LEPĂDAREA PRIN MASONERIE SAU ECUMENISM

70172_ecumenism

Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Autor: părintele Cristian

 Cu multa durere in suflet, dar satul de tacerea, lasitatea, frica celor ce de mult trebuiau sa spuna cu voce tare aceste lucruri, scriu aceste cuvinte de o maxima importanta in vederea mantuirii fiecarui om in parte si mai ales al clerului ortodox chiar de pretutindeni.
Astazi, mai mult ca oricand, observam niste evenimente in masa ce au loc la nivel mondial, evenimente care daca nu ar duce la lepadarea crestinului de Dumnezeu ar fi mai usor de inteles nepasarea (frica, cel mai des) celor ce sunt in masura de a lua atitudine, insa din pacate ele duc la lepadare, la drumul cel mai scurt si sigur spre iad. Dintre aceste evenimente le mentionez in special pe cele mai grave si des intalnite astazi si anume ecumenismul si monstruoasa masonerie. A fi ecumenist sau mason, de cele mai multe ori sunt impreuna, inseamna in mod clar…

Vezi articolul original 618 cuvinte mai mult

11 gânduri despre „LEPĂDAREA PRIN MASONERIE SAU ECUMENISM

 1. Radu Iacoboaie

  Postez aici un film deosebit intitulat IERARHI ERETICI – ECUMENISM – MASONERIE, care ne vorbește despre gravitatea ecumenismului, despre căderea ereticilor și celor care se roagă cu ei (filmele care apar în continuare la sfârșit despre masonerie, dacă le urmăriți, s-o faceți cu multă atenție, întrucât sunt făcute în colaborare sau de către ei):

  Doamne ajută!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. valentin dorneanu

  din păcate e mult mai răspândită apostazia. nu știam că e chiar așa de grav ce se petrece acum.
  am aflat chiar în seara asta că sunt rare locurile în care sunt slujbe bine primite înaintea lui Dumnezeu, iar acest lucru a fost redat de cineva ce-l aflase personal de la Părintele Iustin.

  Apreciază

  Răspunde
  1. valentin dorneanu

   cred că putem vedea cu ochii noștri cum ne dă Dumnezeu să vedem și e limpede ce e în jurul nostru acum. Doamne miluiește!

   Apreciază

   Răspunde
 3. danielvla

  Uite au am postat articolul fara sa-l citesc. Deci parintele asta Cristian e de parere ca ecumenistii si masonii, ca preoti si episcopi nu mai au har.
  Despre faptul ca unii ierarhi sunt masoni, nu avem dovezi clare. Dar ca sunt ecumenisti se vede cu ochiul liber.
  Si eu sunt de parere ca e lepadare, in mod clar!
  Numai ca… ma gandesc ca, asa cum in ziua de azi aproape toti episcopii romani sunt ecumenisti, cu patriarhul in frunte, ar insemna ca preotii si episcopii hirotoniti de ei nu mai au Har. Ar insemna ca succesiunea apostolica se pierde in Biserica Ortodoxa Romana.
  Imi vine greu sa cred acest lucru.
  Cred, mai degraba, ca dupa iconomia lui Dumnezeu, Harul inca exista, la un episcop sau preot ecumenist, DESI ACESTIA SUNT LEPADATI DE FACTO.

  Apreciază

  Răspunde
 4. mihai

  frate Radu am citit recent un articol mai exact in ”ziarul libertatea” si anume ca romanita iovan fosta ”sotie” al lui adrian iovan, acel pilot care a murit in urma accidentului aviatic din apuseni, si care au in preuna un copil, aceasta din urma doreste sal inscrie pe acel copil in ordinul cavalerilor templieri, ca si tatal sau raposatul pilot, intrebarea mea este ce mai inseamna si aceasta organizatie al ordinului cavalerilor templieri?, o fi si asta o orgazatie masonica?, caci tot am mai auzit de aceasta dar nu stiu ce inseamna

  Apreciază

  Răspunde
  1. raduiacoboaie Autor post

   Este un Ordin Masonic care a fost reactivat și în România și pe care Papa Ioan Paul al II-lea l-a absolvit de orice vină reabilitându-i, folosindu-se chipurile de un pergament descoperit întâmplător în Biblioteca Vaticanului de o cercetătoare…

   Apreciază

   Răspunde
 5. raduiacoboaie Autor post

  UN RĂSPUNS PENTRU ECUMENIȘTI:

  CÂTEVA CLARIFICĂRI ADUSE CELOR CU GÂNDIRE ECUMENISTĂ
  Apărătorul.md, 9 august 2014

  Tot aud si citesc pareri ecumeniste, unele facand deja obiectul unor articole pe acest site (si nu numai), altele insa ramanand neclarificate. Toti ecumenistii au in principiu aceleasi lozinci: canoanele sunt invechite, ecumenismul reprezinta iubire, ecumenistii sunt mai multi si asta conteaza s.a.m.d. Aceste pareri sunt evident una mai eretica decat cealalta.

  1. Sfintele canoane sunt desuete pentru cine nu a inteles nimic din crestinism pana acum. Tocmai asta e ideea: crestinismul nu se schimba, ramane acelasi. ” Iisus Hristos, ieri si azi si in veci, este acelasi” (Evrei 13:8), si la fel este si cu credinta revelata de El. Ca lumea se schimba (secularizeaza) nu inseamna in nici-un caz ca Biserica trebuie sa faca la fel. Biserica e busola dupa care ne ghidam si dupa care stim ce anume e erezie si ce este adevar. Cei care vor sa fie si crestini, dar si pe placul lumii secularizate nu fac decat sa slujeasca la doi domni, ori asta e imposibil. Prin Sfintele canoane a vorbit Insusi Sfantul Duh, astfel ca acestea au aceeasi valoare ca Sfanta Scriptura. Dar evident, faptul ca ecumensitii nu respecta canoanele, asta nu inseamna ca respecta Biblia, ci din contra…

  2. Termenul “eretic” nu e o titulatura jignitoare. Si Sfantul Apostol Pavel a folosit-o. Cam atat de crestini sunt ecumenistii, ca ajung sa conteste cuvinte biblice…. Termenul “eretic” arata alegerea gresita a cuiva, departarea acestuia de adevar si e un termen menit sa-l constientizeze ca se afla in ratacire.

  3. Ca sunt putini antiecumenisti e adevarat, dar numarul nu a contat niciodata in Biserica. A contat doar adevarul. Hristos a vorbit de “turma mica”, si de “poarta cea stramta pe care putini o afla”. In vremurile de erezie, cei credinciosi au fost mereu in minoritate (in perioada ariana, monotelita, pe vremea sinodului de la Ferrara – Floerenta etc.), dar mereu au triumfat. De aici vine si frumusetea credintei in Hristos. Intotdeauna Hristos a invins cu cei putini si slabi, astfel aratandu-si puterea. Biserica sta in adevar, nu in numarul mare de oameni.

  4. Poporul are tot dreptul sa conteste actiunile ecumeniste ale clerului (si sa ceara si caterisirea in caz de nevoie). Din pacate clericalismul papist a patruns si la noi si datorita acestui aspect multi au ajuns sa considere episcopii persoane infailibile, iar credinciosii simpli spectatori ai actiunilor episcopilor, fara a avea un drept de a exprima o parere. In Ortodoxie lucrurile au stat mereu altfel.

  Sursa: theologiepatristica.wordpress.com

  Apreciază

  Răspunde
 6. Pingback: LEPĂDAREA PRIN MASONERIE SAU ECUMENISM – Părintele Cristian | Radu Iacoboaie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s