44 de gânduri despre „Pr. Iustin Pârvu condamnă tratatul de la Balamand din 1993 semnat de B.O.R pe tema Biserica Ortodoxă și cea Catolică (în dialog cu maica Fotini)

 1. Liliana

  Doamne ajuta!
  Ce ar spune Parintele Iustin si despre adunatura de la Busan,Coreea de Sud, a CMB,de anul trecut,unde IPS Nifon al Targovistei si-a imaginat ca ne reprezinta pe noi,ortodocsii romani…Habar nu au romanii ca in numele lor se semneaza angajamente blasfemiatoare care nu-i reprezinta.
  Acesti ereziarhi reprezinta putregaiul care va cadea ,desprinzindu-se din Biserica lui Hristos-dupa cum spunea Parintele Arsenie Boca.
  Mai sint citiva ierarhi care au incalcat sau incalca canoanele stabilite de Sfintii Parinti,si care si declara ca nu regreta.Treaba lor,ei isi risca mintuirea.Ei sint precum Iuda care,desi era linga Hristos,nu L-a iubit,nu L-a crezut si L-a vindut.
  Dumnezeu sa-i intoarca la bunatate,adevar si rugaciune.

  Apreciază

  Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    Înseamnă că nici eu nu sunt autorizat să vorbesc despre unii dintre ierarhi… Dar cine este autorizat? Aţi putea să ne spuneţi? Pentru că nu văd ca preoţii care fac ascultare de arhierei să spună adevărul pe nume…

    Apreciază

  1. preotortodox

   Arhiereul prezinta si reprezinta pe Hristos. El reprezinta Biserica Intreaga. Fara un arhiereu, nu avem cum sa mai existam ca Biserica. In lume sunt 860 de arhierei ai Ortodoxiei. Si unul daca va mai ramane intru Adevarul lui Hristos, ne este suficient. Arhiereul este cea mai importanta fiinta omeneasca si mai puternica, dintre muritori. Dupa el, e preotul. Hristos este Capul Bisericii si al arhiereilor, dar Hristos nu lucreaza succesiunea apostolica fara arhiereu (precum este la protestanti si neoprotestanti unde hristosul lor este diavolul). Arhiereul nu este vicarul lui Hristos -ca la alti tampiti- ci este cel prin care Hristos participa direct, prin persoana arhiereului, la litrurghiile arhieresti.Arhiereul poate face slujbe si fara vesminte. Poate participa la liturghie, stand pe un scaun in biserica si zicand de acolo ecfonise ori alte pasaje. Nici ingerii nu au curajul sa faca observatie arhiereului. Nici preotului. Numai arhiereul poate face observatie liturgica unui preot. Nici nu stim noi cine sunt arhiereii…. Nici ei nu stiu cine sunt ei…de fapt…

   Apreciază

   Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    Văd că faceţi într-una apologia arhiereilor… Ce erau cei care L-au răstignit pe Iisus Hristos? ARHIEREI… Desigur, nu toţi sunt la fel. Avem totuşi puţini clerici şi arhierei care să nu fie masoni şi ecumenişti… Nu acesta este adevărul?

    Apreciază

 2. preotortodox

  Prietene, despre arhierei ar putea vorbi preotii. Faptul ca nici voi, nici noi nu suntem de acord cu nenorocirile ce au venit peste Ortodoxiei astazi, nu ne da dreptul sa vorbim mai mult decat am vorbit. Noi, cei ai Adevarului, avem duhovnici perosnali. Pe noi ei ne intereseaza. Mirenii nu au de ce sa se fereasca de arhierei sau de arhiereul din fruntea tarii. Mirenii asculta de duhovnic. Ierarhii care sunt descreierati sau ecumenisti, nu trebuie urmati de preotii Adevarului. Aici e treaba preotilor. Problema ta e sa ai duhovnic neecumenist! Atat! Fetele astea care de la cratita merg direct pe blog si injura arhierei pe bloguri, nici nu stiu cui slujesc… Isi fac rau singure! Ele au alta treaba pe pamant: sa aiba grija de copii, de soti si de casa. Ele nu au atributia pe care si-o aroga. Ele, si orice mirean, poate sa aprobe ce a spus Parintele Iustin sau ceilalti duhovnici romani, dar nu trebuie sa se bage in amanuntul acestor treburi. Ele apara ortodoxia in casa lor si la nivelul pe care il stapanesc. Intelegi?

