MULȚI ROMÂNI NU CUNOSC NICI ASTĂZI ADEVĂRUL DESPRE MIȘCAREA LEGIONARĂ… – Radu Iacoboaie, 28 august 2014

images  images
Acest articol se dorește un modest răspuns adresat celor care încă, din știință sau neștiință, denigrează sau pun sub semnul întrebării ceea ce a însemnat în istoria României, mișcarea de rezistență a poporului român împotriva comunismului care ne amenința dinspre răsărit, numită Mișcarea Legionară.
Redau doar un comentariu primit de curând de la o doamnă pe e-mail:
,,Despre Codreanu am înteles ca folosea cartea de rugaciuni a lui Antonie de Padova (era un document legionar in care spuneau ca a si murit cu ea in buzunar si s-a gasit apoi la el). Intr-o circulara (tot de pe internet) ii indemna si pe ceilalti sa mearga la libraria Sf. Iosif din Str. Berthelot sa o cumpere. Apoi e svastica pusa pe cap la nunta, cu AC Cuza nas, adica intr-un context clar necrestin, probabil ocult. Un context similar mi-l evoca si Evola. Apoi legatura miscarii cu Paulescu si Protocoalele, ambele procatolice si proiezuite, primele vorbind chiar de ‘schisma greaca’. Apoi e tot duhul ciudat, revolverele, tendinta revolutionar hiliasta etc. Poate ca era intr-adevar victima unei conspiratii antictestine si antinationale care poate nu era doar antiromaneasca (exista miscari similare si in alte tari am auzit), ci un fel de ‘opozitie fundamentalista’ controlata. Dar nu stiu cat era de constient. Ar fi nevoie de cercetari aprofundate ale izvoarelor pt a stabili, e o tema vasta de studiu, cred. Nu e usor de deosebit intre manipulatori si manipulati, poate unii sunt si si. Doamne ajuta!”
Răspunsul meu a fost promt: Nu vă lăsați doamnă influențată de propaganda comunistă și ocultă. Vă trimit din nou o selecție de texte și documente care demonstrează contrariul. După părintele Arsenie Boca, sfântul Ardealului și omul lui Dumnezeu, cum a fost numit adesori în popor, iată că urmează Corneliu Zelea Codreanu, unul din marii martiri ai neamului… Știți oare, câte elite legionare au fost torturate și asasinate ori câți legionari? Sunt practic nenumărați, inclusiv din rândul clerului ortodox din România. Avem peste 3000 de preoți martirizați în închisorile și lagărele comuniste. Ne trebuie într-adevăr mult discernământ și studiu pentru a ne pronunța în asemenea probleme.
Dar părinții Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Arsenie Papacioc și mulții alții de ce nu s-au dezis de trecutul lor și de simpatia sau susținerea pentru legionari? Părintele Calciu a fost torturat cu bestialitate zile întregi pentru a declara în fața instanței că legionarii au organizat reeducarea de la Pitești și de trei ori a mărturisit adevărul, că generalul Nicholski a făcut-o.
Românii nu cunosc încă adevărul despre Mișcarea Legionară. Mulți sunt încă îndoctrinați de pe vremea epocii de aur… Știu sau acceptă doar varianta complet falsă a comuniștilor, adversarii acestei mișcări de resurecție națională împotriva bolșevismului (ocultei mondiale).
Nu mă miră atunci faptul că și azi sunt văzuți cu pistolul la centură, deși puțini au avut. Și doar câțiva s-au jertfit din proprie inițiativă asumându-și predarea, tortura și moartea, când i-au pedepsit pe marii prigonitori ai legionarilor Armand Călinescu și I.G.Duca. Celelalte cazuri nu li se pot imputa lor, ci agenților care s-au infiltrat după moartea lui Codreanu și a celor 13 conducători legionari.
Sunt unele cărți despre istoria reală a Mișcării Legionare dar nu le văd nicidecum în librării, pe tarabe etc. De ce nu se mediatizează? Pentru că în mod evident evreii sioniști nu ar permite acest lucru. ESTE FOARTE CLAR. Putem aminti câteva dintre ele:

BUZATU, Gh.; Ciucanu Corneliu; Sandache Cristian, Radiografia dreptei româneşti. 1927-1941, Bucureşti, 1996.

CODREANU, Corneliu Zelea, Pentru legionari, vol.I, Ediţia a IX-a, Colecţia Document, Ed. Scara, Bucureşti, 1999.

COJA, Ion, Legionarii noştri, Ed.UMC, Bucureşti, 2001.

*** – Corneliu Zelea-Codreanu. 100 de ani de la naştere, Ed. Fundaţiei ,,Prof.Gheorghe Manu’’, Timişoara, 1999.

CRAINIC, Nichifor, Puncte cardinale în haos, Ed. Timpul, Iaşi, 1996.

