TICALOȘIA Ieromonahului FIRMILIAN GHERASIM: Părintele JUSTIN PÂRVU nu e Sfânt, ci CRIMINAL LEGIONAR

indeximages

SACCSIV - blog ortodox

1201688_l

   Iata ce scrie pe blogul sau Ieromonahul FIRMILIAN GHERASIM, de la Schitul Locurele, Gorj, la Canonizarea diavolului:

Pe net circula o înregistrare cu o persoană îndrăcită care declară că p. Justin Pârvu ar fi sfânt.

Problema e că prin vocea ei vorbeşte diavolul iar acesta e mincinos (aşa ne spune Hristos în Evanghelie).

Aşadar, dacă diavolul l-a declarat sfânt, înseamnă că sigur nu e aşa.

De fapt, se vede şi din viaţa lui că nu a fost un sfânt, ci un criminal legionar.

   Comentariu saccsiv:

   De ce am scris in titlu: ticalosia? Din cauza frazei cu care incheie:

se vede şi din viaţa lui că nu a fost un sfânt, ci un criminal legionar.

Vezi articolul original 943 de cuvinte mai mult

21 de gânduri despre „TICALOȘIA Ieromonahului FIRMILIAN GHERASIM: Părintele JUSTIN PÂRVU nu e Sfânt, ci CRIMINAL LEGIONAR

   1. Partizanu

    Lasa-l frate pe mana celorlalti preoti martirizati la CANAL . Din surse sigure cel putin 800 de preoti ingropati fara slujba de inmormantare. Chiar toti au fost CRIMINALI sau ca astia din ziua de astazi, BURTOSI, cu beutura in nas, avari, , fustangii … . Eu o sa ma rog pentru sufletele neamului sau sa nu ajunga in talpa iadului. Si inca ceva la prima slujba de PASTI cind preoti STEFAN SI SISMANIAN au spus la miezul nopti „VENITI DE LUATI LUMINA” am simtit cu 3000 de suflete(in realitate eram 50) se inghesuiau sa-si aprinda lumanerile la manastirea GALESU. Nu mai amintesc de nenumaratele minuni savirsite acolo. Nu are rost sa le enumar ca as deveni un PSIHOPAT in viziunea celor de seama Ieromonahul FIRMILIAN GHERASIM. DOAMNE AJUTA SI SA SE MANTUIASCA SI DUSMANI CEI NEVAZUTI.

    Apreciază

   2. Radu Iacoboaie

    Cred că acest monah a scris la comandă. Care monah ar fi făcut ceea ce a făcut el? A făcut de rușine haina monahală. Dar atacul împotriva părintelui Iustin n-a făcut decât să-l cinstim și mai mult pe părintele arhimandrit și stareț Iustin Pârvu.
    ATACURILE ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI, TOATE PRIGOANELE SOLDATE CU NENUMĂRAȚI MARTIRI PENTRU HRISTOS, N-AU FĂCUT ALTCEVA DECÂT SĂ-L ÎNTĂREASCĂ ȘI MAI MULT!
    Cred că însuși Patriarhul Daniel i-a cerut să iasă în față și să-l atace pe părintele Iustin. Avea toate motivele s-o facă. Nu putea înghiți această voce și reduta ortodoxiei de la mănăstirea Petru Vodă. A reușit să-l impună cu forța ca nou stareț pe Hariton Negrea și să alunge câțiva ucenici ai părintelui Iustin în frunte cu monahul Teodot. Toate lucrurile acestea se leagă…

    Apreciază

  1. o oarecare

   Eu cred ca a facut, totusi, ascultare de cineva. Nu-l va caterisi nimeni, asadar. Trebuie sa observam acest fenomen si sa nu le dam satisfactie celor care vor sa spurce tot ce avem sfant. Distrugerea reperelor spirituale ale acestui popor este un fenomen complex care vizeaza robia spirituala a acestuia si nu numai. Fara niste repere solide si fara credinta puternica suntem foarte usor de dominat.

   Nu e un caz singular, ci e vorba despre un fenomen atesta lupta dusa impotriva romanilor pe plan spiritual. Aceasta lupta se duce, insa, pe toate planurile, caci se falsifica istoria, se denigreaza sfintii, se distruge economia, se distruge familia etc.) Protocoalele inteleptilor Sionului exista si coroborand cele spuse acolo cu ceea ce se intampla in mod concret, se pot trage niste concluzii. Niciun monah n-ar fi avut indrazneala sau curajul sa scrie asa ceva din capul lui. Daca a scris, a exista ceva la mijloc. Apoi se stie ca tonul face muzica, doar ca tonul nu e al unui calugar, ci doar numele.

