salarii nesimtite, in cea a NOASTRA nu avem ce numara dupa ce platim taxele! Vrem TARA INAPOI!Vrem banii tarii inapoi!Vrem LEGE in ROMANIA NOASTRA! Ei, vor FARADELEGE in Romania LOR!Ajunge!Tara a fost supusa Jafului National 24 de ani! Este momentul PLATII!Votez UDREA sau MONCA,dupa caz!Una din ele trebuie sa ajunga in turul 2! Voturile INCA sant la NOI,asa ca nu pot ei fura cat putem noi vota!Iesiti la vot FRATLOR ca e groasa rau daca JOHANNES sau PONTA ajug la cotroceni! Pucistii merg mana in mana! Nu va lasati orbiti!Asa le rupem gatul HIENELOR ROSII!Votati o femeie! E timpul! Vrem tara inapoi!

    Oierul la 23 septembrie, 09:56 a spus:
    Corect ! Vorba lui Dumitru Dragomir care a copilarit printre oi. Pontalaul are tot interesul sa-i tina in saracie. Asta pentru ca asemanator oilor ii poti pacali cu un porumb. Poti duce o turma intreaga in staul cu un porumb, pentru ca oile merg in speranta ca prind si ele doua boabe fiecare.

    Programe de Tara la 23 septembrie, 09:55 a spus:
    Daca vorbim despre Programul de Tara al unor candidati, nu intelegem mai nimic : Johannis, propune seriozitate, dar aia nu tine de foame si de sete… Macovei, da cu barda si vrea puscariile pline, fara sa caute metodele de preintampinare a infractiunilor… Ponta are UN SINGUR refren, deja obosit si perimat, cu ” antibasismul ” in sculare si-n culcare… Tariceanu, ZERO, el gandindu-se sa propuna barbatilor romani sa aiba cat mai multe neveste, fiindca numarul femeilor il depseste cu mult pe cel al barbatilor… Elena Udrea propune romanilor o Romanie frumoasa: in sanatate, in educatie, salarii decente pentru profesori si medici, renuntarea la a sufoca mediul de afaceri privat cu taxe haotice, care-i fac pe investitori sa caute alte meleaguri, sprijinirea temeinica a agricultorilor prin subventii atat de la stat cat si de la UE, fara ca aceste fonduri sa fie dosite si folosite talhareste in scopuri oculte, de partid, egalitate de sanse intre femei si barbati, romani zambind!!!

    Kilimanjaro la 23 septembrie, 09:38 a spus:

    Corect ce spune doamna Udrea.
    Pomanii, sub dictatura granomanului mic de tip Ponta, ei bine sub Ponta pomânii vor fi cu totii „sluga la dârloaga”.
    Presupun ca la acest popor s-a referit ponta cand zambind a spus ca va înfiinta 1 milion de locuri de munca noi.
    70.000 am vazut deja in weekendul trecut pe National Arena und 70 de mii de aplaudaci netezi au rânjit tâmpi cand au vazut ca nu li se dau mici si bere ci doar pufarin si popcorn.
    Mai umplem inca de 13-14 ori acest stadion cu alti aplaudaci, si gata cu milionul de izauri!
    PS: Am scris intentionat „pomanii”, iar prietenii mei stiu si de ce!

    Spionand adversarul la 23 septembrie, 09:26 a spus:

    Cele peste 1.000 ( !!??!! ) de autocare au fost umplute la refuz cu toti schizofrenicii tarii si adusi la Bucuresti intr-o plimbare de tinut minte si povestit la nepotii educati in acelasi spirit. Am discutat cu un participant de la Satu Mare la o bere…nici nu ajunsese la ” locul faptei ” ci din autocar s-a volatilizat de grup…pe drumul catre Ziua onomastica a plagiatorului s-au oprit de 5 ori, iar de fiecare data seful de grup le spunea ca la pensiunea respectiva sa ia ficare ce doreste in valoare de 20 lei x 5 = 100 lei, ca plateste el…inainte de Bucuresti, a scos dintr-o geanta diplomat tabelul nominal, le-a dat cate 100 de lei si i-a pus sa semnmeze…nu stiu cum a fost la intoarcere, dar am facut schimb de nr. de telefon…poate o sa-l sun, ca m-am dat comunist!!!

    didi la 23 septembrie, 09:22 a spus:
    Udrea sau Iohannis Presedinte! Jos Ponta, seful mafiei si coruptilor din Romania

    REJE la 23 septembrie, 14:51 a spus:
    Nu pune pe Elena Udrea alaturi de Ciolhannis. Elena Udrea este singura care reprezinta Dreapta. Ciohannis este un impostor,un oportunist.