DAMASCHIN, Joana, Pasiuni şi crime regale, Ed. Junimea Română, Târgovişte, 1998.

HOLBAN, Eugen, Pe marginea apariţiei: «Cartea neagră a comunismului», Ed. Căpriana, Paris, 1998.

*** – Intelectualii şi Mişcarea Legionară. Mari conştiinţe româneşti, Ed. Fundaţiei Culturale Buna-Vestire, 2000.

MĂTRESCU, Florin, Holocaustul roşu, Editura Gerom-Design, Bucureşti, 1993.

POPESCU, Traian, Experimentul Piteşti. Reeducarea prin tortură în închisorile Piteşti, Gherla, Tg.Ocna, Canal. Atacul brutalităţii asupra conştiinţei, ed. a II-a, Ed. Criterion Publishing, Bucureşti, 2005.

ROŞCA, Nicolae, Ce este Frăţia de Cruce. Origini – organizare – doctrină, Ed. Mişcării Legionare, Madrid, 1987.

SIMA, Horia, Doctrina legionară, Ed. Metafora, Constanţa, 2005.

STREJNICU, Flor, Mişcarea legionară şi evreii, Ed. Imago. Sibiu, 1996.

STURDZA, Mihail, România şi sfârşitul Europei. Amintiri din ţara pierdută, Ed. Fronde, Petreşti.

Sau puteți consulta direct de pe acest blog lucrarea OFENSIVA MASONERIEI ŞI ÎMPOTRIVA ORTODOXIEI. Un răspuns creştin-ortodox la provocările globalizării contemporane
Suceava, 2007 (antologie în patru volume), volumul II. JERTFA TINERETULUI NAŢIONALIST
DIN PERIOADA INTERBELICĂ (Confruntarea Masoneriei cu Mişcarea Legionară. Reabilitarea adevărului). Îl puteți accesa prin aceste două link-uri.

În format electronic document (accesibil pentru copierea unor pasaje) ANTOLOGIE VOL.2

sau în format PDF (pentru lectură și publicare) ANTOLOGIE VOL.2

Mai precizăm că în comentariul doamnei sunt prea multe neadevăruri, rod al zvonisticii practicate de Securitate în timpul comunismului, dar și după 1989 tot de către foștii securiști și activiști de partid, care au uzitat de toate tehnicile de manipulare și de intoxicare. Ei n-au înțeles nimic din jertfa legionarilor pentru credință și neam, pentru că nu erau nici creștini, nici patrioți. Comunismul era internaționalist iar naționalismul doar un instrument pentru politica regimului comunist. Îi considerau pe legionari niște mistici, dar totodată bandiți și criminali, ceea ce este un paradox. Nu poți fi și ucigaș și creștin. Și pentru câțiva oameni nu poți culpabiliza întreaga Mișcare Legionară, mai ales că liderul acesteia Corneliu Zelea Codreanu și apoi Horia Sima nu permiteau și nu încurajau răzbunarea, în ciuda opresiunilor și prigoanei împotriva lor.
De ce nu este scos oare în evidență adevăratul genocid împotriva poporului român, cel pe care l-au practicat comuniștii, conduși de la bun început de agenții evrei veniți din Uniunea Sovietică, în frunte cu Ana Pauker, Teohari Georgescu și Emil Bodnăraș. Comuniștii, care au umplut închisorile cu legionari (dintre care destul de puțini au supraviețuit torturilor și privațiunilor de tot felul) sunt ADEVĂRAȚII CRIMINALI. Istoria deja i-a condamnat. Insuficient deocamdată în actualele manuale de istorie. Rămâne numai ca și noi să acceptăm realitatea…
Pentru mai multe detalii, se pot lectura și alte articole scrise de mine despre legionari în volumele de articole: CAPCANELE DIABOLICE ALE MASONERIEI și TIMPUL MĂRTURISIRII ADEVĂRULUI!

Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie, 28 august 2014

22 de gânduri despre „MULȚI ROMÂNI NU CUNOSC NICI ASTĂZI ADEVĂRUL DESPRE MIȘCAREA LEGIONARĂ… – Radu Iacoboaie, 28 august 2014

  1. aniush

    In miscarea legionara au fost oameni, care au avut credinta…si in primul rand au fost patrioti. Chiar Corneliu Zelea Codreanu a spus „Romania e pentru romani nu pentru straini”. L-au executat, dar nu au indraznit strainii sa intre peste noi.
    Acuma mamaligile din zilele noastre pupa picioarele NATO si UE. Sa ne fie rusine. Suntem un popor cu o istorie de glorie, cand au fost conducatori care au luptat pentru tarisoara noastra, adevarati leaderi. Acum ii facem sa le para rau pentru noi cand ne vad ca abdicam in fata acestor cotropitori de buna voie. Rusine noua!