  Apreciază

  Răspunde
 3. Liliana

  Eu ma rog pentru ei,nu-i injur.Nu am injurat niciodata pe nimeni.Eu cum vorbesc,asa si gindesc.Sfintul Ioan Gura de Aur spunea ca cine vorbeste azi de rau un preot,miine poate vorbi de rau Biserica. Fereasca Dumnezeu pe oricine!Eu nu indraznesc sa-i judec pe slujitorii Domnului Nostru Iisus Hristos.Ei au putere ingereasca atunci cind slujesc.Pentru ceea ce fac in rest,ca oameni,vor raspunde lui Dumnezeu.Biserica este biruitoare avind cap pe Hristos .Cunosc toate acestea.
  Oricine din Sfinta Biserica a lui Hristos este madular al acestei Biserici-de la Patriarh,pina la cel mai mic dintre drept-credinciosi.Este un marturisitor.Si oricine are dreptul sa spuna adevarul,cind este vorba de erezie.Nu avem voie sa tacem cind este incalcat ,batjocorit,schimbat Adevarul Dreptei Credinte a Mintuitorului Nostru Iisus Hristos.Pentru acest adevar s-a murit ori de cite ori a fost nevoie,indiferent de virsta sau gen sau pozitie sociala…,,Si daca spun adevarul,de ce ma bati?!”.Rabdam orice slabiciune a ierarhilor-ca nici noi nu sintem mai buni,asa ii meritam;dar NU ereziile care ne pot face sa ne pierdem mintuirea.
  Presupun ca si dumneavoastra aveti un duhovnic,e bine sa-i spuneti sincer ce va supara.Sinteti uneori cam agresiv,chiar nepoliticos.

  Apreciază

  Răspunde
   1. preotortodox

    Azi femeia nu mai face mancare, vrea sa teologeasca. Azi strungarul vorbeste despre teologie si doctorul despre astronomie. In zilele noastre astrologul vorbeste despre patrologie si soferul despre chirurgie. E bine asa? Cu ce sunt eu agresiv si cu ce nepoliticos cu d-ta?

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    Sunteţi nu numai nepoliticos, ci şi incorect. Omul a fost creat în dualitate: bărbat şi femeie. De ce desconsideraţi femeia? Pentru că o socotiţi inferioară şi incapabilă a pricepe teologia?… Credeţi că doar bărbaţii înţeleg aceste lucruri? Misiunea unei femei este să stea la cratiţă, cum aţi spus mai devreme???

    Apreciază

  1. preotortodox

   Liliana said, on septembrie 21, 2014 at 9:56 pm
   Doamne ajuta!
   Daca A.Dinu ar fi ortodox,ne-ar intelege felul de a gindi sau de traire,ceea ce ne preocupa pe noi (mintuirea!).
   Ori nu intelege din ignoranta-nefiind ortodox,presupun,-ori are o intentie rea.
   Dumnezeu sa-l lumineze si sa-l aduca la Adevar.

   ASA VORBESTE O FEMEIE DESPRE UN TEOLOG?

   Apreciază

   Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    Care teolog domnule? Cel după dicţionar? ADEVĂRATA TEOLOGIE ESTE CEA CARE SE TRĂIEŞTE, CARE ESTE ÎN COMUNIUNE STRÂNSĂ CU DUMNEZEU. Oare fariseii şi cărturarii din vechime, dar şi cei actuali nu sunt teologi? DAR CE FEL DE TEOLOGI, DOMNULE? PE NOI ASTA NE INTERESEAZĂ. ŞI DIAVOLUL ESTE TEOLOG, ŞI ÎNCĂ CEL MAI MARE TEOLOG, DAR NU FACE VOIA LUI DUMNEZEU ŞI LUPTĂ ÎMPOTRIVA CREAŢIEI LUI DUMNEZEU, ÎNDEOSEBI A OMULUI…
    Se pare că sunteţi Marian Tudor din Teleorman, preot-duhovnic etc.

    Apreciază

   1. preotortodox

    ” Care teolog domnule? Cel după dicţionar? ADEVĂRATA TEOLOGIE ESTE CEA CARE SE TRĂIEŞTE, CARE ESTE ÎN COMUNIUNE STRÂNSĂ CU DUMNEZEU. ”

    Pai…dta esti teolog? Fara dictionar? Dta traiesti ortodoxia? De ce scrii pe bloguri daca o traiesti? Ea e traire sau scriere? Cum poti sa inveti pe altii daca nu ai fost trimis? Romani X-15
    Daca Andrei nu e teolog, Anitulesei nu e preot iar eu sunt incorect, cine sunteti voi? Voi cei care vorbiti de teologie si de Dumnezeu? De cand de Dumnezeu nu mai trebuie sa vorbeasca teologii, preotii si duhovnicii? E o noua regula, 2014 ?

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    Ortodoxia este un mod de viaţă. Se trăieşte pentru că este lucrătoare. Mărturisirea adevărului este foarte importantă. De aceea am scris cărţi, antologii, articole şi numeroase comentarii pe blogurile ortodoxe. Scrisul în acest sens nu este o simplă scriere, ci devine MĂRTURISIRE A CREDINŢEI. Aşa cum facem semnul Sfintei Cruci când trecem pe lângă orice Biserică ortodoxă, unde în Sfântul Altar se săvârşeşte Sfânta Euharistie în timpul Sfintelor Liturghii. Un teolog, preot şi duhovnic este ortodox, dacă se închină lui Dumnezeu în Duh şi Adevăr. Nu spune nimeni să nu slujească, să nu vorbească, dar să o facă ÎN DUH ŞI ADEVĂR!