   Dumnezeu a vrut sa observ cum s-a lovit in ultima vreme in toti marii duhovnici ai neamului romanesc care au incomodat fie prin marturisirea adevarului, fie prin lupta lor impotriva vrajitoriei si a pacatului in general. Asadar, pentru rugaciunile lor, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi, iar celor care au gresit ajuta-le sa se pocaiasca!

   Apreciază

   Răspunde
   1. raduiacoboaie Autor post

    Exact așa îmi pun problema și eu. SE DUCE UN ADEVĂRAT RĂZBOI OCULT ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI ȘI ORTODOXIEI ÎN GENERAL. Știu ei unde să atace, cum să atace și când. Abia după trecerea la cele veșnice a marilor duhovnici români, au început să le ,,completeze” scrierile, să le denatureze spre a avea motiv a-i discredita în fața credincioșilor și a combate evlavia poporului român față de acești sfinți…

    Apreciază

  2. Radu Iacoboaie

   PE BLOGUL SACCSIV LA ACEST ARTICOL, TREI COMENTARII BINEVENITE:

   Optimist said, on iulie 13, 2013 at 11:58 pm

   Fratii mei, este bine ca a fost pomenit in articol acest om ca sa ii cunoastem parerea si cel care are credinta cat un bob de mazare sa stie lupul de care sa se fereasca.
   Dar nu e nevoie sa demonstram de ce se inseala.
   Acest om e de acord cu parteneriatul civil intre persoane de acelasi sex:

   http://my.opera.com/Firmilian/blog/statutul-juridic-al-homosexualilor

   El spune asa: “Cred că pentru ei ar trebui găsită o formulă de tip parteneriat civil.”
   Oare Domnul Iisus Hristos daca ar veni acum pe pamant ar accepta asa ceva?
   Partenerial civil?
   Daca l-as fi avut duhovnic pe Parintele Iustin cu mana pe inima spun ca mi-ar fi fost frica sa ma spovedesc la dansul. Probabil ca ar fi trebuit sa torn pe mine foc aprins drept canon ca sa ma curat.
   Staruinta in credinta si neinduplecarea in fata pacatului l-au facut pe Parintele Iustin ce este acum.

   george said, on iulie 14, 2013 at 9:21 am

   Un calugar, oricare ar fi el, ce sustine subtil “drepturile” homosexualilor facand afirmatii de genul “Cred că pentru ei ar trebui găsită o formulă de tip parteneriat civil.” – NU ARE CUM SA FIE PURTATOR DE DUH SFANT! Duhul Sfant se scarbeste si pleaca la cea mai mica erezie gandita, iar daca omul nu se caieste atunci va fi parasit definitiv si ramane cu “intelepciunea lumii acesteia.”

   Claudiu said, on august 18, 2013 at 1:06 pm
   Iata ce spune anti-romanul ieromonah Firmilian.

   http://my.opera.com/Firmilian/blog/2013/08/17/duminica-migrantilor-romani

   Duminica Migranţilor Români, Saturday, August 17, 2013 11:42:24 AM
   Patriarhia Română a decis ca această duminică să fie dedicată migranţilor români.
   Cu această ocazie le adresez cele mai sincere felicitări celor care au plecat din ţară şi îi sfătuiesc să nu se mai întoarcă aici.
   În România am ajuns să fiu ameninţat cu moartea doar pentru că am îndrăznit să gândesc.
   Cred că în nici o ţară civilizată nu se mai întâmplă aşa ceva.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Radu Iacoboaie

    Nu cred în veridicitatea afirmațiilor dânsului. Iar dacă l-a amenințat cineva, este în plan. Tot dintre susținătorii lui.
    Nu m-ar mira să fie cineva care se semnează preot duhovnic, Muritor, Doktoru, andreid (care deține blogul Theologie Patristică = Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica) și alții…

    Pe mine, fratele saccsiv și fratele Apologeticum, aceștia ne resping ca și când am fi eretici, nu ortodocși care luptă împotriva ereziilor de tot felul, începând cu cea francmasonică, ecumenismul, etc. etc.
    Care va să zică, în viziunea lor, noi suntem sau am devenit eretici și smintim lumea… Ne osândesc fără a-i fi osândit noi.
    Observ că sfaturile oferite de preot duhovnic sunt în stil clasic masonic: mai multe părți de adevăr (pentru credibilitate: antiecumenism, antimasonerie etc) și câteva de minciună sfruntată (care îngheață apele, cum zice românul nostru din popor)…