    Mein Kamph la 23 septembrie, 09:13 a spus:
    Lansarea dr.Cretinetti de pe Arena Nationala s-a petrecut ca mobilizarile naziste MEGALOMANICE atunci cand schizofrenicul Adolf Hitler-Mein Kamph sacada cuvinte innebunitoare in fatza unui popor drogat de frica si neputina, asa cum incearca Haznaua 3 sa faca de ani de zile cu romanii si care in parte a reusit : aceia sunt votantii distrusi mental ai PSD! Sper ca istoria sa stearga cu buretele intamplarile din timpul domniei Varanului!!!

    Apreciază

    Răspunde
  10. Liliana

    Doamne ajuta, frate Radu! Eu iti inteleg buna intentie. Ai adus in discutie o posibila varianta. In care noi nu putem sa mai credem. Și nici in ceilalti. Nici unul nu-i bun. Sintem patiti foarte! Am ajuns in acest impas. Noua ne trebuie acum un roman adevarat, ortodox care sa iubeasca pe Dumnezeu, neamul, tara. Sa-si puna viata pentru Romania. Altfel, pierim. Sintem slabiti, vinduti, saraciti, inrobititi la straini – tocmai de toti astia care mai indraznesc sa se infatiseze poporului pe care l-au secatuit, l-au distrus. Nu vezi ca niciunuia nu-i pasa de suferintele sau dorintele, valorile, idealurile nostre nationale? Toti – nu mai pentru ei si stapanii lor! Asa erau voievozii cei credinciosi? Dumnezeu ne va lumina daca ne vom ruga. Altfel, prelungim boala si o sa ne prefacem ca sintem sanatosi – desi abia ne mai tinem pe picioare.
    Eu deschid cu incredere si cu interes acest blog. Abia astept sa vad ce ai mai scris.

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      ,,Noua ne trebuie acum un roman adevarat, ortodox care sa iubeasca pe Dumnezeu, neamul, tara. Sa-si puna viata pentru Romania. Altfel, pierim.”
      Frumos spus! Mă simt personal în pielea unui asemenea român. Absolut sigur! Dar, din păcate nu sunt nici politician, cu atât mai puțin candidat la președinția României…

      Apreciază

      Răspunde
      1. Liliana

        Fiecare dintre noi sintem o picatura autentica din acest ocean al sufletului romanitatii. Daca ne asumam aceasta conditie. Parintele Iustin: ,,A fi român înseamna a muri pentru România. Cuvântul român, după mine, egal sfânt.” Mihai Eminescu, Sfintii Brancoveni, Sfintul Voievod Neagoe Basarab, Mihai Viteazul, Stefan cel Mare si Sfint, Sfintii Inchisorilor, Sfintii Marturisitori ai Ardealului – iata doar citeva exemple de romani autentici care si-au pus viata pentru tara, neam, credinta. Oare nu Parintele Arsenie Boca ne spunea ca mai avem o Romanie in cer? Chiar de ne-ar omori – sa nu mai facem compromisuri. Vom pieri aici, dar vom trai in vesnicie. Acesta-i sufletul romanesc in esenta. Asa credeau si stramosii nostri.
        Noi sa ne iubim tara si in rugaciune – fiecare, dupa putere. Sa nu uitam cine sintem. Eu cred ca Dumnezeu ne va smeri cu fruntea la pamint, altfel, nu ne revenim. Apoi, in sfirsit vom intelege sa gindim impreuna ce e bine.

        Apreciază

  11. mihai

    radu, ai grija cu acest articol si cu aceasta ”sustinere” pt. ca s-a ajuns la interpretari si se interpreteaza inca, nici unul din cei 14 nu ne reprezinta, cu alte cuvinte mai multe produse vandute de acelas comerciant, asta ca sa o luam babeste
    pe blogul fratelui vasile a fost scris un articol despre Parintele Aldea, desi eu i-am luat apararea in fata unor comentatori care au vorbit niste neadevaruri despre domnia sa, multe din acestea in necunostinta de cauza, dumnealui a trait cu impresia ca eu am ceva sau eu sunt acela care fac afirmatii gresite, desi eu i-am admirat curajul, ceea ce la alti preoti nu am observat, deci sunt multe chestii ce pot lasa loc de interpretari