    Apreciază

 4. preotortodox

  ” Văd că faceţi într-una apologia arhiereilor… Ce erau cei care L-au răstignit pe Iisus Hristos? ARHIEREI… Desigur, nu toţi sunt la fel. Avem totuşi puţini clerici şi arhierei care să nu fie masoni şi ecumenişti… Nu acesta este adevărul?”

  Radule, prin cuvintele ce le-ai scris mai sus arati adevarata fata de adventist. De ce nu spui lumii adevarul? De ce vrei sa mearga lumea in neoprotestantismul adventist? Serios, acum! Ei spun ca preotii si arhiereii l-au omorat pe Iisus. Pai preotia Bisericii lui Hristos este aceeasi cu preotia Vechiului Testament? De ce vrei tu sa ramai indaratnic si in intuneric? Tu nu mai poti fi ajutat de nimeni, atata timp cat vrei sa mori mandru si autosuficient. Crede-ma, ca-ti spun cu sinceritate!

  Apreciază

  Răspunde
  1. preotortodox

   La tine…conteaza cine-ti spune adevarul? Conteza ca-l cheama ion sau gigel? Serios! Tu nu faci parte din Biserica lui Hristos! Stii bine! Eu sunt trist pentru cei pe care-i tragi dupa tine: pentru Liliana si altele asemenea. Tu nu te gandesti ce faci?

   Apreciază

   Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    Nu sunteţi în măsură să mă judecaţi. Şi chiar dacă o faceţi, o faceţi foarte prost şi fără chibzuinţă… Pentru că numai bunul Dumnezeu ne cunoaşte cu adevărat inimile şi viaţa noastră şi are DREPTUL DE A NE JUDECA… Atacurile la persoană se fac şi în politică. Nu se discută ideile, proiectele, dar se atacă unii pe alţii… Eu nu vă atac şi nu vreau să vă judec. Dacă emit unele supoziţii, nu înseamnă că judec şi acuz… Să fie clar.

    Apreciază

  2. raduiacoboaie Autor post

   Nu am spus tinere ,,teolog” deghizat, că aceste două preoţii ar fi identice. Dar Noul Testament nu exclude Vechiul Testament. Biblia le conţine pe amândouă. Noi cinstim pe proorocii Vechiului Testament, mai ales pe regele David, din seminţia căruia S-a născut trupeşte după tată Mântuitorul Iisus Hristos…
   Dacă v-am pus la spam, pentru comentariile extrem de virulente la adresa mea (când vă semnaţi înainte preot duhovnic), acum v-aţi ales alt nume?

   Apreciază

   Răspunde
   1. preotortodox

    ” De când decideţi cu asupra de măsură cine face parte din Biserica lui Hristos şi cine nu? Chiar dacă aţi fi Patriarhul României, cine v-ar da un asemenea drept divin?”

    Membrii Bisericii lui Hristos-Arhiereul Cel Vesnic sunt ascultatori si invatacei. Mandrii si ereticii nu sunt membrii, din oficiu. Omul este eretic din clipa in care invata erezii, nu din clipa in care este afurisit sau anatematizat. Asadar, cine nu face ascultare de un preot, nu face ascultare de Hristos (care l-a hirotonit pe preot). In plus, preotul are cele trei puteri ale preotiei lui Hristos: sa invete, sa conduca si sa sfintesca. Nu a spus Domnul ca cine nu asculta de voi, de Mine nu asculta? Cu ce m-ai vadit pe mine inafara Bisericii Sfinte? Cu aceasta putere eu te numesc inafara Bisericii!

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    Dar când am afirmat eu că nu am duhovnic? Am şi încă unul vrednic, neecumenist… Cred acum că dumneata nu eşti un preot adevărat, că eşti în afara adevărului, aşadar în afara Bisericii lui Hristos, pentru că m-aţi atacat de nenumărate ori fără să fi avut vreo vină, doar aceea că mă străduiesc ca şi alţi fraţi să mărturisesc şi în faptă şi în cuvânt pe Hristos… Mândria şi erezia, de unde le-aţi scos? Care este erezia stimabile teolog din nu ştiu ce religie? De mândrie mă feresc prin rugăciuni şi prin conştientizarea faptului că mândria este cea mai mare patimă, este păcatul care singur prăbuşeşte sufletul în iad… Oare nu este mândru cel care acuză pe un semen al său tocmai de aşa ceva?