    Apreciază

    Răspunde
    1. Radu Iacoboaie

      Am urmărit destul de atent filmul de mai sus, dar ceea ce mă intrigă este faptul că nu se suflă o vorbă despre evreii care au alimentat discordia între generalul Ion Antonescu și Horia Sima. Tot pentru a băga vrajbă între ei, comuniștii sovietici (mulți dintre ei tot evrei) care s-au infiltrat în toamna anului 1940 în rândul Legiunii au comis asasinarea istoricului Nicolae Iorga și economistului Virgil Madgearu, apoi crimele și devastările în cartierele evreiești. Așa s-a ajuns la desființarea statului național legionar. În plus, Ion Antonescu, ca și dictatorul dinaintea lui, regele Carol al II-lea, dorise mult să fie proclamat șeful legionarilor dar nu i-a reușit acest demers…

      Rămâne două mari semn de întrebare. De ce Horia Sima nu s-a dus în ianuarie 1941 la Berlin împreună cu generalul Ion Antonescu, deși știa limba germană. Părerea mea este că nu îl agrea pe Hitler ori a fost împiedicat să meargă. Pe când Ion Antonescu se simțea bine în compania lui. Acolo, Antonescu a primit permisiunea ca, la nevoie, să-i anihileze pe legionari. Și de ce legionarii au ocupat unele instituții publice, creându-se așa-zisa rebeliune legionară, când de fapt ARMATA A DESCHIS FOCUL ASUPRA LOR. Având tancuri, tunuri și armament superior, armata a ocupat și acele instituții. A FOST ÎN MOD CERT LOVITURA DE STAT A GENERALULUI ANTONESCU, CARE A INSTITUIT ÎN VREME DE RĂZBOI DICTATURA MILITARĂ…

      Apreciază

      Răspunde
  2. Skl

    In cartea sa -Pentru Legionari – vol I – C.Z.Codreanu scrie ca in puscarie a primit de la mama domniei sale Acatistul Maicii Domnului pe care il citea cu regularitate…nici vorba de alte carti catolice… Zvastica a fost adoptata ca simbol international a luptei impotriva jugului „semit” …si asta cu mult inainte sa ajunga hitler sau alte personaje in varful ierarihiilor vazute.

    Apreciază

    Răspunde
  3. Partizanu

    Frate. Țin să remarc un simplu amănunt. Am văzut și eu o ediție de BIBLIE „LEGIONARA” foarte veche scrisa în limbajul perioadei interbelice. Am spus biblie LEGIONARĂ pentru ca pe coperta în partea din fata era ștanțat (în relief) GARDUL DE FIER. https://www.facebook.com/1409836659262316/photos/pb.1409836659262316.-2207520000.1409298618./1453665248212790/?type=1&theater.
    Și mai pe toate cărțile de rugăciune erau autografe am înțeles de la proprietarul acestora ca aveau GARDUL DE FIER ca model de idolatrie. Majoritatea din legionari desăvârșindu-se în TEMNIȚA. Adică dincolo de GARDUL DE FIER al pușcăriilor. Așa că mulți sunt spălați pe creier în continuare. Am auzit și variante cum că CĂPITANUL era un fumător înrăit. Un lucru neadevărat deoarece ținea post negru peste an (a se lectura PENTRU LEGIONARI). Sau câte și mai câte. Un singur lucru mai adaug. Marea majoritate din cărțile tipărite de LEGIONARI apar din când în când pe net dar la prețuri exorbitante 100-300 lei/buc. Posesori nefiind LEGIONARI ci numai urmașii comuniștilor din vechiul regim. MATERIALIȘTI din principiu. Bine ar fi ca ADEVARUL despre MIȘCAREA LEGIONARĂ sa iasă la suprafață nu înainte de a fi rescrisa de MASONI prin ANARHO-COMUNIȘTI. DOAMNE AJUTĂ.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Radu Iacoboaie

      În ceea ce privește Mișcarea Legionară, istoria din manualele de astăzi deja a fost scrisă și rescrisă de către istoricii de serviciu ai neocomunismului din România. Institutul Elie Wiesel a sărit în sus pentru lucruri minore, precum acordarea cetățeniei de onoare părintelui Iustin Pârvu în orașul Baia Sprie, ca și în cazul celei acordate la Târgu Ocna lui Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor comuniste, reușind să anuleze aceste demersuri. Darămite, să se scrie adevărul despre Mișcarea Legionară în manuale și în materialele didactice din universități??? Ar ieși UN SCANDAL DE PROPORȚII LA NIVEL MONDIAL…
      Masonii nu uită cine le-a stat împotrivă și le-a zădărnicit planul vreme de două decenii – impunerea comunismului de tip sovietic (și de sorginte masonică) în România. Ar tolera ei așa ceva, unul din tabuurile din mass media? Este într-un fel vorba de ISTORIA ROMÂNIEI INTERZISĂ ROMÂNILOR…

      Apreciază

      Răspunde
  4. andrei-d

    ce nu am inteles eu: Horia Sima a fost impotriva lui Codreanu si Antonescu? Citisem ca a fost liderul Miscarii inainte de Capitan si opusul lui Corneliu Zelea, si ca dorea controlul telefoniei si altele de genu si era antisemit….