    Apreciază

    Răspunde
  12. raduiacoboaie Autor post

    NU MAI AM DREPTUL LA REPLICĂ ȘI DE A POSTA PE BLOGUL SACCSIV?

    stef said, on octombrie 5, 2014 at 12:11 pm

    Vad ca pe blogul domniei sale, d-nul Iacoboaie NU SUPORTA comentariile obiective si consistente scrise cu bun simt si cu buna credinta … Asta e, pana la urma fiecare om are -pretul- sau……

    raduiacoboaie said, on octombrie 5, 2014 at 3:28 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    Adică sugerezi limpede că dânsa ne ia de proști și voiai să-ți postez comentariul?…

    Corneliu Codreanu said, on octombrie 5, 2014 at 11:55 am

    UITE CUM S-A DEMASCAT! IACOBOAIE PUTE A OFITER ACOPERIT DE LA DISTANTA, SI ESTE PLATIT SA NE MINTA CA E CREDINCIOS, CREDINCIOS SERVICIILOR SECRETER SI BANILOR ELENEI UDREA SA-I FIE RUSINE CA-SI BATE JOC DE NOI PE BANI BUNI IAR NOUA SA NE FIE RUSINE DACA-L CREDEM PE ACEST PLATIT SA MINTA!

    raduiacoboaie said, on octombrie 5, 2014 at 3:23 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    MULȚUMESC FOARTE MULT!!!

    Daniel Pintilei said, on octombrie 5, 2014 at 12:34 pm

    Imi pare rau ca ai pus asa o fotografie in articol, destul e web-ul plin de mizerii, nu mai trebuia si asta. Te sfatuiesc sa o inlocuiesti, pentru a avea un prilej de pacatuire in minus in lumea asta.
    Domnul nostru Iisus Hristos sa iti dea putere de rodire in continuare.

    raduiacoboaie said, on octombrie 5, 2014 at 3:31 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    Sunt multe fotografii pe net postate intenționat, multe poate chiar trucate, cu aparatura de astăzi…

    blue said, on octombrie 5, 2014 at 12:38 pm
    Deci e genială poza. Nu pot să cred că ai gasit-o.
    Pentru domnul Radu Iacoboaie…. şi pentru toţi fanii Elenei Udrea, recomand a se privi cu atenţie. Aceasta este viitoarea voastră reprezentantă în lume, cea care va exprima punctul de vedere al ţării la întrevederile internaţionale, se va aşeza lângă regina Angliei, lăngă Obama, Putin şi, eventual…. lângă “preşedintele” Norvegiei. Ş i toată lumea va şti că e din România. De altfel se înscrie în curentul de opinie deja format afară, cum că românii sunt furnizorii de hoţi şi prostituate pentru vest: o “doamnă” puţin trecută dar cu sănii pe afară, cu “farmecele la vedere”, bună pentru emisiunile tabloide de noapte şi pentru bârfele dintre gospodinele triste şi bărbaţii frustraţi. Cu părul vopsit şi aranjat ca şi cum tocmai ar fi ieşit din alcov, cu inel pe deget de zeci de mii de euro… e o adevărată reprezentantă a imaginii de “româncă neaoşă”. In poză nu se văd poşeta de mii de euro, pantofii scumpi de firmă şi dispreţul absolut pentru poporul român. Din şaradele cu mopul, croşetatul şi parizerul cumpărat de la “alimentară” se desprinde clar mesajul şi cărei categorii de oameni se adresează, cerând voturi. Şi nu mă refer aici la oamenii simpli în traiul lor, ci la cei simpli în felul de a gândi. Mascaradele jucate sunt atât de penibile şi ostentative, încât orice comentarii le-ar altera importanţa.
    Domnule Iacoboaie, întreb aşa… ca să mă aflu în treabă: dumneata ai lua de nevastă o astfel de formă de viaţă? Ai jura să-i fii alături până la moarte la bine şi la rău? Ai face cu ea copii? Uită-te bine la ea, în detaliu. Cu atenţie. Gândeşte-te că toţi străinii o vor percepe ca pe cea mai reprezentativă româncă. Ieşi apoi pe stradă şi priveşte în ochi o mamă care trece cu un copil – doi după ea, cărând o sacoşă de la piaţă şi încercând să traverseze strada. Gândeşte-te la mama dumitale, la femeile din familie, ce au în comun ele cu această “româncă”? Ce părere au despre ea?