    Apreciază

  3. raduiacoboaie Autor post

   Dar cine L-a condamnat la moarte pe Hristos? Ponţiu Pilat cumva, care s-a spălat pe mâini, spunând că nu-I găseşte nicio vină? Cine altcineva decât arhiereii acelui timp, iudeii fruntaşi din sinagogă, cu doar câteva excepţii precum părintele Nicodim? Cine altcineva domnule ,,teolog” decât fariseii, cărturarii şi saducheii în frunte cu Anna şi Caiafa, cei pe care Hristos i-a mustrat aspru şi pe bună dreptate de câteva ori? Cei care se arătau lumii foarte credincioşi L-au socotit pe Hristos creator de sectă şi de rătăcire… De aceea au pus pază militară la mormântul Domnului… Se temeau de Învierea Lui…
   DAŢI ÎNAINTE CU PLACA ADVENTISMUL, CĂ DAŢI ,,BINE” ŞI O SĂ VĂ CREADĂ TOŢI ORTODOCŞII PÂNĂ LA ULTIMUL…

   Apreciază

   Răspunde
   1. preotortodox

    Orbule, arhiereii Vechiului Testament orbi ca tine fiind de mandrie, nu l-au recunoscut pe Mesia-Hristos, nici pana in zilele noastre! Arhiereii Vechiului Testament, erau arhierei pentru ca vesteau tocmai pe Hristos-Rascumparatorul, pe care nu l-au placut, atunci cand a venit in fata lor. Asadar, arhiereii aceia nici n-ar fi existat-si nici Vechiul Testament- daca nu avea sa vina Mesia-Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Pilat, a fost o curva. El s-a lepadat de Hristos, chiar daca l-a numit ‘cel fara de vina’ ! Si Iuda a zis dupa cel l-a vandut pe Invatator ca a vandut sange nevinovat! Dar tu nu ai treaba cu ortodoxia…Scuze…

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    Se vede ce fel de ortodox sunteţi şi din scris. Litera l se scrie cu majusculă, pentru că este vorba de El, adică de Hristos Dumnezeu. Ortodocşii ştiu asta. E ceva aproape elementar. Aţi scris aşa de două ori într-un singur comentariu…

    Apreciază

 5. preotortodox

  Dusmanii tai au numai numele Andrei si Marian? Dar tu nu esti dusmanul tau? Nu-ti faci tu rau cu mana ta si faci rau si Bisericii Sfinte? Ce folos ca faceti enoriasi pe net, dar va pierdeti sufletele? Ce folos ca nu indemni lumea sa se impartaseasca lunar, dar ii pui sa bea apa din mormantul lui Arsenie Boca? Ortodoxia este hristoscentrica sau arseniocentrica? Voi nu vedeti in ce paganism ati cazut de la atata mandrie? Da, sunt gelos! Vreau ca lumea sa o vad cu zecile de mii la Potir, la impartasit. Nu la morminte cu putreziciune! Ce va este greu sa intelegeti? Voi…cu Dan Diaconescu. Si ala un alt pagan! El e ateu si mason, dar o da cu Arsenie Boca. El nu s-a impartasit niciodata, dar o da cu Arsenie Boca…si ce bani ar face Romania dupa urma turismului la Prislop! Voi nu vedeti cat batjocoreste diavolul ortodoxia prin voi?

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   Nu sunteţi gelos, sunteţi cred invidios. Pe cine? Pe părintele plin de smerenie Arsenie Boca… Citiţi-i scrierile, ascultaţi-i vorbele din filmele documentare. Care apă se bea la mormântul său??? Dan Diaconescu se foloseşte de popularitatea părintelui Arsenie Boca şi de evlavia multor români la sfinţia sa, pentru a strânge semnăturile pentru a candida la preşedinţia României… Faceţi toate analogiile, ca să denigraţi…

   Apreciază

   Răspunde
   1. preotortodox

    Radule, capitolul Prislop este asemenea capitolului Ionesti. Mai tii minte cand preotii si mirenii mergeau la nea Ionica de-i binecuvanta pe cap batranelul? Acum cica e in ospiciu… De ce nu fugiti voi in bratele lui Hristos-Euharistic, si fugiti la mominte putrezite? De ce nu strigi in gura mare pe net: FRATILOR, IMPARTASITI-VA LUNAR CA PIERIM! Parintele Boca a scris multe lucruri bune si a invatat. Dar alti scriitori teologi nu au scris lucruri bune si acum sunt in Iad? Stie cineva mandria omului la moarte? Dumnezeu doar! Pot eu sa levitez si sa scriu miliarde de carti bune, daca sunt mandru, pier. Fata parintelui Staniloae a zis ca tatal ei nu a mai putut ramane in legatura cu parintele Boca pentru ca era de o mandrie orbitoare! De ce lumea nu face rand de 10.000 de persoane, la Sfantul Potir, la Prislop la Liturghie? Tu nu te-ai intrebat niciodata? Nu! Pentru ca nu esti ortodox. Stiu! Eu daca merg la Prislop, si il cinstesc pe parintele Boca, zic la mormant o ectenie de morti, sarut Crucea mormantului si apoi merg si particip la Liturghie pentru a ma impartasi acolo unde parintele Boca a fost duhovnic multi ani. Nu asa ar face un om serios si ortodox? Cum vezi tu lucrurile dinafara Bisericii Sfinte?