    Apreciază

    Răspunde
    1. raduiacoboaie Autor post

      Cum să fie liderul Mișcării înainte de Căpitan? Legiunea a fost concepută de Codreanu iar Horia Sima este și mai tânăr și i-a succedat pe funcție. Cum să fie antisemit, dacă evreii au dus-o bine, li s-a construit pe timpul guvernării legionare și un teatru… Adică Eminescu a fost antisemit? Una este să critici și să condamni oligarhia evreiască (condusă de evreii sioniști) și altceva este să condamni poporul evreu, în care există și evrei de treabă, chiar și unii foarte puțini dar ortodocși… Cum să spuneți că Sima era opusul lui Codreanu? În ce sens? Sigur că erau personalități distincte, dar opuse?!…

      Apreciază

      Răspunde
      1. andrei-d

        Deci informatiile sunt proaste, inteleg de ce peste tot nu mai gasesc nimic autentic despre Legionari, doar texte gen: „Diferenţa enormă, de structură, dintre Căpitan şi cel ce a ajuns la conducerea Mişcării după asasinarea lui şi a elitei, este izbitoare: H. Sima numai că nu s-a situat pe linia Mişcării (fixată de Corneliu Zelea Codreanu, fără drept de apel pentru orice legionar), dar a încercat s-o răsucească la 180º !”….deci textul de pe site-ul imediat urmator este totul un fals …va rog sa aprobati! Multumesc!
        http://www.zelea-codreanu.com/Doctrina/Abateri_H.Sima/Capitanul_vs_Sima.htm

        Apreciază

      2. raduiacoboaie Autor post

        Așadar, dacă nu v-am mai căutat pe blogul Ortodoxie tradiționalistă și teologie patristică, v-ați mutat pe blogul meu… Nu aveți cu cine polemiza și ați găsit acum tema asta a DEZBINĂRII dintre legionari, dintre Sima și Codreanu. Acuma sunteți și istoric… Eu nu accept asemenea provocări, care sunt pierdere de vreme… Sau poate vă confund cu Andrei Dinu, care pe blogul lui se semnează Theologie patristică?

        Apreciază

      3. andrei-d

        Sunt Andrei Danut, nu Andrei Dinu, m-ati intrebat si pe blogul #deveghepatriei daca sunt Dinu ala..sunt doar un tanar student si nu reusesc sa gasesc ceva bun pe net…ti-am spus ca citesc (nu foarte des) blogul tau , deveghe si saccsiv…nu inteleg in ce polemici ati intrat cu mine…in fine, eu cred ca faceti o treaba buna ca aparati dreapta credinta si constiinta neamului romanesc. Generatii ca romanii din perioada interbelica nu cred ca vom mai avea, si de aceea v-am intrebat despre Miscare…si bunicul meu a fost legionar dar a murit cu mult inainte sa ma nasc eu… Multumesc si Doamne ajuta!

        Apreciază

  5. andrei-d

    Deci Horia Sima este si el un erou legionar..nu ce scrie pe site-ul asta, nu? Pentru ca sincer pe cateva bloguri mai vad o parere buna despre Legionari, dar pe multe deja se foloseste dezinformarea selectiva…oamenii nu numai ca nu mai sunt interesati de Legionari, dar nici nu mai vor sa auda nici de jertfa lor…si de aceea mai caut cate ceva despre ei, pentru ca atata timp cat au fost prigoniti si inca sunt inseamna ca au fost rasplatiti de bunul Dumnezeu…deci sunt sfinti marturisitori!

    Apreciază

    Răspunde
  6. Pingback: MEMORIU DESCHIS CĂTRE AVOCATUL POPORULUI PRIVIND NECONSTITUȚIONALITATEA LEGII 217 DIN 2015 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  7. Pingback: MEMORIU DESCHIS CĂTRE AVOCATUL POPORULUI PE LEGEA 217 – definitivat pe 12 septembrie 2015 (completare a celui precedent) | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

  8. Pingback: TINERII ÎNVAȚĂ ÎN ȘCOALĂ O ISTORIE CU TOTUL FALSĂ DESPRE LEGIONARI ȘI ALTELE (ADEVĂRATA CAUZĂ A MORȚII LUI MIHAI EMINESCU)… – nevrednicul Radu Iacoboaie, 29 noiembrie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI

Lasă un comentariu