    mircea.v said, on octombrie 5, 2014 at 12:43 pm
    Radu Iacoboaie, stii cam ce legatura are ortodoxia si politica in acest moment? Cam ca vaca cu baletul.

    raduiacoboaie said, on octombrie 5, 2014 at 12:53 pm
    Nu știu ce să mai cred frate… Nu mi se pare corect să intrăm în polemici de acest gen…
    Politica este un domeniu foarte complex, pentru jocurile perfide pe care le fac permanent forțele oculte străine de interesele neamului nostru. Politica a ajuns să ne separe astăzi mai mult ca oricând (băsiști și antibăsiști – creația mediatică a turnătorului la Securitate și beneficiarul unor conturi ale acesteia Dan Voiculescu). Politica s-a degradat într-un asemenea hal încât a ajuns să dezbină până și pe creștinii ortodocși între ei… Nu este acesta un lucru foarte grav? Sunt ortodocșii români cetățeni care nu mai au dreptul să voteze pentru că noi nu ne amestecăm în politică, cum spune Patriarhul? Spunea un analist român că, pentru a ajunge să avem un sistem într-adevăr democratic ar trebui deprins mai întâi exercițiul votului și al referendumului în problemele vitale ale societății românești. Iar eu adaug că restul lăsăm în seama lui Dumnezeu și mă refer aici la posibilitatea fraudării alegerilor…
    Este posibil și asta, să mă fi înșelat în privința doamnei Udrea și a președintelui, pentru că mi-am pus cândva mari speranțe în domnul Traian Băsescu. Cred însă că este puțin probabil. Pentru că nu mă văd astăzi atât de subiectiv. Logica și politologia pe care le-am aprofundat fără intenție după lovitura de stat din decembrie 1989, plus studiul asupra comunismului și masoneriei sunt cele care m-au condus la opțiunea politică exprimată în mod deschis în articolul scris despre Elena Udrea.
    Prima observație în privința articolului de mai sus ar fi, că atunci când vorbim despre politică, imediat SE ÎNCING SAU SE APRIND SPIRITELE, ceea ce nu mi se pare normal deloc. Acest lucru trădează după părerea mea o caracteristică specifică românilor și desigur foarte vizibilă de-a lungul istoriei noastre. Observă, că românii, mulți dintre ei, pun prea mult suflet când vine vorba despre politică. De aceea, nu este recomandabil ca la unele întâlniri amiabile să se aducă în discuție politica… Cu alte cuvinte, la noi totul până la… politică. Extrapolând fără supărare există și o zicală la noi: Frate, frate, dar brânza-i pe bani…
    Recomand mai mult discernământ în analiza articolelor din presă referitoare la Traian Băsescu. Domnia sa nu a fost și nu este un om perfect. Masoneria a căutat permanent să-l lovească direct pentru condamnarea comunismului ca regim criminal și indirect prin cei apropiați: consilieri prezidențiali, fratele președintelui, fostul soț al doamnei Elena Udrea (implicat în afaceri chiar din momentul în care dânsa a devenit consilier prezidențial etc.
    Părintele Arsenie Boca spunea că pacea este mai importantă decât dreptatea… Contează așa de mult care dintre noi are dreptate? Dacă pentru tine contează, atunci prefer să spun că eu sunt cel care vede în politică lucrurile într-un mod greșit… Dumnezeu să ne lumineze pe toți și să ajute România și pe toți drept măritorii creștini.

    Cu dragoste întru Hristos, același nevrednic creștin ortodox Radu Iacoboaie, 5 octombrie 2014

    raduiacoboaie said, on octombrie 5, 2014 at 3:13 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    Criticilor mei, le recomand să citească și să recitească comentariul de mai sus. Doamne ajută!

    Sorin said, on octombrie 5, 2014 at 1:31 pm

    Domnul Iacoboaie nu e de incredere. L-am cunoscut personal si e infocat sustinator Arsenie Boca. De la o inselare trece la alta

    saccsiv said, on octombrie 5, 2014 at 2:59 pm
    saccsivnousaccsivnou@yahoo.com

    raduiacoboaie said, on octombrie 5, 2014 at 3:18 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    Stimabile, este adevărat că ne-am cunoscut. Însă tu erai și ești cel care m-a determinat să scriu despre sfinția sa întru apărare… pentru denigrări…

    cosminmatiu said, on octombrie 5, 2014 at 1:34 pm
    Nici un vot pentru nimeni, nu a aparut inca partidul si candidatul care sa poata fi votat.

    ionutignat111 said, on octombrie 5, 2014 at 1:36 pm

    Iacoboaie, fratiorule, imi pare rau pentru tine. Sper, totusi, sa iti revii.