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    Eu personal nu am fost niciodată la mănăstirea Prislop dar nădăjduiesc să ajung şi acolo, pentru că am călătorit destul de mult prin România, Grecia şi Cipru.
    Relativ de puţină vreme am studiat mai profund viaţa şi scrierile acestui mare sfânt al românilor şi al închisorilor comuniste…

    Apreciază

   3. raduiacoboaie Autor post

    Cu toate că prin sfinţia sa se săvârşeau multe minuni, ca vas ales al lui Dumnezeu (nu întâmplător a fost numit şi omul lui Dumnezeu), ceea ce atrăgea poate cel mai mult era chiar SMERENIA, regina virtuţilor creştine. Părintele a spus înainte de a trece la cele veşnice, că de dincolo de moarte, ne va ajuta mai mult! Amin

    Apreciază

 6. Un om care iubește dreptatea

  @ preot ortodox
  Tu ești preot ortodox?!
  Stilul tău îmi amintește de stilul porcesc al unui popă ce-și zicea Timotei și care arunca noroi în Părintele Arsenie Boca. Popă Timotei, ce s-a dovedit a fi una și aceeași persoană cu popa Matei Vulcănescu, popă cu blog http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/ .
  Va să zică și-au pus slujitorii lui satan straie preoțești și arhierești și au început acum să arunce cu noroi în sfinții lui Dumnezeu.
  Tu ești frate cu cei mai sus menționați, sau sunteți cu toții aceeași persoană?
  Tatăl vostru este satan și mama voastră este simonia.
  Popă fără de har, tu n-ai nici o putere de la Dumnezeu, să faci nimic. Te tragi singur în iad prin vorbele și faptele tale. Ele te dau de gol și arată că nu ai nimic de a face cu Dumnezeu.
  Că dacă ai avea vreun strop de har i-ai recunoaște pe sfinții lui Dumnezeu

  Apreciază

  Răspunde
  1. ortodox roman (@ortodoxroman)

   Sfintii lui Dumnezeu sunt in primul rand in calendar. Eu nu pot sa-l pomenesc pe ierom. Boca ca sfant. Pe preot, il pune Biserica sa pomeneasca pe un sfant, prin canonizare si nominalizare in calendar. Nu arunca nimeni cu noroi in nimeni. Analiza scrierilor si a moastelor nu o fac mirenii, ci arhiereii. Eu nu-i inventez acatist parintelui si nu vreau sa dezgrop preoti si preti-calugari doar pentru ca mi-a venit mie pe chelie. Si eu vreau analiza si canonizarea tuturor celor ce au facut cinste lui Dumnezeu. Tatal nostru nu e satan intrucat, noi nu suntem eretici si schizmatici. Voi aveti ca tata pe diavolul pentru ca vreti sa ramaneti indaratnici si mandri. Popi sau preoti fara har nu poti sa faci tu. Hristos-Dumnezeu sfinteste si e treaba Lui pentru cat timp sfinteste si hirotoneste. De cand caterisesti tu? Esti arhiereu? Numai arhiereul poate interzice unui preot sa nu slujeasca. Cine te crezi tu? Ereticule! Tu nu vezi ca nu ai nimic in comun cu Hristos-Adevarul? Si cand am savarsit eu simonie? Stii ca-ti risti sanatatea inaintea lui Hristos-Dumnezeu, cu ceea ce spui? Si daca am ramane pe lume doar un arhiereu, un preot si un mirean si acestia am fi Biserica lui Hristos. Intunecatule si ereticule!