    Apreciază

 1. pr Cristian

  Parintele Iustin nu trebuie aparat in fata acestor „rataciti”, Parintele Iustin se apara singur prin FAPTELE ce le-a savarsit in viata. Orbii vad lucrarea Harului la Parintele Iustin, asemenea si surzii aud, numai cei rau intentionati pot vorbi de rau un astfel de om.
  Asadar, nu ne balacarim cu astfel de oameni (asta vrea vrajmasul), ci le reamintim ce si cine a fost acest scump dar al poporului roman, Parintele Iustin Parvu.

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   Doamne ajută! Situația este una mai complexă. S-a dorit în mod expres denigrarea părintelui (că nu ar fi sfânt) dar și denigrarea totală a legionarilor, numiți criminali… Sigur că este propagandă comunistă (varianta lor oficială) a-i numi astfel pe legionari. Dar prin juxtapunerea (alăturarea) termenului ,,criminali” și repetarea în mass media a acestei teorii false, unii ajung să-i creadă, neavând multe informații despre Mișcarea Legionară sau deloc.

   Apreciază

   Răspunde
 2. mariani

  ce blasfemie … pai este sigur in inselare … sa nu uitam de Sf.Ap.Pavel care scosese duhul acela pitonicesc din femeia aceea … si care spunea altora cine este Sf.Ap.Pavel … dar a cladi logica pe cuvintele celui rau … nu e pacat oare?

  sa il ierte Dumnezeu pe acest monah si sa il aduca pe calea dreapta …

  Apreciază

  Răspunde
 3. Radu Iacoboaie

  adi said, on iulie 13, 2013 at 6:45 pm (pe blogul saccsiv la articolul de mai sus)

  Acest asa-zis ieromonah lupta pe aceeasi baricada cu jidovitii care striga in gura mare “holocaust”.Din pacate avem de-a face cu un detractor si un tradator al Ortodoxiei din interiorul monahismului ceea ce este strigator la cer,dar se intimpla acuma si profetiile parintelui Arsenie Boca despre ierahii,preotii si monahii vremurilor din urma de la noi.
  “Vine timpul, si e foarte aproape, cand toti preotii vor repara bisericile, iar altii vor construi altele noi, dar nelucrand ei la sufletul omului, vor ramane bisericile goale, cucuvelele vor canta intr-insele. Roadele slabirii in dreapta credinta a teologilor in facultati si seminarii vor fi preotii, care vor fi si mai slabi ca invatatorii lor; mai ales in Transilvania Ortodoxia aproape ca va disparea, ultima reduta va fi Sibiul, dar va cadea si acesta. Dumnezeu nu forteaza mantuirea nimanui. Cine are minte sa ia aminte.”
  Acesti rataciti alde tanasescu,falsul ex-popa florian bichir care ia apararea masoneriei,danutz din deal care orice face pentru a distruge ultima farima de Traditie in Biserica si lista poate continua(piciorus , cei de la ascor etc)
  Valabil si pentru falsul ieromonah , sa ia aminte(problema e ca nu are minte).
  Am putea sa facem demersuri sa fie judecat de Consistoriul Monahal (asta daca acest Consiliu nu se autosesiseaza ) pentru aceste fapte.Afirmatiile sint de o gravitate f.mare si sa faca bine sa le probeze(chestia cu criminal legionar),deoarece este un comportament total nedemn pentru un calugar.
  Legat de problema “criminalitatii” legionarilor:Nicolae Iorga nu a fost ucis de legionari,vezi:
  sursa http://foaienationala.ro/nicolae-iorga-nu-a-fost-ucis-de-legionari.html
  Legionarii nu au putut sa fie acuzati de ceva la sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial:
  Extras din decizia Tribunalului de la Nurnberg
  “Tribunalul de la Nürnberg, format din judecatori ai tarilor invingatoare in cel de-al doilea razboi mondial (americani, rusi, englezi, francezi), inca din perioada de instructie a procesului, a eliminat orice acuza (crima de razboi, genocid, antisemitism, xenofobie) dorite a fi puse in seama Miscarii Legionare. „Bogatele” dosare masluite de comunisti, ca si de evrei, au cazut rand pe rand in fata adevarului. Impreuna cu o alta miscare de dreapta din Bulgaria, Miscarea Legionara s-a aflat in afara oricarei acuzatii. ”
  Acuzatiile au picat pentru ca au fost dosare masluite,asa ca acest fals ieromonah nu va putea proba in veci acuzatia cu “criminal legionar”.
  Sfintenia parintelui Iustin Pirvu a fost dovedita inca din timpul vietii cu virf si indesat,a luptat pentru neam si credinta, a fost pe rind preot ,legionar,luptator pe front ,detinut politic,ctitor de manastire,cel care a initiat lupta impotriva actelor cu cip etc.Personal cred ca acest fals ieromonah care il ataca pe Sfintul Iustin Pirvu este un executant al unor ordine de “sus” de la ierarhi mai inalti in grad care testeaza reactia poporului.