    Citeam cu mare interes comentariile tale pe aces blog, dar la faza cu d-na Nutzi Udrea m-ai lasat perplex.
    Dumnezeu sa te lumineze, chiar daca esti sau nu agent..

    pamaio said, on octombrie 5, 2014 at 2:04 pm
    Am auzit un zvon care sper sa fie fals.Cei care nu au cardul nu mai pot lua NICIUN FEL de medicamente.Nici macar cele simple,,ca sa nu mai zic de cele necompensate.Ce stiti de asta?

    saccsiv said, on octombrie 5, 2014 at 3:00 pm

    pamaio
    Adica nici pe bani?

    STOP RFID said, on octombrie 5, 2014 at 2:10 pm
    http://www.ziare.com/vladimir-putin/presedinte-rusia/putin-isi-face-un-urss-mai-mic-a-semnat-pentru-formarea-uniunii-economice-eurasiatice-1325794

    safimvigilenti said, on octombrie 5, 2014 at 2:12 pm

    deci nea radu si-a dat arama pe fata…era dubios din start, atata insistenta sa ii citim articolele, sa ii vizitam blogul…pe unde intri, dai de el…nu are o masura

    raduiacoboaie said, on octombrie 5, 2014 at 3:21 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    INSISTENȚĂ??? CA SĂ FIE CITITE???

    Mihail said, on octombrie 5, 2014 at 2:19 pm

    E mai mult decât clar că nu trebuie mers la vot.

    raduiacoboaie said, on octombrie 5, 2014 at 4:12 pm
    Comentariul tău e în așteptare.
    Am mai multe comentarii care stau în așteptare… Sunt persona non grata?

    Apreciază

    Răspunde
  13. Kati Gruia

    Buna ziua,
    Domnule Iacoboaie esti tare naiv….asa ca alti mii de romani ,care se minte singur.
    Sper ca Bunul Dumnezeu sa-ti ia valul de pe ochii mintii!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    Răspunde
  14. Un om care iubește dreptatea

    Da, ați intuit bine, Elena Udrea pare varianta cea mai bună pentru țară, cea mai puțin nocivă. De fapt este singura care s-a bătut și se bate cu Ponta.
    Alternativă la acest criminal și la acest mincinos, pe nume Ponta, nu avem.
    Cei care bălmăjesc pe aici că nu se duc la vot, nu știu ce fac. Cei care nu se duc la vot să voteze împotriva criminalului mincinos Victor Viorel Ponta, îi dau de fapt voturile acestuia, sunt în mod indirect în complicitate cu acesta. Nucleul dur PSD de 35% oricum se duce la vot. Absenteismul nostru nu ar face decât să scoată președinte un criminal. Dacă Ponta ajunge președinte este dezastru total. Asta vor creștinii ortodocși, să fie în complicitate cu un criminal?
    Eu pur și simplu sunt uluit să văd atâta obtuzitate în gândire și atâta primitivism agresiv la unii care mai pretind că mai trec și pe la biserică. Cu referire directă aici în primul rând la cei care comentează pe blogul saccsiv. Acestora din urmă le repet pentru a nu știu câta oară: atâta timp cât în fruntea Instituției Bisericii Ortodoxe avem urâciunea pustiirii, pe nume Daniel, pus acolo de către securitatea comunistă și de către masonerie și nu de către Duhul Sfânt, țara aceasta numai de pustiire va avea parte. Nu va da Dumnezeu un conducător luminat pentru această țară atâta timp cât urâciunea pustiirii va fi în fruntea Instituției BOR. Luați aminte bine, că poate vă treziți mulți din somnul ce-l dormiți.

    Apreciază

    Răspunde
      1. Un om care iubește dreptatea

        Cu cea mai mare plăcere v-aș susține, dar sunt interzis pe acolo. Nu sunteți singurul care a fost atacat pe acel blog pentru o opinie diferită de a lor. Am pățit-o și eu.
        M-ați întrebat care este problema cu acest saccsiv. Am evitat să vă răspund atunci știind că mai devreme sau mai târziu veți primi singur răspunsul. Se pare că l-ați primit acum.
        Personal am mari semne de întrebare referitor la acest saccsiv.