   Apreciază

   Răspunde
 7. Un om care iubește dreptatea

  @ popă mincinos

  Măi nefârtate, minți precum respiri.
  Zici că nu arunci cu noroi. Ia uite ce zici mai sus: „Ce folos ca nu indemni lumea sa se impartaseasca lunar, dar ii pui sa bea apa din mormantul lui Arsenie Boca?”
  Cine bea apă din mormântul Părintelui Arsenie, măi nefârtate? Izvorul tămăduitor din care lumea își ia apă nu este la mormântul Părintelui ci mult mai jos, lângă biserica mânăstirii.
  Ești un mincinos atât de ordinar, încât îmi provoci greață și scârbă. Un adevărat slujitor al lui Dumnezeu nu minte într-un mod atât de scârbos și ordinar cum o faci tu.
  Un adevărat slujitor al lui Dumnezeu atrage oamenii în jurul lui ca un magnet, așa cum a făcut și o face acum din Cer Părintele Arsenie Boca. Oamenii l-au numit Sfântul Ardealului.
  În schimb tu, popă mincinos, provoci numai greață și repulsie. Se cunoaște că nu ai nimic de a face cu Iisus Hristos. Tu nu ești slujitorul Domnului. Tu ești slujitorul lui satan, dimpreună cu șeful tău din deal, prea îndrăcitul (expresia nu-mi aparține) Daniel. Voi vreți să smintiți o țară întreagă, să distrugeți Biserica din interior, să duceți în iad un neam întreg.
  „Cei ce vor şedea pe scaunele bisericeşti din toată lumea, vor fi cu totul străini şi nici idee nu vor avea despre virtute. Vor fi robii pântecelui şi ai slavei deşarte, încât vor fi mai degrabă sminteală pentru oameni decât pildă de virtute, deoarece virtutea va lâncezi. Va domni peste tot iubirea de argint, dar vai de monahii care se vor desfăta cu banii. Că aceştia vor fi urâciune înaintea lui Dumnezeu şi nu vor vedea faţa Domnului.” – Sf. Nifon , Patriarhul Constantinopolului, privitor la vremurile de acum.
  Mincinoșii și smintitorii, ca tine, nu vor vedea fața lui Dumnezeu. Ne-o spune un sfânt, trecut în calendar.

  Apreciază

  Răspunde
   1. Un om care iubește dreptatea

    Vorbeam cu un Părinte arhimandrit ajuns la o vârstă venerabilă și care s-a retras la Prislop ca să-și petreacă ultimii ani la această mânăstire. Îl cunoscuse bine pe Părintele Arsenie Boca și oricând avea prilejul dădea mărturie despre el cu cea mai mare bucurie.
    Vorbeam și atunci când eu i-am spus că am simțit la mânăstirea Prislop ceva cu totul deosebit, mai presus de orice cuvinte, ceva ce nu mai simțisem la nici o altă mănăstire vizitată de către mine, mi-a zis: multă lume, foarte multă lume îmi spune același lucru, oamenii îmi spun că au simțit aici ceva deosebit.
    Și încă ceva. Eram bolnav, mă simțeam rău, mă chinuia o răceală cum nu mai avusesem vreodată. Când am plecat de la Prislop nu mai simțeam nimic, eram în deplină putere. Iar acel ceva mai presus de orice cuvinte îmi încălzea inima și sufletul și-mi dădea o bucurie nemaiîntâlnită.

    Apreciază

  1. ortodox roman (@ortodoxroman)

   ”Voi vreți să smintiți o țară întreagă, să distrugeți Biserica din interior, să duceți în iad un neam întreg.
   „Cei ce vor şedea pe scaunele bisericeşti din toată lumea, vor fi cu totul străini şi nici idee nu vor avea despre virtute. ”

   SI CINE TE-A PUS PE TINE SA SALVEZI BISERICA? NEISPRAVITULE! ESTI UN MESIA NOU? ESTI SALVATORUL INVATATURII CUM A FOST MAHOMED? TU ESTI SANATOS? AM MAI SPUS DE O MIE DE ORI: DACA VA RAMANE DOAR UN ARHIEREU NEERETIC CU UN PREOT NEERETIC SI CUN UN MIREAN NEERETIC, ACESTIA VOR FI BISERICA CEA SFANTA PE CARE NU O VA BIRUI NIMENI! CE DREPTATE IUBESTI TU? DREPTATEA TA? A LUI RADU SAU ALUI VASILE? TU MAI ESTI NORMAL LA MANSARDA? CE AI TU CU PATRIARHUL SI CINE TE PUNE SA-L DAI JOS? ESTI JIHADIST SI FACI PARTE DIN VREO FACTIUNE? L-AI HIROTONIT TU, SAU HRISTOS-DUMNEZEU! ORBULE! TREABA TA E DUHOVNICUL TAU! MAI INTAI DE A JIGNI PREOTI SI DE A FACE PE APOLOGETUL DILETANT PE NET, TI-AI CONVINS PARINTII, FRATII, VECINII SI PRIETENII CA HRISTOS ESTE DUMNEZEU? CA TREBUIE SA AIBA TOTI DUHOVNIC? CA TREBUIE SA CEARA DUHOVNICULUI SA SE IMPARTASEASCA REGULAT? CINE ESTI TU SI CINE TE- TRIMIS (ROMANI X-15). EU AM TRIMITERE DE LA INSUSI HRISTOS-DUMNEZEU, PRIN HIROTONIE SI PREOTIE. ARHIEREUL SI PREOTUL ARE CELE TREI PUTERI ALE LUI HRISTOS-DUMNEZEU: SA SFINTIM, SA INVATAM SI SA INDRUMAM. TU DE UNDE AI BINECUVANTARE SI TRIMITERE SA MA JIGNESTI UN PREOT? ORBULE! SI CE TREABA AM EU CU PATRIARHUL DACA GRESESTE? VA PLATI! EU IMI VAD DE ARHIEREUL MEU SI DE ADEVAR. TU CE DREPTATE APERI ACOLO? A TA? PAI ATUNCI ESTI SECTA! NUMAI SECTELE AU PARERI PROPRII SI VOR SA NIMICEASCA SLUJITORII VII. VOI VREIT DOAR SLUJITORI RAPOSATI, MORMINTE SI ACATISTE INVENTATE. EU VORBESC DESPRE ADEVAR SI DE LA ADEVAR! ORBULE!