  Apreciază

  Răspunde
  1. Partizanu

   Frate, noi mirenii trebuie să ne folosim de LITURGHIE nu de sminteala preotului. La ora actuală doar locul și foarte puțini preoți săvârșesc acea LITURGHIE CEREASCĂ care ne umple sufletul și ne vindecă rănile. DOAMNE AJUTĂ.

   Apreciază

   Răspunde
   1. Partizanu

    Frate am fost de curind la CANAL. Printr-o vedenie am vazut cum un suflet de ROMAN isi pregatea MOARTEA. Asta se intimpla la LITURGHIA de LUNI 25 aug. cind o slujea parintele de la biserica din penitenciarul P. ALBA. Acum vreau cu toata puterea sa duc pina la capat aceasta staruinta de a sapa o groapa si a se face acolo SLUJBA DE PARASTAS. Lucru care nu-i va conveni STARETEI() si lui SPAGOVEANU. Cel care m-a dat la consem (la biserici, manastiri…) ca distribui materiale informative (chiar si ale tale). Nu mai intru in amanunte. Ma rog in continuare ca neamul ROMANESC sa apuce ziua aceea in care se v-a MANTUI. DOAMNE AJUTA.

    Apreciază

 4. F

  Despre Pr. Gabriel Nicu – eu am ajuns sa cred, dupa ceva cautari, ca a fost un om al lui Dumnezeu… Daca se poate un articol si despre acest Parinte… Dumnezeu cu noi !

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   Să vedem. Să ne documentăm mai întâi. În ultima vreme, observăm că se încearcă ,,învrăjbirea” sau neconcordanța între marii duhovnici ai neamului românesc de către forțele ostile și dușmănoase față de ortodoxie, care URĂSC ORTODOXIA. Așa cum Ana Pauker, evreica și agentă sovietică afirma că trebuia cultivată ura de clasă… Deosebirea este că această ură pe care o cultivă acești ecumeniști și comuniști (toți ecumeniștii au mentalități comuniste și iubesc comunismul – creație a evreilor sioniști, adică masoni), este una ascunsă, care se observă din fapte, din atitudine și cuvânt…

   Apreciază

   Răspunde
  2. raduiacoboaie Autor post

   La filmul postat pe internet Parintele Nicu Gabriel – Interviu TVR1:

   Scrie dedesubt: Încărcat pe 16 oct. 2009

   Părintele Gabriel Nicu s-a născut în data de 23 septembrie 1964, în comuna dâmboviţeană Dragomireşti, satul Mogoşeşti. A fost preot de mir, dar a dus o viaţă ascetică. Mulţi dintre miile de credincioşi din ţară şi din străinătate care mergeau la Borăneşti, judeţul Ialomiţa ori la Gresia, judeţul Teleorman, unde a slujit în ultimii patru ani şi jumătate, consideră că Preasfântul Dumnezeu a făcut, prin acest preot, minuni pe care numai marii sfinţi le-au făcut. Vindeca boli fără leac, alunga demonii din oameni, aducea liniştea în familii, îi ajuta pe mulţi în afaceri, anihila efectele feluritelor vrăji care se făceau asupra creştinilor. În afară de acestea, Părintele Gabriel, având darul străvederii, vedea starea fizică şi sufletească a fiecăruia, citea gândul oricărui om. Prevedea fapte şi întâmplări care se desfăşurau ulterior. A murit pe data de 1 iulie 2005
   Într-un comentariu mai jos, se spune că a deranjat și A FOST CATERISIT DE BOR… Se pare că a împărtășit cam aceeași soartă ca și sfântul Arsenie Boca…

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s