        Apreciază

  15. anca

    Nu inteleg de ce nu faceti reclama MERITOCRATIEI si insistati cu candidatii acestui sistem ticalosit. In alte comentarii v-am spus ca anulez toate numele candidatilor din buletin si scriu” M E R I T C R A T I A ” si sa cerem aprobarea” CONSTITUTIEI MERITOCRATE”. Numai asa putem stopa jaful si salva ROMANIA. Pai cine se lasa corup decat cei care au niste afaceri dubioase, iar ea ca o sotie grijulie de profesie procuror, care a avut asa o constiinta de dreptate, ea nu a stiut in ce s-a varat sotul ei? Pai daca nu s-ar fi bagat de unde mai avea ea de jumulit la divort?
    Dupa umila mea parere, oamenii ar trebui sa se trezeasca si sa nu mai voteze „Raul mai putin Rau”. Asta d-voastra trebuie sa intelegeti si sa propovaduiti, daca va doare de tara asta, ca de 25 de ani tot raul cel mai mic s-a votat si am ajuns unde suntem. DUMNEZEULE, lumineaza mintile oamenilor!

    Apreciază

    Răspunde
  16. raduiacoboaie Autor post

    ULTIMUL COMENTARIU TRIMIS PE SACCSIV:

    Mărturisesc că în urma lecturii tuturor comentariilor de mai jos, am rămas aproape fără cuvinte… Mi-am exprimat pur și simplu o părere personală și … am fost supus unui adevărat linșaj și unor atacuri la persoană fără ca eu să fi atacat pe cineva dintre frățiile voastre…

    Îmi pare foarte rău să văd ATÂTA URĂ… Față de mine (deci nu a contat nimic din ce-am scris până acum pentru voi, cei care v-ați erijat în judecătorii mei), față de un președinte încă în exercițiu pentru care nu aveți nici măcar un minimum de respect (așa e doar în România!, uitați-vă la celelalte state) și față de o doamnă avocat (fost ministru) față de care se impunea măcar puțină decență și înțelegere…

    Peste un an veți regreta aceste acuze nefondate la adresa mea și nu numai, veți regreta VICTORIA ZDROBITOARE ȘI DICTATURA LUI VICTOR VIOREL PONTA… Dar vă spun, va fi mult prea târziu.. Pe de altă parte sunt convins, este o realitate incontestabilă, faptul că există foarte mulți români în țara asta care o susțin pe Elena Udrea (oponentul lui), ba chiar și în afara granițelor. I-ați jignit și pe toți aceștia din păcate…

    Dumnezeu să vă ierte. Eu unul v-am iertat să știți. Nu țin ranchiună pe nimeni niciodată… Politica este un domeniu foarte complex, legat fiind de masonerie..
    Doamne ajută pe toți drept măritorii Tăi creștini! AMIN

    Apreciază

    Răspunde
  17. anca

    Eu m-am abtinut sa trag niste concluzii referitoare la insistenta d-voastra de a o mediatiza pe udrea, dar vazand niste comentarii chiar ma intreb, oare vom auzi de un alt caz „TURCESCU”, fereasca Dumnezeu! De fapt si de drept d-voastra prin profilul original al site-ului d-voastra nici nu ar trebui sa va implicati in politica. So, gandesc cumva gresit?!
    Cu DUMNEZEU inainte!

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Nu mă întrebați de Turcescu. Nu am încă o părere în acest sens. Sunt mulți ofițeri sub acoperire în multe domenii. Important este însă dacă lucrează pentru statul român sau pentru dușmanii de moarte ai acestuia – MASONERIA…

      Apreciază

      Răspunde
  18. radu iacoboaie

    ULTIMELE COMENTARII PE SACCSIV (în așteptare)