   Apreciază

   Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    Am lăsat comentariul ca să îl vadă și alții. Să vadă ,,adevărul” dumneavoastră, care face ascultare față de alții, care nu fac ascultare față de Dumnezeu. Noi trebuie să facem ascultare mai întâi față de Dumnezeu, și apoi de sfinții Lui. Voi de cine faceți ascultare? Doar de Sfântul Porfirie, care poate a greșit sau ale cărui învățături nu au fost clare și au fost interpretate în sensul dorit de voi, activiștii pro cip? Mitropolitul Serafim, când a spus să nu demonizăm totul s-a referit cred la faptul că nu toate cipurile sunt periculoase pentru noi, să nu cădem într-o psihoză sau manie sau zelotism fără pricepere, ci la cipurile de urmărire și control RFID adresate ființei umane. De aceea, a precizat mai întâi că există problema libertății și problema eschatologică a Apocalipsei și sfârșitului lumii. Dumneavoastră ce ați înțeles? Exact pe dos. De fapt, asta a și urmărit părintele Matei Vulcănescu (traducătorul) adresându-i invitația făcută de ÎPS Teodosie de a vizita Constanța. Să uităm că și ÎPS Teodosie a fost cu ceva timp în urmă în Grecia, în Pireu. Așadar, cred că atunci i-a fost făcută invitația în România.

    Apreciază

   2. raduiacoboaie Autor post

    Mă întreb dacă nu cumva ești chiar adminul de pe blogul Acvila ortodoxă, unde au apărut mai mulți eretici, care împroașcă cu noroi în toate părțile, îndeosebi pe mine și pe fratele Vasile de pe blogul saccsiv…

    Apreciază

   3. Un om care iubește dreptatea

    @ popă mincinos

    Piei satană, îmbrăcată în sutană.
    Mai ușor, că ai împroșcat cu balele tale tot internetul. De ne-ai umplut de greață și de scârbă. Doar îndrăciții, posedații, se comportă la fel ca tine și fac spume la gură. Ești de spitalul nr. 9. De fapt le depășești competențele medicilor de acolo. Că legiunea de draci, care la porunca Mântuitorului a intrat într-o turmă de porci și s-a aruncat în mare, de fapt nu a pierit atunci. Dracii, după ce s-au porcit bine de tot în acea turmă de porci, au ajuns întru final în tine. Așa se explică faptul că sunteți mai mulți și semnați cu mai multe nume. Așa se explică și stilul tău ultra porcesc. De la acei draci ce au intrat în turma de porci ai tu trimitere.
    Trimiterea ta este de la necuratul. Dacă ai fi avut vreo trimitere de la Dumnezeu ai fi recunoscut în Părintele Arsenie Boca pe omul lui Dumnezeu. Milioane de creștini ortodocși din această țară văd în Părintele Arsenie Boca pe omul lui Dumnezeu, trimis de Dumnezeu pentru noi românii. Prin vorbele tale spurcate tu îți bați joc, insulți milioane de creștini ortodocși.
    Am văzut odată la o mânăstire o îndrăcită care scuipa preoții în biserică. La fel faci și tu aici aruncându-ți balele asupra Părintelui Arsenie Boca.
    Du-te la oamenii din Țara Hațegului și debitează-le și lor vorbele tale spurcate, să vedem ce zic și ei. Că poate vedem și noi o piele de drac tăbăcită. Du-te și la preoții (unii de marcă, nu ca tine, un pârlit) care l-au cunoscut pe Părintele Arsenie Boca și care dau mărturie despre el. Să vedem ce zic și ei. Dar tu în porcirea-ți îndrăcită nu ți-ai pus asemenea întrebări. Dai ca râtanul înainte.
    Cine sunt eu? Eu sunt unul dintre milioanele de creștini ortodocși de care pomeneam mai înainte și care nu mai suportă spurcăciunea și urâciunea pustiirii ce a pus stăpânire pe Instituția Bisericii. Sunt nepotul unui preot ortodox. Preot care după venirea comuniștilor nu a mai suportat să vadă mizeria care a pus stăpânire pe țară și pe Biserică. Amenințat fiind și cu deportarea s-a îmbolnăvit și a murit înainte de vreme. Din fericire a mai apucat să mă boteze pe mine.