    BLUE
    Ai dreptate în unele chestiuni dar ești prea pornit cu critica și generalizezi din păcate. Atunci cum îți explici bunăoară faptul că, cei care fură la greu și sunt corupți până în măduva oaselor stau bine mersi în politică și la putere (îndeosebi greii din PSD, foști miniștri și miniștri, care au jefuit România de circa 20 de ani încoace cu multe miliarde de euro (lei)!!!, în timp ce unii politicieni precum Mona Muscă și alții (prinși cu te miri ce, cu un dosar de colaborator cu fosta Securitate, care a dat poate doar câteva informații despre studenții străini pe timpul lui Ceaușescu) ȘI-AU DAT DEMISIA ȘI AU DISPĂRUT DIN POLITICĂ? AU LĂSAT HIENELE SĂ PRADE…
    ȘI CUM APARE UN POLITICIAN CARE ESTE MAI ALTFEL ȘI PROMITE O SCHIMBARE REALĂ ȘI CONTINUAREA UNOR REFORME DEJA ÎNCEPUTE, SĂRIM CU TOȚII SĂ-I DĂM ÎN CAP!… PĂI, ASTA ÎNȚELEGEȚI D-VOASTRĂ PRIN DEMOCRAȚIE? PLĂCEREA DE DESFIINȚA PE ALȚII? ANONIMI CARE ÎI IAU ÎN ȘUTURI PE TOȚI POLITICIENII ȘI PE CEI CARE AU CUMVA VREO ALTĂ PĂRERE?

    saccsiv

    Roagă-l frumos pe distinsul blue să fie ceva mai temperat și să nu vorbească în numele tău. Eu nu cred că nu ți-am mulțumit pentru sprijinul acordat pentru postarea articolelor, ideea de a-mi face un blog personal, recomandarea blogului meu și așa mai departe. Ce spune blue este total eronat. Arată-i comentariile mele dacă se poate…

    După părerea mea, nu te supăra, chiar a fost o greșeală postarea acestei fotografii (smintește pe unii, influențează negativ opiniile comentatorilor, care interpretează, dând apă la moară celor care nu suportă ideea unui președinte-femeie sau pe Elena Udrea sau pe preferata președintelui etc). Întreabă dacă vrei și pe alții de bună credință.

    În al doilea rând, titlul ales mă pune într-o postură proastă și discutabilă, mai ales că eu nu am insistat cu vreun imperativ al votării doamnei Udrea. Mi-am exprimat doar părerea personală. Articolul de pe blogul meu, care a stat la baza celui de față chiar se numește DE CE CRED EU CĂ ELENA UDREA MERITĂ ÎNCREDEREA ELECTORATULUI ROMÂN PENTRU A DEVENI PREȘEDINTE.

    Acum sunt lucrurile mai clare? Înțelegi oare că vrăjmașul lucrează și încearcă neapărat să ne dezbine? Asta este doar misiunea lui. Pentru că ÎMPREUNĂ SUNTEM PUTERNICI. Este scris în Sf. Evanghelie că ,,unde sunt adunați trei în numele Meu, sunt alături de ei. Nu-mi amintesc exact toate cuvintele. Iar al treilea este fratele de pe Apologeticum.

    Ceea ce mă dor însă cel mai tare sunt neîncrederea ta, suspiciunile, văzând că discuți în secret pe e-mail cu Sorin, unul din marii denigratori ai părintelui Arsenie Boca (pe care îl consideră înșelat de diavol, aducând chipurile ,,argumente”), un fel de ucenic al părintelui Antim de la mănăstirea Bistrița, pe care l-am cunoscut pe drum când am mers de la Suceava la București, pentru a fi prezent la înființarea actului constitutiv al partidului Forumul Alternativa Creștină. Partid, care cred că nici acum nu s-a înființat din păcate, din cauza lehamitei românului față de politică și de asemenea fricii inexplicabile pentru mine de a da o simplă semnătură pe un tabel și CNP-ul personal.

    Apreciază

    Răspunde
    1. radu iacoboaie

      Punând poza pe care ai pus-o cu Elena Udrea, nu numai că ai aruncat cu pietre în ea, dar i-ai invitat și pe alții să facă același lucru. Probabil că nu se cunosc cuvintele Mântuitorului: „Cel fără păcat dintre voi să arunce cel dintâi cu piatra asupra ei.” (In 8,7)
      Mai este un aspect, pe care nu l-a băgat nimeni de seamă. O femeie, prin natura ei interioară este mult mai dispusă să se aplece asupra problemelor legate de credință. Că dacă mergem prin biserici vedem că 80% sunt femei. Așadar, o femeie președinte ar putea să aplece mult mai bine urechea la problemele creștinilor ortodocși din această țară.

      Uitându-mă din nou peste comentarii stau pur și simplu și mă minunez. Intru doar ca să văd până unde poate să meargă mintea unora, ce se bat cu pumnii în piept că sunt creștini ortodocși.
      Și văd că sunt mulți care pretind de la președintele României, actual sau viitor, să fie un înduhovnicit, de înaltă conștiință, mai, mai să-i întreacă pe marii Părinți, care să facă toată treaba întregii ierarhii din Sinodul BOR, ba chiar și pe cea a patriarhului pe deasupra. Aceasta în timp ce toți ierarhii ortodocși în frunte cu patriarhul trebuie să stea ca niște trântori fără să facă nimic.
      Pupă labele ierarhilor și se ating de ei ca de sfintele moaște că de, sunt sfințiți, sunt chipurile oamenii lui Dumnezeu. Iar când aud de președintele României sunt toți scârbiți și-l demonizează: uite satana care ne-a băgat actele cu cip, care a făcut una, care a făcut alta.
      Păi nu a zis patriarhul BOR, prin purtătorul său de cuvânt, că actele cu cip sunt bune? Nu spun mitropoliții, dacă-i întrebi, că nu-i nici o problemă cu aceste acte? Eu am auzit, cu urechile mele, când un mitropolit îi spunea unui tânăr: Ai cip și în telefonul mobil, ce te vaieți atâta.
      Președintele, un biet marinar, pe cine să creadă? Nu trebuie să dea crezare înaltei autorități bisericești? Nu îndemnați voi mulți la ascultare? Și în plus, Băsescu nu avea destul de lucru cu bandele de hoți ale lui Voiculescu și ale lui Năstase, bine înfipte în parlament, bande care l-au și demis de două ori? Trebuia Băsescu să le facă treaba și trântorilor de ierarhi?
      A ieșit vreunul din înalta ierarhie pe care o are Biserica Ortodoxă la ora actuală ca să tragă de mânecă pe cineva din conducerea statului român și să-i spună: lucrul acesta nu este bun, pentru că este contra lui Dumnezeu? Eu nu am văzut pe niciunul. În schimb sunt buni ca să facă propagandă electorală unui mincinos și unui criminal ca Victor Ponta. Ponta, a cărui deviză este: unitate și armonie, în hoție.
      Ierarhia Bisericii Ortodoxe trebuie să fie o înaltă instanță morală și trebuie să vegheze asupra poporului drept credincios, să nu fie dus în prăpastie. Așa ne învață Sfânta Scriptură, așa ne învață Sfinții Părinți. Sfântul Ioan Gură de Aur i-a mustrat pe împărați cu prețul vieții sale. Păstorul cel bun își păzește turma lui.
      Marea majoritate a creștinilor ortodocși, ce face ea? Pe președintele României îl scuipă, în timp ce pe lângă ierarhii Bisericii se gudură. Se gudură, că de, așa și-or mântui sufletele lor. Prin lașitate.
      Pur și simplu sunt scârbit să văd atâta fariseism, atâta prostie și atâta lașitate.
      Iar partea că unii văd în președintele țării un soi de părinte, care să verse lapte și miere pentru fiecare în parte, nu o mai discut aici. Un model în genul tătucul Stalin sunt sigur că i-ar satisface pe mulți creștini ortodocși, care stau cu fața doar spre răsărit. Numai că Stalin n-a vărsat cu lapte și miere, ci cu lagăre de muncă forțată pentru fiecare.
      Și că tot veni vorba despre răsăritul de la care ne vin toate ”minunile” și toate ”bunătățile” pentru noi românii, văd pe saccsiv un comentariu teribil, definitoriu, aș zice, pentru acel blog.
      Ia uitați aici:

      „Ion said, on octombrie 6, 2014 at 12:25 am
      raduiacoboaie: du-te si te plimba cu basescu tau cu tot si cu americanii tai cu tot !
      nu esti ortodox.
      probabil esti cu epoleti pe sub haine.” Teribil …., nu?
      Îl invit pe acest comentator rafinat, ce dă cu parul pe elevatul blog mai sus menționat, să meargă să pupe mâna patriarhului colonel KGB Chiril al Moscovei, mâna la care-și ține ceasul de 30.000 de dolari. Curată ”ortodoxie”!
      Poate mai află unii cu această ocazie că Biserica ortodoxă la ruși funcționează ca un fel de direcție în cadrul serviciilor secrete, iar ortodoxia lor este folosită ca o armă pentru subjugarea și distrugerea popoarelor din jur, în special a celor mici și ortodoxe, ca noi așa.

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un comentariu