    Apreciază

 8. iacoboaieradu2014

  tanase commented on IPS Serafim de Pireu despre cipuri si despre lepdare. Lepadarea se face constient!.

  in response to Theologie Patristica:

  Care Apocalipsa prietene? Cea in care spune ca pecetea si lepadarea vin dupa inchinarea la fiara si sunt puse de frunte sau pe mana dreapta? Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente? In Apocalipsa e un avertisment: “Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va […]

  Theologie Patristica on 22 septembrie 2014 la 2:02 am said: “Deci cipurile au implicatii sociale, in nici-un caz teologice sau apocaliptice” – Gresit! Cipul are implicatie TEOLOGICA, ECONOMICA si SOCIALA. Caci chiar Apocalipsa spune ” Încât nimeni SA NU POATA (obstructionare) CUMPARA sau VINDE (comert – economie), DECAT (conditionare) numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei”.
  Cipul ARE implicatie teologica – ceea ce nu intelegi tu cat si ceilalti ierarhi este faptul ca VOI (unii preoti si ierarhi eretici) nu priviti la INTENTIA PE CARE O ASCUNDE in realitate ACEST CIP. Tine minte bine acest cuvant; INTENTIA! Parintele Proclu spunea ca “cipul asta are si cornite”, pai cine e atat de naiv sa caute “cornitele” din cip? S-a referit la INTENTIE, evident!
  Parintele Cleopa, printre altele mai spunea; “Ce vreau să vă mai spun! În treapta a doua a păcatului, când facem fapta bună cu SCOP rău, fapta bună nu este bună.” Cipul poate sa aiba aplicatii bune nenumarate dar, … SCOPUL, in final care e SCOPUL acestor “fapte bune”?
  “Aste-s inselarile cele mai mari: sa faci pe haiducul si sa crezi ca l-ai gasit pe antihrist si pecetea lui.” – Comparatia asta cu “sa faci pe haiducul” sau “haiducie” e de la unii ierarhi eretici citire! Cuvinte de genul “haiduc”, taliban”, “fanatic”, “habotnic”, “bigot” etc. fac parte din arsenalul lingvistic al ierarhilor si popilor “iecumenisti”. “Asta nu e altceva decat un SEMN al SLABIRII credintei celei adevarate.” – Ai hotarat tu cum ca ACESTA e un SEMN de slabire in credita sau il pui din stomac? “Sfintii Parinti nu aveau pasiuni de genul”. – Serios? Ia mai documenteaza-te! “Pentru ei primordiale erau dreapta credinta si dreapta traire care te feresc si de antihrist, nu sa demonizeze tot ce le iesea in cale”. – QED! Tragi concluzii pripite, gandire premeditata tipica unui eretic. Dupa mintea ta, acesti “voi” nu fac altceva decat ca “demonizeaza TOT CE-I IESE IN CALE”? Adica fara a exista nici un fel de discernamant, tu esti de fapt “pastratorul tezaurului credintei”, ce mai… Exagerezi!
  Mai sus zici; “Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente?” – sapa si tu un pic mai mult si roaga-te lui Dumnezeu sa-ti descopere si tie cu ce scop se fac in realitate toate aceste documente biometrice, poate Bunul Dumnezeu se va milostivi si de unul ca tine.

  Apreciază

  Răspunde
  1. ortodox roman (@ortodoxroman)

   Tanase asta e un biet-amarat. Eu nu pot ajuta niciun om mandru intrucat este s-a ermetizat in propria-i carapace. Cine are urechi de auzit, sa auda. Fiecare face ce vrea cu sufletul si cu viitorul lui vesnic. Nu va scapa de antihrist, pecetluire si vesnica osandire niciun om care va iubi lumea aceasta, trupul, averile, smartphone-ul, discotecile, neascultarea de un arhiereu sau preot al Ortodoxiei, care nu se va impartasi cu sinceritate, care va iubi afacerile, politica, minciuna, viclenia, egoismul sau mandria. Pe toti acestia ii v alasa Hristos pierzarii, ca sa nu iasa neosanditi. Ascultati la un preot prost…

   Apreciază

   Răspunde
 9. Pingback: PATRIARHIA ROMÂNĂ ÎNCEARCĂ SĂ PRINDĂ ÎN MREJELE ECUMENISMULUI TINERETUL, CHIAR ŞI PRIN ÎNTÂLNIRILE INTERNAȚIONALE ALE TINERILOR ORTODOCȘI ORGANIZATE LA BAIA MARE, CLUJ-NAPOCA, BUCUREȘTI ŞI IATĂ ACUM ŞI ÎN IAȘI (1 – 4 SEPTEMBRIE 201

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s